Lukijoilta: TEKSTATEN

Kyllästyttää tämä ikuinen ruikutus, kuinka julkiselle sektorille ei pääse lääkärille tai hammaslääkärille. Samat ihmiset kyllä ajavat autolla, tupakoivat, juovat terasseilla kalliita juomia , istuvat pubeissa jne. mutta ei ole varaa omasta terveydestä maksaa, jos sitä pitää hakea yksityiseltä. Tähän on tultu tässä holhousyhteiskunnassa.

Afganistan osoitti jälleen kerran, ettei ideologiaa voi viedä pakolla, muuten kuin asein. Jos Suomen maksamista tehottomista ja sattumanvaraisista kehitysapuvaroista säästettäisiin puolet ja syntynyt säästö siirrettäisiin poliisin toimintaan, niin poliisin määrärahoja ei tarvitsisi leikata, vaan ne kasvaisivat aiemmasta.

Työllisyyden ”kohtaanto-ongelman” ratkaisu: Työntekijää etsivä lähestyy työnantajaa etsivää; eikä päinvastoin. Tarkoittaa sitä, että työpaikka siirretään sieltä, missä ei ole työntekijöitä, sinne, missä niitä on. Työllisyyden kuntakokeilu on kultasuonen päällä!

Afganistanin pelastusprojektissa on paljon ulkokultaista hyminää. Media ja hallinto räknäävät tarkkaan, kuinka monta lasta ja naista Suomi on tänään käynyt pelastamassa. He ovat sisäsiistejä autettavia, edes persut eivät kovin kiihkeästi asiaa moiti. Sitten tullaankin kipurajalle. Suurlähetystön vartijat, jotka ase kädessä ovat olleet kansalaistemme turvana, he eivät mahdu koneeseen. Ei niihin mahdu muutama miljoona muukaan hylätty liittolainen ja länteen luottanut, mutta voisi tämän oman kohdan nyt yrittää hoitaa kunnialla.

Kaivajalle olis näköjänsä töitä tieros (I-P 25.8.2021). Kunhan joku yleeshyöryllinen kaivuuyhyristys vaan rupiaa työnantajaksi ja suostuu ottamahan vastahan Saran rosentin palakkatuen, jolla sais ilamaasen työpanoksen, niin vois alakaa kellottamahan muutakin ku Kelan loputtomia rahavirtoja. Yst.vast.tlk.nimim. Faktantarkistaja (AMK).

Kalle Lanamäki mielipiteet-palstalla 24.8 kirjoitti, että perjantaina 22.8 nähtiin ikävä farssi Arkadianmäellä kun eduskunta käsitteli Afganistanista haettavia ihmisiä. ”Kiitos siitä”, minä häpesin ja olin tosi vihainen, että olemme nuo sinne äänestäneet. Säälittäviä tyhjää puhuvia, ”asialla oli kiire”.

Kanadanhanhi on Suomessa esiintyvä vieraslaji. Se istutettiin Suomeen uudeksi riistaeläimeksi 1960 alkaen. Laji on elinvoimainen. Riistakeskuksen mukaan: Metsästysaika koko maassa pelloilta 10.–20.08.2021 Lisäksi koko maassa 20.08.–31.12.2021.

Eikö EU:lla ole paljon mainostettu ”nopeantoiminnan” sotajoukko? Mihin ja milloinka sitä käytetään? Taitaa olla pelkkä ”koristeellinen” paraatiryhmittymä. Kabulissa olisi tarvittu!

Persut ei jaksa muuta liturgiaa kuin maahanmuutto vaikka se on ollut aika vähäistä monta vuotta, keskittäytyisivät enemmän vanhustenhoitoon joka on huonolla mallilla monessa kunnassa.

Voi hyvät ihmiset, jättäkää nyt toisten avioliittojen arvostelu jo sikseen. Käyttäkää mieluummin energianne vaikka sen oman aidon liittonne vaalimiseen ja huolehtikaa edes itse kunnolla omista lapsistanne.

Maassamme tuskaillaan, kun avoimiin työpaikkoihin ei saada tulijoita. Työnteko ei kannata monillakaan suhteessa toim.tulotuella eläviin. Ainoa ratkaisu: pieni ja keskituloisten palkansaajien ja eläkeläisten verot alas. Luo kulutusta ja työpaikkoja. Verot kerättävä yrityksiltä ja osingoista, sekä vähennettävä rajusti valtion byrokratiaa.

Keskitytään Suomi-ongelmiin, esim. hallitus uusiksi -projektiin. Jätetään muiden ongelmat sikseen.

Vihreä ympäristöministeri Mikkonen esittää ympäristösanktioita vapaamatkustajille, joita hänestä ovat maatalous, liikenne ja erillisasuminen. Viimeksi mainittu tarkoittaa kai omakotiasujia, joilta näin ulosmitataan se hyöty, minkä esim. kalliista maalämpöön siirtymisestä laskettiin asukkaalle tulevan. Raakaa politiikkaa, vaikuttaa suorastaan huijaukselta.

Kyllä on hyvä että meillä on Suomessa oikeaa avioliittomuotoa esillä pitävä Aito Avioliitto yhdistys! Oli todella selvää, tutkittua tietoa yhden miehen ja yhden naisen muodostaman kodin paremmuudesta lasten kasvupaikkana. Se on myös raamatun mukainen avioliittomuoto.

Miksei Lappajärven kunta julkaise havainnekuvia tai piirustuksia jo rakenteilla olevasta liikuntahallista?

Otapa laskin ja totea mitä maksaa 15000 ulkomaalaisen toimeentulotuki, asumistuki ja muut tuet kuukaudessa. Laske vaikka 1000 euroa/henkilö. Onko sananvapaus tilaajillakin?

Mitäs sitten tapahtuu jos metsästyskoira raateleekin suden?

Metsä on suden, ei koiran tai metsästäjän.

Uutisessa kerrottiin että koirille suunnitellaan jotakin liivejä susien varalta. Mitä asiaa toisen lajin loisena elävillä susien rappeutuneilla jälkeläisillä, joita tässä maassa on kohta miljoona, on omin avuin oman energiansa voimalla elävien susien elinalueille? Eikö se ollut niin, että toisen lajin elinpaikoille tulevat häirikköyksilöt täytyy poistaa päiviltä.

Biologisesti ihminen on nisäkäs muiden joukossa. Ihminen vertautuu siten esimerkiksi koiriin rotuineen päivineen. Rodut eivät siis häviä mihinkään, vaikka niistä ei puhuta. Kyse ei ole 30-luvun rotuopista (tabu), vaan biologiasta. Ihmisillä pitäisi olla kyky erottaa biologinen ja aatteellinen rotu toisistaan ja puhua asioista oikeilla nimillään.

Julkiset terveyspalvelut voisivat julkistaa yksikköhintansa samoin kuin yksityissektorilta vaaditaan. Ehkä julkisen puolen palveluiden todellinen hintataso avaisi veronmaksajien silmiä. Keskustelu kelakorvausten poistamisesta yksityisistä palveluista on käsittämätöntä.

Jokainen elää niin kuin itse haluaa, ei kenenkään tarvitse sitä muilta kysyä. Jos ei loukkaa ketään käytöksellään. Jopa 50-vuotias saa edelleen nauttia elämästä!!

Lääkäri Kaukoranta, suurkiitos kaikesta mitä olette hyväksemme tehnyt!

Long Covid ei ole uusi sairaus. Tunnen monia, jotka ovat saaneet samanlaiset oireet vuosikymmenten aikana tavallisen influenssan jälkeen. Heille on terveydenhuollossa tähän asti naurettu tai määrätty mielialalääkettä. Hyvä, kun nyt otetaan todesta!

Kyllä poliiseja tarvitaan, varsinkin täällä maaseudulla, nuoriso vetelee viritetyillä mopoilla, traktoreilla ja pörisevillä autoilla pitkin kylää, joskus yökaudet, poliisiautoa näkee harvoin eikä silloin kun tarvis, iltapäivisin koulujen loputtua ja iltaisin.

Vaasan Sport, vähättelettekö kannattajianne kun ei pienintäkään ilmoitusta aamun I-Pssa (ke 25.8) päivän treenipelistä vs. Kärpät. Liigakausi on ovella ja pitäisi hokikuumetta nostaa ja te toimitte noin? Minäkin sain mutkan kautta vihiä pelistä ja piti asia varmistaa nettisivuiltanne, kaiken kukkuraksi peli näyttää alkavan puoli tuntia normiaikaa aiemmin.

Kaikkihan sen tietää, työllistämisen suurin este on pienet palkat.

Ikäihmisiä ei kannata päästää yksityislääkärille. Hehän voivat vielä maksaa markoilla!

Tasavallan herra presidenttikin on todennut, ettei ilmaston lämpenemistä voi ihmisvoimin estää. Miksiköhän silti hallitus yrittää kurjistaa kansalaisia ilmastoasiat tekosyynä?

No nyt teki hallitus vihdoin oikean päätöksen, kun lupasi tuoda myös Kabulin suurlähetystön turvamiehet turvaan. Jos nyt enää ehtii. Jos kerta Suomi tarjoaa turvaa pakolaisille, niin kyllähän etusijalla pitää olla niiden, jotka ovat välittömässä hengenvaarassa.

Missä ovat elokuun lämpimät illat?

Suomalaiset ovat usein ärtyneitä ja ahdistuneita, jopa toivottomia. Johtunee siitä, että me tiedämme vain sen, miten kaikkien muitten pitäisi elää.

Mitä tehdään Vaasan moottoritien alun uudessa liikenneympyrässä?

Todella hyödyllistä olisi, että jokainen poliitikko kävisi henkilökohtaisesti tapaamassa jokaista alueensa työtöntä ja motivoisi häntä aloittamaan/jatkamaan opintojaan ammattitaidon saavuttamiseksi. Avaisi varmaan poliitikon silmiä!

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa