Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Vihreille tulee hätä ja mikä parku, kun polttoturvetuotanto puolittuu muutamassa vuodessa eikä he saaneetkaan turvetuottajia polvilleen. Kauhajoellekin suunnitellaan 400 Mw aurinkovoimalaa turvetuotantoalueelle.

Kyllä rokotuksiin väkeä saadaan jos kaikille annetaan muoviämpäri (1,50 e). Heti syntyy pitkiä jonoja.

Kyllä jossain on mätää: maassamme panostetaan pohjoismaista vähiten terv.hoitoon, palkkamme ja eläkkeemme kurjimmat, verotus törkeää pieni- ja keskitul. palk. ja eläkeläisillä, asuminen törkeen kallista. Lääkkeet ja sairaalamaksut Pohjolan kalleimmat. Kulttuuri- ja humpuukirakentamiseen riittää rahaa.

Niin, se leipä leivotaan pienissä ja isommissa yrityksissä ja siellä niistä ”puhtaista” raaka-aineista poistetaan ensin kaikki epäterveellinen ja haitallinen, että siitä leivästä tulee hyvää ja syömäkelpoista, elikkä sitä leipäähän ei leivo maajussi ja näin ollen ei sitä leipää voi myöskään heiltä ostaa.

I-P 23.9. Niin minäkin teen, tästä lähtien, kun tuloo kolikoota ostoksista, laitankin ne muovipussiin, tai pikku kukkaroon, ja se, tyynyni alle, en vie pankin talletusautomaattiin mitään. Näin ei pankki vie pikkusäästöjäni.

Ihmistä ei ole vaikeaa johtaa suuntaan, jossa on vähemmän kipua ja enemmän nautintoa.

Tärkeää tietoa oli eilen (23.9.) Neuvo maan hallitukselle -kirjoittajalla. Täysin samaa mieltä koronavakuutuksesta, vakuutuslääkärit kyllä kertoo, ettei koronaa ole ollutkaan eikä näin ollen korvaa mitään, sieltä löytyy aina joku porsaanreikä millä todetaan asiakas terveeksi ja työkykyiseksi vaikka sitten olisit vuoteen omana sairaudesta ja jälkitaudeista. Kokemusta on.

Ensin lakastaan omat rappuset ennen kuin moititaan muitten rappusia. Elikkä ehdotan vihreille Helsingin, Espoon ja Vantaan ennallistamista takaisin metsäksi.

Mailattaret ja pesiskenttä. Tiesin tämän Mailattarien onnistumisen aiheuttavan vaatimusta uuden pesiskentän rakentamiseen! Kaikki kunnia Mailattarille saavutuksesta! Siitä huolimatta vähintään 3 miljoonan euron uusi pesiskenttä on järjetön vaatimus! Se että pesistä pelaa/harrastaa/seuraa pienehkö joukko, on yksi perusteluni! Toinen, suurempi syy, niillä miljoonilla on valtava tarve oikeasti tärkeisiin kuntalaisten perustarpeisiin! Vaasalla on kenttiä, johon pesäpallostadionin voisi siirtää, halvempi hyvä ratkaisu kyllä löytyy, se on halusta kiinni!

Huumeiden käytön oireita hoidetaan vaikka pitäisi hoitaa sitä syytä minkä takia henkilö alkaa käyttämään huumeita. Kaikki raha ennaltaehkäisyyn, niin saadaan tämä surullinen huumehörhöily loppumaan.

Överiksi menee säistä messuaminen. Entäpä jos kelit kuitenkin kylmenevät? Silloin paljastuu, että lämpenemisellä rahastaminen olikin ”kaikkien aikojen suurin ”puhallus”. Sitä on äärimmäisen vaikeata parhain päin selitellä!

Lisäisin vielä kerrostalon haittoihin parveketupakoinnin (haju), ei kuulu taloyhtiöön. Tupakointi ei ole pakollinen!

Pankkiirit eivät enää muista mistä ovat peräisin rahat, joilla pelaavat. Asiakas luovuttaa rahansa pankkiin ja pankki sulkee ovet asiakkaan edessä!

Onko kaupunki niin tyhmä vai mikä on, kun paikkoottaa ala-arvoisesti Kiikuntien ja Halkosaarentien, kivet lentää, ikkunat hajoaa ym. Niihin pyydettiin kokonaan uusi pikikerros. Tämän vuoksi ei ois Nurmon/Ylistaron saanu liittyä Seinäjokeen, ei pidä huolta sivuteistä. Ideaparkiin ym. löytyy kyllä rahaa, nyt Joupin ympyrä, vanhakin ois toiminut kyllä.

I-P otti 17.9. jutussaan esiin Sisäsataman huoltorakennuksen. Fokus oli hallinto-oikeudessa käsiteltävässä valituksessa. Ihmisten motiivien pohdinta harvoin osuu oikeaan. Huolellinen perehtyminen valitukseen olisi selkiinnyttänyt tätä puolta. Tutkiva journalisti olisi voinut selvitellä mitä kuuluu tilapäiselle rakennusluvalle, joka meni umpeen kesällä ja tonttivuokralle, joka on sidottu kahvila Simon pitämiseen.

On tullut tavaksi luetella henkilöuutisissa asianomaisen perheenjäsenet: puoliso, kolme lasta ja kaksi koiraa. Missä on raja? Sopisiko esimerkiksi seuraava esittely: avopuoliso, kolme lasta ja sata sonnimullikkaa?

Ruohoa syövää nautakarjaa ”syyllistetään” päästöistä. Viheraate tarkoituksella vaikenee lihaa syövistä kaupunkilaisten ”lemmikeistä”. Koiria arvioidaan olevan 700 000. Kissoja toinen mokoma. Semmoinen on viheraatteen linja. Tarkoitus pyhittää keinot.

Miksi ihmiset niittävät puutarhojaan? Antaisivat luonnonkukkien ja pajujen kasvaa siellä hyönteisten ja muiden eläinten iloksi.

Vaasa vois siilonpaloja myydä matkamuistoksi kuin Berliinin muuria, rahat vaikka kissitalon rakentamiseen.

Evijärvellä valmistaudutaan jo nyt kevään tulviin tyhjentämällä järvi talven varalle.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa