Lukijoilta: TEKSTATEN

Ja höpöhöpö, mielestäni on vaarallista yleistää Pohjanmaan huono rokotekattavuus ja kirkkoon kuuluminen. Kyllähän son niin, että täällä on vain niin jääräpäistä väkee. Itse olen ottanut rokotteet uskovana!

Joku kysyi, miksi alapään juttuja lehdessä. Kiusaksi vanheneville omaishoitajapariskunnille. Kiusaksi yksinäisille. Tai että lopettaisi paperilehden tilauksen. Tai painostetaan julkaisemaan. Sanotaan että silloin on yläpäässä jotain vikaa kun on alapää aina mielessä.

Väite disinformaatiosta voi olla myös disinformaatiota. Ihmistä on helpompi huijata, kuin saada hänet uskomaan , että häntä on huijattu.

Alavudella tarvittaisiin poliisia opastamaan mopoilijoita liikennesääntöjen alkeista: mopoilijan paikka on pientareen puolella reunaviivan, silloin kun piennar on mopoiluun riittävän leveä, tasainen ja kulkemista varten asfaltoitukin.

Pieni juttu jossakin lehden nurkkauksessa: Vaasan taloustilanne vakava, velkaantuminen lisääntyy. On hehkutettu Wasa Stationia ja laivaa, rahaa kyllä riittää!? Ja velka lisääntyy! Alkaako kaupunginhallitus huomata, että ollaan ojasta allikossa tässä giganttihuumassa! Toivottavasti uusi valtuusto herää, eikä ota ohjausta virkamiehiltä, joilla ei näytä olevan mitään vastuullisuutta, kun esittelevät jos jonkinlaista menoerää! Veronmaksajat ovat velkaloukussa Vaasan päättäjien huolettomasta päätöksenteosta!

Pölyttäjiä summittain tappavat ansat pitäisi kieltää yksityisiltä kiinteistöiltä, golfkentillä, jonne niitä on hankittu hyttysten torjuntaan ihmisen mukavuuden takia. Samalla tuhoutuu ruoantuotannolle välttämätön pölyttäjäkanta. Samoin hyönteissyöjälinnut kuolevat nälkään.

Niin koitti se päivä, että entinen purseri sai oman laivan ja kuntalaiset saivat veroprosentin noston palkkioksi!

Tiedoksi rokotteesta kieltäytyjille: Koronan iskiessä kouluun, koulun vastuuhenkilöt joutuvat ylimääräisiin töihin kellon ympäri ja useaksi päiväksi. Siinä saa välittömästi unohtaa omat suunnitelmat, menot ja perheen, kun joutuu soittelemaan, selvittelemään ja viestittelemään ympäriinsä. Eikä siitä tule ylimääräistä vapaata tai palkkaa.

P:n maku jäi suuhun Kalevan kisojen tuomaritoiminnasta. Ensin suomenennätysnainen diskattiin kolmiloikan kilpailusta ja miesten esteiden voittaja horjahduksen aiheuttamasta ratarikosta. Typerää!

Olen seurannut tuota keskustelua kaupunkilaisten elämästä, milloin häiritsee naapurin tupakanpoltto, nuorison mopoilu (liikaa ääntä) tai sähköpotkulautailu (liian vähän ääntä). Miksi ihmeessä kaikki ihmiset, jotka vähiten sietää toisia ihmisiä pakkautuvat asumaan kaupunkiin kun täällä maalla on niin mukavaa. Ei haise naapurin tupakka ja kivaa jos joskus klopit ajaa mopoolla keula pystyssä.

Jo on aikoihin eletty, kun kauhavalainen oikeustieteen maisteri alkaa heti ministerin natsat saatuaan esiintyä virusopin asiantuntijana ja turvavälien määrittäjänä.

Pikainen visiitti pääkaupunkiseudulle osoittaa, miksi se on mustinta korona-aluetta ollut koko ajan. Turvavälejä tarvitaan. Niiden valvonta olisi tärkeämpää kuin niiden poistaminen. Ikävä kyllä, meillä ei missään vaiheessa ole edes yritetty tehdä mitään tehokasta koronan rajoittamiseksi. Esim. Kiinassa desinfiodaan jopa nurmikkoja. Täällä eletään ilmeisesti tapahtuma-ajan panttivankeina. Huvit pääosassa, sivistymätöntä.

Vaikka Saran ja Topin juoksut lämmittävät, suomalaisen kestävyysjuoksun tila lämmittää saman verran kuin talvinen pakkasviima.

Lapset alle 12-v. suojaamattomia kouluissa koronalta, ei aika luopua turvaväleistä eikä avata isoja tapahtumia. Joka festarin takia joku lapsi kärsii kun saa aikuiselta festarinkävijältä tartunnan. Terveys tärkeämpää kuin talous. Arvot kuntoon. Päätoimittajan linja menee talous edellä suosien ulkomaalaisia!

Mailattaret, kiitos vastauksesta, siis 7 vaasalaista pelaajaa. Joukkueessa 21 pelaajaa eli 1/3 vaasalaisia. Ei taideta antaa oman kaupungin pelaajille mahdollisuutta.

Kiitos toimitukselle, kun julkaisitte Financial Timesin artikkelin Israelin rokotesuojan hiipumisesta.

Eikö koronapassi ole tarpeetonta ”byrokratiaa”, kun rajoitukset poistuvat, kuten Tanskassa. Selvyyteen pitää pyrkiä. Ei pidä takertua elämää haittaaviin säädöksiin. Eteenpäin pitää elää.

Hyvä, että poliisi puuttuu. Ajan usein yleisellä tiellä maatalouskoneen perässä, kun en mahdu ohi. Ei mahtuisi hälytysajoneuvokaan sivuuttamaan. Muiden yrittäjien ylileveät kuljetukset hoidetaan ihan toisin.

Kalevan kisat menivät, selostaja sekoitti parhaansa mukaan kisojen seuraamisen TV:ssä, eikä asiantuntiakaan loistanut. Pohjanmaan juoksija Leonard Marken olisi ollut asiantuntijalle huomioimisen arvoinen, lähes kopio Jacob Ingebritsenistä.

Pyöräilyyn hurahdin. Kiharat kypärän alle sujautin. Jos hämärä yllättää, etu- ja takavaloni syttyvät. Se punainen lyhtyni huomataan. Säännöt yhdessä kerrataan...

”Elämyskoulutus” ei ollutkaan opetusministeriöltä fiksu valinta. Pisatulokset ”romahtavat”. Todella noloa!

ihmetys on suuri. Nämä valottomat autot, aivan kuin laki kieltäis valojen käytön. Hyvin sitä noudatetaan, jos näin olisi. Ei nuo ajovalojen lamput nyt maltaita maksa, ettei sen takia niitä tarvi säästää. Selvittäiskö joku, mistä tämä valottomuus johtuu. Nyt on syksyn hämärät tulossa, eiköhän käytetä ajovaloja.

Lenkkeily Kyrkösjärven kuntopolulla. Kävelin koirani kaas mäkeä ylös. Vastaan tuli pariskunta joilla 2–3-vuotias lapsi potkupyörällä. Toki koirani haukahti ja pyöri. Niin rouva polki jalkaa maahan ja alkasi ärsyttää koiraa. Sanoin; älä ärsytä koiraa. Totesi, ettei taida koira olla hallinnassa. Kyllä oli esimerkillinen äiti lapsensa aikana. Näitä pitäis opettaa miten käyttäytyä. Ei ihme että lapset käyttäytyvät myöhemmin miten sattuu kun vanhemmat antaa hyvää esimerkkiä.

Sähköautot. Autoilen paljon ja sen olen huomannut, että nykyään liikenteen hidastelijat ovat juuri tätä autokantaa kannattavia autoilijoita. Jos haluaa sähköllä ajella, pitää huomioida muu liikenne ja antaa tilaa. Satasen alueella ajastaan sataa eikä alle kahdeksaakymmentä!!

Tuulipuistoja rakennetaan paljon maahamme ulkomaisten rahoitusyhtiöiden rahoittamina. Tuleeko tässä käymään niin, että Suomeen jää nämä luontoa muuttavat ja illalla punalyhtyjen maisemaa valaisevat rumilukset ja niiden tuottama energia ja verotulot menevät muille maille. EU:n yhteisestä tulevasta energiaverkosta on jo ainakin tullut huhuja. Yksi mylly tuhoaa eläinten elintilaa noin 2 ha maa-alaa. Ilma ja maisemahaittoja paljon enemmän. Kuntapäättäjiä on helppo tähän viedä vuokra- ja kiinteistöverotuloilla.

Häkämiehelle ministerien arvostelusta. Mitäs se Havukka-ahon ajattelija sanoikaan jälkiviisaudesta, että jälkiviisaan silmä kuin samassa paikassa, kun katsoo taakse päin, siinä ihminen on viisaimmillaan.

Nyt kun kesä mennyt on, syksy saapuu. Ilma kylmenee, lunta ja pakkasia saadaan jonkin ajan päästä. Silloin tytöt ja nuoret naiset saavat voivat taas ottaa sukat pois ja alkaa kulkea nilkat paljaina, kylmästä punoittaen.

Hyvät vanhemmat, olkaa läsnä lastenne leikeissä esim. leikkipuistossa. Kyllä ne kännykät ehtii selata myöhemmin! On tärkeää lapselle, että hänet huomioidaan!

Hyvin Vaasan keskussairaalan tietojärjestelmä toimi, sain postitse jonkun muun potilaan tiedot, osoite muka sama kun meidän mutta väärä nimi.

Presidenttimme yllättävällä, hauskallakin tavalla, pelkisti yleisen maahanmuuttopoliittisen ja pakolaisuuteenkin liittyvän keskustelumme perustyylin. Eri tavoin asennoituvat poliitikothan potevat kyvyttömyyttä tai haluttomuutta ilmaista siitä puolueensa omia, täsmällisempiä kantoja. Pakataan esittämään ajatuksia vain ”persujen” näkemyksiä vastaan tai puolesta. Olisikin hyvä joskus lukea, mitä hallituspuolueet ja muut todella tahtovat.

Miksi jätätätte ostoskärryt toisten korjattavaksi parkkipaikalle?

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa