Lukijoilta: TEKSTATEN

Jos Suomi ostaa Gripeneitä, on Ruotsi luvannut lentokenttänsä käyttöön sodan syttyessä. Eli se liittyy sotaan Suomen rinnalle. voitte arvata ketä vastaan...? Tietääkö tästä lupauksesta Ruotsin kansa? Epäilen. Jos Ruotsin kansa tajuaa tämän, niin varmasti luopuvat kaupasta.

Tehkää vain lisää tuulimyllyjä niin loppuu loputki tv:t näkymästä.

Välimeren maat kyllä osaa. Italiassa niin kuin Suomessakin sähkön hinta on rajussa nousussa. Mutta pitääkseen kansalaisensa rauhallisena he tukevat hintojaan kolmella miljardilla ja maksattavat sen EU:lla. Suomi-neito jälleen osaltaan kiltisti maksajana.

Joku kirjoitti keynesiläisyydestä ja valumateoriasta samaan hengenvetoon. Meniköhän kirjoittajalta nyt keynesiläisyys ja monetarismi sekaisin?

On se kumma, justiin oli kerrostalojen häiriöstä lehdessä, niin eiköhän taas seuraavana päivänä voimakas tupakan haju parvekkeella, eikä lopeteta vaikka on sanottu. Hajuhaitta on paha, tunkeutuu sisälle kun joutuu parvekkeella kulkemaan.

Taidanpa leipoa itse sämpylät, monessa sämpylässä sisällä vaalea, pitkä hius, samoin ollut lihapiirakoissa.

Mikähän järki on vuodesta toiseen rengastaa pöllöjä ja ottaa kiinni verkoilla. Eikö luonnonsuojelijat voisi puuttua asiaan?

Ruotsi, Norja, Tanska puuhaa sotilasliittoa, Suomi ei mukana. Suomettuminen elää ja jaksaa hyvin.

Avioliitoksi kutsuttakoon vain miehen ja naisen liittoa. Samaa sukupuolta olevien liitolle annettakoon muu nimi.

Miksi ihmeessä ei kouluteta nuoria friskejä miehenalkuja ammattiin. Osaavat kielen valmiiksi ja niitähän riittää työtä tekeviksi. Kotia maksetaan ja työhalut tipotiessään. Pizza tuodaan kotiovelle asti.

Mitenkähän maakuntiensa keskuskaupunkien, eli Vaasan ja Seinäjoen, oikein käy ensi vuoden alun sote-vaaleissa. Ko. hyvinvointialueiden sote-valtuustoihin nämä keskuskaupungit saavat laskennallisesti vain 35–40 prosenttia paikoista, joten niiden ympäristökunnat voivat yhteistyössä sopien tehdä merkittäviäkin, keskuskaupungeille epäedullisia päätöksiä. Kokkola sen sijaan peräti 70 prosentin osuudella valtuustopaikoista johtanee Keski-Pohjanmaata.

Yhdenkään politiikon tai presidentin ei tule mainita maatamme pohjoismaalaisena hyvinvointivaltiona. Meidät on 90-luvun alusta viety sossujen politiikalla kohti Jenkkilää.

Harri Hietikolta hyvä kolumni lauantain IP:ssa. Hyvä, että joku uskaltaa tuoda puna-vihervasemmiston todellisen tavoiteohjelman ja keinot esille. Kohti kovempaa valvontaa nuorten naisten komennossa ollaan menossa.

Kyllä oli niin asiaa Harri Hietikon kolumni 25.9. Totta jokainen sana. Maastapoistumisvero on yksi järkyttävä punavihreän hallituksen säälittävä teko.

Nuorten huono käytös ei todellakaan johdu kristillisen kasvatuksen puutteesta, vaan kasvatuksen puutteesta ylipäätään. Tälle ajalle on tyypillistä, että lapsen annetaan itse määritellä rajansa. Se on vanhempien tehtävä. Niin kutsuttu keskustelukulttuuri ei toimi, jos se tarkoittaa sitä, että vanhemmat kysyy lapsen mielipidettä silloinkin, kun se ei ole relevantti.

Ilmajoen yrittäjien nimet julki, jotka sekaantuneet kunnanjohtajan irtisanomisprosessiin! Puurot ja vellit sekaisin, niin kuin olisi kyse asiasta, jonka voi huutoäänestyksellä ratkaista.

Elämä on parasta huumetta.

Huolestunut kansalainen soitti kaupungin viranomaiselle. Kokemansa perusteella ko. lautakunnan nimen voisi muuttaa saastuttajien suojelulautakunnaksi. Vastuu annetuista tiedoista siirtynyt kyseiselle viranhaltijalle.

Tiedoksi vihreitä kehuneelle, korkeinkaan koulutus ei takaa maalaisjärkeä.

Vaasan kaupunki! Lopettakaa nyt ihmeessä tuo jo naurettavaksi mennyt onnellisuuskampanja. Vaasassa ovat onnellisiksi tulleet ainoastaan virkamiesjohto, muita aivopesu jo kyllästyttää.

Mopoauto ”tilaihme”. 2 tyttöä edessä ja 3 tytttöä ”peräkontissa”?

Hoitajat pakenevat huonoa työilmapiiriä ja huonoja palkkoja. Työnantaja haluaa palkata ulkomailta hoitajia vielä huonommalla palkalla, kielitaidottomina ja olemattomalla ammattitaidolla. Miksi suomalainen työnantaja ei välitä tippaakaan osaamisesta, eikä maksa siitä?

Muutama on palstalla kysellyt Suomen päästöjen määrää/henkilö. En tiedä mihin pyritään, koska vertailu bruttokansantuote/väestömäärä määrää osittain päästöjen määrän. Kyllä kai globaalin päästömäärän pienentämisessä vain koko Suomen päästömäärällä on merkitystä, eikä henkilökohtaisella vertailulla. Totuus on, että vain korkealla bruttokansantuotteella luodaan hyvinvointia, josta ”viherpiipertäjätkin” nauttivat, kun vielä suuri osa työskentelee julkisella puolella.

Olin taas kerran Vaasan keskussairaalassa ja sain hyvää hoitoa ja palvelua Suomen kielellä!

Petteri Orpo ja kokoomus on kerta kaikkiaan oikiassa. Asumistukia valuu 2,3 miljardia vuodessa asuntosijoittajien taskuun. Hintalappu nousee joka vuosi. Mitä kokoomus on valmis tekemään asian eteen? Minulla on ratkaisu. Asumistukien maksaja eli valtio rakennuttaa tällä vähintään 2,3 miljardilla eurolla asuntoja vuosittain alueille joissa on eniten tarvetta. Vuokrat palaavat oikealle tasolle ja asumistukia ei tarvita. Häviäjiä ei ole, paitsi ehkä huoneistosijoittaja. Asuminen, sähkö ja vesi kuuluu ihmisen perustarpeisiin, niistä voittoa tavoittelevat pitäisi sosialisoida. Terveys ala kuuluu samaan kategoriaan.

Orpo näytti taas kokoomuksen todellisen mielen! Köyhimmiltä pois!! Eli asumistuesta ja työttömyystuesta. Kumpaakaan en ole onneksi koskaan saanut, mutta tiedän, kuinka tarpeellisia joillekin ovat. Onneksi ei kokoomus ole hallituksessa päättämässä. Toivottavasti ei sinne pääsekään.

Eikö uudistuneille tangomarkkinoille voi enää osallistua 5 kertaa samat laulajatkaan?

Työllisyysluvut on koronastakin huolimatta jo paremmat, kun edellisen hallituksen aikana, tällaista hallitusta Suomi tarvitsee, eikä ole köyhiä rangaistu, kuten ennemmin, siitä kiitos Marinille.

Kesäkukat jo pois vaikka lämmintä!

Tekstittäkää nyt ihmeessä kotimaiset elokuvat kun puheesta ei saa mitään selvää ja musiikki pauhaa turhan usein ohjelmien takana. Tästäkö maksamme pakosta?

Työllisyys kasvaa. Mitä tekemistä pääministeri Marinilla on kasvuun, mielestäni ei mitään. Liikemaailma menee ominensa, suhdanteen vetämänä. Korona pelasti lakoilta. Siis näin on, ei Marin ja hallitus.

Miksei Vaasassa ole kunnon työpajaa nuorille kuten kaikkialla muualla Suomessa?

Kyllä ”langennutta” pitäisi tukea ja antaa hänelle aina uusi mahdollisuus.

Saunan savut eivät leijaile ikuisesti. Pienhiukkaset laskeutuvat maahan ja kasvien lehdille, josta sade ne uittaa juurille. Ne toimivat lannoitteena samaan tapaan, kuin tuhka kaskessa.

Perunakauppiaat tulee sitten, kun perunat on pellosta saatu ylös. Onko nokikolaria, imurikauppiaita, putkimiestä, mainosten jakajaa näkynyt? Hyvä palsta kysyä, vastauksia harvoin.

Pakko ihmetellä Ps:n järjen juoksua! Jos puolue joka on syntynyt maaseudun ihmisten asianajajaksi, kuinka voi olla paha jos se haluaa nyt sananvaltaa kun toiminta-alueita nyt järjestellään uudelleen. Miksi Ps ei hae yhteistyötä kepun kanssa, jos oikeasti haluaa maaseudun parasta? Kokoomuksen kanssa Helsinki-herroiksiko haluaa!

Joku kirjoitti vihreitten olevan Suomen älymystöä. Tässä erään entisen vihreän ajatuksia: kun muutaman vuoden katsoin vihreitä sisältäpäin, tajusin etteivät he ole vakavasti otettava aikuisten puolue vaan opiskelijajärjestö. Vihreät on etuoikeutetun kaupunkilaiskeskiluokan protestiliike, jonka käyttövoima on muutaman vuoden välein uusiutuva opiskelijasukupolvi.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa