Lukijoilta: TEKSTATEN

Miksi vielä käydään lääkärissä? Ei lääkäriä kiinnosta potilaan vointi, oireet tai pärjääminen. Potilas voisi käydä labrassa, röntgenissä ja apteekissa. Lääkäri voisi seurustella sairaan elimen kanssa päätteellä faktapohjalta. Ja rahaa säästyisi. Paljon!

Kaukoranta sanoo: ”kahdesti rokotettuja ei sairastuneissa juuri ole”. Mutta viruksen saaneissa ja sen tartuttajissa rokotettuja siis löytyy. Sitähän rokotteet ei estä. Onko jo tietoa, kuinka paljon positiivisia testituloksia kahden rokotteen saaneissa löytyy? Vai testataanko kaksi rokotetta saaneita lainkaan? Tai menevätkö testiin ollenkaan omasta halusta, kun ovat rokotettu?

Kiitokset kaljaveikoille, jotka ovat koko kesän jaksaneet olla lapsille ja nuorille mallina ostarin lähipuistossa...

Närpiössä RKP näytti himonsa otti kaikki hallituspaikat ja puheenjohtajuudet valtuustossa sekä hallituksessa. I-P:ssä 25.8. oli juttu. Aivan pöyristyttää, vuosi sitten kaupunginjohtaja jäi eläkkeelle ja nyt KH:n puheenjohtajaksi, voi tätä hulluutta RKP.

Suomi-neidolla oli pankki, hiiala hiiala hei. Euroja sinne, euroja tänne, joka puolelle euroja, hiiala hiiala hei.

Niiden kauppiaiden, jotka haluavat asiakkaikseen enemmän eläkeläisiä, kuin koiria, kannattaisi varautua Veikkauksen peliautomaattien poistoon siten, että järjestäisi kaupan eteiseen muutamia tietokonepäätteitä, joilla voisi pelata ulkomaisia nettipelejä. Jopa minimaalisella aikaveloituksella se olisi kauppiaalle kannattavaa.

Nyt ihmisillä on varaa antaa rahaa apua tarvitseville, kun uutisissa mainittiin, että korona-aikana on jäänyt rahaa säästöön.

Olisi syytä välttää vastakkainasettelua: rokotetut / rokottamattomat. Ihminen päättää itse omasta kehostaan. Ei itsekäs ole se, joka elää kuten haluaa; vaan se, joka vaatii muitakin elämään hänen tahtonsa mukaan.

Koronapassi-intoilijat voisivat miettiä että mitkä yhtiöt saavat eniten tuloja passista. Samoin että voiko ihmisiä jakaa ryhmiin jonkin sairauden perusteella vrt. pitaaliset.

Näin naapurin lähikaupas, kertoi hakeneensa auton 700 euron huollosta ja alkanut oli hän myös liikkua, oli vienyt roskat ilman autoa. Mistä saatais Suomeen 1000 lääkäriä lisää?

Ei sudet tiedä, että se on jonkun koira. Totta kai ne syää, ku sillä on suden nälkä!

Eiköhän laiteta tuo nuoriso ottamaan koronarokotukset. Vanhukset laitettiin epidemian alkuvaiheessa häkkiin ja nuorisolta ei vaadita mitään. Vähenis ainakin taudin leviäminen. Vai onko kaksi nuorinta sukupolvea jo niin kaukana kurista ja kasvatuksesta.

Pirrelle on ollut täällä juttu. Täten ilmoitan, että se ei ole minulle. Puhelimeni soi... Terv. Pirre.

On vaikeaa asettua johtamaan koulua valitusprosessin voittajana, kun mitään vääryyttä ei ole tapahtunut, vain mielipide-eroja. Ränkkääjästä ei tule hyvää johtajaa.

Suomi lähti muiden länsimaiden mukana Afganistaniin. Perusteet olivat sinisilmäiset ja vilpittömät, toisin kuin vaikkapa USA:lla. On vain alkeellista kohtuutta yrittää hakea avustajat perheineen turvaan. Samassa vastuullisuuden suhteessa Amerikan pitäisi kuljettaa meren yli jokunen miljoona heihin luottanutta.

Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä – universumi ja ihmisten typeryys – enkä ole ensimmäisestä aivan varma.” Totesi Albert Einstein. Nämä meidän ilmastouskontoon hurahtaneet typeryksemme uskovat toiminnallaan pysäyttävänsä koko aurinkokunnassamme tapahtuvan lämpenemisen. Vaikka ihmiskunta lopettaisi kaiken toimintansa ja hengittämisenkin, ilmasto lämpenee. Oman elinympäristön pilaaminen on tietysti tuomittavaa, mutta lämpenemiselle me emme voi mitään.

Tarkoitatko siis, että me rokotetut kulkisimme jatkossakin maski kasvoillamme, että sinä saisit harjoittaa itsemääräämisoikeuttasi? Entä meidän oikeutemme palata normaaliin elämään? Virushan ei katoa, mutta pakko meidän on uskaltaa palata rajoittamattomaan elämään.

Nyt moni ihastelee metsissä nousevia tatteja ja muita sieniä eikä siinä mitään Minä laajentaisin tämän kasvun ihmeen ihmettelyn kaikkeen mikä maasta ja mullasta nousee Onhan se suoranainen ihme että esim. pellot tuottavat miespolvesta toiseen joka vuosi uuden sadon. Voisi todeta että multa on ”ihmeainetta” kerta kaikkiaan.

Miten ihminen voi olla niin julma lähemmilleen, rakkaimmilleen. Eivät ota ilmaista, itseä ja muita suojaavaa rokotusta koronaa vastaan. En ole pyhimys tms, mutta olisin valmis varmaankin antamaan henkeni lapseni puolesta, munuaiseni tms antaisin epäilemättä. Rokotukset otin tietysti heti, kun mahdollista.

”Pakolaisia halvempi auttaa lähialueilla”? Pakolaisleirillä tungetaan 10 ihmistä yhteen telttaan rottien ja tautien armoille vuosiksi odottamaan sodan loppua, jonotat puolet päivästä juomavettä tankkiautosta ja lapsesi kasvavat katkeruuteen ja kostoon. Halpaa ja halpamaista.

Tapahtumien järjestäjät, tehkää tapahtumiin osastoja joihin päästätte kahteen kertaan rokotettuja. Jos ei ole rokotustodistusta, saa kuunnella aidan takaa metsän reunassa.

Eikö ruotsin kielen taitajille ole oma kanava ja se on Yle fem. Ykkönen on ajankohtaiskanava. Ja tämähän häiritsee.

Joku sanoi, että ei nuoret ole Facebookissa, mutta ei me monet yli viiskymppisetkään ole mukana sellaisessa huuhaa-hömpötyksessä.

25.8. lehden tekstarissa väitettiin, että rokottamaton ei levitä koronaa enempää kuin rokotettu. Täyttä soopaa. Rokote estää ettei virus pääse kasvamaan ihmisen soluissa ja kuolee pois. Rokottamattomat ihmiset ovat virustehtaita, ja kasvattavat sekä levittävät virusta useita päiviä, ennenkuin ihminen saa vasta-aineet. Ja kyllä, rokote estää myös sairastumisen - koska virus ei pääse asettumaan kehoon.

Vasemmistoliitto antoi lausunnon, jossa se toivoo apua ylivelkaantuneille. No, auttaisivat Suomea!

On mukava sanoa niin kuin ennen vanhaan. Rippikoulun käynyt ja rokotettu.

Presidentti Niinistö piti äsken puheen jokavuotisilla suurlähettiläspäivillä pohtien pian toisen maailmansodan jälkeen solmittujen pakolaissopimusten soveltumista nykyaikaan (Iltalehti, 25.8.). Hieman retorisen tuntuisesti hän kysyi, soveltuvatko vanhat sopimukset aivan toisiin olosuhteisiin? Hän tarkoittanee sitä, että vanhoissa sopimuksissa mm. määriteltiin ihmisten siirtoja rajoitetummin, vain Euroopan sisällä sodanjälkeisessä tilanteessa.

Moomma seittemännes taivhas, verovelaka seilas Vaashan.

Keskustan eduskuntaryhmän uusi puheenjohtaja Juha Pylväs tuomitsee sosiaaliturvalla loisivat elintasosurffarit. Heitä ei Suomessa hänen mukaansa tarvita. Itse hän nauttii maataloustukea noin 130 000 euroa vuodessa.

Vaasasta menee suora ja nopea tie Ylistaron ja Lapuan kautta Jyväskylään. Nyt seinäjokelaisten tieviranomaisten päätöksellä opasteet on pistetty ohjaamaan liikenne Seinäjoen ja Alavuden kautta. Samalla tavalla järjetöntä on opastaa liikenne koukkaamaan Seinäjoen kautta matkalla Vaasasta Tampereelle.

Kirkkoon pääsee vain 10 henkeä, mutta tanssia saa isolla porukalla, eikö järjestäjien tarvitse ohjeista piitata.

Miten muun maan asiat ovat tärkeämpiä kuin Suomen asiat mitä hallitus peittelee.

Nyt sais hävetä tapahtumien järjestäjät, kapakat matkustus ym. Mikä tilanne Etelä-Pohjanmaalla? Altistuksia, koronaa, kouluja etäs, testit ym. ruuhkautuu. Tätäkö me haluttiin, leikkikää vaan. Ne maskit nyt sinne naamaan ja nenäkin piiloon, ottakaa rokotus. Itse oon ottanu ja voin hyvin, silti maski on kasvoilla.

Taas kepu suoristi rivinsä määräämällä Pylvään peruuttamaan sanansa.

Kiitos Harri Ylihuita asiallisesta kirjoituksestasi Israelin tilanteesta 26.8. Ilkka-Pohjalaisessa!

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa