Lukijoilta: TEKSTATEN

Tämä Volgan mutkasta aikanaan siirtynyt suomalaisheimo asettui Euroopan metsäisimmälle seudulle ja on oppinut menneinä vuosisatoina hoitamaan metsänsä hyvin. Valtavana hiilinieluna se suojelee Eurooppaa Brysseliä myöten. Nyt kuitenkin sieltä on alettu käskyttää tiukasti miten meidän tulee metsiemme kanssa elää. Jos EU-komissio astuisi Seutula-Vantaalta koneeseen ja pohjoiseen päin tarkkaillen ikkunasta, niin alla olisi heti metsää, metsää.

Niin kauan kun Kiina, Intia, Venäjä ym. saastuttavat ilmastoa mistään välittämättä, ajan vanhalla isolla dieselmaasturillani ja käymme naapurikaupungeissa ostoksilla ja poikkeamme reissuilla syömässä mehukkaita naudanlihapihvejä.

Nettoveron maksaja on sellainen joka tulee toimeen, eikä saa mitään tulonsiirtoja yhteiskunnalta.

Ministeri Lintilän mukaan Suomen kantaa ei ole ”kuultu tarpeeksi” talvimerenkulkumme osalta (I-P, 16.7.). Suomen ulkomaankauppa kulkee 90 prosenttisesti meritse - talviaikaankin. Jäävahvisteiset laivamme kuluttavat 9 prosenttia normaalia enemmän. EU-Brysseli tuntuu olevan tietämätön tai välinpitämätön ottamaan huomioon tämän. Samoin saamme pelätä metsiemme ”EU-sosialisointia”. ”Metsät ovat Suomen vihreä kulta”, luimme jo kansakoulukirjoistakin.

Könnintie saa kiitosta. Ihan oikein, tosin asemalta Tehtaanmäelle on vain pieni osa Könnintietä. Oikea Könnintie on suurilta osin hiekkatietä. Tieosuuden monttu- ja varsinkin valtava pölyongelma on asukkaille jo terveysriski. Nopeusrajoitus heti 50 km/h. Ehkä se vähän hillitsisi pahimpia rallaajia. Edes asutuksen kohdilla vois vauhtia laskea jo nyt. Pölyhaitat korostuu nopeuksien kasvaessa. Oma lukunsa on isot rekat ja maatalouskoneet.

Koska Kuortaneen kunta aikoo tosissaan pelastaa helmensä, Kuortaneenjärven? Ei hyvältä näytä, jos tarvitaan opastajaa osatakseen jokea pitkin Mäyryyn. Kaislikko tukkii jo nyt väylän. Aika ei paranna.

Seinäjoella vanhustenhoito sysätään omaisille. Ilpon artikkelissa pe 16.7. Ikäkeskuksen henkilökunta kehottaa läheisten huolehtivan vanhuksista ja ostavan heille viilennyslaitteita. Omaiset ovat usein itsekin eläkeläisiä tai talolainavelkaisia lapsiperheitä, joilla ei ylimääräistä rahaa ole. Sen sijaan Seinäjoella hoidetaan lapsia päiväkodeissa, vaikka vanhemmat ovat lomalla/ vanhempainvapaalla. Tämä on epätasa-arvoa ja ikärasismia.

Kyllä meilläkin edelleen ruokittaisiin siilejä mutta ei ole näkynyt kahteen vuoteen. Ennen niitä oli 7-8. Mistä mahtaa johtua?

Laulun sanoin, aika entinen ei koskaan enää palaa. Tämä on tainnut jäädä J. Mäkysellä hoksaamatta. Lapset ja nuoret törmäävät jo ihan arkisessa ympäristössään erilaisiin ihmisiin ja perhemalleihin. On siis erittäin toivottavaa että heille annetaan koulussa ja päiväkodissa neutraalimpia työkaluja erilaisuuden ymmärtämiseen kuin mahdolliset ennakkoluulot sekä torjunta.

Eikös sananvapaus tarkoita sitä, että voi sanoa mielipiteensä, vaikka se olisi eri kuin sinun? Ja suvaitsevaisuus on sitä, että hyväksyy kaikki erilaiset mielipiteet, vaikka ei olisi itse samaa mieltä? Peukutukset J. Mäkyselle Vaasaan, täällä ollaan samaa mieltä.

Asutuksen läheisyyteen ja naapuripaikkakunnan järvimaisemaan sijoittuvat tuulivoimalat herättävät ymmärretysti vastustusta. Kuntien tuulivoimalapäätöksien teko on mielivaltaista, kun päätökset voimaloiden rakennusluvista ja rakennuspaikoista runnotaan nopeasti läpi alueen asukkaita kuulematta. Tällainen päätöksenteko on jo sinällään demokratian vastaista. Tuulivoimala-asia heitettiin kunnille kuin luut nälkäisille koirille ja touhu on rumaa katseltavaa.

Tässä vaasalaista liikennekulttuuria seuranneena ja seassa sommanneena, olen tullut siihen tulokseen, jotta mitä kalliimpi BMW, Mersu, Audi on kuskilla alla, niin sitä vähemmän osaavat käyttää siinä vehkeessään vilkkua.

Urheilijoiden takia olympiakisat aina järjestettävä (IP 17.7). Eikö Rasinperällä todellakaan parempaa syytä, esim järkeen perustuvaa, ole? Ymmärrän kyllä urheilun viihdearvon, mutta se ei voi mennä kansanterveyden edelle.

Vaalitulosten mukaan Mäkysen ajatuksilla näyttäisi olevan enemmän kannatusta kuin Ollilan ajatuksilla.

Mitä tekee 78 metrin keihäänheittäjä Tokion olympiakisoissa? Katsoo hotellihuoneensa TV:stä käynnissä olevia kisoja. Saman olisi voinut tehdä kotonaankin.

Mitä jos me kaikki syntiset ja syyllistetyt oireettomat kantajat vain jätämme tulematta festivaaleille? Kuinkas sitten suu pannaan? Eipä tule tartuntoja mutta eipä tule mitään muutakaan.

Hyvä Jukka Mäkynen! Olet täysin oikeassa! Alkaa tavallisella ihmisellä jo hermot mennä tähän jatkuvaan pride- ja seta-rummutukseen. He eivät itse siedä yhtään eriäviä mielipiteitä ja muka ajavat tasa-arvoa eteenpäin. Minä itse sekä äitinä että luokanopettajana aion opettaa, että sukupuolia on tasan kaksi ja siihen biologiseen faktaan ei mikään taho voi muuta väittää!! Lisäksi koen, että sateenkaaren merkitys on turmeltu!

Pitääkö paikkansa, että Keski-Euroopan sateiden aiheuttamien mittavien tulvatuhojen yksi syy on, että kaivosyhtiöiden kaivauksia on ollut alueilla paljon ja siten maaperä heikentynyt selviytymään tulvista? Nyt kaivosyhtiöitä valloittamassa ja ryöstämässä Suomea esim. Lapissa.

Jos ostan tulostimeen uudet mustepatruunat, niin ei tarvi muuta kun maksaa 2 kertaa enemmän niin saa 2 uutta tulostinta. Kummassa tuotteessa parempi kate?

Tässä maassa ei ymmärretä karvaista naista. Tehkää jotain!

Ihminen, joka mollaamalla muita yrittää parantaa omaa heikkoa itsetuntoaan ja kuvittelee olevansa muita parempi, paljastaa vain oman tyhmyytensä ja suvaitsemattomuutensa. Meillä kaikilla on yhtäläinen ihmisarvo, mitä ulkopuolisella ei ole oikeutta arvottaa ja arvostella.

Sekavaa sähläystä Kossun peli Elisa Areenalla pelinjohtoa myöten.

Sunnuntain lehdessä aukeamalla B 8-9 hyökättiin voimakkaasti salaliittoteorioita vastaan. Aukeamalla A 12-13 taas yritettiin epätoivoisesti tekohengittää salaliittoteoriaa, jonka mukaan Trumpilla oli/on suuri salaliitto Putinin kanssa. Hohhoijaa.

Tyhmyyttä ei tarvitse pyytä eikä antaa anteeksi.

Posion Matti oli laatinut 18.7. I-P:ssa melkoisen rimproiskan Putinista ja Trumpista. Samalla aukeamalla oli juttu USA:n koronarokotuksista josta seuraava lainaus: ”Rokoteskeptisyyttä lisäävät paitsi rokotevastaisten aktivistien verkossa levittämät virheelliset tiedot myös republikaanipoliitikot jotka väittävät hallinnon yrittävän lisätä kontrolliaan rokotteiden avulla”. Ei tällaisessa maassa Putinia tarvita sekaamaan kun omat poliitikot ”säveltävät” tällaista soopaa.

Kannustan sinua, jonka kaivo jätteellä/paskalla sotkettiin, hakemaan korvauksia tekijältä. Onhan se nyt selvä asia, että tuollaiset sotkut/rikkomukset pitää korvata.

Oletko varma, että kuulemasi juttu on totta. Yleensä niillä on taipumus muuttua edetessään suusta suuhun.

Päättäjät ja poliisi. Nyt tarvitaan tekoja Ruukintien rallaamisen hillitsemiseksi. Viritetyt mopot, mönkkärit, mopoautot, traktorit ja autot eivät piittaa muista tiellä liikkujista ja tien varren asukkaista. Viikonvaihteet erityisesti pahimmat.

Eikö nuorten naistoimittajien mielessä ole muuta kuin vegaaniruoka, sateenkaariasiat ja uudeksi ongelmaksi noussut ns. naisviha, jota en kyllä näe Suomessa olevan. Pitäis olla laajempaa käsitystä elämästä ja kirjoittaa todellisista epäkohdista. Se on mielestäni sitä hehkutettua journalismia.

Naisaktivistin mielestä on naisvihaa, kun kuukautisista puhutaan liian vähän mediassa. Mutta miesviha on vielä paljon rankempaa. Eihän eturauhasvaivoistakaan puhuta lehdissä muualla kuin luontaistuotemainoksissa.

Kuka suunnittelee Vaasan bussiaikataulut? Ristinummelta ajaa nro 4 ja 7 peräkkäin. Tunnin tauko takaisin. Järjen käyttö on sallittua.

Kuinkas on kun ajelet Vaasan ja Tampereen väliä, ajatko suoraan vai koukkaatko Seinäjoen kautta?

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa