Lukijoilta: TEKSTATEN

Lentomuurahaiset tietää kovia sateita.

Te jotka ajatte maantiellä peräkärry tms. perässä tai muusta syystä selvää alinopeutta, katsokaa välillä taustapeilistä mikä on tilanne takananne, ajakaa vaikka bussipysäkille ja päästäkää jono ohi. Viimeksi tänään ajoin kymmeniä kilometrejä lukemattomien muiden autoilijoiden kanssa 70-80 km/h (rajoitus 100 km/h) ajavan peräkärryautoilijan perässä, jonka pieneen mieleen ei tullut ajaa hetkeksi sivuun ja päästää jono ohi. Pelisilmää sinne liikenteeseen, ette ole siellä yksin! Ja te, jotka ette uskalla ohittaa hidasta autoilijaa, vaikka ohituspaikkoja olisi, teidän on paras pysytellä pois liikenteestä!

Kela moittii yksityiseltä puolelta poistettavia kela-korvauksia. Pelko paperin pyörittäjien vähenemisestä? Lääkäripalvelut tulee hoitaa julkisen puolen ja ilmaiseksi. Maksammehan veroja ja nämä palvelut kuuluvat perusoikeuksiin. Yksityispuolen lääkärit ja heidän pörssiyritykset maksavat olemattomia veroja.

Miten kaikki muutkin vaasalaisyritykset saisivat kaupungin takauksen toimintaansa. Ei tämä kyllä nyt näin mene! Mielenkiintoista katsoa kuka on hyväksymässä asioita.

Iso-Britannian Brexit-vatulointi on vienyt pelkästään Lontoosta satojatuhansia työpaikkoja pois.

Päästän hengityksen kautta n. 1,1 kiloa hiilidioksidia ilmakehään joka päivä. Minulla pääsee karkaamaan myös jonkin verran metaanipäästöjä. Minulle opetettiin, että metaani on 25 kertaa hiilidioksidia haitallisempi kasvihuonekaasu. Aloitan yksityisen päästökaupan. Kuka ostaisi ilmastonmuutosta kiihdyttävät kasvihuonekaasupäästöni? Ja millä hinnalla?

Jaa-a minkähänlainen olisi tulevaisuuden Suomi jos Matias Mäkynen (sd.) saisi päättää. Minkälaisia voivat olla hänen äänestäjänsä? Eduskunnassa on monia nuoria edustajia, joille vastuullinen päätöksenteko on vieraslaji.

Naurettavaa eräiden taistelu kissatalon sijaintia kohtaan. Mitä vahinkoa sisäkissat sinulle aiheuttavat. Urputa tärkeimmistä aiheista!

Ei ole yllätys, ettei nuoriso kunnioita enää poliisia, kun poliisiministerikin pitää heitä pilkkanaan.

Pitäkää maskit edelleen. Näkee maskittomia ihmisiä jopa sairaalassa, aivan pöyristyttävää huolimattomuutta ihmisiltä. Kaupat pitäkää huolta, että on maskimainokset ovella, eikä sisään ilman maskia, ei myöskään maski nenän alla. Nuo festarit, korona lingot, kaikki pois vielä ja ravit ym .Laitetaan korona kuriin.

Uskon, että meret ja järvet ovat kuolemassa, koska Suomessa vain erittäin harvasta kaupasta saa muuta kalaa kuin purkkisilliä ja naapurimaassa vuonna yksi savustettua lohta.

Onkohan vapaan kasvatuksen tulosta kun nuoret hyökkäävät poliisia vastaan! Suomessa on kaksi sukupolvea joilla on ei-sana hukassa, eivät ole koskaan kuulleetkaan. Kuulevat sen eka kerran poliisilta kadulla tai opettajalta koulussa! Olisko syytä palata perusasioiden juurelle näissä kasvatustrendeissä!

Miksi Haaviston rötökset on painettu villaisella?

IP vois tehdä jutun kissatalosta, koska kissat ovat sisäkissoja. Eivät aiheuta mitään ympäristöhaittoja.

Tiedoksi pohjalaisnuorille ja nuorille ”aikuisille”, että Isontalon Antti ja Rannanjärvi ovat kuolleet, eikä häjykulttuuri muutenkaan ole tätä päivää. Vallesmannin tappamisella tai sillä uhoamisella ei saa enää rispektiä edes Pohjanmaalla. Joukossa tyhmyys tiivistyy jälleen kerran.

Ulkoministerimme Pekka Haaviston ainoa tehtävä ja huolenaihe tuntuu olevan ihmisoikeuksien vaaliminen koko maailmassa.

Vaasa Stationin torniin voisi laittaa poikkipuun kuten Lakeuden ristissä. Olisi Vaasan muistomerkki valmiina.

Kuortaneella on kunnolliset kuntalaiset jo loppuneet. Joudutaan lainaamaan jo Lapualta.

Ehdotin jo nimikilpailun aikana suunnitellun ja tarpeettoman tornihirvityksen nimeksi ”Farssia”. Tämän ymmärtäisi kaikkiin kieliryhmiin kuuluvat kansalaiset.

Täällä aivan turhaa napinaa kaupunginjohtajan palkasta. Kyllä kaupunginjohtaja on todella palkankorotuksensa ansainnut. Ja onhan Vaasan johtajan palkan oltava jo lähtökohtaisesti kilpailukykyinen muiden vastaavien kaupunkien palkkojen kanssa.

Kyllä olisi Vaasan päättäjillä töitä. Vanhusten, vähävaraisten, lapsiperheiden asiat. Hammashuoltoon noin vuoden jono, sairaalan kuuloasemalle pääsee vain maanantaiaamuna soittaen. Tk:hon, jos ei kiire, yli viikon odotus. Hoitajille olisi töitä.

Olisiko Vaasan päättäjien jo syytä hankkia iso pesukone? Sitä nimittäin tullaan tarvitsemaan ennen kuin kaikki jälkipyykki on pesty akkutehtaan ja Stationin jäljiltä.

Käsittämätön pääkirjoitusotsikko IlPossa 27.7. ”Nuorilla ei ole mitään syytä käydä poliisin kimppuun”. Kenellä sitten on? Kun minun mielestäni ei kenelläkään.

Kissa on vieraslaji! Niille riittää vaatimaton halli syrjäisessä paikassa. Talo on kissoja hyysäävien juorukerho, jossa voivat toinen toisiaan kehuskella.

Unikeon päivän aamuna ”Untamo Unikekomäki” heräsi painajaisestaan. Vihreät ovat maamme suurin puolue. Valveilla hän tajusi painajaisen olevan totta. Kipuilemme vihreän normiohjauksen ”pakkopaidassa”. Ympäristöministeriö ja Brysselin virkamiehet käskyttävät meitä kiihtyvällä tahdilla. Tätä sitten maailmanpelastuksen nimissä meille parhain päin selitellään.

Kävellen olisit jo perillä! Onnittelukortin matka Kauhavalta Pietarsaareen kesti 6 päivää.

Komppaan Wasa Stationin nimen vaihtoa. Nimi on epäonnistunut joka tavalla! Aseman takana Station. Kansanäänestys on paikallaan. Mieluiten selkeä, kuvaava nimi.

Vihervasemmisto sitä, kepu tätä ja kokkarit tuota. Milloinkahan persut alkavat oikeasti hoitaa yhteisiä asioitamme paremmaksi muillakin tavoilla, kuin pelkästään arvostelemalla populistisesti muiden poliittisten toimijoiden lähes kaikkia tavoitteita ja aikaansaannoksia?

Sähköautot on muutaman vuoden päästä niin last seasonia. Vetyauto tulee ja kukaan ei halua sähköpelejä, mutta pitäähän ennen sitä ottaa tolloilta rahat pois. Auton voi ajaa jokirantaan ja tankata.

Taidan ostaa sähköpyörän että jaksan mennä kuntosalille. No, mikä tuossa lauseessa oikein tökkii. Joka tapaukses lenkkikengät ja sauvat lähtee nyt myyntiin, kuulemma ei kehuttu someblogissa ja jotenkin niiden kans tulee hikiki.

Laihialaisten vanhusten hoito on todella huonoa. Ei pääse tarvittaessa palveluasumiseen eikä vuodeosastolle.

Ely-keskukset ja linnustajat. Kun tutkijanne kiertelevät maaseutua, autoissanne tulee olla yhteystietonne. Maaseudulla on paljon kiinteistöjä, jotka eivät ole vakituisesti asuttuja. Niitä kuitenkin valvotaan mm. varkaiden varalta ja osa on tilapäiskäytössä. Talotien liittymään jätetty auto estää omistajaa pääsemästä pihaan ja kävelymatkaa voi olla edessä kilometrejäkin. Leikkaamaton nurmikko ei tarkoita aina autiotaloa, joten pihassa oleskelevalla tulee olla antaa omistajalle tieto toimistaan ja toimeksiantajasta, mieluiten paperilla. Omistajat ovat usein iäkkäitä ihmisiä, jolloin ajoeste perille asti voi helteessä koitua kohtalokkaaksi. Nim. Hätäpuhelun saanut.

Miksei Seinäjoella näy kunnollisia aikuisten elokuvia? Aina vaan kaikenmaailman kilpa-ajoa ja tietysti nyt setämiesten rasvavitsejä Luokkakokous kolmosessa samana iltana kolmessa näytöksessä!

Olen asunut muutaman vuoden Pohjanmaalla. Olen kovasti ihmetellyt Ilkka-Pohjalaisen hysteeristä maahanmuuttoagendaa. Kuvissakin maahanmuuttajat vaikuttavat saavan korostetun suuren tilan, oli kyseessä sitten urheilu tai muu. Luin aiemmin suurempaa lehteä alueella, jossa on enemmän ulkomaalaisia kuin täällä. Lehdestä puuttui täysin hysteria.

Eivät kissatalon kissat juoksentele vapaana ympäri kaupunkia. Kissatalo on niiden koti, jossa ne elävät hyvässä hoidossa sisäkissoina.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa