Lukijoilta: TEKSTATEN

On jotenkin hassua olla huolissaan ilmastosta kun ei osata edes laittaa kaduilla roskia roskikseen. Karkkipaperit, tupakka-askin muovit, tumpit.. Aloitetaanko ihan perusasioista tämä luonnonsuojelu?

Oikein. 1906 myös täysi-ikäiset (24 v.) Suomen miehet saivat äänioikeuden ja vaalikelpoisuuden, kuten monissa muissakin maissa. Naisten poliittiset oikeudet olivat tuolloin harvinaisia, koska niitä ei ollut. Siksi naiset nostetaan tässä kohtaa tikun nokkaan. Mutta jo tuo, että Suomen miehet (ja naiset) saivat äänioikeuden iän ja kansalaisuuden perusteella, eikä varallisuuden tai säädyn, oli demokratian ja tasa-arvon riemuvoitto. Aivan inhorealistiseen ääridemokratiaan mentiin Suomessa siinä, että hylättiin kaksikamarijärjestelmä ja mentiin suoraan yksikamariseen eduskuntaan. Tämä oli niin iso ja edelläkäyvä uudistus, että sitä eivät kaikki tule ajatelleeksikaan. Suuri valiokunta jäi tosin jonkinlaiseksi ’ylähuoneen’ muistumaksi. Suomi on ollut monissa asioissa edelläkävijä. Miksi emme arvosta sitä?

Puolukkaa on metsät täynnä, ennätyssato. Seinäjoen alueella loppui puolukan osto pe 17.9. Nyt vasta alkaa olla sato kypsää. Surullista jää hyvät marjat metsään, itsellä jo pakastin täynnä kesän satoa.

Miksi kutsutaan henkilöä, joka on tehnyt huonon väitöskirjan? Tohtoriksi.

Kyllä on suuri halveksunta vihreiltä isiämme, äitejämme, iso-isiämme jne. kohtaan jotka kokivat sodan. Tämänkö vuoksi he kestivät ja taistelivat, että täällä saadaan ruveta huumepäissä koheltamaan??! Kuvitelkaa huumepäissään olevaa äitiä ja isää hoitamassa pientä vauvaa tai viemässä pientä koululaista aloittamaan koulutaivaltaan, Muistavatkohan edes??

Kärsiikö kärpänen lätkän iskiessä sen ikkunaa vasten, kansalaisaloite lätkien kieltämiseksi vireille!

Politiikan varjolla ihmistä voidaan ilmeisesti jahdata ja riepotella kuin lainsuojatonta. Jos politiikka herättää suhteettoman suuria ”intohimoja”, niin sellaisilla ihmisillä on muut asiat ilmeisesti liian hyvin. Loppupeleissä merkitsee kuitenkin läheiset ja terveys eniten. Ja myöskin se, että puoliso, jos sellainen vielä on, ei ole Lapissa ”hiihdellessään” eksynyt syrjäladuille.

Kulkeeko Vaasassa enää perunakauppiaita? Meillä ei ainakaan ole näkynyt.

Tähän asti Marin on saanut piiloutua puun taa nimeltä korona. Pian pitää löytyä oikeisiin Suomen kannalta tärkeisiin asioihin ratkaisuja.

Voi Sahrankatulaiset, ei päde nopeusrajoitus Kärjenkaaressakaan eikä missään muuallakaan kurakauppalassa. Kaupungin ja poliisin viesti on selvä: Turvallisuus on vain kaunis ajatus.

Olen onnellinen ollessani eläkkeellä. Aikanaan minua puolusti liitto. En olisi pärjännyt firman juristeja vastaan. Olisikohan palkkaa tullut ollenkaan?

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa