Lukijoilta: TEKSTATEN

Islannin parlamenttivaaleissa naisedustajille tuli enemmistö. Naispuolinen uutisankkurimme kommentoi asiaa sanoen että meillä Suomessa siihen ei ole vielä päästy. Miten niin vielä? Ja miksi pitäisi päästä? Miksi hämärretään tasa-arvon käsitettä? Ja jos jalkoväli ratkaisee, niin entäs ne muut sukupuolet, joita kuulemma on kymmeniä?

Mitä tarkoitit Timo Airaksinen kirjoittaessasi ”Opettajat puhuivat vuodet läpeensä täyttä palturia kristittyjen marttyyrien vainoista”? Kiistämätön historiallinen fakta on, että kristittyjä vainottiin ajanlaskumme alkuaikoina.

Samaistuin sinuun äiti, joka sait kokea kovaa väkivaltaa lapsena äitisi taholta. Olen monesti miettinyt, miten meistä samanlaisia kokemuksia omaavista on kuitenkin edes jonkinlaisia ihmisiä tullut. Minun pelastukseni oli kuitenkin hyvä isä. Kun hän oli kotona, pystyi hengittämään vapaammin, eikä silloin tarvinnut pelätä koko aikaa.

Kiitos! Vaasan kaupunginteatterille hienosta Katri-Helena musikaalista. Tällaista juuri tarvitsemme nyt korona-ajan jälkeen, hyvin tehdyt suomalaiset musikaalit.

Tavis tosiaan heitetään pihalle sen enempää pomiloimatta. Näin tapahtui muutama vuosi sitten, kun alkoholia oli veressä kunnan siivoojalla. Ei ohjattu siivoojaa hakeutumaan hoitoon, jonka kunta olisi ollut velvollinen maksamaan. Kyllä nyt on eri ääni kellossa, kun asianomainen onkin kunnanjohtaja.

Suomi on selvinnyt koronasta hyvin. Eduskunnasta huolimatta. Nämä akuutit solmukohdat, poliisin määrärahat, vanhusten huolto, koko talous ja velan kohdentaminen, ehkä nekin aukeaa, jos kansanedustajat lomautettaisiin. Vaikka vappuun asti.

Yli puolet opettajista on harkinnut alanvaihtoa. Hoitoalalla sama ajatus voimistuu. Korona on kiristänyt vanhat työn rasitteet ja väsymys alkaa voittaa. Älkää antako periksi. Kaatuuhan tämä systeemi muuten. Ei tämä ole ikuista. Koronan jälkeen voidaan toivoa, että päättäjien sympatia muuttaa myös työoloja.

Vai että työvoimapula. Ei ole kymmenessä vuodessa tullut tarvetta hankkia jonotuslappuautomaattia rekrytointien toppuuttelemiseksi. Edes täysi palkkatuki ei työnantajille kelpaa!

Toivottavasti Maria Tolppanen et unohda Vähänkyrön kaupunginosan vanhuksia, myös kotona huonokuntoisena asuvia, kun lupaavasti tartut Vaasan kaupungin vanhustenhoitotilanteeseen. Terveisin huolta kantava tytär.

Elokapina, autoilijat ja muut, asetetaan halvalle lihalle ja viinalle 200 % vero, joka käytetään kokonaan sademetsien ja soiden ennallistamiseen.

”Evan ekonomistilta räväkkä avaus: kotihoidontuki pois ja eläkeikä ylös”. Ja tässäkö Suomen talouden pelastus? Eikö noilla Evan patruunoilla ole todellakaan mitään rakentavia ehdotuksia? Jos ei ole innovoivaa mielikuvitusta, toistellaan vanhaa mantraa.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa