Lukijoilta: TEKSTATEN

Voisiko ens suvena saada Präntöön matonpesupaikan mankelin teloja löysemmälle, juuri raskaat matot on hankala saada mankeliin, painaa paljon, ei jaksa nostaa kuivauspuille.

”Maskipoliiseille” tiedoksi, että kun kerran uskotte maskien suojelevan koronalta ja jos te itse pidätte niitä, niin miksi vaaditte muita pitämään, koska eihän se mahdollinen korona teihin tartu jos kerran maskit suojaa.

Miten Thl voi muka arvioida eri rokotteiden suojelevuusprosentteja, sehän on mahdoton tehtävä. Miksi koronatarttuvuus on suurempaa nyt kuin vuosi sitten vaikka rokotekattavuus on paljon korkeampi, rokote ei siis suojaa.

Päiväpostinjakajalle Näkinkujan alueella!!Jakakaa ne kirjeet oikean osoitteeseen! Nimittäin taas kolme kirjettä oli jaettu ties mihinkä! Se ei ole kiva jos lasku menee perintään vaan sen takia että posti on jaettu väärin!

Kun ostat jauhelihaa, katso tarkkaan paketin paino. Edullinen hinta voi tarkoittaa vähempää sisältöä. Itse huomasin vasta kotona, että tutussa pakkauksessa olikin vain 300 g aiemman 400 g:n sijasta.

Kuulin että Vaasan liikennevaloja hoitaa nyt ranskalaisyhtiö. Vikanumeroon vastataan varmaan nyt sitten Pariisista.

Kiitoksia Jussi Knuuttila kirjoituksestasi pikkusammakoista. Lisään siihen vielä, että sammakoita ja liito-oravia ei ole löytynyt myöskään tuhansien hehtaarien tuulivoimaloiden alueilta. Syynä on, että voimalat työllistävät ulkomaalaisia ja voitot menevät ulkomaille.

Hyvät E-P:n keskussairaalan ja terveyskeskuksen pikkupomot, antakaa myöskin positiivista palautetta loppuun palaneille alaisillenne. Pienikin kiitos auttaa jaksamaan. Nimim. Sivusta seurannut.

Ranskalainen Colas osti Destian, meillä Suomalaisilla on kokemusta ranskalaisesta pitkäjännitteisestä rakentamisesta Olkiluodosta.

Taloyhtiön isännöitsijöille pyyntö. Kun vuokralainen lähtee pois taloyhtiöstä, jolla on autopaikka, voisi isännöitsijä kysyä vuokranantajalta, pitääkö autopaikan jatkossa, ettei tule ikäviä yllätyksiä uudelle vuokralaiselle ja vuokranantajalle, tosi ikävä kokemus.

Suomi on jo kohta tai on jo pian kehitysmaa, rahaa jaetaan ympäri maailmaa ja avaruutta saakka. Rahaa jaetaan takki auki ympäri maailmaa, eikö päättäjillä ollut aikoinaan pankin säästöpossua? Oma pesä ensin kuntoon.

Olen aina miettinyt miksi markettien normaalit parkkiruudut ovat turhan kapeat ja puoli parkkipaikka on tyhjä. Turhia lommoja ja vahinkoja syntyy. Nyt Vaasan Minimani näyttää hyvä esimerkkiä leventämällä parkkiruudut. Yksikin lommo maksaa enemmän kun vuoden tarjoussäästöt.

Älytöntä kouluttaa ulkomaalaisia ilmaiseksi Suomen korkeakouluissa, kun kuitenkin lähtevät muualle rahan perässä. Tuskin kuitenkaan muutosta tulossa, koska mehän olemme koko maailman lypsylehmä.

Laiska rapistuu – ahkera rakentuu, tyhmä heikentyy – viisas vahvistuu, paha häviää – hyvä voittaa, valhe paljastuu – totuus julkistuu, saastainen saastuu – pyhä pyhittyy.

Tuntuu hullulta yrittää vähentää oman autoilun päästöjä, kun samaan aikaan toiset ajelevat mönkijöillä metsissä huvikseen. ”Luontoa kaikin keinoin säästäen”.

No huhuh, mitä joku syylä päästi suustaan arvostelemalla suomalaisia hoitajia ja lääkäreitä. Hoitajia Filippiineiltä ,ok mutta se ei vielä riitä että hymyilee, kun pitäisi käsitellä satakiloista, kuinkahan se onnistuu.

Seuraavaan Afganistan-operaatioon voisivat lähteä ne herramiehet, jotka eivät halua tänne elintasosurffareita. Näkisivät vähän, millaista on lähteä, kun jää vain henki.

Sinä, joka haukuit tällä palstalla sairaanhoitajia ja lääkäreitä. Toivottavasti kirjoituksesi oli sarkasmia. Meillä on huippu osaajat sairaanhoitajissa ja lääkäreissä. Tekevät raskasta työtä ja hoitajat varsinkin pienellä palkalla.

Jokainen voisi tänään miettiä, miltä tuntuisi, jos kokisimme afganistanilaisten kohtalon. Kaikki eivät pääsisi Helsinki-Vantaan kentälle ja muut maat kieltäytyisivät ottamasta meitä.

I-P 27.8. Sinä joka hyvin räikeästi arvostelit lääkäreitä, sairaanhoitajia. Ilmeisesti kuulut siihen ryhmään, jolle ei se ”rukihinen pierukaan” kelepaa. Olin tässä hiljakkoin itäsuomalaisessa sairaalassa. Sain erittäin hyvää hoitoa. Henkilökunnalla oli kiireellinen ilta. Mutta kaikki sai hyvää hoitoa ja huolenpitoa. Pilalle passatut marisee joka asiasta.

Ei nykyään saisi olla tuollaista 60-luvun tietä kuten Tiistenjoen ja Kuortaneen väli.

Komia-liikenteen bussikuski räplää kännykkäänsä liikennevaloissa. Onko firman tapa vai yksittäistapaus? Liikenneturvallisuus!

Kovin usein varmat mielipiteet perustuvat kuulo- ja luulopuheisiin, tietämättömyyteen ja tahalliseen väärinymmärtämiseen.

EU oli Afganistanin kriisin alettua jälkeen yhtä saamaton kuten aiemminkin koronakriisin puhjettua ja pakolaiskriisin aikana. Jokainen jäsenmaa huolehtikoon omat asiansa, kun tiukka paikka koittaa.

Olipa harvinaisen typerä ja huono provoviesti sairaanhoitajien ja lääkärien laiskuudesta perjantain I-P:ssa.

Kyllä oli hyvä kirjoitus Matti Viinamäeltä 27.8. lehdessä. Yhdyn täysin edelliseen puhujaan!

Suomi laittoi miljardin Afganistaniin 20 vuoden aikana, minne päin maailmaa seuraavaksi värkätään sosiaalidemokratiaa ja tasa-arvoa verorahoillamme?

Israelissa on rokotettu lähes kaikki aikuiset, mutta koronatilanne on maailman pahimmista. Samaan aikaan toisaalla: Tanska purkaa kaikki rajoitukset, rokotuskattavuus on ennätyskorkealla. Toivottavasti Suomi etenee maltillisesti epidemian hallinnassa. Terveys – ei talous – johtoajatuksena.

EU:ssa haikaillaan sotilaallisen voiman ja yhtenäisyyden perään. Loputkin maat eli Suomi, Ruotsi ja Itävalta vielä vain Naton jäseniksi. Se on siinä.

Väinö Tanner yhdisti suomalaiset talvisotaan, työväki lähti yhtenä miehenä sotaan. Jos Tanneria ei olisi ollut, olisimme joutuneet Neuvostoliiton valtaan. Ja olisimme nyt Natossa kuten Baltian maat. Oikaisu: Ei Mannerheim uhrannut Rytiä. Historia on niin, että Stalin ei halunnut Mannerheimiä vastuuseen, hän ymmärsi että hänestä olisi tullut vielä suurempi kansallissankari.

Terveyskeskuksen ajanvarauksesta vastaavat Y-talon toimihenkilöt: Jos sydänsairas asiakas soittaa, niin ohjatkaa heti suoraan hoitoon, älkää antako vastaanottoaikaa viikkojen päähän. Ehtii kuolla! Kokemuksella: Puolison menettänyt.

Monet valittavat, että koronapassi eriarvoistaa ihmisiä. Se on kuitenkin pientä verrattuna kuinka veronmaksajat joutuvat eriarvoisina vastikkeetta elättämään terveitä työnteosta kieltäytyviä.

Ne ”valvojat ja toimitsijat”, jotka mokasitte Kinnusen uran päättäjäisjuhlan, hävetkää. Jos kävelyssä oli jotain väärää, olisitte katsoneet läpi sormien, niin sanotusti. Oletan että sen olisivat hyväksyneet kanssakilpailijatkin. Kinnusen pitkä ura päättyi nolosti, kun ottaa vielä huomioon, että hylkäys oli uran toinen.

Eikö tuota parveketupakointia saada loppumaan, on myrkyllinen häiriötekijä!

Miksi pikkukaupoista saatavat kalat ja kalatuotteet ovat kamalia? Kala on lohta ja kalatuotteet maistuvat pahalta. Eikö edes pakasteena saa maukasta kalaa?

Seinäjoen keskustassa kauppa el kannata, kun maksavat asiakkaat puuttuvat. Asiakkaat arvostavat ilmaisia pysäköintipaikkoja 2–3 tunniksi. Asiointi ja kahvit ehtivät hoitua siinä ajassa. Esimerkkinä toimivasta ratkaisusta löytyy Hyvinkäältä.

Miksi maalla pitää syödä vain purkkisilliä ja kamalaa muovissa vanhentunutta savustelohta? Haluan kunnon tuoretta kalaa tai edes pakastettua!

Ikävä on Teeriniemen keskusantenniosuuskuntaa/Teerinettiä, kun katselee noita Elisan verkossa jatkuvia katkoksia TV:ssä.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa