Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Suomen ilmastopolitiikka on kovin lyhytjänteistä. Kun tehdään jotakin, odotetaan tuloksia huomenna, viimeistään ensi viikolla. Suomessa tehdyt ilmastoteot eivät välttämättä edes näy Suomessa, koska päästöt tulevat kaukokulkeutumana. Ilmasto on vähän suurempi kuin Suomi.

Taas pankki otti pikavipin ilman korkoja.

Joko ny vihiroon tuli pohojalaasille seleväksi se, jotta USA ajaa sellaasia maailman asioota, johona sillä on aina oma lehemä ojas. Demokratiasta ja ihmisoikeuksista on aivan turha lässyttää.

Kiitos Mailattaret upeasta pesiskaudesta ja menestystä superiin! Erityiskiitos myös erinomaiselle kuuluttajalle, joka loi otteluihin hienon tunnelman ja opasti katsojia pesiksen saloihin. Minäkin oivalsin, miten hieno, taktinen ja jännittävä laji pesäpallo onkaan.

Loistavaa Vaasan Mailattaret, nousitte superiin, pesäpallossa riittää katsottavaa koko pelin ajan! Yksi todella hieno urheilulaji! Onnittelut Nurmosta!

Rakkautta täynnä olevalla sydämellä on aina jotakin annettavaa.

Vaasan rikkaus on Vaasan köyhyys.

Mitä se on se semmoinen kontaktointi? Voisiko sen sanoa suomeksi? Liimaamisestahan ei liene kyse?

Koska Seinäjoen ulkosatama ja kansainvälinen lentokenttä sijaitsevat rannikolla, niin eiköhän liitetä Vaasa Seinäjokeen!

Opettajan työstä vielä, että valitettavasti jotkut huoltajat eivät anna opettajille työrauhaa, vaan vaativat ihmeitä tapahtuvaksi, erityiskohtelua omalle kullanmurulle ja valitetaan joka asiasta, kuten ”miksi näin, miksi ei näin?”. Toinen asia on huoltajan vastuu oppilaan hyvinvoinnista kotona, kuten lepo, ruokailu ja liikunta vapaa-ajalla liitettynä yhteiseen aikaan, jolloin voidaan opettaa lapsille käyttäytymistä ja toisten huomioon ottamista. Usein kuulee oppilaiden kertovan, että huoltajilla aikaa riittää puhelimen tms. selaamiseen, mutta ei yhteiseen tekemiseen. Otetaan lapset mukaan arkisiin askareisiin. Yritetään kestää se ensivaiheen vastarinta. Pian se onnistuu hienosti!

Vihreät kalastelevat nuorten aikuisten ääniä keinolla millä hyvänsä ja siksi heille on tärkeämpää huumeiden salliminen kuin uusien työpaikkojen luominen tai edes vanhojen säilyttäminen. Mutta ketkä tämän joutuvat maksamaan?

Ei ihan auennut tuo Seinäjoen uuden jäteaseman RE-pisteen tunnelma, ja mitä se tarkoittaa. Sitä on kuulemma haettu Helsinki-Vantaan lentoasemalta, kuntosaleilta ja Helsingin uudesta lastensairaalasta. Onko joku asuvaatimus tai jotain muuta mitä ei nyt ymmärrä?

Kun seuraa suomalaisten juoksijoiden edesottamuksia yli 200 metrin matkoilla, usein näyttää siltä, kuin heidät olisi väkisin kilpailuun raahattu.

Kari Panulalle suurkiitos kirjoituksesta Seinäjoen shp:n tietojärjestelmäratkaisusta. Miksi Vaasassa tästä on vaiettu? Tähän pitäisi saada yhteinen ratkaisu kaikille ERVA-alueille, jotta sotessa potilastieto on laajasti käytössä. Valtion tulisi antaa tästä ohjausta ja kiireesti.

Entisellä ystävälläni oli tapana sanoa: Kiusaa se on pienikin kiusa. Silloin mietin, että miksi ihmeessä hän haluaa toista kiusata? Nyt myöhemmin olen ymmärtänyt, että hänen itsensä on niin äärettömän paha olla, että hän haluaa omaa huonoa oloaan kiusaamisella lieventää. Voi kun hän ymmärtäisi hakea apua eikä enää myrkyttäisi itseään ja läheisiään.

Taloyhtiössä vain muutama asunnon haltija, jonka sanalla vaikutusta yhtiökokouksissa (naureskelu, vähättelyä). Olis kiva tulla kuulluksi.

Olisi hyvä sisäministerin ja muidenkin hallituksessa istuvan ymmärtävää, että meitä on aika paljon joilla on samanlaisia huolia polttoaineen korkeasta hinnasta kuin poliiseilla. Kaikki ei voi lähteä töihin ministeriauton takapenkillä.

Minä, äitinä, en hakkaa lastani/lapsiani, mutta minua on hakattu, vedetty niin lujaa hiuksista, kylpyammetta vasten että hammas irtosi, äitini teki näin, ja jos sain vanhalla kouluasteikolla 4:n matematiikasta, äiti löi, kun tein housuuni pissat, äiti löi. Halusin lopulta lastenkotiin, mutta en päässyt edes sosiaalitätien luo. Minua pelotti aina koulusta tullessa.

Ennen kuin harkitaan ansiotulojen verotuksen keventämistä, olisi eläketulojen verotusta kevennettävä edes palkansaajien tasolle.

Huomio kaupat, meitä jotka haluaisimme sokerittomia makeisia, suklaa ym., laittakaa oma hylly niille, kiitos.

Valmentajat, joiden tapojen vuoksi moni nuori on lopettanut tai vaihtanut joukkuetta, voisivat astua vapaaehtoisesti nyt kauden vaihtuessa sivuun. Seuraavan ikäluokan menetystä ei enää kestetä. Teistä on seuroille paljon hyötyä muissa tehtävissä.

Kyllä pesäpallo onkin mielenkiintoinen laji. Se vaatii katsojaltakin enemmän älyä kuin lätkän tai futiksen seuraaminen!

Hyvä ja asiallinen kirjoitus liittyen Aster-järjestelmään (I-P 22.9. Kari Panula). Hyvää ei yleensä saa halvalla, mutta olisi suotavaa miettiä järjestelmän hankintaa vielä puolueettomien asiantuntijoiden kanssa, ei myyntitykkien kanssa. Takinkääntö on suotavaa, jos neuvottelut siihen viittaavat. Joka tapauksessa on tärkeää saada hyvä järjestelmä ja mielellään lähimaakuntien kanssa sama ja kotimaisuusaste saisi olla mahdollisimman korkea.

Ilmeisesti sama vihreitä vihaava henkilö kirjoitti, ettei viheriöötä mettäs näy eikä suojelusuon reunalla. Tiedoksi, että Metsähallituksen tilastojen mukaan vuonna 2020 kansallispuistoissa kirjattiin lähes 4 miljoonaa käyntikertaa ja kaikilla Metsähallituksen retkeily- ja suojelualueilla lähes 9 miljoonaa käyntikertaa.

TV-kokiksi Suomessa näköjään pääsee heti kun tatuoi kätensä ja kaulansa niin, ettei puhdasta ihoa näy. Luulen, että tatuoitujen kokkien kulta-aika alkaa olla ohi.

Kuinka monta tilapäistä toimikuntaa pitää perustaa päättämään herrojen erottamisen takia. Tavis heitettäis pihalle sen enempää pomiloimatta.

Voi kun ei laiteta puiden ja pensasaitojen juurelle haravoituja lehtiä, siellähän ne muuttuu mullaksi.

Kiitos Erja ja menestystä edelleen, olet viemässä Vaasaa maailmankartalle, toivottelee yks vaasalainen mummu vaan. Ollaan ylpeitä eikä kadehdita perheen iloa.

Teollisuuslitto nukkuu, vaikka koko sopimusjärjestelmää ollaan työnantajien puolelta kaatamassa...

Juuri kun opposition äänenpaino kasvaa koskien hallituksen vähiin jääneitä työllisyystoimia kohtaan, niin mitä tekeekään Marin, hän vilauttaa somessa kurssikaverinsa tyttären tekemää käsilaukkua ja simsalabim koko Suomi puhuukin ministeristä ja laukusta! Äärettömän strateginen pääministeri meillä.

Kiitos sinulle Pirjo Luokkala, I-P 21.9. kirjoituksesta lasten- ja nuorten huume-ongelmasta, miten paljon tuhoa se on saanut aikaan nuorissamme nyt!! Joten ei missään tapauksessa saisi vapauttaa kannabiksen käyttöä Suomessa.

Kahdeksan tekohymyilijää, joista yksi jollain ihmeen kriteereillä on sitten Miss Suomi, eli muka maamme kaunein, onko joutavampaa nähty?

Miksi Kauhajoella on alhainen koronarokotekattavuus? Itse sain riskiryhmäläisenä tätä AstraZenecaa, joka tietojen mukaan aiheutti veritulppia, ja jolla on huonompi teho muihin rokotteisiin nähden. Silloin vielä ei voinut valita. Melkein samanikäiset terveet saivat toisenmerkkisen rokotteen.

SJK, tuttu ja turvallinen alaloppusarja odottaa.

Kaikki on vinksin vonksin ja ainakin heikun keikun. Tältä vaikuttaa, kun seuraa poliitikkojen touhuja. Yrittäkää keskittyä kotimaan ongelmiin. Antakaa maailman asioiden olla.

Tällä palstalla nostettiin äsken esiin seuraaviin presidentinvaaleihin yllätysnimi: Mikko Hautala, perinjuurin eteläpohjalainen, Seinäjoella syntynyt ja kasvanut sekä teuvalainen taustaltaan. Hänessä on presidentiaalisuutta mm. Paasikiven malliin venäjän kielen taidossa ja toimimisesta Moskovan suurlähettiläänä.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa