Lukijoilta: TEKSTATEN

Rehtorin vaalista näyttää vaihteeksi syntyneen polemiikkia. Sen verran haluan sanoa, että tärkeintä rexin työssä on johtaa omalla esimerkillään, ajatella oikeasti koulun eli oppilaiden ja opettajien etua, olla tasapuolinen ja innostava. Sellaiseen kouluun syntyy hyvä henki ja siellä on hyvä toimia. Itsekäs, omia etuja ajava, laiska ja muille vastuun säilyttävä esimies on pahinta myrkkyä työpaikalla – ja mikä pahinta, homma on useimmiten rexillekin eläkevirka, jolloin ehtii pilata liian monen opettajan työelämän. Rehtorin toimi olisi järkevää olla määräaikainen – silloin joutuisi skarppaamaan ja huonosta pääsisi myös eroon.

Voisiko joku traktorikuski, vaikka tällä palstalla, kertoa miksi on niin vaikeaa tajuta, että ohikulkutielle ei traktorit kuulu. Mopoväeltä jotenkin virheen ymmärtää, kun osalla ymmärrys on vielä eskaritasoa.

Onko Afganistanissa naisia ollenkaan kun aina kuvissa ainoastaan miehiä, nuoria että vanhoja?

Olen saanut näinä päivinä sellaisen käsityksen Suomen terveydenhuollosta, että ihminen kuolkoon mihin tahansa, kunhan syy ei korona-covid 19.

Lähdin viime viikolla arkea pakoon Ruotsiin (rokotettuna). Jo muutaman päivän jälkeen melankolian rippeet olivat hävinneet. Elämä ja ihmiset hymyili, aurinko paistoi ja maskikin oli löytänyt tiensä roskakoriin. Ojdå, kyllä kannatti! Ei näkynyt, eikä kuulunut koko k-sanaa. Volvo-kuumekin iski. Sunnuntain paluumatkalla noustessani Aurora Botniaan alkoi jo pelkkä iltapäivälehtien selaaminen ahdistaa: Korona sitä, Kiuru tätä. Kulttuuriala, Avit ja Viisikko. Suomalainen kyyninen ilme oli palannut kasvoilleni. Mutta hei, muistetaan jatkossakin haukkua ruotsalaisia tyhmiksi, niin saamme budjettivääntöjen ja eri ahdistusten keskellä itkeä itsemme uneen leveä tekohymy kasvoilla. Ollaan me kyllä tyhmä kansa.

Kyllä iltapäivälehdet ovat antaneet paljon positiivista palautetta presidentti Niinistön uudesta koiranpennusta! Palaute oli aivan toisenlaista, kun pääministeri Marin esiintyi kansainvälisessä muotilehdessä! Ko. lehdet kirjoittivat heti negatiiviiseen sävyyn, että onko pääministerillä aikaa kaikelle tällaiselle hömpälle! Nyt kun presidentti ostaa koiran ovat valtakunnan iltapäivälehdet aivan innoissaan! Tämä ei olekkaan mitään hömppää, presidentillä saa olla aikaa tällaiselle! Tämä paljastaa räikeesti sen, että kun Marin sattuu olemaan vasemmistolainen pääministeri, teki hän mitä tahansa arvostelu on aina negatiivista ko. lehdillä!

Halvalla meni Vaasan hienoin rantatontti sjokiselle gryndarille (5 me), ellei uutisesta puuttunut nolla perästä. Toivottavasti tulee arvorakennus eikä mitään legopalikan näköistä peltipyramidia.

Koska ihmiset ymmärtää tämän nuorison käyttäytymisen? Se kaikki johtuu vapaasta kasvatuksesta. Tässä on tulos. Nuoriso tekee mitä haluaa. Kuka tämän vapaan kasvatuksen takana olikaan? Onko varhaiskasvatus vai ihan ministerit? Opettajille sekä polisiille lisää valtaa ja kurin mahdollisuus.

Ei taida tauti piitata, vaikka hallitus päättäisi turvavälistä mitä.

Nyt kun Villa Gerbyn ympäristöä kaavoitetaan, laittakaapa samaan joukkoon Granvikin seutu. Huippupaikkoja ok-taloille rannan tuntumassa. Olis varmaan tulijoita!

Miksi aiheutat vaaratilanteita ja hämmennystä kävelemällä pyörätien vasenta reunaa? Suomessa, myös Seinäjoella, on oikeanpuoleinen liikenne. Se koskee myös pyöräteitä.

Eiköhän noita seksijuttuja saa lukea joka tuutista. Kyllä sanomalehti saisi olla niistä vapaa. Evvk.

Vihdoinkin kerrotaan vuosikymmeniä jatkuneesta ahdistelusta yleisissä kulkuneuvoissa. Ahdistelua tapahtuu myös linja-autoissa. Tästä syystä varmasti moni etsii jonkun muun keinon matkustaa. Kiitos Ilkka-Pohjalaiselle tästä jutusta.

Nimim. Epätoivoinen kysyy Kuka hoitaa sairasta? Nyt vain on tosiasia, että terveyskeskuksiin lääkärit eivät jää, koska työmäärä on liiallinen. Jokainen hankkiutuu muualle. Mutta ei hätää. Krista Kiuru ja hallitus ovat luvanneet, että lääkäriin päästään viikossa. Ja yksityiseltä kelakorvauksiakin puuhataan pois, joten kyllä se siitä.

Olisi vihdoinkin korkea aika arvioida miten valtavat kasvavan metsän alueet ”uhrataan” tuulivoiman alle! Vai onko niin, että vihreät toimivat niin kuin jesuiitat aikoinaan.Tarkoitus pyhitti keinot!

Nyt (31.8.) Karri Helin vähättelee tuulivoiman ailahtelevuutta. Hänen kannattaisi vakuutella eteläpohjalaisten sijasta EU:n ja varsinkin Saksan päättäjiä. He ovat asiasta niin huolissaan, että suunnittelevat tuhansia miljardeja maksavaa vetytaloutta hätäavuksi. Sinne suomalaistenkin verorahoja on alkanut virrata, eikä loppua näy, valitettavasti.

Pitäisikö oleskelulupamenettely lopettaa? Sisäministeri tekee kaikkensa, ettei kielteisen päätöksen saaneiden tarvitsisi lähteä, vai olisiko niihin sittenkin jokin pätevä syy?

Lyhyesti ja selvästi sanottu Raimo Jokisalo: ”joko otat rokotuksen tai sairastat”.

Osa ravintoloista aikoo kapinoida avin ohjeita vastaan. Minä vastuullinen kansalainen boikotoin oopperaa ja kaikki niitä ravintoloita, myös koronan jälkeen jotka eivät noudata ohjeita. Boikotoin myös festareita Pohjanmaalla.

Neuvostoliiton lipun alla tapettu miljoonia ihmisiä. Tunnuksen käyttö kiellettävä. Ihmisoikeuden professori toteaa.

Pyöräilystä kertoviin juttuihin voisi toimittaja valita kypäräpäisen pyöräilijän!

Näin seinäjokelaisena on jäänyt vaivaamaan, mitä sille hyyskä-asialle Vaasassa kuuluu. Onko ollut jo kesän terassilaisten käytössä vai onko asia edelleen ns. byrokratian rattaissa?

Hmmmm... E-P leviämisvaiheessa. Laulu- ja tanssikielto. Siitä huolimatta tansseja ympäri maakuntaa. Mitä kohtaa en ole ymmärtänyt? Ihan vain kysyn.

Tasa-arvovaatimus ei voi koskea lentopalloilijoita, koska Suomen lentopallojoukkueen pisin pelaaja on 212 senttiä ja lyhin 179 senttiä.

Ollaanko sähköautojen latauspisteille kehittämässä jonotusjärjestelmää kun autojen yleistyessä sitä tullaan tarvitsemaan. Lataus kestää väh. 0,5 tuntia.

Olisko Vaasan syytä vähentää noita komian tähden rakennettuja urheiluhallia ja aikaistaa Kurikan ja Vaasan välisen vesijohdon rakentamiseen.

Mitä ihmettä SJK:n johto miettii? Valakarin lähdön jälkeen SJK römpi pohjamudissa valmentaja sekoilujen jälkeen. Nyt Honkavaara on vihdoin saanut ryhtiä joukkueeseen ja se hyvässä nousussa, niin johto sekoilee taas valmennuksesta, minua ei näy enää katsomossa.

Kenet SJK luulee enää saavansa päävalmentajaksi? Suomen kaksi parasta liigavalmentajaa potkittu pois. Valakari aikanaan ja nyt Honsu.

Amerikkalaisen Asterin softan pelkkä lokalisointi Suomen olosuhteisiin on hirveä työmaa ja kalliiksi tulee. Käytettävyys ja kehitystyö tulee olemaan väkinäistä. Suomalaisessa softassa voitaisiin keskittyä varsinaiseen kehittämiseen. Virosta vielä mallia kustannusten optimoinnista ja rajapinnoista.

Sivistynyt ihminen kykenee tuomaan roskiin luonnossa retkeillessään syömiensä eväiden kääreet ja pakkaukset. Osalla retkeilijöistä lienee vielä aukko(ja) sivistyksessä?

Onpa noloa, että meillä E-P:llä on maan alhaisin rokotusaste. Eli olemmeko todella sellaisia juntteja kuin väitetään? Vai pelätäänkö täällä piikitystä?

I-P 31.8. Samalla sivulla palstatilan täytteessä takasivulla: eläin pinkeissä valjaissa. Onko se, anteeksi, siis hän, koira, kissa, rotta vai kaikkia näitä? Kun maailma palaa, Suomessa on etusivun juttuna presidentin uusi koira. Tervetuloa 2021 pellemaailmaan!

SJK voisi kokeilla vaihtaa pelaajia valmentajien sijaan. Pelitapa on ollut kaudesta toiseen samaa passiivista jauhamista riippumatta siitä kuka kulloinkin on toiminut valmentajana. Honkavaaran olisi pitänyt jatkaa.

Miksi hankkia lapsia, kun sitä rullapuhelinta rakastaa kuitenkin eniten.

Kommentoi






Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa