Lukijoilta: TEKSTATEN

Ihmettelen kuinka soita voi ennallistaa, kun turve on uusiutumaton luonnonvara. Toisekseen avohakkuuta pukkaa tuulimyllytonteille ja niille johtaville teille.

Nyt pitää vihdoin saada se maauimala Vaasaan kun uimavesien tilanne alkaa vuosittain olla erittäin kyseenalaista. Ja tekojäärata vaikka raviradan vanhan jääpallokentän paikalle, vaikka alueelle on suunniteltu taloja. Talvet ovat niin leutoja, että tekojäälle on tarvetta.

Ei se Halkosaaren risteys ole vaarallinen. Eikö ne ole käyttäjät, jotka siitä tekee vaarallisen? Ei se ole kertaakaan yrittänyt mun päälle, kun olen siitä ajellut.

Ilmastonmuutos on mainio tekosyy. Kun kysytään, miksen vieläkään ole ostanut uutta autoa, voin kirkkain silmin vastata, ilmastosyistä.

Jukka Mäkynen (ps.) osui kyllä naulan kantaan kolumnissaan 13.7. Hyvä Jukka, kaltaisiasi suorasanaisia ja -selkäisiä suomalaisia tämä maa tarvitsee.

Kiitos Jarmo Lintala ja Jukka Mäkynen järkevistä mielipiteistä ti 13.7.

Kun tielaitoksella ja kunnilla on rajallinen määrä niittokoneita ja niittäjiä, hankalaa on jokaista tien penkkaa niittää oikeaan aikaan.

Perheemme oli ilmastojäähdytyksen edelläkävijä. Söimme kasvisruokaa jo 1960-luvulla!

Vihreiden ei pidä vähätellä metsäsektoria. Lähes 30 prosenttia maamme nettovientituloista on metsäponnisteluista lähtöisin. Tämä on todella paljon. Vihreät elävät kuplassaan.

Suomen metsät kasvaa ja ovat hyvin hoidettuja. Tuovat työtä ja veromarkkoja. Nyt näyttää siltä, että kommunismin aika alkaa astua Suomen maaperälle. Omistaminen menee valtiolle ilmastohysterian nimissä. Metsätiloja on myynnissä, ja suosittelisin vihreille ostamaan metsiä omalla rahalla ja suojelemaan. Tulisi ilmastoteko tehtyä omalta osalta, toisen taskulla käynti on ollut tähän asti varastamista.

Päivän tärkeimmät otsikot: Some räjähti, repesi, kohahti, järkyttyi, ällistyi, ihastui, yllättyi, raivostui, sekosi, innostui, tyrmistyi, kiinnostui, mykistyi, vihastui. Näillä me mennään ja loput menevät sähköpotkulaudoilla ja vesiskoottereilla.

Kiitos Kauhajoen pientareiden niittäjille. Kyllä on kiva katsella siistejä pientareita. Täällä riittää kesantopeltoja itikoille. Alkukesästäkin voikukka- ja koiranputkipeltoja oli hehtaarikaupalla.

Miten on mahdollista, että Suomessa, joka on EU:n jäsenmaa, voidaan lehtitietojen mukaan teettää ilmaista työtä vierastyöläisillä? Eikö tämä ole kansanryhmän riistoa. Ja sitä paitsi todella hävettävää.

On hienoa olla eteläpohjalainen. Kulkiessaan näkee, kuka haluaa kuulua joukkoon, tunnistaa maskista. Sen takia korona ei ole täällä ongelma. Maski kertoo kaverista ja muista välittämisen määrän. Sitähän ei pidetä itsensä takia.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa