Lukijoilta: TEKSTATEN

Seinäjoen päättäjät eriarvoistavat kaupungin (P-joki, Ylistaro, Nurmo, osalta Seinäjokea) alueilla asuvat taloudet hulevesimaksulla. Missä tasapuolisuus, kun osa joutuu maksamaan ja osa ei. Taivaalta sataa vettä kaikille alueille ja se on yhtä märkää kaikkialla. No, täytyy jättää lääkkeet ostamatta, että saa tämän typerän ja järjettömän laskun maksuun. Eipä ole enää asiaa äänestyskoppiin.

Maastapoistumisvero, arvonnousuvero, exitvero, millä nimellä sitä nyt kutsutaankin, on käytössä Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Hollannissa, USAssa ym. maissa, jolla yritetään estää rikkaiden varallisuuden siirto veroparatiiseihin. Kokoomus tietty ei tästä tykkää kun puolustaa rikkaita ja varakkaita.

Hyvä ajatus Horsmatori. Kuulostaa heti siltä, että kaupungilla on luonnetta.

Nyt tapahtuu selvä jako kahtia. Vihervasemmiston tukemat vauraat ”sähköautoilijat”. Tavallisilla autoilla kulkevia ei tue kukaan. Tavallisetkin köröttelijät äänestävät. Nyt heitä ”maalitetaan” ja syyllistetään kiihtyvällä tahdilla. Täällä puhtaan ilman Suomessa. Todella omituista.

Kumpi meitä huijaa, kana vai kauppias? Kananmunarasian päällä lukee isot kananmunat. Ei kyllä ole isoja aina! Taitaa olla tipun munia, tutkin niitä seuraavan kerran suurennuslasilla! Anteeksi kana, ei pahalla!

Kertokaapa te eläinten tutkijat, tietävätkö eläimet aina kumpaa sukupuolta ovat ja kenen kanssa ruveta lajia jatkamaan? Onko olemassa ’kaappieläimiä’ ja miten lajitoverit niihin suhtautuvat? Onhan ihminenkin ’eläin’.

”Poliisi aloittaa yt-neuvottelut”, uutisoitiin. (I-P, 28.9.). Syynä on artikkelin mukaan poliisitoimen rahoituksen 30 milj. euron vähennys ensi vuonna. Tämä kyllä herättää monessa lukijassa hämmennystä turvallisuuden heikentämisestä. Rahaa sen sijaan tuntuu riittävän muuhun: kehitysapuun nykytason 1300 milj. eurosta, 400 milj. lisää. Maahanmuuton kustannukset ovat arvion mukaan 3200 milj. euroa vuodessa. Näistäkö säästöjä poliisille? Ei toki!

Hallitus etsii lisää veropohjaa. Missä luuraa ay-liike satojen miljoonien omaisuuksillaan ja suuret säätiöt. Jos laajennetaan veropohjaa, maksakoon kukin veronsa tulojensa mukaan. Ei kaivata näitäkään vapaamatkustajia.

Lehdissä on ollut jo kauan aikaa kirjoituksia lukiolaisten uupumisesta. Lastenlapsia on nyt useampi lukiossa, ja en enää ihmettele, miksi lukiolaiset uupuvat. Ensimmäinen jakso: Koulua klo 8–15. Koeviikko: 7 päivää kokeita aamusta klo 8 alkaen, kokeen jälkeen aina seuraavan päivän aineen kertaus. Pitkä matematiikka, kemia, espanja, äidinkieli, historia, ruotsi, biologia. Ja sitten tämä kaikki alkaa alusta. Milloin nuori ehtii elää ja nauttia elämästä?

Laihialla ei yksikään mopo kulje niin hiljaa kuin 45, vaan ne kulkevat jo kuuttakymppiä vähintään. Sivusta seurannut, vanhemmat eivät välitä.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa