Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Pankit sulki kolmelta paikalta pankit. Johtaja vaan meinaa kun ei ole asiakkaita. Mutta eihän niitä voi olla kun ovet lukos ja haluais jutella virkailijan kans, mut mut? Voi kun sais, että läppäri joukkoon ja pari kertaa viikos pieni tila vuokrata, että vois jutella henkilökohtaisesti. Ja Nordea vois tehdä samoi. Että kasvokkain olis kiva asioita hoitaa.

Jos Suomessa paapottaisiin kaikkia yrittäjiä yhtä paljon kuin maanviljelijöitä, olisimme kenties maailman rikkain maa. Moni ei ymmärrä, miksi meillä on pakko viljellä maata, kun se ei alkuunkaan kannata. Tehdään jotakin, mikä kannattaa!

Härmälääsistä maanviljelijöistä osa on yksinkertaasia, olis sanonu jotta auringonkukka on tehokkaimpia hiilinieluja niin vihiriäkkin olis kumartanu. Mutta kun ei.

”Varasin ajan pankkiin” kirjoittaneelle, juuri näin vuonna 2021 ihmisten halveksimista. Pelätään varmaan, että tavalliset tallaajat tuo niitä roskia pankin käytäville.

Veronkorotuksia ei saisi tehdä ennen kuin ammattiyhdistysliikkeen verovapaudet on poistettu. Verovapaudet ovat sadoissa miljoonissa vuosien saatossa.

Kiitos mielipiteestäsi Virve Airaksinen IP:ssa 8.9. Asia on juuri näin!

Virve, kirjoitit asiaa, 8.9.2021 I-P:ssa, tuosta pankkiasiasta. Itselläni samoja kokemuksia, ja puhelukin keskeytin, kun pimunen ”löi luurin korvaan”, kovan inttämisen aikana, joten kiitti vaan.

Kannattaa Jukka Mäkynen, edes vähän ottaa selvää ennen kuin kommentoi Afganistanin miljardeja. Maksettu noin 30 milj. vuodessa. Kansanedustajilla lienee liikaa töitä ja avustajia.

Onko kovin vaikeeta laittaa Jkl–Sjoki välille dieselveturi ja IC-junan vaunu ajamaan tuota rataosuutta. Vaatikaa nyt kunnat jotain vielä kun ehditte ennen hyvinvointialueita! Ihmisten häpäisyä ajattaa väkeä noilla kiskobusseilla!! Samalla muutama turha pysäkki pois ko. väliltä niin matka nopeutuu. Ennemmin nämä toimenpiteet kuin Vaasan radan turhaa oikaisua.

Nyt kun Suomi on kielloilla ja rajoituksilla torjumassa ilmastokatastrofin, voitaisiin seuraavaksi kieltää suomalaisilta lapsenteko. Näin pelastettais maapallo liikakansoitukselta.

Mainio kirjoitus Virve Airaksiselta pankkien palvelusta tai pikemminkin pankkien palvelemattomuudesta. Laskuttaa kyllä osaavat pienistäkin tapahtumista, mutta ns. palvelua et saa. Missähän pankissa saa aitoa palvelua kasvokkain niin sinne siirrän velkani ja säästöni.

Markus E. Myllymäki vaatii sähköautokeskustelua oikeille raiteille. Silti hän väittää itse, että ”miljoonat sähköautojen akut toimivat vaihtelevan tuulisähkön tasaajina”. Kuka on valmis maksamaan sähköautostaan ensin lisähintaa, jotta siitä voidaan syöttää sähköä takaisin verkkoon ja jättää sen sitten tyyninä ja myrskyisinä päivinä lataukseen/purkuun, jotta sähköverkko ei romahtaisi tuulivoiman ailahtelevuuden takia?

Älkääs nyt toistelko sitä vanhaa olettamaa, että Suomen naiset saivat äänioikeuden ensimmäisenä maailmassa. Euroopan ensimmäisenä kylläkin, vuonna 1906. Uusiseelantilaiset naiset saivat äänioikeuden jo 1893. Mutta Suomen eduskuntauudistus 1906 toi vielä tätäkin merkittävämmän oikeuden naisille, nimittäin vaalikelpoisuuden. Suomen naiset ovat siis ensimmäisiä maailmassa, jotka saattoivat asettua ehdolle. Muissa maissa naiset saivat vain äänestää. Ensimmäisissä nykymuotoisissa vaaleissa 1907 pääsikin eduskuntaan useita naisia, mm. Miina Sillanpää, ”Suomen piioista kiukkuisin”, josta tuli ensimmäinen naispuolinen ministeri 1926, toisena maailmassa. Brittisuffragetit pääsivät äänioikeustavoitteeseensa vasta 1928.

Nyt Seinäjoen nuoriso kipin kapin koronapiikille. Näytetään vaasalaisille, että meillä rokotekattavuus on hyvinkin pian 110%!

Kyllä kunnan virassa on hyvä olla. Palkka 100-prosenttisesti maanviljelijöiden, työläisten ja yrittäjien maksamaa verotukea.

Usein kuulee väitettävän, että Miina Sillanpää oli Suomen ensimmäinen naisministeri. Ei ollut. Hän oli sosiaaliministeri (toinen eli apulaissosiaaliministeri).

Jukka Mäkyseltä hyvä kirjoitus I-P 7.9.! En harrasta politiikkaa, enkä kovin kiinnostunut. Mutta sen verran lukenut lehtä, että telkkaria katsonut, ettei tarvitse lähteä Ruotsia pidemmälle kun näkee heidän tekemiään virheitä liiallisesta maahanmuuttamisesta. Siellä kokoonnutaan asumaan ghetoissa, ei väkisin laiteta, vaan vapaaehtoisesti keräännytään samaan paikkaan, ja siellä sitten räiskii ja tapahtuu. Ei edes poliisit uskalla sinne mennä. Tehdään sama virhe meillä.

Mikä kiire vihervasemmistolla on ilmastoa järjestellä. Maamme ilma on jo nyt maailman puhtainta!

Minkälaista mahtaisi olla kaikkien aikojen surkeimman suomalaisen kaupungin johtaja?

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa