Lukijoilta: TEKSTATEN

”Kansalaisopisto Suomen kaunein” luki otsikossa I-P:ssa kissankokoisin kirjaimin! Seinäjokiset ovat ihan itse sen Suomen kauneimmaksi ”äänestäneet”. Voi tätä suuruuden hulluutta! Teette itsestänne naurettavia!

Turhaan haukkua hoitajia ja lääkäreitä laiskoiksi, he eivät voi jäädä kotiin etätöihin turvaan koronalta, vaan tekevät hyvää ja raskasta työtä oikeiati sairaiden eteen. Kiitos teille.

Koronakorvaukset eturintamassa olleille: kuntoseteli, vapaapäivä. Tuntuvat aika näpertelyltä. Hoitoalalle kunnon palkankorotukset ja paremmat työolot.

I.P 1.9.21. Aivan oikein Tanner ylisti, Ryti kesällä pelasti Saksan aseilla esim. Nenosen tykeillä, ja Suomen tosi sotureilla Kannaksella 1944 maamme. Heille kiitokset ja pystit. Alikessu.

Kaunis kiitos Vaasan kaupungin viherosastolle kaupungin upeista kukkaistutuksista! Hyvää syksyä!

Nyt tulivat EU:n sisäministerit siihen lopputulemaan, että Afganistanin pakolaiset pitää kotiuttaa lähialueilla. Sitä mieltähän Riikka Purrakin oli jo muutama viikko sitten. Eli mikähän tässä nyt meni väärin median mielestä?

Tiedoksi sinulle joka 1.9 kirjoitit Vantaan lentoasemalle lähdöstä. Suomesta ei ole koskaan lähdetty sotaa pakoon, lapsia vietiin Ruotsiin miehet ja naiset puolusti maatamme. Työn perässä on muutettu mutta ei loisimaan yhteiskunnan rahoilla vaan työtä tekemään.

Työtä – korjaan työkykyä ylläpitävää ja ammattitaitoa edistävää omaehtoista harrastustoimintaa! – voi tehdä jopa työmarkkinatuella, vaikka se onkin huono ”palkka”; alle puolet suomalaisesta köyhyysrajasta.

Tupakille vain lisää hintaa, valtio rikastuu... ja jos joitain häiritsee tupakointi pysyköön sisällä, maski varmuudeksi vielä kasvoilla. Oma tupa ja oma lupa.

Melko murhanhimoinen tuo korona. Se on tappanut keskuudestamme jo influenssat A:n ja B:n, kaikki viisi parainfluenssaa, adenoviruksen, RS-viruksen ... Pääseeköhän siltä mikään karkuun?

Kiitos Silja Paavolalle erittäin hyvästä, ja todenperäisestä kirjoituksesta hoitajapulan ratkaisuihin I-P :ssa 1.9. Joka lause totta. Me hoitajat tiedämme tämän. Toivottavasti muutkin tahot alkavat ymmärtää tämän, ennen kuin ollaan suon pohjalla.

Koronapassiko eriarvoistaa ihmisiä? Eikö se ole ihan itsestä kiinni? Käy rokotuksissa niin saat passin ja passilla sen mitä kaikki muutkin sillä saavat. Tai älä käy rokotuksissa ja pysy kotona. Ja sinä ”maskipoliisia” moittiva. Se maskin käyttäjä ei suojaa itseään vaan sinua! Hölmö. Välittää muista. Sinä vain itsestäsi.

Ilmajoki, Jalasjärvi, Lapua sulkevat osuuspankin konttorinsa – ”palvelu paranee?” Entä vanhukset ja muut, jotka eivät käytä sähköisiä palveluita? Hiekkaako vain toisivat pankin lattioille, kuten eräs pankkimiljonääri sanoi? Vaihtakaa pankkia, jotka pystytte!

Nythän näyttää siltä, että työllistymisen esteenä on liian pienet työllistämiskorvaukset; jopa 100 %:n palkkatuki!

Työllisyys- ja työvoimapalvelut siirtyvät kunnille. Ainakin S:joella kaikki toiminta kohdistetaan työvoimaan, vaikka työllisyyttä syntyy vain työnantajien toiminnassa. Vähän keppiä ja porkkanaa (mm. palkkatuki) myös sinne!

Seinäjoella puuttuu hyvin monen kadun kulmasta, kadun nimikyltti. Tosin ollaanhan me maaseudulla. Vaasassa tämä asia laitettiin kuntoon muutama vuosi sitten.

Olisikohan Vaasassa auttanut, jos ESKO-ohjelman nimi olisi muutettu ESKILiksi. Jospa se olisi kelvannut RKP:llekin. Vaikka eihän siinä ihan jenkkihohtoa ole.

Hallituksen vaikuttavin ilmastoteko olisi kirjata valtavat suomme ”hiilarinieluiksi” niin kuin muut maat tekivät. Virhe on ”monumentaalinen” ja se pitäisi korjata!

Onko hallitus lainkaan ottanut huomioon, että pätkä- ja pätkänpätkäministeriys syö ministerin viran arvovaltaa ja uskottavuutta? Minäkään en mistään mitään tiedä, mutta voisin mielelläni tulla pätkäministeriksi. Hymyilisin vain itsevarmasti. Kyllä se siitä :).

”Saatavuusharkinta joutaa romukoppaan”, otsikoitiin Keskuskauppakamarin johtavan asiantuntijan kirjoitus (I-P, 1.9.). Meneekö Suomi taas Ruotsin perässä? Kun siellä v. 2008 matalapalkka-alojen saatavuusharkinta poistettiin, työperäinen ja humanitaarinen maahanmuutto sekoittuivat. Turvapaikkaa saamattomat alkoivatkin hakea töitä Ruotsista ja matalapalkka-aloille tulijat ajan myötä alkoivat hakea turvapaikkoja. Saatavuusharkinnassa järkeä!

Ostin kaupasta Pirkan talouspaperia, paketissa kiva puukuosi. Mutta mitä ihmettä? Paperi onkin tehty Ruotsissa! Koskettaa tämä K-ryhmän isänmaallisuus. Onko johtokin jo ruotsalaisia parempia osaajia vai vieläkö joutuu odottamaan? Äkkiä nyt.

Paappani ja hänen veljensä kuolivat Suomen itsenäisyyden puolesta. Siitä on vain 80 vuotta. Ajattele. Luin kenttäpostia, jota tuolloin parikymppinen paappani oli kirjoittanut mummilleni. Vain itkin. Nyt sodasta puhutaan kuin näkkileivästä, sitä jopa toivotaan, uhotaan toinen toiselle. Meillä on asiat maailmassa liian hyvin.

Koiviston muistomerkki tulee Eduskuntatalon eteen arvokkaiden näköispatsaiden rinnalle. Tuota aaltoilevaa teräshässäkkää katsellessa tuolla paikalla ei tule muuta mieleen kuin että ”tuuleenpuhaltajathan” siellä.

Suomessa vanhuksia arvostetaan ja rakastetaan yhtä paljon kuin rottia. Ei mitään ihmisarvoa!

I-P 2.9. Luin Juha Pylvään lausuman, niin totta joka sana. Tuosta voisi tehdä huoneentaulun ja erityisesti eduskunnan pääsisäänkäyntiin. Tähän on tultu Suomessa, totta ei saa puhua.

Työllistymisen esteenä Suomessa eivät ole liian suuret (???) työttömyyskorvaukset vaan liian pienet palkat. Sitä paitsi, mitä se sinulle kuuluu, jos joku haluaa elää sillä mitättömällä korvauksellaan, ei kuluta, ei vaadi yht.kunnalta, nauttii elämästään. Onko se sinulta pois?

Marinin on hyvä muistaa että moni äänestävä perusdemari ajaa dieselautolla. Järkeviä ihmisiä.

Joku kirjoitteli textaripalstalla, että maanviljelijäthän sen ruuan tuottavat, kyllä se on vale. He tuottavat jonkinlaisia ruuan raaka-aineita, joka on pienyrittäjien ja työssäkäyvien verorahoilla tuettua. En tiedä yhtäkään maajussia esim. Pohjanmaalta joka tuottaisi ruokaa jota voisi heiltä käydä ostamas. Se ”puhdas” raaka-ainekin on korvia myöten p----n peitos teurastamolle vietäessä.

Destia myytiin ranskalaisille? En enää ihmettele, miksi Kurikassa Destian hoitamaa kuoppaista soratietä ei saada lanattua.

Joka tuutissa huudetaan työvoimapulasta. Maassa on kuitenkin 300 000 työtöntä! Ei tämä asetelma mahdu mitenkään maalaisjärkeen. Mieluummin haetaan kielitaidotonta porukkaa ulkomailta. Sipilän hallituksen kiky sai työttömyyden hoitoon vauhtia, mutta äkkiä piti sekin malli haudata.

Sinä, joka syyllistät työttömiä työtävieroksuviksi. Kukaan ei ota töihin 59-vuotiasta, en pääse edes työhaastatteluun. Yritetty on, paljon. Olen kouluttautunut jatkuvasti työn ohessa, joten täytän tämän päivän työelämän vaatimukset. Ja ikärasismin vuoksi jäin työttömäksi. Kokeile itse, syyllistä vasta sen jälkeen.

Hyvä vain, kun et tule tapahtumiin, joissa kysytään koronapassia. Sinä et pääse sisään! Turha uhota. Laitetaan koronaa kuriin ja toivotaan, että kesällä 2022 voidaan olla menossa mukana vapaammin.

Outo mielikuva: ”Emme tarvitse lehmiä, ei maitoa ole pakko juoda.” Siis, et halua myöskään jugurttia, kermaa, rahkaa, voita, voimariinia, juustoja ja sitä parhainta jäätelöä? Minä haluan, vaikka maitoa en juokaan ja siksi lehmien näkeminen kesäisellä laitumella ilahduttaa mieltäni.

Kuka ja miksi on antanut luvan räikeille välkkyville valomainoksille teiden varsilla?

Ilotulitteille haittavero. Jos on varaa ostaa raketteja, on varaa maksaa saastuttamastaan ilmasta korvausta. Jää edes vähän rahaa Suomeen, eikä kaikki mene Kiinaan.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa