Lukijoilta: TEKSTATEN

Valtamedian valkopesuosastolla on ollut viime aikoina kiirettä. Kun Bidenin Afganistan-katastrofia ei oikein voi laittaa Trumpin syyksi, on keksitty muita konsteja. Uutisia kuunnellessa saa käsityksen, että Afganistanissa on ollut jokin luonnonkatastrofi, joka on pilannut Bidenin suurenmoisen ja taitavasti suunnitellun vetäytymisoperaation.

Lähes joka media tulvii nyt työperäisen maahanmuuton väistämättömyyttä. Hyvin ymmärrettävää, koska osaavista työntekijöistä jo tänään, mutta erityisesti lähivuosina, on vajetta. Kun Suomeen päätyneiden pakolaisten osalta työllistymisasiat eivät toivotusti ole toteutuneet, on työperäisen maahanmuuton osalta aivan erityisesti varottava, ettei tulomotiivi osoittaudukin sosiaaliturvapaikan hauksi. Ammatillinen osaamistaso on ennakkoon tutkittava!

Kuinka kauan vielä Vaasan kaupungin johto ja viranomaiset voivat jarruttaa lähes vuosikymmenen vireillä ollutta pohjavesihanketta, että saataisiin Sundomiinkin kunnon juomavesi. Ja loppuisi pullotetun veden raahaaminen kaupasta. Pullovedellä on yksi pisimpiä hiilijalanjälkiä.

KD:n ryhmäjohtaja Peter Östman kirjoittaa (I-P 28.8.) ensin: ”työtä tehdään valtavalla riskillä”, mutta heti perään: ”viljelijöitä ei motivoida ilmastotoimiin poistamalla tukia.” Niinpä niin, siinä se ”valtava riski”. Onko todellakin niin, että maatalousyrittäjät saavat olla vapaamatkustajia ilmastotalkoissakin, kuten verotuksessa ym.? Se ainakin on selvää, että heinäkuussa ei vesistöihin juurikaan kehittynyt sinilevää, koska kuivuuden vuoksi pelloilta ei kulkeutunut ravinnekuormitusta. Helteet siis tekivät työn, joka kuuluisi viljelijöille.

Pitäkää jokaikinen ”tapahtumanjärjestäjä” keikkanne/teatteriesityksenne/ruokanne jos jotain passia alatte kyselemään. Se kun ei kerro yhtään mitään. Eikä kenenkään terveystiedot kuulu teille hevon humppaa. Onneksi jaloillaan edes voi vielä äänestää.

Kuin muriseva leijona ja kohti ryntäävä karhu on köyhän kansan jumalaton hallitsija.

Koskahan viimeinenkin äänestäjä tajuaa, että ideologiat käyvät tälle maalle ja veronmaksajille kalliiksi.

Luulin Isonkyrön tervetuloa-kyltin olevan aprillipila? Vaan ei sovi yhteen kalenterin kanssa.

Lämmin kiitos keskustan kirkon puutarhurille. Olet pitänyt alueen upeassa kunnossa.

Vihdoinkin, löytyi henkilö, joka puhuu oikeita asioita maataloudesta (I-P 28.8.21). Peter Östman kirjoitti ilmastoasiasta ja viljelijöiden tuskasta täysin oikein sanoin. Tätä lisää, jos ja vihdoinkin kansamme heräisi todellisuuteen!

Eikö siilojen purkaminen ja rakentaminen kannattaisi tehdä paikallisin voimin? Verorahat jäis kaupunkiin. Ei siitä aivan 100 v. ole kun korttelin toiselta puolelta purettiin varastot.

Olen seurannut läheisen työjuttuja, aamulla töihin, mutta et tiedä milloin pääset kotiin. Työ fyysisesti raskasta, työpäivä saattaa olla yli 10 tuntia, näitä päiviä on sesonkiaikana usein. Vapaapäiviä yksi kerrallaan. Jos hyvin natsaa, voit saada 2 vapaata! Kesäloma, jos satut saamaan, ehkä syys-marraskuussa! Suomalainen firma, matalapalkka ala. Vielä ihmetellään, kun työntekijöitä ei löydy!!?

Nythän näyttää siltä, että työllistymisen esteenä on liian suuret työttömyyskorvaukset!

Ihanaa, kun joku tällä palstalla puhuu myös susien puolesta! Mia Takulaa lainaten: ”Kun vien koirani hukkamaille, vastuu on minulla, ei susilla eikä Suomen valtiolla!”

Kyllä vanhatkin euroissa elää siinä missä nuoretkin!

Vielä nykyäänkin näin vanhana vähäkyröläisenä joutuu kadehtimaan isokyröläisiä. Meillä kun kakarat on aina metsien vähäisyyden takia jouduttu piiskaamaan mättäillä, niin isokyröläisillä on vielä varaa valitakin ”minkälaisesta” metsästä he vittaksensa valitsevat.

Pauli Korhosen kommentti, Il-po 28/8: Veneet verolle välittömästi.

Onnittelut järvenkuivaajien puolueelle, mökkiranta Evijärvellä täysin sinilevän peitossa!

Isossakyrössä levähdysalueella tapahtuu. Mutta onkohan Isonkyrön markkinointiosaston kaverit, kunnanjohtaja mukaan lukien koskaan kuulleet tohtori Freudin ajatuksia koon ihailusta?

En tapaa kiitellä muiden kirjoituksia mutta nyt on pakko. Harvoin tässä lehdessä on ollut niin järkevää ja totuudenmukaista kirjoitusta, kun oli 28.8 Peter Östman laatinut. Totta joka sana. Eihän ole mitään muutakaan ellei ole ruokaa ja maanviljelijät sen tuottavat.

Viisaus tuntuu tuhoavan lopuksi kaiken. Kun ns. viisaat keksii toinen toistaan suurempia typeryyksiä ja viisaita visioita toisten viisaiden toteutettavaksi, niin viisas ei enää huomaa, mihin kaikki viisaus johtaa. Eikö voisi ruveta jo elämään sillä? Mitä on, jos tunnet itsesi oikein viisaaksi, muista elää, kun hetken vielä ehdit. Tyhmyydelle ei just voi mitään, mutta typeryydelle voi.

Älkää ottako väkisin pikkulapsilta koronatestiä. Kamalaa katsottavaa, kun vanhemmat pitävät pakokauhuista lasta kiinni ja hoitaja yrittää saada tikkua nenään, joka lopulta vääntyy. Näin toimimalla aiheutetaan traumat kuin ennen vanhaan hammaslääkärissä. Jos muut kuin pienimmät perheestä testataan, tulos on todennäköisesti sama kaikilla. Kaikkea ei muutenkaan voi hallita, oireettomatkin tartuttavat, mutta käsien pesulla ja maskeilla jokainen voi minimoida omalta osaltaan viruksen levittämisen.

Veroilmoitukseen tulisi lisätä kohta, johon voisi laittaa rastin, haluaako kohdentaa maksamansa verot maahanmuuttoon, vai kotimaisille avuntar itsijoille. Vanhukset, leipäjonoista ruokansa hakevat, köyhät, lapsiperheet, työttömät... Ei pitäisi olla puoluekannasta kiinni.

Toivottavasti tupakointikielto tulee mahdollisimman pian taloyhtiöihin.

Kabulissa toimineista sotilaistamme on aihetta olla ylpeä. Kerrankin hommat hoidettiin hyvin ja vähin äänin. Ammattitaitoisesti.

Turhaakin turhemmat raketit. Myydään yli 18-vuotiaille? Kielloista huolimatta ammutaan taajamissa. Ei lapset osaa näitä vaatia, vanhemmat ostavat. Että mua kiukuttaa.

Kyllä sitte suolan hinta nousee, jos siitä ruvetaan akkuja tekemään.

Puolustusministeri selittelee, että EU:n nopean toiminnan joukkoja ei voitu käyttää Afganistanissa, koska se olisi ollut liian hidas tie. Ehdotan, että joukot nimetään uudelleen hitaan harkinnan joukoiksi.

KWH Logistics hakee ESQ Directoria. Lisätietoja antaa HR Director. Ei ole ihme, etteivät lapset enää tiedä, mitä heidän vanhempansa tekevät työkseen.

Kylläpä kirjoitti Kari Lahti osuvasti siitä, mistä suurimmat päästöt tulevat. Elikkä kaupungeista. Olisi jo niidenkin aika osallistua, eikä vain ratsastaa maaseudun siivellä.

Kaupunkien päästöt. Aivan huippuhyvä ja täyttä totta Kari Lahden kirjoitus kaupunkien päästöistä 29.8. sunnuntain Ilkka-Pohjalaisessa. Asiaan olisi voinut lisätä vielä Itämeren kartan fosforipäästöstä, josta ilmeni punaisella värillä suurimmat saastuttajat. Pietari, Helsinki ja Turun edusta punaisinta aluetta. Jotta saastuttaa se hieno ja sivistynyt kaupunkilainenkin.

Todellisuudessa lauantain kotarikisan Lapualla Hyvinkää voitti 3–4. Videot todistavat ja TV-kuvat, etteivät Lapuan lukkarin jalat olleet kotipesässä kahden kotiutuksen aikana. Avainasemassa oli siis vaasalainen tuomari eikä pelaajat kuten IP kirjoitti!

Seinäjoen lukio teki järkevän päätöksen siirtää abit etäopetukseen syksyn yo-kirjoituksiin asti. Miten toimivat muut lukiot täällä Eepeellä? Otetaanko nyt muiden lukioiden lähiopetuksessa iso riski abien sairastumiseen, jolloin kirjoitukset estyvät kokonaan. Järkeä muutkin lukiot!

Kunpa löytyisi ensimmäinen rohkea yrittäjä, joka vaatisi korona passin, lähtisin heti hänen ravintolaansa tahi tapahtumaan. Nyt yrittäjät puhuvat passista, mutta miksei kukaan uskalla sitä vaatia. Kyllähän yksityinen saa valita asiakkaansa.

Olisi korkea aika lopettaa noiden ilotulitteiden myynti. Pelkkää haittaa muille ja mikä rahan tuhlaus taivaalle!

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa