Lukijoilta: TEKSTATEN

Synkästi viljelijöitä vihaavat ovat kyllä oma ”rotunsa”. Tunnen muutamia. Kaikkien yleisilme muutenkin kateellinen ja katkera. Ihan kuolemaan saakka. Voimia.

Kiitos kaikille maanviljelijöille, jotka jaksatte viljellä meille ruuan raaka-ainetta. Viljeleminen ja karjan kasvatus vaan ei kaikilta onnistu. Olen ylpeä, että voin ostaa kaupasta lähellä tuotettua ja jalostettua ruokaa. Jaksamista maanviljelijät.

Vain tietämätön voi arvostella maanviljelijöitä ja heidän työtään.

Aikuisten oikeasti: kuka käy pankin konttorissa viikottain tai edes kuukausittain? Älkää aliarvioiko vanhustemme kykyjä, suurin osa pärjää netin kanssa vallan mainiosti. Heille, jotka eivät pärjää, voimme me nuoremmat olla avuksi. Ei siihen pankin konttoria tarvita!

I-P 5.9.21. Justihin näin. Hietaa ja rapaa en enää vie marmorilaattioolle. Vaihtakaa pankkia.

Vastaus Elina Valtoselle (kok.) Twitteristä. Ei Suomessa ole kukaan rikastunut pelkästään työtä tekemällä.

Ida-hurrikaani jätti arviolta miljoona ihmistä sähköjä vaille. Onneksi heillä ei vielä ollut sähköautoja. Tällöin olisi myös liikkuminen jäissä.

Heräsin jälleen neljältä lehden saapumiseen. Reipas jakaja juoksee rymisten raput alas ja kolauttaa lehden luukusta. Ei enää unta tämän joka aamuisen säikähdyksen jälkeen. Ehdotan että alakerroksessa olisi kaikille lukolliset postilaatikot!

Suomesta ei ole koskaan lähdetty sotaa pakoon. Niin, ei ennen. Nyt on ajat toiset ja ihmiset muuttuneet.

Eläinlajeista kolmannes tulee kuolemaan sukupuuttoon. Liuta syitä lueteltiin. Joka ainoa syy oli ihmisen aiheuttama. Ei ymmärretä, että luonnon monimuotoisuuden häviäminen kääntyy ihmiskuntaa vastaan. Kyllä ihminen on aikamoinen peto.

Vastine tekstariin tuulivoimasta (4.9.). Suomessa sähköstä tuotetaan tuulivoimalla 10 %, vesivoimalla 19 % ja ydinvoimalla 28 %. Saksan vastaavat luvut ovat 27 %, 4 % ja 13 % (2020). Suomessa siis riittää tasaussähköä tuulivoiman tehovaihteluun, Saksassa ei. Siksi siellä suunnitellaan tuulisähkön varastointia vedyn avulla. Suomalaiset kuitenkaan eivät maksa siitä senttiäkään, koska sekä Saksa että Suomi ovat EU:n nettomaksajia.

Länsimaiden kannettava vastuu Afganistanin tilanteesta, huutavat monet politiikot. Hoh-hoijaa, kyllä tällä pallolla riittää lukemattomia muitakin samankaltaisia konflikteja. Rahaa ja vastuita saisi jaella oikein urakalla.

Arvostan maataloustuottajia, jotka kylvää, niittää/pui satonsa ja myyvät markkinahintaan ja maataloustuki kompensoi hinnan, josta kuluttajat myös hyötyvät hinnan osalta, Mutta että voi kylvää muutaman auringonkukan siemenen rikkakasvien joukkoon ja jättää sadon korjaamatta ja tukieurot juoksee, ei mene järkeen.

Jonkun mielestä maanviljelijät eivät ole ruuan tuottajia, kuka ne raaka-aineet kasvattaa ruuan tuotantoon. Jonkun mielestä ilmankin pärjättäisiin.

Tieliikennelain 13. pykälä ei määrää jalankulkijaa käyttämään pyörätiellä vasenta tai oikeaa reunaa, ainoastaan reunaa muuta liikennettä häiritsemättä. Joten pyöräilijät, älkää ajako päälle, ajakaa keskellä ja käyttäkää soittokelloa takaa päin lähestyessä, niin tietää vähä varoa.

Viisas kirjoitus Susanna Pajakon kolumnissa. Pitäisi varmaan koulussa ja kotona jo opettaa vastuun kantoa, omasta ja toisten elämästä.

Kuinka hölmöä on valita päättäjät sen mukaan mitä on haarojen välissä. Valintakriteerit pitää olla ne mitä on korvien välissä.

Ilmastouskovaisille tiedoksi: Suomen päästöt ovat sitä luokkaa, että on sama puolittaako vai tuplaako ne. Kumpikaan ei merkitse mitään.

Olipahan kaikkien aikojen niinkun niinkun Suomi–Ruotsi-maaottelu. Niinkun niinkun.

Surulliselta tuntui lukea (I-P 3.9.), että nuoret joutuvat toivomaan lisää kirjastoja taajamiin, mutta ”ymmärtävät realiteetit”. Realiteetti on se, että Suomi jakaa jatkuvasti ilmaiseksi miljoonia maailmalle. Rahasta ei vaikuta olevan pulaa, kun kohde on oikea. Aika herätä suomalaiset ja laittaa globalistipäättäjät vaihtoon. Arvon mekin ansaitsemme, vaikka olemme ”vain suomalaisia”.

Kun lukee A-M Henrikssonin kirjoituksen sunnuntain lehdessä, ei voi kun ihmetellä kuinka hän antaa ymmärtää, että turvavälivaatimus ja kotitalousvähennyksen korotus olisivat jotenkin RKP:n ansiota. Ikävä kyllä täytyy muistaa että RKP on mitätön pieni kielipuolue alle 4 %:n kannatuksella! Eiköhän em. asiat ole vasemmistopuolueiden ansioita!

Olisiko Vaasan SHP syytä käyttää nykyisiä ohjelmistoja siihen asti, kun Suomeen kehitetään yksi yhteinen järjestelmä koskien kaikkia SHP:jä.

Kaikkien puolueiden johdossa on älykästä väkeä. Kertokaa kannattajillenne, mitä on tiede! Takametsissä on vaikea ymmärtää, miksi hyttysenjalan tai vastaavan tutkija saa tutkimukseensa kymmeniä tuhansia euroja.

Miten voi siirtyä normaaliin elämään kun ihmiset kiertelevät toisensa metrin päästä, eivät katso enää päälle, eivät enää tervehdi ja ovat peittyneet maskiensa taakse?

Kyllä olen mieleni pahoittanut. Metsistämme ulkomaiset yrittäjät keräävät marjoja maksamatta metsän omistajille mitään. Onko oikein. Perusteluksi ei riitä että marjat jäisivät muuten metsään. Joku on mennyt vikaan kun tällaista sallitaan.

On se kumma, kun meille maatalousyrittäjille kieltäydytään antamasta koronarokote työterveyshuollossa mutta muille siellä kyllä rokote annetaan.

Ilon kilot ja surun murut. Ei nauru ole kuollut, sillä on vain pitämättömiä pakkolomia.

Kyllä se viljelijä ja maidon tuottaja sen ruuan tuottaa. Se jonkinlainen raaka-aine siinä on tärkeintä! Ilman sun verorahojas ruoka maksaisi huomattavasti enemmän! Olisitko valmis maksamaan enemmän ruuasta vai tuodaanko kaikki ulkomailta, niin loppuisi tää loputon narina ja kateus tuottajia kohtaan. Se nyt vaan on niin, ettei Suomessa ole mahdollista tuottaa sulle ruokaa ilman tukia ja se tuskin on viljelijän syy?

Herätys Vaasa. Miksi ei kaavoiteta asuntotontteja Sundomin saaristotien varteen, on parasta Vaasaa.

Yhdysvallat ja Suomi eri linjoilla ulkopolitiikassaan. Yhdysvallat haluaa pres. Bidenin mukaan luopua maailmanpoliisin roolistaan ja pysäyttää ympäri maailmaa sotilaallisten resurssiensa käytön. Meillä taas ulkopoliittinen johto haluaa lisätä osallistumista erilaisten kriisien hoitoon esim. ajamalla EU:ta voimakkaammaksi toimijaksi maailmalla. Kun on seurannut vuosikymmeniä Yhdysvaltojen ”maailmanparannusoperaatioita”, tulee mieleen, että presidentti Biden on oikealla asialla.

Lintujen rengastus on pahimman lajin eläinrääkkäystä. Eikö voida keksiä parempia tekniikoita tutkimuksen käyttöön. Mm. tunnistustekniikka kehittyy.

Onkos seurakunnassa rahat loppu, kun kanttori myy kirkossa mehua kympin puteli?

”Sateenkaariporukka” nosti kauhean mekkalan Päivi Räsäsen osallistumisesta MTV:n viihdeohjelmaan. Onko tosiaan niin, ettei esim. viihdeohjelmiin saa osallistua muita, kuin heidän laillaan ajattelevia. Onko suvaitsevaisuus vain yhteen suuntaan?

Tuottajahinnat puolitettiin EU-jäs. myötä. Tuella mahdollistettiin, että teollisuus saa halpaa raaka-ainetta. Muilta aloilta ei leikattu. Tyhmälle ja kateelliselle on turha tätä selittää. Tietämätöntä voi valistaa.

Sinä kaupanperuja, joka kierrät huonekalukaupat kaukaa, hyvä näin, sillä varmaan kukaan alan kauppias ei sinua jää kaipaamaan.

Mies, haluatko päivittää yleissivistystäsi? Katso elokuvat Skyfall ja varsinkin Spectre.

Nyt on rokotteita maassa jo riittävästi kaikille ja kaikilla on ollut mahdollisuus hakea rokotus. Jatkossa voisi ne testeihin tulijat, jotka rokotuksia eivät ole ottaneet, velvoittaa kustantamaan itse testit ja mahdolliset hoidot.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa