Lukijoilta: TEKSTATEN

Epshp maksaa korotettua kutsurahaa osalle erikoisaloista, kuten päivystykseen. Kutsuraha maksetaan työntekijälle, joka tulee pyynnöstä vapaalta tai jatkaa oman vuoron lisäksi toisen vuoron. Näin voidaan turvata riittävä henkilökunta ja taata potilasturvallisuus. Naistentaudit ja synnytykset eivät sairaanhoitopiirin mukaan ansaitse 24/7 turvaa, sillä korotettua kutsurahaa ei tipu. Ei, vaikka kätilöistä on pulaa lähes päivittäin ja henkilökunta tekee vaativan ja vastuullisen työn alimiehityksellä.

EU-komissio pyrkii sosialisoimaan Suomen hyvin hoidetut metsät koko Euroopan hiilinieluiksi. Täällä taas jotkut ököttäjät haluavat sulkea lukituin puomein marjastajilta jokamiehenoikeudet ja pääsyn yhteisin varoin rakennetuille metsäajoteille. Näin näyttäytyvät kansalaisille sekä sosialismin että kapitalismin inhottavat puolet järjenkäytön kustannuksella.

Yksikään yrittäjä ei kerro tarjonneensa maaliskuun 2020 jälkeen 20 työpaikkaa, mutta ihmettelee, ettei työnhakijoita ole ollut. Mihin se työnantajan aika on oikein tuhlattu? Viikossa ehtii helpostikin tekemään 1-3 työpaikkailmoitusta tai vaikka yhden joka päivä. Ihan turha voivotella työttömiä, jos ei edes yritä kunnolla työllistää.

Taas on yksi uusi kielletty puheenaihe: metsät! Metsistä saa olla vain yhtä mieltä: metsät mataliksi ja rahat taskuun.

A-studiota seuratessa tuli mieleen, että vihreiden ajamassa koulu-uudistuksessa on järkeä. Emma Kari puhui tosissaan, että Suomen metsien monimuotoisuus pelastaa maailman. Suomen metsien vaikutus on promillen luokkaa, ja se pelastaa maailman? Koulutusta lisää, että suhteellisuudentaju säilyy tuleville sukupolvilla.

Digita Oy on sitoutunut toimittamaan lakisääteisten TV- ja radiokanavien signaalin jokaiseen asuntoon Suomessa. Useita kertoja vuosittain Digita vetoaa ”radiokeleihin”, ja jättää signaalin jakamatta. Yrityksen tehtävä on tuoda signaali perille vaikka kottikärryllä tai rakentaa tiiviimpi verkko. Miten Digita voi toimia oikeusvaltiossa vastoin lakia vuodesta toiseen?

Topias Laine sai EM-kultaa keihäänheitossa. Toivottavasti ei mene Kuortaneen rähmälleenmenoryhmään. Saadaan nauttia menestyksestä jatkossakin.

Milloinkahan saadaan vanhempi normaali takaisin? Hallituksen tällä menolla ei koskaan.

Asiat pitää pystyä neuvottelemaan eikä ulkopuolisille viedä.

Ihan kiva että on tuotu pupuja Sokkarin viereen lasten ihasteltavaksi. Niillä on kuitenkin niin ankeat olot tällä kesähelteellä, että sääliksi käy. Koppien lisäksi ankeassa häkissä ei ole mitään tekemistä tai varjoa, saati jyrsittävää. Ankeaa!

Miksi suomalaisten on tärkeä saada tuhota itse omat metsänsä? Metsäluonto on jo pitkälti tuhottu suomalaisten metsänomistajien toimesta.

Vaasan ja Seinäjoen voi olettaa olevan Kokkolalle hieman kateellisia sen johdosta, että se tulee varmuudella saamaan tulevissa hyvinvointialueen vaaleissa valtuutetuista ehdottoman enemmistön. Kokkolan väestö on paljon yli puolet Keski-Pohjanmaan väestöstä. Vaasa ja Seinäjoki jäävät maakuntavaltuutetuillaan vähemmistöön ellei muista kunnista äänestetä runsaasti jotain keskuskaupungin superehdokasta.

Oletteko koskaan miettineet, millainen maamme olisi, jos vihreät saisivat kaikki tahtonsa läpi? Toivottavasti sitä päivää ei tule.

Jukka Mäkynen, voimia sinulle. Olemme samaa mieltä siitä, että Suomessa on oikeus saada sanoa mielipiteensä. Kiitos myös Markku Mantilalle.

Tie, joka näyttää oikealta, saattaa tarjota monia vaihtoehtoja ja vaatia vain vähän uhrauksia. Helppoja valintoja kannattaa kuitenkin miettiä kaksi kertaa. Onko ratkaisu houkutteleva, koska se mahdollistaa laiskuuden? Tai siksi, että se ei vaadi muuttamaan elämäntyyliä tai ei edellytä moraalista itsehillintää? Oikea vaihtoehto vaatii usein kovaa työtä ja uhrautumista.

Onko keskustan Saarikko hiukan yksinkertainen vai pitääkö Suomen kansaa vajaaälyisenä. Maahanmuuttajille maksetaan tukea, ja Suomen duunari maksaa veroissa muuttajan elämisen. Siksi duunarin ja eläkeläisen verot ovat huipussaan.

Voit aivan vapaasti käyttää sähköpotkulaudasta nimitystä sähpotla! Voisiko myös samaan syssyyn vaikka ammattikorkeakoulusta käyttää nimitystä amkoko? Anna palaa, kun olet alkuun päässyt. Taivas rajana.

Lähes joka päivä voi lukea ahkerista ulkomaalaisista, jotka osaavat kieltä ja joilla on ammattitutkinto. He eivät kuitenkaan työllisty. Miksi heitä halutaan tänne suomalaisten työnantajien hylättäviksi?

Olen aina pitänyt Vaasaa sivistyneenä paikkana, mutta nyt persut yrittävät viedä meitä typerillä homofobia-kirjoituksillaan takaisin aataminaikuiseen menneisyyteen. Eikö persuilla riitä järki tärkeämpiin asioihin? Eipä taida riittää.

Suomalaiset työantajat ovat pahempia kuin rasistit. Ulkomaisia työntekijöitä kohdellaan lehtitietojen mukaan kuin entisessä Neuvostoliitossa työleirivankeja. Eikö yhtään hävetä?

Mistähän Saarikko meinaa saada työperäistä maahanmuuttoa Suomehen. Ei ainakaan sellaisista maista, joiden uskonto alkaa I kirjaimella, ja loppuu m kirjaimeen.

Katsastusväli pitää sitoa ajokilometreihin. Joku ajaa vuodessa paljonkin yli 100 000 kilometriä, toinen 5000. Silti molemmat katsastaa kerran vuodessa. Tuosta syystä teillä liikkuu paljon esim. huonorenkaisia ja jarruviallisia rekkoja. Kohtuullista ammattiliikenteessä olisi katsastusväli 4–6 kuukautta.

Olin tulossa polkupyörällä Törnävän hautausmaalta Pajuluomaan päin, kun vastaan tuli kaksi toisella kymmenellä olevaa poikaa. Etummaisella oli sähköpotkulauta, jolla hän tuli kovaa kyytiä koukaten minua kohti ja virnistellen. Säikähdin kovasti. Takana tullut poika teki saman polkupyörällä. Vanhemmille tiedoksi, että varoittavat jälkipolvea säikyttämästä ikäihmisiä. Olen kohta 70-vuotias.

Aikoinaan 60- ja 70-luvulla pieni joukko metelöi, valloitteli ja valitti jokaisesta asiasta. Näitä stalinisteja ymmärrettiin ja promottiin, kun pelättiin Neuvostoliittoa. Mitä pelkäävät nykyiset Priden tukijat?

Jukka Mäkynen, olet kasvanut kansanedustajana. Jatka samalla linjalla. Kirjoitus lisää varmasti kannatustasi seuraavissa vaaleissa.

Onneksi Seinäjoen pyörätiet ja jalkakäytävät ovat kehnossa kunnossa. Tämä rajoittaa sähkölautailua ja rullaluistelua.

Sähkölautoja ruvetaan oikeasti rajoittamaan vasta, kun joku kuolee. Nyt puhutaan vain lautailijoiden itselleen aiheuttamista tapaturmista. Iso ongelma ovat muille kulkijoille, kun äänettömästi kovalla vauhdilla suihkivat milloin miltäkin puolelta ohi.

Asun Seinäjoella ja taas tärkeää postiani on kadonnut. Jos postin jakelussa on muitakin toimijoita, kertokaa tällä palstalla, kuka se muu toimija on. Ellei tietoa tule, herää epäily siitä, kuka on syntipukki.

Miesten itä-länsi-otteluun on valittu sarjakakkosena olevasta Vimpelin joukkueesta kahdeksan pelaajaa, mutta sarjaa johtavasta KPL:stä vain yksi pelaaja. Onpa omituiset olympialaiset!

Ilkeitä ja iljettäviä ihimisiä ne, jotka vastustavat Vaasan kissatalon muuttoa Isolahteen.

Miksi ihmeessä muut yrittäjät suostuvat siihen, että maaseutuyrittäjät saavat pitää ulkomaista työvoimaa jopa vastoin kaikkia sopimuksia ja lakeja? Vai onko tämä maan tapa kaikelle ulkomaiselle työvoimalle? Missähän tasa-arvo taas on?

Muutaman viikon kuluttua Seinäjoella on runsaasti vieraita puoluekokouksessa. He tutustunevat kaupunkiimme, josta on syytä antaa informaatioisku. Kaupunki on ollut kolme kertaa peräkkäin maan yrittäjäystävällisin. Väkiluku on kasvanut vuosikymmeniä keskeytyksettä ja menestymme, vaikka vieraskielisiä ei putkahda joka nurkan takaa. Niukka kansainvälistyminen ei ole kehitystämme jarruttanut.

Vaasa Football Cup oli vihdoin laittanut kylttien tekstit ensin suomeksi. Nyt meni niin kuin pitääkin.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa