Lukijoilta: TEKSTATEN

Jos amerikkalaiset asetehtailijat saisivat valita Venäjän presidentin, valinta olisi yksimielisesti Vladimir Putin. Joku kysyy nyt miksi? Siksi että heidän tilauskirjansa on ollut Putinin ”ansiosta” täynnä kaikenlaisia aseita jo vuosikymmenen. Pienen Suomenkin tilaus 10 000 miljoonaa plus satojen miljoonien päivitykset pitkälti tulevaisuuteen.

Kännyköidensä kanssa palveluiden saamiseksi pakosta taistelevat vanhukset ovat mahtava kultakaivos puhelinoperaattoreille. Eivätkö kunnat voisi auttaa vanhuksia it-ongelmissa? Nyt vanhukset näkevät nälkää, että voivat maksaa kännykkäneuvonnan.

Eläketurvakeskuksen johtaja Mikko Kautto laukoo suustaan sammakoita. Hänen mielestään eläkeläiset ovat ”sateensuojassa” eläketurvan kerryttämiseen nähden. Voin kertoa, että 13%:a enemmän veroa maksavana samantuloiseen työssäkävijään verrattuna ei tunnu oikein tasavertaiselta eikä sateensuojalta. Entäs eläkkeellä tehtyjen lisäansioiden himoverotus? Tältä ikäluokalta nollattiin jo 17–24-vuotiaana tienatut eläketulot jälkikäteen.

Eikö pesiskenttää ois voinu siirtää nykyiseen maajätepaikkaan eli raviradalle, kyllä taas on ollu fiksut päättäjät asialla.

K- ja S-ryhmillä on nyt loistava paikka näyttää mallia muille kauppapaikoille luopumalla kaikista Veikkauksen pelikoneista. Pelaajilta näin säästyvät rahat tulevat varmaan pääosin kauppiaille. Pelikoneet Veikkaus siirtäköön kasinoille tai muihin peliluoliin.

En yhtään ihmettele että kokoomus paistattelee puoluekannatuksen kärjessä, helppo on puskista huudella. Se on mielestäni isompi ihmettelyn paikka kun SDP pitää kakkostilansa vaikka on hallituksessa ja on vaikeita asijoota hoidettavana.

Seinäjoen kansalaisopiston parkkipaikan pysäköintiaikaa (2h kiekolla) pitäisi jatkaa. Monet kurssit 3h pituisia. Seniori, kun pukee ja lähtee 3. tai 2. kerroksesta lisäämään aikaa kiekkoon, on hukattu tärkeää kurssiantia. Voi olla jopa este monien osallistumiselle!

Kanarian tulivuoren metaani- ja hiukkaspäästöt on kompensoitava Suomessa kieltämällä puun ja kannabiksen poltto vuoteen -35 asti.

Aikoinaan sanonta kuului, kiusaaminen palaa takaisin omaan nilkkaan.

Dinosaurusten fossiilit eivät ole miljoonia vuosia vanhoja, koska niistä löytyy pehmytkudosta. Pehmytkudokset säilyvät maaperässä korkeintaan muutamia tuhansia vuosia.

Eipä uskoisi että Suomessa on pulaa erikoisasiantuntijoista, tämäkin palsta joka päivä meitä täynnä.

Kyllä on hyvä, että meillä on Petri Pihlajaniemi, joka haluaa säilyttää ja suojella vanhaa rakennuskantaa, eikä repiä kaikkea maan tasalle. Arvostan!

MTK:n puheenjohtajalla outo käsitys huoltovarmuudesta. Olen aina luullut, että sen tarkoitus on turvata nimenomaisesti suomalaisten ruoansaanti. Kehitysapu on sitten asia erikseen.

Vaasassa määrätään karanteeniin kaksi rokotusta saaneita. Eikö rokotuksista olekaan hyötyä?

Kovasti nyt askarruttaa pressaa ja muitakin, että minkälainen on Eurooppa Merkelin jälkeen? Kaikkien olisi minusta sen lisäksi mietittävä kyllä minkälaisen maailman aiomme jättää jälkeemme Rolling Stonesin Keith Richardsille!

Naapurin pappa muisteli että ennen vanhaan heillä päin oli käytäntö sellainen, että jos maanomistaja ei kehoituksesta huolimatta raivaa maansa kohdasta näkymäesteitä tienvierestä pois, sen tekee kunta ja lähettää laskun asianomaiselle.

Olin todistamassa kassajonossa pe 24.9. kuinka asiakas nöyryytti kassahenkilöä, joka oli neuvonut ilmaistuotteen paikan ja kutsunut myyjän paikalle. Ei tämä riittänyt asiakkaalle, vaan hän huusi ja herjasi kassatyöntekijää ala-arvoisesti asiakkaitten kuullen. Toivottavasti luet tämän ja tunnistat itsesi. Meitä pienipalkkaisia on niin helppo mollata. Pura paha olosi muualle, älä syyttömiin työtätekeviin ihmisiin!!!!

Miten ihmeen monta voittajaa formulakisoissa nykyään julistetaankaan? Erään lehden mukaan ”Kisan voittoa juhli Mercedeksen Lewis Hamilton ennen Norrista ja Ferrarin Carlos Sainzia.” Eli ensin voittajana juhlittiin Hamiltonia, sitten Norrisia ja lopuksi vielä Sainziakin. Kummaa touhua. Toista se on painissa. Selätys ja sillä hyvä.

Ilmajoella muutama yrittäjä tukee kunnanjohtajaa. Miksi he ei palkkaa häntä töihin? Mihin tarvitaan enää yritysasiamiestä? Saneeraamisen paikka.

Vain yksi typerä lause paljastaa sivistymättömyyden ja aiheuttaa hupia sekä myötähäpeää.

Voisivat noi ranskalaiset pistää vähän vaihtelua ruokavalioonsa, ja lopettaa pikkulintujen syöminen, söisivät naakkoja olis enempi lihaakin.

Keltaisessa lehdistössä oli seuraava otsikko: ”Mercedes teki Valtteri Bottakselle käytännön pilan, joka saattaa kääntyä suomalaisen eduksi”. Mitähän tuo olisi suomeksi? Tarkoittaako se käytännöllistä pilaa, eli semmoista hupijuttua, josta olisi Bottakselle hyötyä? Vai onko kyseessä huonosti englantia osaava toimittelija, joka ei tiedä, mitä a practical joke tarkoittaa? Suomeksihan se olisi kepponen. Joopa joo. Odottelen tässä vain pyhäinmiestenpäivää ja muksulaumoja, jotka tulevat ovelleni kysymään: ”Karkki vai käytännöllinen pila?”

Missä viipyy Kaskisten kaupungin kesäkuun vesilaskut?? Ei ihme että kassa on tyhjä.

Häyry kumppaneineen, hoitakaa ensin perusasiat kuntoon ja hömpöttäkää sit vasta onnellisesta kaupungista. Kuinka veronmaksajien rahoja tämmöseen laitetaan?

Sama vesi, joka kannattaa, voi myös upottaa laivan.

Kyllä on pahasti puurot ja vellit sekaisin kun poliisien määrärahoja pienennetään ja samaan aikaan lykätään rahaa ulkomaille pilvin pimein. Ei tällainen käytäntö mahdu tavallisen tallaajan päähän millään. Voisko joku viisas selvittää mikä tässä on järkevää.

Miksi ihmeessä ihmiset ostavat taloja vehreiltä ok-taloalueilta ja heti kohta vetävät moottorisahalla matalaksi kaiken pilaten naapureidenkin maisemat ja hävittäen jopa lintujen elinolosuhteet? Mikseivät muuta alkujaankin pellolle? Siellä ei puut häiritse.

Vaasan kaupungilla tuntuu rahaa riittävän yllinkyllin. Jo kertaalleen kuntoon laitettu moottoritien liikenneympyrän keskusta on taas remontissa. Lisäksi kannattaa kaupunkilaisten käydä tutustumassa viimeisen päälle laitettuun Mussorintiehen, joka on hiljainen pikkukatu Huutoniemellä. Kuntaveron maksaja voi vain hämmästellä.

Olen äiti, jonka lapsen päihdehistoria alkoi kannabiksen käytöstä. Niin paljon olisi kerrottavaa, mihin tämä foorumi ei riitä. Mutta miettikää nyt vihreät ym. kannabiksen käytön, kasvattamisen ym. vaikutukset kokonaisvaltaisesti, mitä tästä aiheutuisi yksilö-, perhe-, ja yhteiskuntatasolla.

Orpo parkahan on aivan hädissään, kun nykyhallitus meinaa alentaa veroja. Hänenhän vaalivaltti sen piti olla! Ihanhan sitä meinaa sanoissa sekoilla.

Ähtärissä tarvittais pärinämittauksia.

Kyllä pitäisi noihin sähköautoihin saada edes jonkinlainen peruutusääni. Pitäähän kuorma-autoissakin olla vaikka toimisi äänellisellä polttomoottorilla. Sain melkein sydänpysähdyksen säikähdyksestä kun parkkipaikalla kävellessäni eteeni yhtäkkiä viereisestä ruudusta peruutti iso katumaasturi ihan äänettömästi. Kun joku starttaa tavallisen auton niin sitä tietää varoa että kohta voi tuosta peruuttaa eteen. Pitääkö ensin jonkun jäädä pahasti alle?

Vaasan kissatalosta kertova uutinen alueuutisissa ei kertonut kuinka koiratarhaan tuotujen kissojen käy. Kun lain määräämä aika umpeutuu, kissatalon kissoja ei lopeteta, siinä suuri ero.

Kiitos Risto Ojanperä ja Antti Tokkari Ruutu+:n pesislähetysten kommenteista. Tosi asiantuntijoita. Toivottavasti nähdään ja kuullaan ensi kaudellakin.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa