Lukijoilta: TEKSTATEN

Miljardöörit Jeff Bezos ja Richard Branson kilpailevat siitä kumpi ensin lennättää ”turisteja” maata kiertävälle radalle muutamaksi minuutiksi. Voisiko vielä järjettömämpää ideaa keksiä maailmassa, jossa sadat miljoonat lapset kärsivät aliravitsemuksesta eivätkä pääse kouluun. Jospa nämä ukot auttaisivat miljardeillaan näitä lapsia pääsemään kiinni ihmisarvoiseen elämään. Olisiko se kuitenkin järkevämpi sijoitus?

Emämunaus puunkaatajilta Seinäjoella. Kaatoivat väärät neljä kaunista koivua, kun piti kaataa naapurin koivut.

12.7. Hki-Vaasa junassa kuulutettiin, että on maskipakko. Siltikin maskiton sai matkustaa aivan rauhassa kenenkään mitään kyselemättä. Että silleen.

On vain niin kumma asia kun ei tekstiviestejä julkaista. Miksi? Onko niissä jotakin jonka joku vetää herneenä nenäänsä. Olen useamman viestin lähettänyt ja eipä ole julkaistu. Kaivakaa kaikki julkaisemattomat viestit ja laittakaa samaan lehteen. Kyllä lukijat ilmaisee, jos on sopimattomia.

Onko ilmasto oikein, kun ei hellan päällä aukossa pysyny puoli arkista leikattu paperikaan paikalla vaan putosi pois.

Eikös se ole vähän niin se koira älähtää johon kalikka kalahtaa.

Äänestysaktiivisuus nousee vain mahdollistamalla nettiäänestys.

Pekonrannan asiaan eivät kehitysvammaisten omat järjestöt ole ottaneet kantaa. Me tukiyhdistyksen maksuja maksaneet olemme olettaneet, että te ajaisitte kehitysvammaisten asioita eteenpäin. Mitään kannanottoa ei ole tullut maakuntien tasolla toimivasta tukipiiri Pohojalaaset 99 eikä Alajärvi-Vimpeli tukiyhdistykseltä, jonka alueella Pekonranta fyysisesti sijaitsee. Eikö nyt olisi aika astua esiin ja osoittaa tukea Pekonrannan säilyttämiseksi vammaisilla virkistyskäytössä?

Jos koirat saa käydä kaupassa, takaan, että jokainen hyllynpääty on uroskoiran taholta ”merkattu”. Ja seuraavaksi heppatytöt vaatii, että hevoostenkin pitää päästä kauppahan ja ne ainakin kusoo ja paskantaa heti kun sisälle pääsöö.

Miten on Ylen toimittajille on niin vaikea tuo usein liikennetiedotteissa toistuva maalahtelaisen kylän nimi, Långåminne (longoominne)? Välillä se on Långminne, toisinaan Långaminne. Luulisi puhetyöläisillä kielen taju, myös toisen kotimaisen, olevan tavallista parempi. Paikannimiä voisi opetella juttumatkoilla viitoista ja opasteista ääneen toistamalla tai karttoja tutkimalla, mikä muutenkin on hyvä tapa hahmottaa esim. Pohjanmaan aluetta.

Olen pahoillani seinäjokelaisten ja suomalaisten yritysten puolesta. En osta enää, enkä ole ostanut enää pitkään aikaan mitään ylimääräistä, mikä pitää maksaa laskuna pankkiin. Pankkikaan ei viitsi enää lähettää vuosittaista koontia asiakkaan edellisen vuoden pankkipalvelun kuluista, häpeävät summan suuruutta. Joku roti tähän touhuun. Kuka näitä valvoo ja tarkastaa?

Autojen täytyy olla mustia, koska autojen kuuluu olla mustia. Ymmärrän, vaikka en toisaalta ymmärrä, kun samaan aikaan valitetaan bensan hinnoista. Bensaa todellakin kuluu, kun mustaa autoa jäähdyttää näillä helteillä viikkotolkulla päivästä päivään.

Kaapeliverkkoon nimenomaan on viisasta panostaa. EU:n tuetkin on jo suunnattu langattomien sijaan kiinteiden rakentamiseen, koska terveys- ja turvallisuusriskit ovat tiedossa.

Terveydenhoitopaikoissa pitäisi olla osa miessairaanhoitajia paremman työilmapiirin saamiseksi. Akat tappelevat tai kilpailevat ikävästi. Olisiko koulutukseen laitettava mieskiintiöt rakennemuutoksen kohentamiseksi? Muillakin aloilla on parempi olo, kun on molempia sukupuolia.

Baarien pitäjät itki koko alkuvuoden, kun koronan vuoksi baarit oli suljettuna. Nyt kun baarit saavat olla auki, ei osata toimia terveysturvallisesti. Luulisi, että olisi jotain opittu, että ohjataan asiakkaita turvalliseen käyttäytymiseen.

Mitä tämä on? Ilmanvaihto ei toimi tällaisella helteellä, isännöitsijä ei vastaa yhteydenottoon. Täällä on osa sairaita vanhuksia. Nythän pitäisi tehdä ylitöitä, jotta ilmanvaihto saadaan kuntoon.

Miksi vastaanottajan pitää itse hoitaa tullimaksanta kirjautumalla jonnekin tullin sivuille, jossa on vastassa sata kysymättä. Jäi tekemättä, kun en osannut.

Tulin isosta kaupungista käymään Seinäjoella uudessa eläinsairaalassa. Epäselväksi jäi, ajoinkin Irakin sodan aikaista Bagdadin lentokentän kiitorataa vai Ravitietä pitkin.

Ministeri Harakka sanoo pitävänsä kaasuautoilun puolia. Kuka pitäisi meidän bensa- ja dieselautoilijoiden puolia? Meitä on sentään ylivoimainen enemmistö.

On tultu aikaan, jolloin oikea on väärää ja väärä oikeaa. Kun puolustatte kristillisiä arvoja, näin tulee käymään ja teidät viedään oikeuteen asti.

Jukka Mäkynen, et kai tosissasi ajattele, että sukupuoli-identiteetti olisi valittava ominaisuus?

Onko sanomalehti uutisten välittäjä? Mikäli on, niin päivittäinen maakuntien koronatartuntojen määrän kertominen ei ole uutinen. Ennemmin se on ihmisten pelottelua asialla, joka on tänne jäävä kuin mikä tahansa influenssa.

Piruaitte. Kyröönjoen rannalla pitää vaharata kooklesta, miton sinilevä.

Halkosaaren-Kitinojan-Munakan risteykseen kunnon kiertoliittymä, joka on paras vaihtoehto ja edullisempi sekä nopeampi tehdä kuin järjetön ja kallis eritasoliittymä. Asuntoalueet ovat laajentuneet noin 25 vuotta sitten tehdyn suunnitelman jälkeen, joten paras repiä ne nyt. Kiertoliittymä nopeuttaa liikennettä ja älyttömät jonotukset poistuvat.

Saksa hävisi kaksi maailmansotaa, mutta on tämän kolmannen, Euroopan kauppasodan, voittaja.

Voisitko Jukka Mäkynen täsmentää, mitä vapauksia Pride-porukka on saanut vuosikymmenten aikana. Kyse on ollut lähinnä tasavertaisuuteen pyrkimisestä.

”Koulut täytyy pitää erossa kaikesta ideologiasta ja politiikasta”. Jokseenkin samaa mieltä eli pidetään ne erossa myös Mäkysen ja perussuomalaisten vaikenemisen ideologiasta. Tosiasioista ei tule vaieta. Nuoret näkevät ja kuulevat netistä vaikka mitä, ja silloin koulu oikean ja luotettavan tiedon lähteenä on erityisen tärkeässä asemassa.

Ihmettelen, millainen lääkäri kirjoittaa sairaslomaa rattijuopumuksesta kiinni jääneelle. Taitaa isokenkäisiä koskea eri säännöt kuin tavan tallaajaa.

Ihmisten leimaaminen ääliö-sanalla paljastaa kirjoittajan tason ääliömäiseksi.

Mökillä täydessä tynnyrissä odottaa kunnon hiilijalanjälki sateita ja sytytystä vastineena Kiinan, Venäjän ja muiden suursotkijoiden päästöille. Tein edulliset päästökaupat mökkinaapurini kanssa.

Onpa hyvää ja tarpeellista, kun uutisoidaan kahden turhan julkkiksen riidasta.

Naapurin pikkupoika ilmoitti aikovansa ”isona” seksuaalivähemmistöksi kun sitten pääsee televisioon ja kaikkiin sanomalehden kuviin.

Eihän sinne kiertoliittymään uskalla ajaa, koska usein on vaarassa jäädä nuorten minä-minä-naisten ajokin ruttaamaksi. Nämä hienot ladyt ovat kai saaneet innoituksensa valtakunnan ykköstytöiltä ja tyteiltä mottonaan ”get over it” ja ”en tehnyt mitään väärää”. Säälittävää!

Tasa-arvoiset sukupuoliasiat on hyväksyttävä, mutta ei niitä pidä markkinoida eikä varsinkaan lapsille.

I-P:ssä pantiin SMJ:n heikko menestys yksin pelinjohtajan syyksi. Näin tapahtui Alajärvelläkin, kun Ankkurien alamäki alkoi. Eipä nousua ole tapahtunut, vaikka pelinjohtaja savustettiin menestyvämpiin seuroihin, ja pelinjohtajaa on vaihdettu joka vuosi. Pelinjohtajaa vähättelemättä totuus on kuitenkin se, että pelimenestyksen ratkaisevat ennen muuta 12 pelaajaa.

Onko lainmukaista, että asunto-osakeyhtiön osakkeenomistajalle lähetetään tiedote yhtiökokouksen päätöksistä, mutta ei koko pöytäkirjaa, josta ilmenisivät kaikki päätökset hintoineen?

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa