Lukijoilta: TEKSTATEN

Suomessa sananvapaus loppuu, jos puhutaan maahanmuuttajista tai seksuaalivähemmistöstä. Heti tulkitaan kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan.

Saksan ja Kiinan tuhoisat tulvat johtuivat varmaankin tästä sateenkaari-ilmiöstä.

Mitä jos me kaikki syntiset ja syyllistetyt oireettomat kantajat jätämme tulematta festivaaleille? Juuri sitä teiltä odotetaankin, vastuunkantoa.

J. Mäkynen voisi lopettaa tasa-arvon vastustamisen ja keskittyä esim. Vaasan seudun kehittämiseen, jonka suhteen en ole häneltä aktiivisuutta havainnut.

Tarkoitin, että tulostimen mustepatruunat maksaa 57 euroa ja kaksi kpl tulostimia maksaa yhteensä 59 musteineen. Kumpi tuote on ”ylihinnoiteltu”?

Onpa nolo loppu perheelliselle metsän kuninkaalle kuolla jonkun amatöörin virittämien minkinrautojen takia. Ja näitä havaittu vieläpä kaksin kappelein. (Lieksa, Joensuu.) Montako jää todentamatta? Lakimuutos vireille. Ei ole rautojen käyttö sen arvoista, että mesikämmen kärsii ja virkavalta ylityöllistyy. Nyt järki käteen myös MTM Leppä. Kansalaisaloite asiasta käynnissä.

Mäkynen puhui asiaa. Pride- ja sateenkaarirummutus on pursunnut yli äyräitten ja kääntynyt itseään vastaan. Vein juuri sateenkaarisateenvarjon kirpputorille. Eihän sitä voi enää käyttää.

Omaishoitajat, usein huonokuntoiset, iäkkäät puolisot hoitavat vielä sairaampia kotona. Samaan aikaan terveet vanhemmat vievät lapset subjektiiviseen kokopäivähoitoon, vaikkei kumpikaan kävisi töissä. Kuvastaa yhteiskuntamme arvoja. Mutta meneekö oikein?

Juurikin noin äiti ja luokanopettaja, joka otit kantaa Jukka Mäkysen ajatuksiin! Överiksi menee tämä ”sateenkaaren runtelu”, aivan pöyristyttävää meininkiä. Ja kiitos, että ohjaat lapsiamme totuudenmukaiseen maailmaan.

Netissä oli mielipiteitä esimerkiksi taloyhtiön parveketupakoinnista. Edesvastuutonta sallia tupakointi ja alistaa ihmiset savulle ja hajulle parvekkeilla?. Tupakoitsijan pitäis myös ymmärtää itsekin?

Kiitos vaan te maskittomat matkustajat. Kohta taas menee kaikki kiinni.

Lulu Ranteen kirjoitus I-P:ssa 23.7. oli hyvä oppitunti niille sähköauton nimeen vaativille. On todella tärkeää että tällaisia asiantuntevia kirjoituksia tuodaan kansan nähtäville, eikä vaieta totuuksista.

Totta puhut, tuosta mollaamisesta. Kuulin kaiken, kun ikkunamme oli auki, ja eräskin akka, sanoi: ”ai, onks se niinkin hullu?!” Pysyn itse erossa tällaisista, jopa eräästä juoru-ukosta.

Vai luulivat jalkapalloilijat omistavansa Elisa-stadionin. Törkeää! Pitäisi sulkea stadion futareilta vuoden ajaksi niin pääsevät muutkin nauttimaan siitä vapaasti!

Eivät suomalaiset ole vaeltaneet yhtenä kansana Volgan mutkasta. Kyseessä on kansallisromantiikan ajan myytti jonka tiede on kumonnut. Länsi- ja itäsuomalaiset eroavat geneettisesti enemmän kuin britit ja saksalaiset.

Mistä johtuu, ettei rokotuksiin saada vauhtia? Tämähän on ainut tehokas keino pärjätä virukselle. Pakolliset ”naamiaishuvit” ovat Euroopassa osoittautuneet pelkäksi väen rauhoitteluks, ja kiinalaisten maskien markkinoinniksi. Piikittelyyn vauhtia!

Parikymppisiä nuoria syyllistetään rokottamattomuudesta, mutta se on tehty lähes mahdottomaksi niille opiskelijoille, jotka ovat koko kesän töissä muualla kuin vakituisella asuinpaikkakunnallaan. Kauhavalla hoksattiin korjata tilanne. Voi, kun Seinäjoella ja muuallakin onnistuisi. Olisi kaikkien etu.

Välttämättä ne kaverin parisuhdeneuvot eivät ole aivan vilpittömiä. Kumppanisi arvostelu kanssasi ja rohkaisu eroon voi pohjimmiltaan olla kateutta parisuhteestasi.

Kuinka kauan SJK:lla on varaa pitää hyökkäyksen kärkenä pelaajaa joka ei yksinkertaisesti osaa tehdä maaleja? Onko syynä ainoastaan se että oli ainut pelaaja joka tuli valmentajan mukana edellisestä seurasta?

Olin Kauhavalla tätini hautajaisissa la 24.7. Kirkosta vanhalle hautausmaalle on muutama kilometri. Saattueessa ajaessamme moni vastaan tuleva autoilija ja moottoripyöräilijä pysähtyi omalla kaistallaan kohdatessaan meidät. Hyvätapaisia kauhavalaisia, kiitos.

Opetellaan kunnioittamaan ja olemaan ylpeitä toisistamme. Ei kritisoimaan ja kadehtimaan.

Onhan se mielenkiintoista kun taloyhtiön yleisissä tiloissa ei saa tupakoida mutta parvekkeella saa tupakoida ja samalla huonontaa naapurin ilmanlaatua vuosikausia. Onhan näitä itsekkäitä jota ei kenenkään terveys eikä oma liioin hetkauta!

Toivottavasti Kurvinen meni Tokioon omilla rahoillaan, ettei vain meidänkin tarvitse sitä koronan hakumatkaa maksaa.

Sateenkaaren merkitys on nykypäivänä varmaan monelle tuntematon. Sateenkaari taivaalla on liiton merkkinä Jumalan ja maan välillä ja se asetettiin vedenpaisumuksen jälkeen, kun Jumala lupasi, ettei hän koskaan enää hukuta maata veden alle. 1.Moos. 9:11-16. Miettikääpä tätä!

EU:n puuttuminen Suomen metsänhoitoon on puuttumista Suomen itsemääräämisoikeuteen eli peräti itsenäisyyteen. Brysseliin asettautunut ”viisastenkerho” ei riittävästi tiedä hyvän metsänhoidon perusteista, mitkä tämä Volgan mutkasta lähtöisin oleva kansamme on vuosisatojen saatossa sisäistänyt ja kehittänyt kansantaloutensa perustaksi. Edessämme voi nyt olla ”itsenäisyystaistelu”, jossa sotavälineiden sijasta tieto on aseena. Tieto on valtaa!

Toivottavasti uutta piispaa valittaessa, kysellään, että mihinä meinaa valituksi tullessaan asua.

Suurin osa fiksusta ja viisaasta Suomen kansasta on eri mieltä kuin Mäkynen ja persut (85,5 %) ja persuistakin vain marginaalinen osa on samaa mieltä Mäkysen kanssa. Mäkynen alkaa olla kuin Trump. Uskoo omiin hokemiinsa Trumpin lailla vaikka faktat, jopa viralliset, todistavat muuta (esim. Trafi).

”Voit nyt valita noutopisteen, Kiitos. Tämä on Postin robottikamera, en osaa vielä lukea, joten älä vastaa viestiini. Valittu noutopiste, silti paketti ohjautuu johonkin vanhan Anttilan pakettiautomaattiin.

Kiitos Seinäjoen seurakunnalle Suvimusiikki ja Lounaskonserteista. Erityisesti Sello-duo Varosen ja runolausunnan kauniista esityksestä. Myös viime viikon sunnuntain kolmen kanttorin laulu- ja soittoesityksistä. On kuulijalle myös tärkeää esityksen näkemisen nautinto. Kiitos!

Kiitos Riikka Ilmonen mainiosta kolumnista!:-)

Rangaistus virkavallan vastustamisesta on liian pieni. Pitäis olla vähintään vuosi ja nimi julki ja sakkoja päälle.

Kukahan jaksaa edelleen tukkia rangoilla, risuilla, kivillä ja muulla roinalla Tuomikylän ja Kyrköösjärven välimailla kulkevan metsätien useasta kohdasta pyöräilijöiden, marjastajien ja metsiään hoitavien ihmisten kiusaksi?

Kiinaa ja Intiaa saastuttamisesta syyttävien suomalaisten kodeista ja käytöstä ei pitäisi löytyä ensimmäistäkään Kiinassa tai Intiassa valmistettua ja sieltä Suomeen kuljetettua tavaraa. Vai kuinka?

On se kumma jos ei ole samaa mieltä tietyn kansanryhmän kanssa, niin saa syytökset päällensä. Missä sananvapaus?

Aamulehdessä miestoimittaja ihmettelee, kun korjaamo ei huolinut hänen autoaan huoltoon. Me vanhat naiset kuulemme sitä jatkuvasti. On parempia keikkoja, ei tulla tekemään pikkujuttuja. Korjaa itse! Älä tommosista soittele! Ei viitsi noin pienestä lähtee! Jos lopulta joku sanoo ”juu”, saa kymmeniä kertoja soittaa perään, kun unohtuu, tai tulee tärkeempää, tai on kahvit juomatta, tai...

Miksi ihmiset laskevat nenä-kasvosuojansa leuan alle, kun sen voi irrottaa toiselta puolelta, esimerkiksi juodessa. Silloin sitä ei tarvitse käpälöidä. Sillä kyllä siinä leuassakin on pöpöjä jotka vedetään sitten suun eteen. Hyi hyi.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa