Lukijoilta: TEKSTATEN

Matias Mäkyseltä hyvä kirjoitus työuupumuksesta (Ilpo 19.9.). Toivottavasti työuupumus saadaan omaksi tautiluokakseen kuten Ruotsissakin jo on.

Ohi on! oli hauskakin juttu lauantain lehdes. Lopuksi oli ”hallituksen” antama ohje, että jos arvelee sairastavansa koronaa, pitäköön sen omana tietona ja helpottaa terveydenhoito-alaa. No näinhän moni tuplarokotuksen saanut jo menetteleekin. Nythän korona-sairastuneissa ei lääkärien mukaan näy rokotettuja, eli jos saavat oireita, eivät mene testiin (kun ovat rokotettu). Oikeestihan hekin saavat tartunnan, mutta ei hätää, rokotus suojaa oireilta, mutta ei tartuttamasta edelleen.

Olli Rehn peräänkuulutti Suomeenkin täydellistä keynesiläistä talouspolitiikkaa. Tämän ahneuden korkeaveisun perusideoihin kuuluu ns. ”valumateoria”. Sen mukaan rikkaille pitää antaa vieläkin enemmän, jotta heiltä sitten ”valuu” varallisuutta köyhillekin! Ilmeisesti Olli Rehn yrittää tällä lausunnollaan pelkästään kosiskella kokoomuslaisia äänestäjiä, sillä kokoomushan tunnetusti vastustaa mm. aggressiivisen verovälttelyn suitsimista.

Entisenä lappajärveläisenä seuraan kumpi on tärkeämpi vihervasemmistolle, laavut, kuntoportaat vai tuulimyllyt, joista olis tuloja kunnalle. Laavuista, portaista kuluja kunnalle.

Ei se ihme ole kun jääkausi päättyi 10 000 vuotta sitten. Porukka sen kun poltti leirinuotioita eikä suostunut ajamaan sähköautoilla.

Vetoan teihin koronarokottamattomat. Ottakaa rokotteet. Jos ette niitä itse tarvitse, niin ottakaa ne riskiryhmäläisten ja avoimen yhteiskunnan turvaksi.

Nuorten ahdistus korona-aikana lisääntynyt. Ja kännykkä on kasvanut usealla käteen kiinni. Mikroaaltosäteily aiheuttaa mm. ahdistusta. Onko tullut mieleen kun syitä ahdistukseen etsitään.

Melkoinen show sairaalajärjestelmien hankinta. Myydään pelkkiä sovellusohjelmia ja sitten pannaan sairaalan henkilökunta tekemään toimittajan työ ja joka välissä laskutetaan tolkuttomasti. Toimittajan omat munaukset maksatetaan asiakkaalla. Toimituksen sopimusehdot ovat kohtuuttomat, tyyliin jos kuun vetovoima muuttuu niin sekin on asiakkaan vika.

Jaa, että miksi vihreät kannattavat kannabiksen laillistamista, mutteivät kiljun ja pontikan? Siksi tietenkin, että kannabista saa tuoda ulkomailta, kun taas pontikka olisi kotimaista tuotantoa. (Kiljun käyttäminen onkin jo laillista – sitä vain ei viitsi juoda, kun voi samalla vaivalla tehdä viiniäkin.)

Mitä tekee Epop:n hallinto?? Edustajisto, hallintoneuvosto ja hallitus? Onko jäsenten omistaman pankin hallinnon ainoa tehtävä turvata toimitusjohtajalle kolme kertaa suurempi palkka kun Suomen pääministerille?? Siinä ei paljon aivoja tarvita, kun yli sadan vuoden saavutukset ajetaan alas ja kasvun turvanneet maaseudun konttorit suljetaan. Vain kehityksestä ja kasvusta tulee palkita. Nyt olis pankin hallinnolle tarve näyttää jäsenistön tahto!!!

Asterix eller nej, Jyskälässä ei ole Marinaa! Marinat pois ja Asterix tulille! Ehkä kuitenkin Lifecare olisi viisaampi valinta?

Jos työnantajasi haukkuu työkaveriasi selän takana, voit olla varma ettei kunnian kukko sinunkaan selkäsi takana laula.

Onnittelut Mailattarille. Kuuma kysymys on millä kentällä superia ensi kesänä pelataan?

Ei näytä korona lisänneen syntyvyyttä Vaasassa. I-P:ssa keskussairaalassa synnyttäneiden palstalla 1–2 lasta kerralla. Mistä saatais lisäväkeä kaupunkiin?

Viheraatteen määrätietoisen uutterasta ponnistelusta johtuen maksamme kohta täällä kylmässä ja pimeässä pohjolassa tarvitsemastamme energiasta ”mansikoita”. Päästökauppasopimuksia kiihdytetään. Maailman ilmastoa ”säädetään”.

Hyvä kirjoitus kiusaamisesta 16.9. Ei tarvitse ihmetellä lasten ja nuorten harjoittamaa kiusaamista, kun itseänsä sivistyneenä pitävät aikuiset ovat vielä pahempia. Esimerkiksi voi ottaa vaikkapa kunnanvaltuutetun toistuvan maalittamisen ja solvaamisen. Sitten on tapaus, jossa huonekaluliike on syyllistynyt vilpilliseen toimintaan, josta hiljattain kirjoitettiin, niin siinä ei voi liikkeen nimeäkään mainita. Pitää vain olla ”hys hys”. Kysynkin, ketä koskee ns. yksilönsuoja Suomessa? Riippuuko se asemasta, varallisuudesta, sukupuolesta, puolueesta vai vääristä mielipiteistä? Välillä tuntuu siltä, että on tarkoitus rikkoa ihmisen terveys. Rikoksen tehneitä kyllä suojellaan.

Sunnuntain 19.9. I-P:ssa oli listattu puoli sivua Jyväskylän yliopistosta valmistuneita. Listalla ei ollut yhtään Seinäjoelta tai Vaasasta kotoisin olevaa valmistunutta? Keski-Pohjanmaan Kokkola oli hyvin edustettuna valmistuneissa. Mielenkiintoista.

Hei kaikki tv-kanavat! Välttelen kaikkia väkivaltaohjelmia. Miksi minulle pakkosyötetään sitä tavaraa ohjelmien välillä, kun jatkuvasti esitellään tulevia, kamalia dokumentteja ja elokuvia? Yöunet meni!

Tekstaten-palstalla joku kyseenalaisti kumpaako hoitajat haluaa? Lisää liksaa vai käsipareja, tässä sulle vastaus... Kumpaakin. Työstä pitää maksaa kunnon korvaus ja kaikki ylimääräiset käsiparit ovat enemmän kuin tervetullut apu kiireen keskellä.

Ei, ei taas Posti-Seinäjoki!! Jo viides kerta perättäin saapuva pikku- pakettini, jätettiin kilometrien päähän, asiamiespostin hyllytettäväksi ja sieltä noudettavaksi, vaikka lähempänä vastaanottajaa – kilometrin säteellä – olisi noutopaikaksi valittavana 4 eri pakettiautomaattia! En haluasi uskoa, että toistuvan, asiakkaan juoksuttamisen syynä olisi helpoin tapa, mukavuudenhalu tms. Miten on Posti: millä logiikalla noutopaikan valitsette? Kyselee nimim. Vastausta odottava asiakkaanne.

Mutta kuka vedättää; ja ketä...?

Maksukyvyttömiksi köyhtyneiden iäkkäiden, sairaiden, eläkeläisten ja syrjäytyneiden ahdingosta on runsaasti kerrottu mediassa – maailman onnellisimpien maassa. Kun lukee taitetun indeksin perusteluita, näkee mm. vähäosaisten, kuten meidänkin, 84- ja 89-vuotiaan avioparin köyhdytysohjelman. Eläkevuosiemme alettua 1995, on mainittu indeksin taitto merkinnyt n. 21500 euron menetystä eli ostovoimamme vähentymistä. 2020 yhteinen eläketulomme oli 37900 e, josta välitön veromme 7670 e, välillinen ALV 4150 e, taitetun indeksin vähennys 865 e, eli yhteensä vähennykset 12685 e, veroprosenttimme oli 33,5%. Välttämättömien hyödykkeiden ostosumma oli 31560 e. Tulomme 37900 e ja menomme 44245 e eli alijäämä 6345 e. Lisääntyvät terveydenhoitomenomme, inflaatio ja julkishallinnon kasvava hinta veroineen lisäävät menojamme entisestään. Edessämme on köyhtyminen ja passivoituminen, jotka lisäävät monioireisuuttamme: muisti- ja liikuntakyvyttömyyttämme, apatiaa ja ulkoisen avun tarvetta!

Ei ihme että nuoret ovat masentuneita jos kuuntelevat musiikkia kuten esim. Yle Suomi -kanavalla tulee pitkin päivää...

Nyt näyttää jo liberaali Helsingin Sanomatkin ryhtyneen arvostelemaan oppivelvollisuuden laajennusta toiselle asteelle (HS, 20.9.). Tässäkin lehdessä (I-P) on ollut useita kriittisiä kirjoituksia asiasta. Peruskoulun rahoituksen määrä on viime vuosikymmenen ajan laskemistaan laskenut ja nyt alkaa olla jo turha puhua Suomen koulujärjestelmästä maailman parhaana. Tukirahaa nimenomaan tarvittaisiin perusopetuksen oppimisvaikeuksiin.

Vaasan Sport, tehkää pääsylipusta teidän sisäänheittotuote ja unohtakaa se katteiden repiminen taukoeväistä, kuten makkaroista ja kahvista. Vai onko otteluista tarkoitus tehdä vain yritysasiakkaiden selänpesupaikka?

I-P:n koti- ja asuminen liitteessä oli juttu ilmalämpöpumppujen säädökset. Jutusta puuttui kuitenkin oleellinen tieto, miten lähelle naapurin tontin rajaa ilmalämpöpumpun saa asentaa, ilman naapuritontin omistajan lupaa.

Pienpetoraudat tuhoeläimille ovat ongelma, nyt alettiin tutkia hiirenloukkujen aiheuttamia kärsimyksiä hiirille, seuraavaksi varmaan kärpäslätkät viranomaisvalvonnan kohteena, voi pyhä yksinkertaisuus.

Ahkeran ajatukset vain hyödyksi, kaikki turha kiire vie puutteeseen.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa