Lukijoilta: TEKSTATEN

Moni eläinsuojelija moittii metsästäjiä eläinten tappamisesta, mutta se määrä on murto-osa siitä mitä ”kettutyttöjen” luontoon päästämät minkit tappavat. Joten voisiko oikeat eläinsuojelijat poistaa anarkistien tappamaan päästämät minkit luonnosta.

Erityisen hyvä paikka päivittäistavarakaupalle olis entisen Wasalandian nykyinen joutomaa. Kumma ettei KPO ja Kesko oo tuohon jo iskeneet kynsikauhaa.

Koronapassi ei voi tulla Suomeen, koska passillisten ja paSsittomien edut pitää olla samat perustuslain mukaan. Näin myös siinä tapauksessa, että EU antaa asiasta asetuksen.

Salmikatu on Vaasan kaunein katu. Miksi Vaasan kaupunki tukkii kauniin merimaiseman Salmikadulla leikkaamattomilla pensasaidoilla ja liian massiivisella puustolla. Miksi emme avaa tätä ainutlaatuista, kaunista merimaisemaa kaikkien ihailtavaksi.

Amerikkalainen markkinointiguru totesi, että tehokkain markkinoija 80-luvulla oli Pelastusarmeija. Väitän, että tänään tuloksellisin markkinoija on feministijärjestö. Ne jakavat informaatiota kustannuksitta lehdistön kautta. Tietoja ei mitenkään kontrolloida. Halpaa ja tehokasta markkinointia!

Varhilan ja Mika Salmisen tulisi kaikkien näiden aiheuttamiensa sotkujen jälkeen ymmärtää erota.

Hovioikeuden puistossa on useita puita joissa on kuolleita oksia. Nämä luovat ruman ja aavemaisen kuvan. Tämmöisenkö viestin hovioikeus haluaa välittää yhdestä Vaasan kuvatuimmasta kohteesta?

Vaasan hölmöläisvaltuusto päätti sitten Wasa Stationin rakentamisesta kaupungissa jossa väki vähenee huonosta perusasioiden hoidosta. Hammashoito, lääkäripalvelujen jatkuvat palvelumaksujen korotukset, eläkeläisten huomioiminen. Muutamme Turkuun.

Uusia uutisia: Naisvihaa ja naisten huonoa kohtelua musiikkialoilla, erityisesti punk-bändeissä ja punk-piireissä. Kauan on kestänyt, ennen kuin väärinkäytöksiä on alkanut tulla ilmi. Kuka tekee jotakin?

Aamulehdessä oli 24.7. erikoinen kolumni, jossa mm. ilmaistiin Tampereen olevan monelle pohjalaiselle ”Suomen Amerikka”. Tampereelle onkin 10 viime vuoden aikana muutettu pohjalaismaakunnista 11 500 kertaa. Kolumnin mukaan Tampereella rakennetaan pohjalaistyylillä: ”isosti ja komiasti”. Ratikka on Helsingin ratikkaa nopeampi ja jäähallikin rakennetaan rautatien päälle. Kolumnin mukaan Seinäjoen Wasastjerna rahoitti Tampereen teollistamistakin.

Kuka oli henkilö Vaasassa, joka kielsi ohjeellaan ja virkavastuulla toimien 65-68-vuotiaiden rokotevaihdon Astra Zenecasta RNA rokotteeseen? Kuka määräsi pitämään mustaa listaa omakantaan kieltäytyneistä? Kuka tulkitsi ohjeen ehdottomaksi määräykseksi? Laitonta ohjetta ei olisi saanut antaa ilman, että joutuu siitä edesvastuuseen.

Mikä ihmeen jokailtainen bilepaikka Hyllykallion seurakuntatalon pihasta on tullut?

Olisi alettava jo pohtia neljän pohjalaismaakunnan vähentämistä kahdeksi. Etelä- ja Itä-Suomesta onkin kovin hankala mieltää maantieteellisesti nykyisten sijaintia, hankalimmin etenkin Pohjanmaan maakunnan. Riittäisi 2 maakuntaa: Etelä-Pohjanmaa ja Pohjois-Pohjanmaa. Edellisessä olisi yhtyneinä Etelä-Pohjanmaa ja Pohjanmaa, ja jälkimmäisessä Pohjois-Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa. Hallintokaupunkikysymyskin on ratkaistavissa.

Mailattaret, ykköspesis. Montako vaasalaista pelaajaa joukkueessa on?

Kiitos Jouko Peltola asian ytimeen osuvasta kirjoituksesta Ilmajoesta!

Sitä odotellessa, miten valtavien tilauksien kanssa kepun Kurvinen tulee sieltä Tokion kesälomareissultaan. Pystyyköhän Suomen teollisuus selviämään tuosta odotetusta tilaussumasta minkä tuo kesälomareissu ”näyttää” aiheuttavan?

Ilmalämpöpumpuista. Ulkoilma yöllä Saksassa, Ranskassa ja Suomessa 16–17 astetta. Minulla oli ovet ja ikkunat auki yöllä. Saksa teki yöllä sähköä ruskohiilellä 9300 MW teholla. Ranska ydinvoimalla. Chp-voimalassa lämmölle ei juuri kesällä ole käyttöä.

Täytyy myöntää, että Lulu Ranne on viisas ja käytännönläheinen nainen. Jo toinen hyvä kirjoitus sähköautoista IP 29.7.

Joku tällä palstalla syyllisti Vaasaa, kun tämä joku ei päässyt kävelemään Strömsöön sisään kuin yleiseen käymälään. Joku toinen syyllisti Ylen, jonka kalustoa on Strömsöön sisätiloissa. Siellä on toki määrättyjä vierailupäiviä jolloin tuo jokukin voi sinne mennä tutustumaan. On se vaan jännää jos jonnekin ei pääse niin kuin huvittaa ja koska vaan, se on Vaasan vikako.

Eläkkeeni 800 euroa kk kysyy oikeaa asiaa. Kuka selvittää taitetun indeksin vaikutuksen eläkkeisiin. Tällä asialla on kyykytetty eläkeläisiä jo liiankin kauan. Eli mitä tästä eteenpäin kun kaikki hinnat kohoavat ja eläke pienenee jos ei muulla tavoin niin ainakin verotusta kiristämällä. Myös minä odotan vastausta innolla!

Matti Mattsonista vuoden urheilija ellei keihäsmiehet yllä pistesijoille.

Ilmastonmuutoksesta vouhkatahan kuumana asiana. Tämäkin on kerrottu n. 2000 vuotta takaperin Raamatussa (Joh.ilm.16) tapahtuvaksi. Tämä nyt kokemamme on vasta esimakua tulevasta. Nämä ilmastoniuhojen toimet ja aikomukset ovat myöhässä ja turhia tosiasioiden edessä. Ihmeen hiljaa ovat papitkin kirkoissaan, joiden tulisi kertoa tosiasiat ja myös ihmisille tarkoitettu toivo ja pelastussanoma.

Aina on luultu, että töissä tehdään töitä ja kouluissa opiskellaan eikä setvitä omaa sukupuolista suuntaa, joka on jokaisen oma asia. Hyvä työntekijä on pidetty ja hyväksytty sukupuolesta riippumatta.

Juuri näin nuoriso riekkuu ja syy tähän on vapaa kasvatus. Nykyään jo vuoden vanhoja paapotaan ja kannetaan hoidosta kotiin, puetaan vaatteet vielä 4-vuotiaalle ja kädestä pitäen vielä 8-vuotiasta. Sitten vielä kysellään, haluatko olla tyttö vai poika. Kyllä se on niin että poijalle mopedi, jotta sitä saa rassata kädet noessa ja sitten kunnon armeijaan missä reenataan pirun kovaa. Naiset jääköön keittelemään perunoota.

Onko tämä Antti Kurvinen sama herra, joka tässä taannoin sanoi näin: polttoaineet eivät nouse ja autoilijoita ei kuriteta hänen ollessaan päättämässä asioista. Nyt surffailee Tokiossa. Näköjään samaa keskustan haahuilua.

Vaasan merenrantakaupungissa ei ole ainuttakaan uimarantaa jonne perhe voi ottaa koiransa mukaan. Edes, että yhdestä rannasta olisi pieni osa erotettu koiraperheille. Ei koirat niitä rantoja likaa, ne on kyllä muut sotkijat ja roskaajat. Tosi noloa Vaasan kannalta. Asia ollut esillä vuosia mutta sille ei viitsitä tehdä mitään. Seuratkaa hiukan kehittyneempiä kaupunkeja miten asia on hoidettu. Vaasaan voisi muuttaakin joku, jos kaupunki ei olisi niin sisäänpäin lämpenevä ja laput silmillä elävä. Kaikkea vastustetaan.

Asevelikylässä osa koirista paskotetaan naapureiden portinpieliin. Kerätkää jätökset tai paskottakaa koirat omaan pihaan!

Ei voi ku ihmetellä Kalajärven huvialueen aukioloaikoja. Kuumimpana sesonkina ovet kiinni 21 ja aamusta auki vasta 11.

Koronarokotuksista, Astra Zenecaa en halua tehostepiikkinä. Ei vaan löydy aikoja muihin rokotteisiin. Tämä on sitä pakottamista, Mihin teen valituksen, Tiina Perä?

Kerrostalossa asuva, jos tuulettaisitte asuntonne läpivedolla pikaisesti eikä pidettäisi koko päivää sitä asunnon tuuletusta päällä. Ei kovinkaan kivaa.

Kylläpä tämä persu, Panttila, luulee tietävänsä ratkaisut kaikkiin suuriin ongelmiin. EU:sta pitäisi erota, tuulivoimaa vastustaa ja rokotuksetkin korona-aikana kielivät suuresta salaliitosta. Rokotusten välttämättömyys pitäisi olla kaikilla tiedossa ja tuulivoima sekä aurinkoenergia ovat molemmat hyviä tulevaisuuden energiaratkaisuja. Persut pois viime vuosisadalta!

Ei valiteta ihan kaikesta. Suomessa ei ole likaisia kulkukoiria. Jos näet koissun kaupassa, ei sinun allergisena kannata sitä mennä silittelemään. Ja onhan sinulla maski muutenkin. Tällainen asiakas saa päinvastoin monille hyvän mielen.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa