Lukijoilta: TEKSTATEN

Ilmastotalkoissa sekoitetaan kaksi asiaa maatalouden osalta. Viljely kuuluu ruuan tuotantoon ja turve energiatuotantoon, ovat kaksi eri asiaa. Maatalous tuottaa 25% Suomen CO2 p-äästöistä. Turvetuotannon osuus on 60% tästä. On aivan käsittämätöntä, että keskusta puolustaa tätä turvetuottajien asiaa ja samalla pyllistävät viljelijöille, jotka tuottavat meille puhtaan suomalaisen leivän. Ettäs kehtaavat. Ja kyllä ne kehtaa.

Nykyteknologia vie nuorison luolamiestasolle, vain symbolit ja kuvat viestivät jotakin. Kokonaiset lauseet, kaunokirjoitus ja konsonantit ovat taitoina jo hävinneet. Narsismi ja juoruilu ovat ainoat kestävät asiat.

Suomessa ei siis olekaan pula edes osaajista. Suomessa on pula tyhmistä osaajista, jotka tekisivät työtä halvemmalla kuin sopimuksissa on sovittu.

Kunpa joku kertoisi, miksi keskusta haluaa tuhota luonnon?

Jos maanviljely ja teollisuus ei kannata ilman luonnon tuhoamista, on lopetettava ne. Ihminen ei elä saasteista.

Suomessa paljon hyviä huonekalukauppoja, kannattaa käydä ja asiallisia ja luotettavia myyjiä!

Täällä joku kehuskeli sillä, ettei Suomi ole vielä yhtä keltaisessa liemessä kuin Saksa tuulivoiman suhteen. Ilo on ennenaikaista, sillä nyt kunnat suorastaan kilpailevat siitä, kuka kaavoittaa suurimmat metsät saksalaisille ja tanskalaisille megamyllyille, jotka eivät kotimaihinsa enää kelpaa. Järki hoi!

Vuosikausia ollaan saatu tupakanhajua parvekkeelle eikä taloyhtiö ole kieltäny vaikka on valituksia tehty. Tiedossa on savun myrkyllisyys tänä päivänä kaikilla!

Arvostettu kenraali Ehrnrooth sanoi, että suomalaisia johdetaan edestä eikä takaa! Marin ”luikkii” toistuvasti ”taakse”, ja liukkaasti. Vihreät vievät, eivätkä tingi mistään. Muut alistuvat ja vikisevät. Uskottavuus politiikkaan katoaa vihreä siirtymän myötä!

Kiitos Susanna Pajakko kolumnista 5. pv. syyskuuta. Kaivattu aihe sivistyksen hiipumisesta oli tervetullut tähän itsekeskeisyyden aikaan.

Tankkasin vahingossa uusiutuvaa biodieseliä jonka hinta oli 1,87e/litra. Kun huomasin karmean hinnan otin vain 10 l. Suomen 0,13 promillen osuus maailman saastuneisuudesta tuli osaltani täytetyksi. Loput 60 litraa normaali dieseliä 1,55e/litra. Kyllä tulee kalliiksi tämä biointoisuus.

Sinulle itsekäs lehden tilaaja. Ehdotit alakerrokseen postilaatikot. Vaasan postinjakajat äänettömiä yön työntekijöitä. Vanhus rollaattorilla.

Sitä kumpaako reunaa jalankulkijan tulee pyörätiellä kulkea, ei määrää tieliikennelaki vaan koira. On ihan samaa kumpaa puolta kävelen, niin aina tulee samaa puolta vastaan koiran ulkoiluttaja koiransa kanssa ja hehän eivät missään tapauksessa väistä.

Marinin punavihreän hallituksen keskinäiset eripurat ovat tehneet siitä toimintakyvyttömän. Maan etujen mukaista olisi se, että Marin jättäisi hallituksen eroanomuksen ja maassa järjestetään eduskuntavaalit mitä pikimmin.

Onpa vajavaista tiedotusta! Kaupunkilehdessä oli sinänsä hyvä artikkeli uuden keskusta-apteekin perustamisesta, mutta lukija jäi vain arvailemaan, missä päin keskustaa se avataan. Niinikään toisessa kaupunkilehdessä oli lähes nostalginen juttu lättähatuista, mutta salaisuudeksi jäi, millä kellonlyömällä pitäisi Östermyyran asemalle etsiytyä, jotta sen kyytiin ehtisi. No ei siinä mitään. Ooppelilla vain Aatepuistoon, kuten ennenkin.

Kokkolassa hoidettu koronarokotukset isossa tyhjässä liiketilassa, Vaasassa näitä riittää. Näin tk ei ruuhkautuisi, oppia ikä kaikki.

Oksettaa-nimimerkillä oli hyvä kommentti ennemmin. Onko Suomessa lastensuojelu jotain pelleilyä? Vanhat äijät saavat ”2 v. ehdollista” pienten lasten raiskauksista ja hyväksikäytöistä. Ei ole ihmekää että sama peli jatkuu. Minkälaiset ihmiset kestävät katsoa itseään peilistä antaessaan noin ala-arvoisia tuomioita?

Kepu näytteli jälleen sen tavanomaisen näytelmänsä.

Kepun alasajo alkoi keväällä ja sai jatkoa nyt budjettiriihessä! Tunarit annoitte taas periksi vasemmistoliitolle ja vihreille! Suurta teatteria tuo kepun touhu! Ei kukaan tavallinen kansalainen ymmärrä eikä hyväksy tällaista sosialisointia millä Suomi ajetaan alas veroja kiristävällä vihervassaripolitiikalla!

Olipa taas asenteellinen vouhotus pienpetorautojen kieltämiseksi. Raudoilla poistetaan vieraslajeja kuten minkki ja supikoira, jotka tuhoavat vesi- ja kanalintuja kymmenin tuhansin, siihen nähden pari karhua ei merkitse mitään, niitähän on muutenkin liikaa Suomessa.

Ennen suomalaisella oli Matti kukkarossa. Vaan eipä ole enää. Nyt sieltä hymyilee Luigi tai Pedro ja ojentelee pohjatonta kouraansa.

Juttu Seinäjoen keskustasta kertoo, ettei kokonaiskuvaa ole aikoihin ollut kenelläkään. On menty kuin vene koskessa ilman peränpitäjää ja toivottu parasta. Kaupan keskittymiä on lyhyessä ajassa rakennettu kolmeen paikkaan, eikä keskustaan voi riittää liikkeitä. Virkakunta on vienyt asioita rakennuttajien ehdoilla. Viimeisenä yrityksenä elvyttää hiljaista ydinaluetta, kunta panostaa vähiä resurssejaan asemaan. Jos se olisi perusteltua, yksityinen business olisi mukana. Kaupungin vanhat poliitikot kyselevät kh:n suunnittelujaostoa. Ei näytä kokonaiskuva laajasti kiinnostavan.

”E-P:n kulttuurimaisemassa arvokkaimpia elementtejä ovat jokilaaksot sekä laajat peltolakeudet. Tuulivoimaloiden on katsottu soveltuvan huonosti historialliseen ympäristöön. Ne edustavat nykyaikaista tekniikkaa, joiden sijoittaminen kulttuuri- tai perinnemaisemaan aiheuttaa arvokkaiden piirteiden mitätöitymisen tai historiallisen luonteen katoamisen. Tuulivoimalat ovat mittakaavaltaan suuria ja ulkomuodoltaan moderneja elementtejä, jotka erottuvat kauas maisemassa.” Näin todetaan E-P:n maakuntakaavan maisemaselvityksessä. Tästä huolimatta Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan liitot etsivät (I-P 7.8.) lisää uusia tuulivoimaloiden sijoituspaikkoja, ja edesauttavat maisemamme ja asuinalueidemme tuhoutumista. Kuinka kehtaavatkin!

Jos sähköautojen ostotukea aletaan maksaa esim. 5000 euroa, niin kuka siitä hyötyy? Minua asia ei ainakaan koske, koska alennus lasketaan uuden auton hinnasta. Väliä jää liika monta kymppitonnia. Mutta autokauppa hyötyy, kun voi vastaavasti nostaa myyntihintojaan...

EU määrää velat ja velan määrät. EU myös on sanonut, että 2050 EU:n ilmastopolitiikka olisi hiilineutraali. Miksi Suomen pitää olla 2035 hiilineutraali? Pieni Suomi ajaa itsensä konkurssiin tällä politiikalla.

Kuka seuraa ja tutkii kehitysrahan menemistä oikeaan kohteeseen Afganistanissa?

Hallitus vaihtoon ja nopeasti, nyt on jo kiire.

Suupohjan kunnat suunnittelevat 300 m korkeita jättiläismyllyjä 56 kpl pieniin kyliin kysymättä tieosuuskunnilta ja naapuriasukkailta mielipiteitä. Myllyvalmistajat ovat tehneet mallinnuksia jotka ovat pelkästään teoreettisia, koska missään muualla ei ole näin korkeita myllyjä. Infraäänet tulevat takuulla häiritsemään pidemmälle etäisyydelle kuin 2 km.

”Seinäjoki on ollut alisuorittaja”, otsikoitiin johtopäätöksenä keskustan kehittämisen puutteet (I-P, 9.9.). Nyt on Seinäjoella kuitenkin vakaa aikomus, ja jo pitkälle suunniteltunakin, toteuttaa rautatieasema-alueen muutostyö kaupungin toimivaksi uuskeskustaksi. Muuta kilpailevaa keskustaa ei sitten tarvitakaan. Mannerheimin patsaskin olisi syytä siirtää puistoon alueelle, jossa hän useita viikkoja keväällä 1918 työskenteli ja lounasti.

Suomessa on jo korkeasti koulutettuja ulkomaalaisia, jotka hädin tuskin pääsevät siivoamaan. Ulkomaiset osaajat eivät kelpaa suomalaisille työnantajille. Suomalaiset työnantajat etsivät ihmisiä, jotka tekevät ilmaista työtä. Osaaminen on yksi lysti suomalaisille työnantajille!

Onko Suomen pääministeri vihreiden Ohisalo vai keskustan Saarikko?

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa