Lukijoilta: TEKSTATEN

Työllisyyden kuntakokeilussa, joka on jatkossa kuntien tärkein tehtävä, ei tarvitse suunnitella eikä edes keskustella työllistymisestä, kun viikkotyöaikoja lyhennetään. Työttömille tarjottavien psykososiaalisten palvelujen sijasta työllistävät palvelut kohdistuvat työnantajiin.

Suomessa ollaan palaamassa Neuvostoliiton malliin, jossa sanan- ja uskonnonvapautta rajoitetaan. Rangaistuksia jaetaan ja rikosilmoituksia tehdään väärien mielipiteiden hiljentämiseksi.

Eikö kaupunki voisi työllistää yhtä työtöntä Hietasaareen rantavalvojaksi? Nyt nuoret jättävät polkupyöriään sikin sokin laiturille, eikä ihmisillä ole tilaa istua. Jos heille sanoo, mitään ei tapahdu. Portaat veteen pitäisi saada yhden askelman pitemmäksi, samoin käsikaiteet.

Aiempi kirjoittaja voi olla tyytyväinen, kun on löytänyt paikan, jossa mobiilidata toimii kunnolla. Mutta valokuitua pitkin se lähimmälle tukiasemalle tulee. Kaikki laajakaistatuki on suunnattava toimiviin langallisiin yhteyksiin, joilla sitten mahdollistetaan 5G.

Polttopuiden kuivaus sähköllä kesähelteillä on järjetöntä. Kivihiilellä tuotettua energiaa siirretään polttopuihin. Puun lämpöarvo ei sillä parane. Energian haaskausta. Suosin luonnollisesti kuivattuja klapeja.

Mikä ihmeen kanava näyttää jalkapalloa? Minulta ainakin peritän Ylelle reilu summa verotuksen yhteydessä.

Ovatko nämä sateenkaarilipun kantajat muka joku kansanryhmä. Ei kai nyt sentään.

Suomalaisia alle 80 metrin keihäsmiehiä on turha lähettää koronanhakureissulle. Nuo pallonpotkijat hoitivat jo sen homman.

Silva Heinonen kirjoitti otsikolla ”Muutos syntyy keskustelussa”. On kuitenkin ymmärrettävä, että kaikki keskustelu ei automaattisesti ole mikään syy muutokseen. Maailmaan mahtuu keskustelua, ja varsinkin somessa on erittäin paljon turhaa keskustelua.

Naapuri meillä on kans ikkunat vastakkain. On verhoja pidettävä kiinni, on se tiirailu sairasta.

Ulkopaikkakuntalaisena pesäpallofanina totesin Vimpelissä: Pelin taso parhaasta päästä koko maassa, pääsyliput halvemmat kuin maakunnassa muualla - musiikkimöykkää ei pelin aikana.

Tuli mieleen kahden ulkopaikkakuntalaisen kommentti, että Laihiasta on tullut Vilenin huoltamo. Kuinkahan moni ohikulkija viitsii nostaa jalan kaasulta ja kierrellä noita ketunlenkkejä. Mutta onpa pelloilla kalliit ja komeat liittymät. Vielä liitos Vaasan kanssa niin avot. Harmittaa todella, mutta sitä saa mitä tilaa.

Parvekkeelle tulee väkevä kessun haju. On kiusaamista ja yhtiökokouksessa valitettu. Ei lopu. Ei ole kiva asua ja olen valittaja!

Huomio! Missä piileksii kakki todelliset rotunaiset? Nimim. Kaikenlaisiin näpertäjäpiipittäjiin lopullisesti väsynyt todellinen rotumies.

Ihmiset vihaavat niitä, joille heidän täytyy valehdella.

Jos kauppoihin päästetään kuseskelulla merkkaavia koiria, on paljon ihmisiä jotka ovat allergisia eläimille. Varma tae etten mene kauppaan, jossa koiria.

Mitä isot edellä sitä pienet perässä: rikosilmoitus, kun ei ajatella niin kuin minä! Hitlerillä oli eri keinot, mutta hyvin menestyi hänkin aikansa, ja perästäpäin oltiin ihmeissään, miten ihmeessä tämä sai tapahtua.

Nuo miljardöörit, joilla on suunnitelmissa aloittaa avaruusmatkailubisnes, pitäisi velvoittaa osallistumaan ilmastotalkoisiin toden teolla. Roima ilmastovero avaruusmatkailulle. Onko edes laskettu, paljonko avaruudessa surffailu tulee saastuttamaan ilmakehää. Paljonko enemmän kuin lentokoneet?

Häyrylle palkankorotus vasta, kun ensin huomioidaan kovaa ja arvokasta työtätekevät hoitajat.

Markus E. Myllymäki väittää, että tuulivoima on ilmaista. Kuin ohimennen hän mainitsee myös, että tuotannon vaihtelevuuden takia pitää rakentaa massiivinen vetytalous energian varastointia varten. Se jäi sanomatta, maksaako tuulivoimateollisuus vetytalouteen tarvittavat miljardit.

Koirat kaupassa. Kaikki kunnia koirille, mutta... Ensinnäkin, koirilla ei ole housuja! Harvempi ihminen hermostuksissaan tuskin puraisee muita asiakkaita. Koiran elämä perustuu hajujen maailmaan. Ulkona nuuskittuaan ties mitä, se tulee kaupan hyllyjä haistelemaan!! Niin, ja jos hätä tulee, mitä saattaa tapahtua hyllyjen välissä!

Posti hoi! Leikkasin I-P:n kesälahjakortin, täytin asianmukaisesti, pudotin laatikkoon, parin päivän päästä se olikin omassa laatikossa!

Näin Vaasassa: Korkeita virkamiehiä valitaan ilman julkista hakua, poliitikkojen palkkioita nostetaan ilman perusteita, poliitikot kiittävät nostamalla kaupunginjohtajan palkkaa huuhaaperusteilla. Kaikilla on kivaa paitsi veronmaksajilla.

Kurviselle. Olen liikenteessä nähnyt tarpeeksi paljon 16–18-vuotiaiden tekemiä ratkaisuja. Ne vaikuttavat monesti muiden tiellä kulkijoiden turvallisuuteen. En ajattele, että tämä porukka olisi ajattelultaan kypsää valitsemaan maahamme päättäjiä. Jotkut ehkä, mutta suuri osa ei lainkaan.

Jos pelkkä aatteen harjaaminen vastakarvaan antaa sykkeen rikosilmoituksen tekoon, on kyse vain sitoa poliisin vähäisiä resursseja pois todellisten rikosten tutkinnasta.

Olipa mukava lukea metsästysaiheinen juttu kurikkalaisen Kimmo Rintasen perheen ruokailutottumuksista. Onneksi aivan kaikki eivät ole vielä lähteneet mukaan ”vihreään hössötykseen”. Nyt kaikki mieltänsä pahoittamaan.

Tämä on nykyaikaa. Samaa mieltä olevat ”panelistit” lietsovat innoissaan toisiaan olemaan samaa mieltä. Eri mieltä olevia ei paneeliin kutsuta. Tämä on aivopesua ja rappiota.

Kun asutaan kerrostalossa, pitäisihän sitä neuvottelemalla löytyä ratkaisut epäkohtiin.

Jukka Mäkynen, onneksi tässä maassa on sananvapaus. Vastapuoli syyttää toisinajattelijoita tietämättömyydestä vaan yhteenkään ajatuksia herättävään kysymykseesi he eivät kyenneet vastaamaan. Eivätkä ajattelemaan laajemmin.

Olen koira-allerginen. Vaikka koirat ovat ihania, ei ruokakauppaan.

Veteraaniautot Nabbenissa. Ilmoituksessa kerrotaan, että on kahvia ja pullaa ja kaikki mukaan. Paikan päällä vanhaa, laihaa ja kitkerää ”kahvia”, ei yhtään pullaa. Paljon pettyneitä asiakkaita.

Hämmästyin, kuinka mahtava väylä on Seinäjoen itäinen ohikulkutie. Ja Vaasassa ei ole mitään tietoa, koska aloitetaan 4-kaistaisen valtatien rakentaminen Vaasan suuntaan. Jonossa ajetaan 70–80 km/h. Tehkää nyt edes ohituskaistoja sinne ensi hätään.

Tolppanen järjesti Häyrylle 1500 euron palkankorotuksen. Mielenkiinnolla odotan, miten Tolppasen trollit kääntävät tämän 1000 euron eläkkeellä kituvien eduksi.

Äänestäjät. Onko ministeri Antti Kurvinen saanut liikaa aurinkoa? Hänen ajatuksensa äänestysiän laskemisessa 16-vuotiaille tuntuvat siltä. Mitä me olimme siinä iässä? Ei ainakaan äänestysvalmiutta ollut. Vaikka tämän päivän nuoret tuntevat tietotekniikan, voi olla, etteivät ne tiedä, mitä maailmassa tapahtuu.

Koirat kauppaan -asiassa ei välitetä niistä, jotka ei pidä koirista, eikä niistä, jotka pelkäävät koiria. Itsekästä touhua.

Tuulivoiman kannattajat ovat yleensä henkilöitä, joiden markille ei myllyt näy. Torstai-aamunakin TV:ssä vaahtosi eräs kaiken maailman ilmastotavoitteista, mutta ei sanallakaan pääkaupungin hiililäjästä.

Joko Isonkyrön uimavedet on tarkastettu? Siivotaanko kakat pois aamuisin?

Tällaisilla helteillä omaisten haudoille vietyjä kukkia pitäisi käydä kastelemassa joka ikinen päivä. Olen tavannut kaataa vettä omien läheisteni vieressä lepäävien kukille myös. Toivon, että muutkin tekevät niin.

Kiitos Sisäsataman terassille, kun olette kääntäneet musiikin volyymin kaakosta luoteeseen.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa