Lukijoilta: TEKSTATEN

Koronapassi käyttöön. Mitenkä se eriarvoistaa ihmisiä, koska jokaisella mahdollisuus saada rokote. Nauttikoot he, jotka sen ansaitsee. Ei voi olla että n. 20% kansasta päättää, että täällä kuljetaan maskit naamalla ja rajoitetaan muiden menemisiä.

Kyllä minä olen kauhiast hämmästynyt, ettei hoitajamitoitus ole vieläkään käytännössä 0,7 vaikka ministerinä on ollut jo vuosikausia Krista Kiuru ja kuinka tämä sama Krista vuosia, vuosia sitten oppositiossa ollessaan meuhkasi, että hoitajamitoitus saataisiin yhdellä lauseella käytäntöön. Mutta nämähän onkin niitä demarien lupauksien höttöä vappusatasten yms. lupausten pohjattomassa laarissa.

Sinä, joka kommentoit I-P:n ”boostia” Vaasan yliopistolle. Nyt kannattaa panna merkille oma katkeruus ja pohtia, miten saisit lisää hyvää oloa elämääsi.

Missä on entisajan tienkunnosta vastaavat tiemestarit. Tiet on isoja kuoppia täynnä, eikä kukaan valvo ja korjauta niitä. Katumaksut kyllä peritään. Tienkäyttäjän pitäisi huolehtia itse ja soitella korjauksista! Mestarit vaihtoon äkkiä!

Hiphopit tuli ja meni. Tom Kankaan mielestä heitä kohdellaan väärin kun heidän juhlissa kulkee liikaa poliiseja, ei kulje ei. Tämäkin viikonloppu osoitti kuinka paljon näissä juhlissa huumeita kulkee, toki eivät ole ainoat juhlat, Blockfestit ovat vielä pahemmat. Huolestunut olen tästä asiasta kun miettii festareiden ikäjakaumaa. En usko et Seinäjoen kaupunki haluaa samanlaista huumemyönteistä imagoa kuin Tampere, ainakin henk.koht toivon niin.

Työuupumus on niin selvästi oma sairautensa, että on merkillistä, ettei sille Suomessa saada omaa diagnoosinumeroa kuten Ruotsissakin on. Väkisin se pitää vääntää masennukseksi, jotta Kela sen hyväksyy. Ihan sama kuin sydänvaivainen raportoitaisiin selkävaivaisena vaikka samanlaisia oireita olisi.

Miksi suurin osa kala- ja lihatuotteista on savustettuja? Olen ymmärtänyt, että savustus lisää syöpävaaraa ja meitä on monia, jotka oksennamme kaiken savustetun. Oikeasti!

Joku ihmetteli, miksi matka Vaasasta Uumajaan kestää kauemmin kuin Helsingistä Tallinnaan vaikka matka on yhtä pitkä. En tiedä mistä kartasta tuo tieto on mutta Googlen mukaan on Vaasa–Uumaja 120 km ja Helsinki-Tallinna 80 km.

No mutta. Pitihän tämä arvata. Ilmaston ”anekauppaa” pyörittävät hätääntyivät. Ilmaston kylmän kauden tuloa ”selitellään” lämpenemisen syyksi. Kaikki on kuitenkin normaalia. Aina on näin ollut. Heh heh.

Ennen muinoin poppamiehet uskottelivat kansalle, että luonnonkatastrofit voidaan estää viemällä uhripaikalle ruokaa, arvoesineitä tai jopa ihmisuhreja. Nykyään vihreät poppanaiset uskottelevat, että ilmastonmuutos voidaan estää kaatamalla ahkerien suomalaisten verorahat mm. hiilinieluihin. Niitä ihmisuhrejakin sitten tulee, kun maan talous romahtaa. Ei historiasta ole mitään opittu. Eikä opita.

Ruotsi–Suomi- maaottelun 10 000 metrin kisassa Suomi otti ”kolmoishäviön”. Suomalaisten ajat olivat yli 30 minuutin, puolesta minuutista puoleentoista minuuttiin. Lasse Viren juoksi kultaa olympialaisissa 1972 eli jo 49 vuotta sitten, kaatumisensakin jälkeen, uuden maailmanennätyksen ajalla 27.38,4. Nyt suomalaisjuoksijat olisivat olleet 2–3–4 kierrosta Virenistä jäljessä. Nurmen Paavokin 100 vuotta sitten olisi heille pärjännyt. Miksi näin?

Tuttu nuori nainen meni naimisiin nuoren miehen kanssa, johon oli tutustunut seurakunnassa. Mies oli ystävällinen ja leppoisa. Ennen häitä nainen sanoi, että hänellä on epävarma olo, mutta ”kai tämä näin menee”. Mies osoittautui väkivaltaiseksi ja vuosien jälkeen vaikea liitto päättyi eroon. Kannattaa kuunnella ja kunnioittaa itseään puolisoa valitessa. Se pieni hiljainen epävarmuus sisimmässä voi olla oikeassa.

Nuorten Ruotsi–Suomi-maaottelusta ei näkynyt lehdessä mitään mainintaa tuloksista puhumattakaan. Esim. ralli- ja jääkiekkotuloksia kyllä on kaikenmaailman Taka-Hikiän puulaakisarjoista. Näinkö aliarvostamalla saadaan Suomen yleisurheilu nousuun? Samaa on ollut havaittavissa hiihtokilpailujen osalta.

Näyttää siltä, että Vaasan keskussairaala haluaa päästä irti lääkäreistä ja hoitajista. Sairaalan johto ja käytännön työntekijät ovat täysin eri linjoilla uudesta atk-järjestelmästä ja kielitaitovaatimuksista. Lähteekö lääkärit pois Vaasasta atk-järjestelmän vuoksi ja hoitohenkilökunta kielitaitovaatimusten vuoksi. Tämä näyttää tosiasialta kun lukee hoitavien lääkäreiden kommentointia lehdestä ja kuuntelee hoitohenkilökunnan kertomuksia kielitaitovaatimuksista. Onko sairaalan johto täysin ulkona käytännön työstä ja mikä on sairaalan tehtävä käytännössä. Ensin potilas, sitten hoito vai onko ensin atk-järjestelmä tärkein tehtävä Vaasan keskussairaalassa eli tilastot.

Mihin ihmeeseen THL:n tiedotusosasto tarvitsee 19 ministeriä, kun viisi (ns. Viisikko) hoitaa kaiken?

Ilkka-Pohjalaisessa esitettiin 6.9. hieman harhaanjohtava yleistys, kun sanottiin, että vain bordercollieista on paimenkoiriksi. Tarkasti ottaen tuo väite ei pidä paikkaansa. Meillä oli mustakarvainen ’lassie’ 1960-luvulla, jolloin koiratkin saivat juosta hoitajansa kanssa vapaasti. Kun silmä vältti, niin tuo paimenkoira livahti naapurin laitumelle ja kasasi lehmät pieneen piiriin kenenkään siihen käskemättä. Ei olisi tarvittu, kuin palli ja kiulu, niin olisi voinut lypsää koko karjan.

Eräs vihreä henkilö korosti puheessaan Suomen saastuttavan paljon henkilömäärän verrattuna. Tämä on totta, mutta mitä pitäisi tehdä. Pitääkö esimerkiksi WC-paperin valmistus siirtää ulkomaille vai pitääkö WC-paperin käyttö kieltää.

Miksi laskut ei mee perille, lähetetty jo 18.8.21 asiakkaalle, asiakas kyselee missä lasku kun ei tuu, onko vika postinjakajassa vai postin lajittelijassa, pois huolimattomat lajittelusta,

Iltapäivälehdet tekivät aivan oikein kun kertoivat Marinin muotilehtikuvauksista. Suomi oli ilmeisesti valinnut Ruotsin linjan olla tekemättä mitään kun Marinkin vain reissasi ulkomailla kuvauksissa vaikka korona jo jylläsi. Tarvittiin Niinistön ärähdys ennen kuin Suomen hallitus reagoi.

Natsi! Kyttääjä! Muuta muualle! Minkälainen paappa oikein olet! Tällaisia kommentteja sain, kun pyysin hiljempaa karaokelaulantaa vkl-juhlissa naapurissa. Aivan ensimmäiseksi käytiin rinnuksiin kiinni ja käskettiin painua v...uun. Seuraavia ”juhlia” odotellessa.

Vihreät: Lopettakaa ilmastopaniikin lietsominen. Meidän päästömäärillämme ja jo tekemillämme toimilla siihen ei ole mitään syytä. Jatketaan tätä työtä ilman paniikkia.

Kyllä tämän päivän ihmisillä on pienet murheet. Kytätään vain, mistä voisi pahoittaa mielensä ja kenelle lähettää herjausviestejä.

Kun kotona ei aseteta mitään rajoja, niin ei niitä vastaan oteta myöskään poliisilta.

Ennemmin Seinäjoki autioituu kuin kaupunki saa laitettua katukilpiä kadunkulmiin. Pian niitä ei enää tarvita.

Koululaisten vanhemmat olkaa tarkkana omien lapsien tekemisistä. On todettu, että Vaasan koululaiset, ala-asteikäiset lähettäneet pilasoittoja toisille tuntemattomasta numerosta kiusantekona ja häiriönä aiheuttaen ja pahaa mieltä. Siihen pitää puuttua ajoissa.

Sarajärvi uhosi jokin aika sitten, että tämä ei ole mikään tanhupiiri. Tanhuareena esiintymislavoineen saatiin. Taitaa se piirikin alkaa.

Jokainen Suomessa painettu euro verotetaan vähintäänkin 500-prosenttisesti. Verot, maksut, tasaukset, korvaukset yms tekevät elämisen ja yrittämisen älyttömän kalliiksi. Nyt hallitus suunnittelee lähdeveroa ja lisävelan ottamista. Kiva.

Koronarokotteen teho heikkenee, kolmas annos olisi tarpeen. Silti kaksi rokoteannosta saanut ei tarvitse mennä koronatestiin, eikä käyttää maskia, eikä häntä aseteta enää karanteeniin. Kuitenkin: Kaksi rokotetta ei estä tartuntaa, eikä estä tartuttamasta. Jotain en nyt ymmärrä.

Suomi kehityksen kärki, pitää kyselyjä hoitajien palkanmaksusta. Ruotsi ja Norja maksaneet jo vuositolkulla kunnon palkan hoitajille!! Lakiin kirjattu hoitajamitoitus kusee kintuilleen jne... täällä vaan vatvotaan ja taas kehitetään! Rahat menee ihan vääriin paikkoihin!

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa