Lukijoilta: TEKSTATEN

Päivittelemme ja ihmettelemme etenkin nuorten käyttäytymistä maassamme. Voisiko yksi syy olla siinä,että kodeissamme on unohdettu kristillinen kasvatus (kymmenen käskyä), joista kumpuaa arvot ihmisen koko elämään. Hallitus ja eduskunta yrittää parhaansa mukaan edistää ja huolehtia ihmisen hyvinvoinnista eri elämänalueilla. Mielestäni piispojen tulisi pitää esillä kristillisiä arvoja. Rakkaudesta puhutaan, mutta mistä se kumpuaa, se jää kertomatta. Olisiko aika toimia kuten hallitus mutta ihmisen henkisen hyvinvoinnin ja taivasmatkan tukemiseen. Silloin tulisi hoidettua koko ihminen.

Kyllä, tuulivoimalapaikan maanvuokraaminen yhtiölle on vapaaehtoista ja siitä tehdään ko. kiinteistölle kiinteistörekisteriin määräajaksi (vuokrasopimusajaksi) ns. erityisoikeusmerkintä ja vuokraaja saa tästä vuokraa, kun taas huoltotiestöstä ja ilmakaapeli linjoista maksetaan ainoastaan kertaluonteinen lunastussumma ja kiinteistörekisteriin tulee ikuinen, pysyvä rasitusmerkintä. Halvalle menettää metsänomistajaa pinta-alaansa ikuisesti!

Kun miltei joka toinen tekstareissa julkaistava mielipide näyttää koskevan yhtä puoluetta eli Vihreitä, niin tässä yksi tutkittuun tietoon perustuva totuus kyseisestä puolueesta. Vihreissä on eniten korkeasti koulutettuja ja vähiten ”lakikriittisiä” eli rikoksiin syyllistyneitä.

Aatamin aika ennen hedelmän nauttimista oli ensimmäisen ihmisparin koko elämän parasta aikaa.

Pitkiä ratajuoksuja järjestetään surkean vähän, vaan eipä järjestäjiäkään innosta, kun kisaan starttaa hyvässä lykyssä yksi tai kaksi juoksijaa.

Saavatko sairautensa ja lääkityksensä vuoksi henkilöt, jotka eivät voi ottaa koronarokotusta oman koronapassin? Kuinka asia on ajateltu hoitaa?

Outoa että maan hallituksessa mukana oleva porukka haluaa laillistaa mietojen huumeiden käytön. Suomi on kumminkin ensimmäisenä maana maailmassa kirjannut tupakkalakiin aikomuksen luopua tupakoinnista vuoteen -40 mennessä. Mitä mieltä olisi nyt sitten sallia pössyttelijöille vapaus käyttää näitä tuotteita?

Mistähän kaupasta saa ostaa sellaisia hiirenloukkuja, joissa hiiri ei kuole heti? Sellaisia olen kyllä saanut, jotka eivät laukea ollenkaan, vaan toimivat ruokinta-automaattina. Toisia taas ei saa edes viritetyksi. Mutta kumpikaan tyyppi ei aiheuta hiirille kärsimystä, ei edes mielipahaa. Toimivat loukut tappavat aina. Mutta ellei kestä nähdä kuolleita hiiriä, niin pitää myrkyttää. Aikanaan sen sitten hajusta huomaa...

Tasa-arvon nimissä myös nainen-loppuiset sanat pitää uudistaa: varsinainen, kokonainen, puolinainen, moninainen, olennainen, leivonnainen.

Ostaako Seinäjoen kaupunki jalkakäytäväkivet Kiinasta asti, vaikka meillä on jos jonkinlaista kivilaatua ja omia yrittäjiä.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa