Lukijoilta: TEKSTATEN

On surkuhupaisa ajatus, että 12-vuotias osaa päättää, ottaako hän rokotteen vai ei. Kun esim. saksalainen rokotekomissio mietti kuukausia voisiko se edes suositella 12–15 ja jopa siitä vanhempien lasten rokottamista.

Vaasan sairaanhoitopiirin julmisteleva koronanyrkki voisi jo ottaa hanskat nyrkeistään ja mennä puolukkametsään. Kansalla pian kaksoisrokotteet. Jättäkää ihmiset rauhaan!

Valtakunnan syyttäjä katsokoot Afganistaniin tai muihin muslimimaihin. Siellä uskonnon nimissä alistetaan naisia ja tapetaan homot ja muut koraanin vastaisesti toimivat. Suomessa kristinusko on antanut kaikille, myös naisille, tasa-arvoisen elämän. Kristittyjen Jumala on ilmoittanut lakinsa raamatussa. Siellä kielletään mm. homoliitot. Avioliitto on yhden miehen ja yhden naisen välinen liitto. Kristittyjen velvollisuus on kertoa Jumalan laista kaikille. Jumalan tahdon kertominen ei ole vihateko vaan rakkauden teko. Uskonnonvapaus antaa oikeuden Jumalan tahdon esittämiseen. Se ei ole vihateko. Jos valtakunnan syyttäjän mielestä Jumalaa ei ole olemassa niin hän hyökkää kaikkia uskontoja ja niiden sääntöjen mukaan toimivia vastaan. Kristittyjä vastaan on helpointa hyökätä. Kääntävät toisen posken eivätkä ammu.

Kokoomuksen kesäkokouksessa Seinäjoella oli TV-uutisten kuvaan löydetty järvi-joki tms. kuva puh.johtaja Orpon taustakuvaksi. Merikuva ja siellä näkyvät purjeveneet olisivat olleet kyky Seinäjoelle parempi mainoskuva. Tausta olisi löytynyt naapuri kaupungista.

Korona-testissä pitäisi olla 10 euron omavastuu ja koronaan sairastuvalle 100 euron omavastuuosuus. Jokaisella pitää ottaa vastuuta elämästään. Kertyneet varat voitaisiin käyttää terveydenhoitohenkilöstön palkitsemiseen.

Voi kun pääsis johki töihi mutta on vishi liikaa ikää (39) ja kun on nua tenavakki.

Hurraavatko duunarit ja työttömät, kun saimme lukea, että Li Anderssonilla ei ole huolta työllisyydestä? Vasureiden painotukset ovat käsittämättömiä. Valtiolle velkaa lisää ja lisää.

Ulkoministeri Pekka Haavisto on hyvin kallis mies Suomelle.

Mikä taho talibaanit rahoittaa ja aseistaa? Kuvissa näyttää olevan venäläistä kalustoa: käsiaseita, ajoneuvoja, raketinheittimiä...

Kun Kumpi ja Kampi tappelivat Afganistanissa, niin kumpi voitti? Kiina.

Outoa toimintaa Kauhajoen persuissa. Toiseksi eniten kuntavaaleissa ääniä saanut ehdokas sai pelkkiä varajäsenyyksiä kun luottamuspaikkoja jaettiin.

Teinit jotenkin ymmärrän koronakiukuttelussa mutta 50 v. ja yli en. Missä on pitkän elämän tuoma kokemus ja viisaus? Kyllä myös 50 v. voi elää, mutta ei kuten teinit!

Marinin korkeakouluveto on vain äänten kalastelua korkeakouluporukalta. Suomeen tarvitaan oikeita tekijöitä, tavallaan tietyllä tapaa näkijoitä täällä riittää kanniskelemaan kangasolkalaukkua.

Ei kai niitä poliiseja enää niin paljoa tarvita? Kyllähän kadullaistujien turvallisuus voidaan taata vähemmilläkin resursseilla.

Suomi lahjoitti Afganistanille miljardi euroa. Pakolaiskiintiötä korotetaan kymmeniin tuhansiin. Vanhuksillemme ei löydy hoitopaikkoja.

Passikuvaan mentäessä ottakaa oma puuteri mukaan, muuten käyttävät siellä samaa sutia muittenkin kuvattavien nassuihin, ettei kasvot kiillä. Näin Vaasassa koronan aikaan.

Mitä puolueita oli Kokoomuksen lisäksi hallituksessa silloin kun päätettiin antaa se 800 miljoonaa euroa Afganistaniin, olisi mukava tietää kun meille on tulossa oikein äänestysrypäs.

Voisiko se sohvalla kellotteleva jo harkita töihin menon tuumaamista? Kaivamista olis tieros. (muutakin kuin varpaanvälejä.)

Älkää enää valittako matkustamisen kalleutta. Avaruuteenkin pääsee edullisesti, ei muuta ku lippu Seinäjoella. Ei ihme, että eletään 2000-lukua.

Ei riitä, että vaaditaan rajoja kiinni ja ketään ei saa päästää maahan kun ulkomaalaisista ei ole kuin haittaa. Nyt jotkut neropatit on keksineet ruveta jaottelemaan ihmisiä kantasuomalaisiin ja muihin. Koskahan joku viisas ehdottaa rotulakeja tai vastaavaa, joita kokeiltiin eräässä Euroopan valtiossa 1930-luvulla?

No jos sairaalassa on ennestään hyvä toimiva tietorjestelmä, Esko nimeltään, miksei sitä kehitetty, jos siihen on tarvetta. Taas kerran ihmettelen kuka päättää ja ketä on mukana näissä hölmöläisten kaupoissa. Rahaa tuhlataan mielin määrin ja vieläpä soveltumattomaan ohjelmajärjestelmään.

Kuinka markkinoilta ostetut marjat oli jo seuraavana päivänä homeessa?

Ymmärtäkää nyt, ettei rokottamaton levitä koronaa yhtään sen enempää kuin rokotettukaan. Piikki suojaa vain rokotettua itseään saamasta taudin vakavaa muotoa. Miksi siis niitä, joita ei ole rokotettu pitäisi rangaista esimerkiksi työpaikalla tai kieltää pääsy tilaisuuksiin. Ei hän ole vaarallisempi kuin muutkaan. Itselleen ottaa riskin. Vastuuttomin ja pahin käytös on hänellä, joka kuvittelee, että kun minut on rokotettu, niin en käytä maskia.

Joidenkin on pakko näköjään näyttää tehokkuutensa osallistumalla Teams-palaveriin jopa lähes täydessä junan vaunussa. Ärsyttää kuunnella tuota diiba daabaa. Kuinkahan salassapitoasiat tässä toteutuvat. Vaihtakaa Teamsinne hyttivaunuun.

Kyllä kulttuuriministeri Kurvinen sanoi naulan kantaan, että miksi meillä pieni ryhmä, nämä rokotusvastaiset saavat terrorisoida kieltäytymällä näistä aivan välttämättömistä rokotuksista! Näin he saavat aikaan sen, että näistä rajoituksista emme pääse eroon, kun tauti elää ja leviää näissä rokottamattomissa!

Eräs suomalainen puolue tuo esiin, että pakolaisia on halvempi auttaa lähialueilla kuin tuoda heitä esim. Suomeen. Ko. puolue taisi unohtaa mainita, että kehitysmaat majoittavat 86% maailman pakolaisista, kaikkein kehittymättömimmät 27%. Yksi promille maailman pakolaisista on sijoitettu Suomeen, maailman kolmanneksi hyvinvoivimpaan valtioon. 73% heistä pysyvät myös kiltisti lähialueilla. Lähteet: UNHCR Global Trends 2020, Social Progress Index.

Pirre ei saanut julkiselta apua omaisen kipuihin, yksityiseltä apu löytyi. Pirre hyvä, ei hätää hallitus ja Krista Kiuru on luvannut jokaiselle terveyskeskuksen lääkäriin pääsyn viikon sisään. Ja kun yksityisen kelakorvauksiakin puuhataan pois, niin kyllä kaikki paranee. Sitä odotellessa.

Tekstaten-palstalla on ollut muutaman kerran mielipide, missä syyllistettiin Vaasan johtava ylilääkäri Kaukoranta koronapandemian leviämiseen ja jatkumiseen. Melko surkuhupaisaa mielipidettä! Hienompaa lääkäriä saa kyllä etsimällä etsiä näiltä leveysasteilta. Miten korona voi olla hänen syynsä? Hienoja lääkäreitä sekä Vaasassa että Seinäjoella. Voimia teille tänä vaikeana aikana! Jaksakaa olla I-P:n sivuilla joka päivä.

Kyllä oli I-P:ssä (pe 20.8.) hieno juttu Marko Viinikaisesta! Tämä rauhallinen ja hymyilevä mies selätti syövän! Treenasi jo hoitojensa aikana tavoitteena täysi ironmankisa (uinti 3,8 km , pyöräily 180 km ja lopuksi maraton n. 42 km)!!! Kunpa me lähes kaikesta valittajat voisimme omaksua edes pienen siivun Markon elämänasenteesta!! Todellinen Teräsmies!!! Kiitos ja kumarrus koko perheelle!!

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajalle hatunnoston koko henkilökunnan palkitsemisesta korona-ajalta toisin kuin hallintoylihoitajalle , jonka esitys olisi koskenut vain osaa henkilökunnasta. Kyllä jokainen työntekijä on antanut panoksensa koronan jyllätessä. 358505562610

Kansanedustaja Niikon kissi on karkuteillä. ”Huoli on kuitenkin suuri erityisesti perheen pikkuväen osalta.” Että mitä? Miksi perheen pikkuväestä pitäisi olla huolestunut? Ovatko hekin ehkä lähdössä karkuteille? Vai olisikohan vain pitänyt sanoa, että erityisesti perheen pikkuväki on huolestunut?

Herrat peruivat Taiteiden yön kaksi päivää ennen. Olisi ollut paljon mielenvirkistystä. Ruma temppu oli.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa