Lukijoilta: TEKSTATEN

Korkeakoulutusta lisättävä? Senkö vuoksi, että parempaa palkkaa saavien määrä lisääntyisi ja samalla verotulotkin kasvaisivat. Maahanmuuttoon tarvitaan runsaasti lisää rahaa, siis verotuloja. Maasta muutto lisääntyy korkeasti koulutettujen keskuudessa, kun verotus kiristyy riittävästi.

Eräs professori kurssin aluksi: Tämä ala on sitten sellainen, jos ostaja ei tiedä mitä haluaa, voidaan tälle myydä mitä tahansa. Pitäkää puolenne Vaasan keskussairaalan lääkärit, että saatte haluamanne tietojärjestelmän, joka on käyttökelpoinen.

Tarkoittaako Mantila kirjoituksessaan, että meidän kantaväestön pitää opetella suomea, että kommunikointi onnistuu, kun tulee näitä maahanmuuttajia lisää. Voi voi mikä ajattelutapa, kyllä se on niin, että maahanmuuttajat opettelevan suomen kielen että pärjäävät täällä arkielämässä.

Lääkäriin ei pääse ennen kun on ’pää kainalos’. Sehän on helppoa, ei enää tarvi hoitaa. Yleistä joka paikas. Ikäihmiset romukoppaan! Olis nuijalla töitä.

Innostaako nuoria liikkumaan toistuvat ikinylkkyjen kilometreistä kertovat jutut? Nuorten kilpa- ja kuntoliikunta esim. frisbeegolf kiinnostaa varmasti. Voisivat jopa tilata lehdenkin tulevaisuudessa.

Mantilalta. Hänen sunnuntain lehdessä oleva kirjoitus oli parhaimpia, ihmisten käyttäytymisestä. Kiilusilmät lukekaa.

Hyi kauhea tuota Hietasaaren uimarantaa. Kenen toimesta noita aitoja? Kohta hanhet valtaa yläosan nurmet niin kuin ennenkin. Ääliöitten touhua tuollaiset aitaukset vai meinataanko niitä hanhia opettaa pelaamaan.

Kyllä Seinäjoen kiirevastaanotto on turhake, ei mitään kiirettä takaisin soitolla, asiakas todella tarvii apua eikä homma pelaa!!! Todella surkeaa toimintaa!!

Mikähän mahtaa olla koronatartuntojen todellinen määrä Vaasan sairaanhoitopiirissä? Nyt tartuntoja on löytynyt 2827, kun on testattu 94175. EP:n sairaanhoitopiirissä on testattu 142022, joista tartuntoja on löytynyt 1233. Vaasassa testataan vähemmän ja silti tartuntoja on aina enemmän.

Ihmettelen miksi Ohisalo saa piinata maanviljelijöitä ja Räsästä kiusataan mielipiteittensä vuoksi ihan ajojahtimaisesti. Suomessa on 198 muuta edustajaa eikä kukaan tee mitään.

Karri Helin kirjoitti tässä lehdessä 22.8. sähköautojen lataamisesta, että ”jos Suomen koko henkilöautokanta nyt siirtyisi käyttämään sähköä”, sen tarve vastaisi ”Suomen koko viimevuotista tuulisähkön tuotantoa”. Ei todellakaan vastaisi! Tuulisähköä nimittäin tulee vain silloin, kun sattuu tu(u)lemaan. Onko Helin valmis odottelemaan sitä hetkeä, kenties sitä päivää, kun tuulee sopivasti? Onko hän varautunut myös siihen, että ehtii vartissa latausasemalle, kun saa ilmoituksen niin hyvistä tuulista, ettei autoja riitä tarpeeksi ladattavaksi?

Ilmastohörhöt tuntuvat olevan samoja ihmisiä kuin puolustusvoimien vastustajat. Miten osalta kansaa voi täydellisesti puuttua itsesuojeluvaisto? Ja miten se porukka on päässyt valtaamaan tiedotusvälineet?

Hyvä ja tarpeellinen tuo Björkenheimintien ja ajoneuvosillan tekeminen, lisäsin siihen vielä: kiertoliittymä pyöräliikkeen risteykseen ja kadun levennyksen Törnäväntieltä Ruukintien kiertoliittymään.

Ei Etelä-Pohjanmaalle yliopistoa tarvita. Täällä ei työnantajat yliopistokoulutusta arvosta. Nykyisetkin maisterit istuvat puhelinmyynnissä yms. koulutustaan vastaamattomissa työ paikoissa. Täällä ei osaamista arvosteta, eikä palkkaa koulutetuille haluta maksaa. Siksi jokainen itseään arvostava nuori maisteri haluaakin pois täältä. En ihmettele.

Ilmajoen Ooppera-areenalla kuultiin aivan loistavaa Popedaa. Viilenevä iltakaan ei haitannut, kun musiikki vei mukanaan, mutta illan isännän käytös herätti ihmetystä. Ennen konsertin alkua moneen kertaan kuulutuksilla ohjeistettiin yleisöä, että tapahtumassa oli esim. vahva maskisuositus. Isäntää nämä ohjeet eivät näköjään koskeneet, vaikka olisi luullut hänen seurueineen näyttävän esimerkkiä. Keskellä katsomoa piti vaan maskittomana heilua.

Kaikki vellihousut ja turhasta marajavat. Lukekaa I-P:n juttu 22.8. Kurikan Alista. Meni heittämällä koronauutisten edelle.

Sähköautoiluko ei tyhjennä kansalaisten kukkaroita? Polttoainemyynnistä saatavien verotulojen vähenemisen seurauksena verottaja alkaa verottaa ajettuja kilometrejä teiden hoitokuluihin vedoten. Osa polttoaineverotuksen tuotosta vuotaa tulevaisuudessakin todennäköisesti aivan muualle tiestön ylläpidon sijaan.

Kansainvälinen jälleenrakennusapu pitäisi lopettaa jos maa on käynyt sisällissotaa yli viisi vuotta. Tälläiset maat kuin Israel, Palestiina ja Afganistan saavat tulla toimeen omillaan. YK on aivan hampaaton asekauppaan kun veetto-oikeudella käydään kylmää sotaa.

Heinäveden kirkossa soitti Helsinki sinfonietta. Ja komiasti soittikin! Tarttiskohan tännekin perustaa omansa, Lakeuren Sinfonitvåa?

Tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa kuluvalla vuosikymmenellä, mutta sekin olisi toteutettava mahdollisimman järkiperäisesti, todellisia osaajia arvioidusti ja tutkitustikin, vastaanottaen. Nyt sisäministeriömme miltei hysteerisesti, nykytilannetta hyväksikäyttäen, lisäisi pakolaiskiintiötä ja ilmeisesti ilman mitään rajoituksia laajentaisi perheenyhdistämisiäkin. Eikö ko. ministeriössä ole opittu, ettei työllisyytemme näin parane.

Kyllä pitää olla kylmä luonne tupakoitsijalla. Vuodesta toiseen parvekkeella hajut nousee naapurien asuntoon, amppelikukat kärsii, ikkuna harmaantuu tupakansavusta, hauskaa on kun valittaa.

On se kumma, ettei Ilkka-Pohjalainen kerro miesten ykköspesiksestä mitään. Superikin jäänyt monesti yhdelle palstalle, mutta jalkapallo komeilee puolen sivun jutuilla, jopa rannikon kolmosdivisiooni uutisoidaan. Alajärvellä, Alavudella ja Fyrrykyrössä ihmetellään.

Eipä ole Suomineito köyhä ja kipee kun on kyseessä saada tänne ripeästi pakolaisia yksityislennoilla.

Ympäristö- ja ilmastoministerin (vihr.) Krista Mikkosen mielestä ilmastolinjauksissa mm. turvepeltojen raivaamiselle tulisi asettaa erityinen vero, koska hänen mukaansa turvepellot ovat merkittävin päästölähde maataloudessa. Mitähän Etelä-Pohjanmaalla tästä ajatellaan? Mahtanee edessä olla useampiakin mielenosoituksia, koska maakunta ei historiallista taustaa ajatellen kovin helposti ole mukautunut pakotuksiin. Aika näyttää, joustetaanko?

Olemme huolissamme luonnon tilasta. Tehkäämme luontoystävällisiä tekoja omalta osaltamme, sen mikä on mahdollista. Kaikkien ei tarvitse istua kaduilla puolustaaksemme elinpiiriämme. Voimme aloittaa, vaikka kodin pesuaineista. Ei osteta vesistöjä tuhoavia ” myrkkyjä”. WC:n pesuun löytyy biologisesti hajoavia aineita. Näillä aineilla selviää tavallisessa kotielämässä pitkälle. Jopa uunin saa puhdistettua mäntysuopaliuoksella erittäin hyvin. Pyykinpesuun on luontoa säästäviä pesuaineita. Ottakaa pienet askeleet käyttöön. Niilläkin voi päästä pitkälle!

Ootteko huomannut, että missään ei näy tilastoja Influenssatilanteesta ja siihen kuolleista? Nyt vain seurataan covidin aiheuttamia sairastumisia ja kuolemisia. Edelleen ihmetyttää kiireellisyys rokottamisiin rokotteilla joita ei ole kunnolla testattu, mitä vaikutuksia niistä tulee myöhemmin ym.

Olisi hienoa, jos hallitukseen joskus saataisiin tiedeministeri, joka ymmärtäisi tieteellisen tutkimuksen merkityksen eikä antautuisi heti leikkausvaatimuksien edessä. Kaksi viimeistä vastuuministeriä, kokoomuslainen Sanni ja keskustalainen Antti ovat olleet tässä suhteessa aivan kädettömiä. Ei ole ihme, että tieteentekijöiden luottamus poliitikkojen arvostelukykyyn on olematon.

Kiukuttaa ja hävettää liiallinen seksivalìstus I-Pssä. Luonto se on joka tikanpojan puuhun vetää.

Hienoa kun saadaan Vaasaan uusi laiva. Vielä kun päästäisiin koronasta ja uskallettaisiin matkustaa taas.

Olisi hyvä tietää Unicefìn roolista Kabulìn lasten auttamisessa. Miten on oltu auttamisessa mukana?

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa