Lukijoilta: TEKSTATEN

Olemalla asunnon haltia ei velvoita ketään järjestyksen pitoon. Puhumalla asioista neuvotellaan.

Lääkefirmat vievät veroparatiisiin rahat. Mihin veroparatiisiin kausityöntekijä vie rahat?

Miksi suuret kauppaketjut mainostavat nuorille koululaisille sähköpotkulautoja ja kuulokkeita? Kuulokkeet päässä sähkölaudalla kouluun, ettei huomata muuta liikennettä eikä tietysti vahingossakaan altistuta hyötyliikunnalle. Tässä Suomen tulevaisuus.

Mitäs Häyry sitten tuumaa, kun kuviteltu akkuteollisuushanke alkaa tuoksua Talvivaaralle? Ja kuntayhtymä hoitaa soteasiat. Palautetaanko ansioton lisäliksa?

Salaliitto on höpöpuhetta. Kyseessä on julkiliitto. Kiireisen, väsyneen, humaltuneen, lukutaidottoman, tieltään eksyneen kansan edessä voi vaihtaa fanfaarien säestämänä valkoisen mustaksi Keskustorilla, keskellä päivää ja ihmiset hurraa - tietysti vain jos tarjolla on riittävästi sirkushuveja ja pullaa. Täysillä painetaan - viimeiseen tiimaan.

Kissatalon väki tukkii väkisin taajama-alueelle. Ei kulkukissoja ihmisasutuksen viereen.

Nuori humalainen ajokortiton mies kiihtyneessä mielentilassa. Alla hulppea varastettu auto. Selvä resepti kolarille.

MTV:n aamulähetyksessä käsiteltiin ”disinformaatiota” eli vääristetyn tiedon valtaa. Tutkimukset osoittavat, että vanhat kunnon mediat ovat niitä, joihin ihmiset loppujen lopuksi luottavat. Nyt on huoli nuorista, jotka eivät lue lehtiä, saatikka seuraa TV-uutisia. Uskotaan vain ”someen”.

Nyt kaikki ottamaan rokotus ja heti! Laumasuoja on saatava. Mitä nämä kovaan ääneen huutajat ovat, kun hoetaan, etten rokotusta ota. Erittäin lapsellista todella! Silti kuljetaan ympäriinsä. Rokotteilla saatu monta tautia loppumaan jo 1700-luvulta asti! Kiitos te kuuliaiset kansalaiset, jotka olette sen jo ottaneet! Tervettä kesää meille rokotetuille!

Hyvä kirjoitus Lulu Ranne IP 23/7 autojen sähköistämisestä! Aivan älytön vouhotus koko sähköautotouhu. Onko vihreät ajatelleet, että montako ydinvoimalaa pitää Suomeen rakentaa, että saadaan kaikki autoista hammasharjaan ladattua? Sähkönjakelu häiriössä olet vankina kotona tai työpaikalla. Puhelimesta akku loppu ja pimeässä. Ei kannata laittaa kaikkia munia samaan koriin.

Olihan upea konsertti Kuortaneen kirkossa! Entiset lukion ja yläkoulun kuorolaiset todella järjestivät monipuolisen elämyksen erilaisten soitinten säestämänä! Tuhannet kiitokset.

Kiitokset tosiaan Seinäjoen kesäteatterille musikaalista! Oli niin mahtavaa ilotulitusta sateenkaaren väreissä!

Yöt ovat pimentyneet ja Vaasassa eivät taaskaan katuvalot pala. Häyryn 1500 euron palkankorotuksella olisi voinut pitää katuvalot päällä yötä päivää läpi koko vuoden. Lähes kaikki nykyään ledejä, joiden sähkönkulutus muutamia tuhansia vuodessa.

Olitte sitten oikein laittaneet koronapisteen mainoskuvan etusivulle. Kaupungin päättäjiltä edesvastuutonta toimintaa. Kirkkokatu ja keskusta suljettu. Nippa nappa nuorison pirskeet vielä menee, mutta kyllä ravikansa voi hirnua raviradalla. Ajaa vaikka ympyrää kärryillä. Seinäjoen koronakesän alku on katettu. Halu päästä kartalle tässä maassa on karannu lapasesta.

Vanhusten hoitoyksikössä hoitajalla on öisin yksin vastuullaan 30 huonokuntoista ja paljon apua tarvitsevaa vanhusta. Joskus myös saattohoitotilanne lisäksi. Onko inhimillistä kenellekään?

Laihian keskustan alueella liikennemäärät kasvaneet, samalla piittaamattomuus nopeusrajoituksista. Ennen kuntavaaleja moni ehdokas otti turvallisen asumisen esille. Mitkä ovat valituilla toimenpiteet? Onko suunnitelmia ylinopeuksien hillitsemiseksi ja lasten liikkumisen turvallisen liikkumisen mahdolliseksi nyt ja tulevaisuudessa?

Niin se juuri menee kuten Jarmo Lintala kirjoitti: puhetila halutaan viedä toisinajattelevilta. Sateenkaariväen kovat yritykset sananvapauden kaventamiseen on estettävä. Tolkun ihmisten tulee herätä puhumaan eikä vaieta.

Ministeri Antti Kurvinen kävi Tokiossa ja laati terveisensä olympiamatkaltaan (I-P, 23.7.). Hän kirjoitti myös olympialaisten historiallisesta merkityksestä Suomelle arvioiden, että sillä on ollut vaikutusta jopa kansallisidentiteettimmekin rakentumiseen. Hyvin päätelty, sillä osallistuimmehan kisoihin jo autonomisena maana, Suomen suuriruhtinaskuntana. V. 1912 Hannes Kolehmainen juoksi Suomen maailmankartalle, ja sitä Nurmi, ym. täydensivät.

Mikseivät sairaanhoitopiirit ja kaupungin perusterveydenhoito palkkaa lisää hoitajia, jos Vaasassakin on työttöminä 80 lähihoitajaa ja 20 sairaanhoitajaa?

Vaasan väkiluvun vähentymistä 535 asukkaalla kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla ei yksin selitä opiskelijoiden liikehdintä. Syynä on myös kantaväestön muuton ja ulkomaan kansalaisten tulon hidastumisen yhteisvaikutus. Mutta Seinäjoki ja Ilmajoki porskuttavat lähes 400 asukkaan yhteislisäyksellä maan sisäisen muuttoliikkeen seurauksena. Kyllä nyt eteläpohjalaisetkin myötätuntoisesti toivovat Vaasan saavan mitä pikimmin sen akkutehtaan!

Sinulle, jota ärsyttää miehen ajo mönkijällä valtatiellä: sähköautollako sinne marjametsään ja rastireittejä tekemään pitäisi mennä. Tarvetta on monenlaista samoin kuin mielipidettä.

Moni suomalainen on nykyisin sitä mieltä ettei lapsille saa ”pakkosyöttää” koulussa uskontoa. Lasten pitää saada itse myöhemmin päättää mitä he uskovat ja mitä eivät. Mielestäni tässä seksuaalisuuden suunnan määrittelyssä on samasta valinnanvapaudesta kysymys. Ei pientä lasta saa panna kyseenalaistamaan omaa seksuaalisuuttaan. Kyllä se murrosiän jälkeen hänelle selviää ilman koulun opetuksiakin.

Lausutaanko Wasa Station ruotsiksi vai englanniksi vai ihan suomalaisittain? Vai ehkä Vaasan Asema? Miksi ei ole annettu suomalaista nimeä? Turistit varmasti ihmettelevät asemaa, joka ei olekaan asema. Olisiko nimenmuutos paikallaan, jos se joskus rakennetaan?

Tammerfest, Solar sound ja ne muut ja ravitkin. Ja se biletys ja viina. Saattaa se korona levitä? Nimimerkki Miksei avi kiellä Vaasassa?

Kiitos Jukka Mäkynen mielipiteestä. Olen juuri samaa mieltä. Suomessa pitäisi olla sanan ja mielipiteen vapaus, mutta todella onko näin.

Hajut jotka vuosia on tullu parvekkeelle ja sieltä sisälle asuntoon, ei mitään suvaitsevuutta tarvitse. Kyllä pitää olla oikeus savuttomaan elämään.

Joku kirjoitti propagandaa idän ihmeistä. Usa kuluttaa vuodessa bensaa 530 miljardia litraa. Bensa maksaa huoltoasemalla 75 senttiä litra. 10 senttiä lisää veroa litraan, niin saatte vuodessa 53 miljardia euroa jolla rakentaa joka vuosi 45 000 MW tuulivoimaa. Kiina sen jo rakentaa vuodessa.

Lulu Ranne, erittäin hyvin sanottu, että raha joka on muusta kulutuksesta pois ja raha, jota valtaosalla ei vain ole.

Viisas mies puhuu, koska hänellä on jotain sanottavaa. Tyhmä puhuu, koska hänen on sanottava jotain. - Platon.

Kun valehtelu on vallalla maailmassa, totuuden kertomisesta tulee vallankumouksellinen teko. - George Orwell - Common sense- varianttia jo odotellaan saapuvaksi tässä natsi-Saksa meiningissä. Eliitin ja poliitikkojen ehdoilla kansalaiset kyykkyyn, oikeudet pois ja samalla itsemääräämisoikeus omasta kehosta. Mihin on unohdettu Nurnbergin säännöstö? Historiasta ei ole näköjään mitään opittu, samat virheet taas tehtävä. Maailmanlaajuinen tyhmyyden tiivistyminen menossa. Surullista ja sairasta touhua.

Joku on närkästynyt kun miljardöörit syytävät rahojaan avaruuteen. Antaisivat maailman nälkäänäkeville. Ajatus on kaunis mutta kun se ei auta. Tilastot näyttävät, että mitä enemmän apua sitä enemmän he lisääntyvät. Noidankehä on valmis ja avuntarve aivan loputon.

Hyvä J Mäkynen, juuri sinun ajatusten takia sinua äänestinkin ja äänestän jatkossa, niin kauan kun olemme samoilla linjoilla.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa