Lukijoilta: TEKSTATEN

Kuka tai mikä uhraisi lapsensa että maailma pelastuisi? Niinpä, kuulostaa lähinnä ihmisen touhulta. Nuoret uupuvat täyttäessään kulissivanhempien toiveita ja odotuksia.

Usein meillä ei ole mitään sanottavaa, mutta me sanomme sen silti.

Eläkkeeni on 800 euroa kuukaudessa. Kuka selvittää taitetun indeksin vaikutuksen eläkkeeseeni? Odotan innolla.

Yritin kahteen kertaan puhua Seinäjoen koronarokotuksista vastaaville Astrazenecan ongelmista tehosterokotteena. Turhaan. Nyt eduskunnan oikeusasiamies on todennut, että THL ja Seinäjoen terveyskeskus siinä mukana rikkoi perustuslakia, syrjintäkieltoa ja potilaslakia. Tiina Perä ja muut vastuulliset, odotan anteeksipyyntöänne.

Kurvinenhan erustaa Suomen valtiota, kun muut ei uskaltanut. Toivottavasti ei niin kuin Arhinmäki.

On outoa, että nykyään kaikki ovat oikeassa, eikä kukaan väärässä. Mahdotonta. Suvaitsevaisuuden ei tarvitse tarkoittaa typeryyttä, miltä se nykyään näyttää.

Sdp, vihervasemmiston pitäisi kyetä tasokorottamaan pienimmät työeläkkeet ja työkyvyttömyyseläkkeet. Hallituksen pitäisi nähdä tämä vääryys joka ei ole ollut oma valinta.

Minulla ei ole mitään hinkua pubeihin mutta haluan hengittää vapaasti. Se ei ole itsekkyyttä, päinvastoin, maskittomana kunnioitan muita olemalla hönkimättä muiden niskaan. Turvavälit kunnossa, kaikki hyvin. Hymyillään kun tavataan.

Strömsö ei Vaasan vika vaan Ylen.

Onko Makasiininranta nyt hieno? Kontteja konttien vieressä. Voi kamala!

Kyllä mun työttömyystuet ainakin menöö ainakin pankkilainanlyhennyksiin ja muihin laskuuhin, eikä mihkää piletykseen.

Veronmaksajien rahaa on myös syömässäsi ruuassa, ei pelkästään metsäautoteissä.

Ei ylittänyt IPn uutiskynnystä apulaisoikeusasiamiehen moitteet 65-69-vuotiaiden lainvastaisesta Astra Zeneca rokotteeseen pakottamisesta. Muut mediat uutisoivat laajasti asiasta tehdyistä 75 kantelusta. Vaasassa virkavastuulla toimiva, ylilääkäri kielsi rokotevaihdon ja ohjeisti tähän lain rikkomiseen. Rokotettavalle sanottiin, että vain hänen ”kuolleen ruumiinsa” yli vaihto tehdään ja pyydettiin ottamaan häneen yhteyttä. Kieltäytymisestä tuli merkintä Kanta-palveluun. Tuleeko seuraava oikeusasiamiehen huomautus tästä mustastalistasta?

Sinulle hautakukkien kastelija. Hoida vain omien läheistesi hautakukkien kastelu. Kukkien kastelu ja hoitokin vaatii taitoa.

Voisihan kaupungissa olla yksi ruokakauppa, mihin koiratkin saa tulla, kunhan se ei ole oma lähikauppani. Jäisi entiseksi lähikaupaksi.

Ei oo 67 valtatie eikä tuu ikinä olemaan, on kantatie. Ilmajoen pitää maksaa itse virheet mitä on tehnyt ahneuksissaan kaavoittamalla Ahonkylässä liian lähelle tietä. Ei kuulu valtiolle tien siirto. Samanlaista huijaamista Ilmajoelta, mitä on ollut Rengonharju. Säätiönkin kautta maksatetaan säätiölle ja itse kerätään hyöty.

Kyllä on taas Lapuan keskustassa komiat kesäkukkaistutukset.

Kauppiaat. Mikäli aiotte sallia koirat kaupoissanne, ilmoittakaa siitä mainoksissa ja ulko-ovilla, jotta osaamme pysyä poissa. Miten tällainen on edes voitu mahdollistaa? Koiria varmaan kaikilla päätöksentekijöillä. Tämä ei ole mitään kitinää eikä koiravihaa, vaan järjen käyttöä hygieniasta, josta muissa asioissa ollaan tarkkana.

Helsingissä viritellään arviolta 800 miljoonan Kruunuvuoren siltaa pyöräilijöille ja raitsikoille. Myllymäki-Multia -tienoikaisua on odotettu yli 30 vuotta. Suomen ennätys matkan lyhenemisessä olisi tarjolla. Seinäjoki-Jyväskylä -matka lyhenisi peräti yli 11 km. Tätä kutsuttaisiin pysyväksi vaikuttavuudeksi. Nykyolotila hipoo vatuloinnin Suomen ennätystä!

Karri Helin: Lulu Ranne tarkoitti kirjoituksessaan sitä, että sähkönjakeluverkkoja olisi vahvistettava todella paljon ja kalliisti, jotta sähköautojen latauspisteiden vaatima teho riittäisi. Analoginen vertaus voisi olla tilanne, jossa vesihanoja lisätään sadoittain puutarhaletkun perään: eihän hanasta tule kuin pieni noro. Tällöinkin tarvitsee ensin vaihtaa syöttö huomattavasti suuremmaksi. Kokonaisuutena taitaa sittenkin ympäristönkin kannalta olla nestemäiset polttoaineet se paras vaihtoehto.

Nyt pähkäillään nuorison käyttäytymistä virkavaltaa vastaan. Siinähän ei ole kuin yksi selitys: vapaa kasvatus, joita ovat heidän vanhemmatkin. Kun ei saa pitää mitään kuria siinä pelossa, ettei tule huostaanottoa. Kyllä tähän pitäisi saada nopeasti muutos. Kotoahan se kasvatus alkaa.

Työvoimapula hoitajista, ravintolatyöntekijöistä. 350 000 työtöntä maassamme nostaa saman rahan kotona maatessa, kuin töitä tekisivät. Eläkeläisenä teen töitä pätkissä, kun eläke jäi lapsien hoitamisessa minimaaliseksi. Veroja näistä pienistä työpätkistä menee lähes 30 %. Ei ole ihme että kotona maates pääsee vähemmällä, kun töitä tehdes. Kyllä työttömät osaa laskea, mitä jää käteen mistäkin duunista. Koskahan tähän uskaltaa joku viisas puuttua ja korjata näin yksinkertaisen asian, että käteen jää töitä tehdessä enemmän, kun tukien kanssa.

Wasa Station -nimi herättää englantilaisissa matkailijoissa monenlaisia mielikuvia. Was a station ”oli asema”. Miksi se ei enää ole asema? Suomessa on vieläkin nimiä, jotka tuottavat hämmästystä ja johtavat lopulta nimenvaihtoon. Erään kaupungin puhelinyhdistyksen nimen lyhenteenä oli aiemmin SPY, jotka kirjaimet komeilivat yrityksen katolla herättäen hupaisan mielikuvan suomalaisten rehellisyydestä (spy ”vakoilija”). Tampereella on areena, jolla on erikoinen nimi Uros Live. Englantilaiset ääntävät nimen samalla tavoin kuin euros live ’eurot elävät’. Aika ovelan vihjaileva nimi, jolla yritetään hiukan piilottaa syytä, miksi areena on tehty.

Helteillä koiria ei kuulu lenkittää keskipäivällä, mitä valitettavasti näkee päivittäin.

Antti Kurvinen on työmatkalla olympiakisojen ohella. Suomalaisten yritysten vienninedistämistyötä. Persut möllöttäisivät vain kotimaassa muita haukkuen.

Huomio tien kunnossapidosta vastaava taho Ilmajoella! Laittakaa nyt se Varvenkyläntie kuntoon! Auto hajoaa pieniksi palasiksi vaikka ajaa 20km/h. Alueella asuu paljon ihmisiä ja tien käyttö vilkasta. ”Taas korjaamolle”

Joku kirjoitteli että Bezos ja Branson voivat tehdä rahoillaan mitä itse haluavat. Näin ei voi kauan enää olla, jos halutaan ilmastonmuutos pysäyttää. Jos yksi ihminen voi rasittaa ilmastoa yhtä paljon kuin 100 000 kanssaihmistä, tästä on tehtävä loppu. Ei ole kyse kateudesta vaan maapallomme kantokyvystä. Poliitikkojen ajama jatkuvan ”kasvun” tavoite on mieletön, jonka päässä on katastrofi.

Autoilijan on hyvä tietää autonsa nopeusmittarin virhelukema. Kotikonstein tämä onnistuu esim älypuhelimeen asennettavalla navigaattorilla. Hidastelijat ärsyttävät kanssaliikkujia vaikka nämä useassa tapauksessa ajavat vain mitä mittari näyttää.

Keskuskauppakamarin johtaja Johanna Sipola haluaa enemmän maahanmuuttoa, enemmän palvelua englanniksi, kaikki peliin kansainvälisille osaajille (I-P 26.7.). Onko johtaja opiskellut lainkaan Suomen historiaa vai oliko liian vähäarvoista? Suomen kieli ja suomalaiset ovat olleet b-luokan kansalaisia omassa maassaan vuosisatojen ajan. Parempi väki paremmilla kielillä on hoitanut omistamisen, koulutuksen ja vallankäytön. Tämänkö Sipola haluaa takaisin?

Ristiriitaa etusivun otsikoissa 26.7. ”Ilmastokriisi vaatii monella alalla sopeutumista jo nyt ja vieressä ison kuvan kanssa otsikko ”Monsterit villitsivät”. Koska ryhdytään oikeasti keskustelemaan autourheilun hiilijalanjäljestä?

Rakkaat kanssasisaret. Kun mies on vihainen, ei ole oikea aika mäkättää.

Kummastuttaa ihmisten välinpitämättömyys ja kylmyys toisiaan kohtaan. Polkupyörällä kaatunut nainen sai Alavudella osakseen vain uteliaita katseita niin ohikulkevilta kävelijöiltä, autoilijoilta kuin kaupungin työmiehiltäkin. Olisiko joku voinut toimia toisin?

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa