Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Ei meidän suomalaisten tarvitse ahdistua ympäristöstä. Meillä on maailman puhtain ilma. Metsämme kasvavat hyvin, ja ovat monimuotoisia. Hakkuut ovat vähäisemmät kuin kasvu. Vettä riittää. Sitä sataa enemmän kuin haihtuu. Huoli pois. Oma kotimainen tontti on hoidettu. Valtavat suomme tulisi kirjata hiilinieluiksi. Niin ovat muut maat tehneet!

Kyllä on etten sanoisi lapsellista touhua. Huutoäänestykselläkö pitäisi turvavälin mitta määrätä? Antiikin aikoina sitä kait kokeiltiin ja huonolla menestyksellä. Ei voi nykydemokratiaa siten toteuttaa. Niin sanottu dosenttikin huutelee puskista ihan mitä sattuu, vaikkei tiedä asiasta hevon eikä sitäkään. Ja media myötäilee ja myhäilee kun tulee klikkauksia. Ei sitten ihme, jos mopomiittinuoret nousevat uhmaamaan virkavaltaa, kun on esimerkki annettu, että mitä tahansa voi kyseenalaistaa eikä niillä säännöillä niin väliä ole, kun minä minä.

Tuomarit olivat avainasemassa Lapualla. Alan asiantuntijat huusivat katsomossa: mitä tuomareille on maksettu? Näinkö oli lapualaisten ”kannustajat”? Osuiko kannustuksenne omaan nilkkaan?

Ihmetyttää sellainen asia, kun täällä maaseudulla on maata talojen ympärillä ja sitä ei hyödynnetä. Minä kun asun kaupungissa, niin vuokraan maata ja maksan siitä, että saan viljellä hyötykasveja ja kukkasia.

Sinulle, joka kirjoitit että työllistymisen esteenä on liian suuret työttömyyskorvaukset. Missä sadussa sinä elät?! Kannattaisi varmaan ensin keskustella työttömien ”duunareiden” kanssa ennen kuin laukoo mielipiteitä. Terv. yks mummeli.

Suomessa ei ole paljon puhuttu siitä, että leikkauksiin kävellään nykyään kuin kauppaan, juuri niin likaisena kuin on. Tuskin leikkaussaleja ehditään suuremmin siivota potilaiden välillä. Herättyään potilas siirtyy lääketokkurassa kotiinsa. On onnen kauppaa, miten hän siellä selviytyy. Vastuun kantaa potilas.

Tämä viherkalifaatti määräilee hallitusta ja koko Suomea. Muut puolueet vain vikisee, käsittämätöntä!

Herätys Ilmajoen lukio, nyt äkkiä abit etäopetukseen, ennen kuin on myöhäistä. Nyt jos koskaan olisi sen maalaisjärjen käyttö sallittua.

Sarajärvi radiossa SJK:n valmentajatilanteesta: ”Nämä ei ole kansanäänestyksiä.” Jepjep. Eipä niin, mutta seuran suosio on. Saattaa olla kallista ylimielisyyttä.

Vanhusten palvelulaitoksessa hoitajat nääntyy työtaakan alle kun hoitajia ei ole tarpeeksi, sijaisia ei saada. Kuka tälle asialle tekisi jotain? Näin ainakin Nurmossa.

Miksi se ikäraja suurimpien ja vain vähän pienempien ikäluokkien välillä menee edelleen kuin veitsellä leikaten siitä v. -50 ja -51 välistä? Kun EVA:n johtajat nyt toivovat nimenomaan näitä yli 7-kymppisiä työelämään vielä takaisin, niin miksi eivät myös v. 51–55 syntyneitä? Ovathan hekin eläkkeellä jo, ja heitäkin on paljon, jopa enemmän kuin näitä ”suuria.” Tämän vuosina 45–50 syntyneiden jatkuvasti tikunnokkaan nostamisen soisi jo loppuvan. Ikään kuin vain juuri näinä vuosina syntyneet olisivat kaiken pahan alku ja juuri. Nuoria suorastaan lietsotaan tuntemaan kaunaa eläkeläisiä kohtaan, se näkyy eri keskustelupalstoillakin.

Elokapinalliset makasivat torstaina kadulla valtioneuvoston edustalla ilmastonmuutosta vastaan, kuten he työtään perustelivat. Kuitenkin samaan aikaan New Yorkissa oli mittava tuhotulva. Auttaisikohan lisämakuu tähän ongelmaan?

Ihmeesti I-P yrittää boostata Vaasan yliopiston mainetta uutisoidessaan ”Vaasa yliopisto voi ylpeillä noustessaan maailman parhaiden joukkoon” vaikka QS rankingissä tai Shanghai rankingissä ei koko yliopistoa edes mainita. Olisihan sitä voitu kirjoittaa, että Vaasan yliopisto on Suomen pienin ja 3. huonoin (Suomen 13:sta yliopistosta).

Onpa helppoa rahantuloa, kasvattaa auringonkukkia linnuille, jättää peltoon ja nostaa tuet.

Kiitos lehden artikkelista ja tiedosta, ettei kaupan peruminen onnistu kivijalkamyymälöissä – ainakaan huonekalujen. Tietää kiertää kaukaa!

Oikein väkevän tervan makuisia sauhuja teille jotka valituksista huolimatta tupakoitte parvekkeella.

Sarjassa huonoja päätöksiä hallitukselta. Suomi jakoi kehittämistukea isoille yrityksille jotka olisivat pärjänneet ilman tukea. Mutta pienet yritykset jotka tarvitsivat tukea koronan aikana ovat joutuneet lomauttamaan.

Vetelää on Suomen hallituksen touhu kun koronan rokotepakkoa ei saada tälle nykynuorisolle ja rokottamattomille aikuisille määrättyä. Pandemia on maailman laajuinen mutta siltikin meillä saa aina joku porukka hengailla muiden kustannuksella!! Höpötetään ja lässytetään aivan kaikkea muuta.

Juuri joet tuovat ravinteita pitkälti maaseudulta Itämereen, se on tunnettu. Joet usein menevät suurten kaupunkien läpi.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa