Lukijoilta: TEKSTATEN

Eläkeläisen ruskaretki: Menen omassa pihapiirissä kalliolle seisomaan ja ihailen syksyn kauniita värejä! Ei maksa mitään, eikä tarvitse pelätä korona-altistusta!

Ihmetellä täytyy. Laihialla lomautetaan kotihoidon hoitajia ja pula on hoitajista!

Ennen menimme mökille rauhoittumaan ja rentoutumaan. Sitten tuli tuulivoimaloita 2 km päähän. Nyt pitää tulla kaupunkiin että saa nukuttua.

Siilojen tontin luovutuksessa ehtona kaikille avoin arkkitehtuurikilpailu – nyt tonttigrynderiä mielistellään ja tulee vain rajoitettu kutsukilpailu. Eikö muisteta aiemman kutsukilpailun tuloksia? Silmiä särkevä peltiloota Koulukadulle ja syreeninväriset laatikot varjostaa Flickiksen arvorakennusta... Ryhtiä nyt! Jos luulitte siiloja rumiksi, niin vielä itketään niiden perään.

Mahtava uutinen. Meinaan aamulla pitkästä aikaa laulaa suihkussa ilman maskia, kun uutisoitiin, että se olis nyt ok (tosin, vain oman harkinnan mukaan) ;-) Jee!

Yritä ajatella jokaisesta ihmisestä jotain hyvää.

Twitterissä joku haastoi elokapinalliset marjametsään tekemään todellisia ilmastotekoja. En tiedä miten marjanpoiminta vaikuttaa ilmastoon, muuta ehkä se vaikuttaisi, jos esimerkiksi se perusnuoriso, joka isukkien ostamilla maailmalta rahdatuilla tuhansien eurojen hintaisilla härpäkkeillä esittelee illat ja yöt kaduilla miten kallista bensiini on, vaihtaisi tämän harrastuksensa vaikkapa marjastukseen.

Maria Tolppaselle, pitääkö tyttöjen ja naisten nyt sitten pukeutua peittäviin kaapuihin jotta heitä ei raiskattaisi. Pukeutumisella syyllistäminen on aikansa elänyt juttu.

Ihmetyttää, että mistä lähtien yksityiselämän toilailut ovat olleet irtisanomisperuste jos työnsä kuitenkin hoitaa ok? Ovat kunnanjohtajat ennenkin viettäneet railakasta elämää, eikä sen vuoksi ole johtajia irtisanottu. Vaikuttaa ajojahdilta.

Haluaisin osallistua mielenosoitukseen, jossa samalla kertaa vastustetaan aborttia, puolustetaan naisen ja miehen avioliittoa ja halutaan torjua ilmastonmuutosta.

Valtakunnan oma nimikko-”nalle” sen tietää. Hallitus ajaa teollisuutemme pikkuhiljaa alas ilmastotavoitteiden nimissä. Tuotanto siirtyy muualle ja päästöt kasvavat. Tarttis varmaa tehdä jotain.

Sanoisin, että rahat säästyi (kotimaisiin hankintoihin), eikä minkäänlaista menetystä väestössä koeta. Lähinnä helpotuksen raskaita huokauksia ja ehkä jopa jonkin verran sitä onnellisuuttakin.

Lämpimästi tervetuloa Elisa-stadionille Mailattaret!! Hyvät katsomo-olosuhteet, sieltä on kiva katsella hyvää pallopeliä. Menestystä tulevaan.

Maskit pois myös kaupan henkilökunnalta! Tää on niin väärin, että asiakas ei tarvii enää niitä käyttää, mutta me työntekijät pitää. Bailata saa ja juoda kaljaa ilman maskia, mutta työnteko on kielletty ilman sitä. Ottakaa nyt kauppaketjut järki käsiin. Suurin osa on uhrannut itsensä ottamaan myös rokot!

Evijärvelläkin osataan jo tehdä jopomopoja! Koululainen huristeli sellaisella yhtenä iltapäivänä! Kuka vanhempi kannustaa tekemään tuollaista???

Jälleen nähdään Vaasan rakentaminen, jarrut päällä Kauppapuistikon röttelön ympärillä. Käsittämätöntä hieromista ollut yli 10 v. ajan. Röttelö haiseekin torille asti.

Illat pimenee ja avotulet ilmestyvät liikkeiden eteen. Näin Vaasassa, jossa tuuli usein pyörittää lieskoja. Mitä pitää sattua että palopäällikkö puuttuu asiaan? Kauniit lyhdyt asia erikseen. Niihin saa nykyään turvalliset ledkynttilät, joissa löytyy valikoimaa.

Vieläköhän ’Lapuan flikka’ jaksaisi innostua valtakunnanpolitiikasta? Saataisiin keskustalle varteenotettava presidenttiehdokas. Ikä ei ainakaan näyttäisi olevan esteenä.

Voi kun Keskustaksi pitäisi huolta myös omistajistaan, ei vain välityksen työntekijöistä. Kohtelu on ollut aika raakaa varsinkin maakuntien yrittäjiä kohtaan!

Maapallo näyttää olevan kuumuutta täynnä, tulivuoret syöksevät kiehuvista kraatereistaan ainakin 1000-asteista laavaa, höyryä, samalla ilmakin saastuu. Siinä onkin uhkia suodatettaviksi, mutta samalla monenlaisia energiamahdollisuuksia. Maalämpö, halpa luonnonvarana enemmänkin käytettäväksi myös Suomessa.

Pitäisikö perustaa vielä joku väliportaan hallinto, kun entisiä kansanedustajia on niin paljon, ettei pomonpaikat millään riitä?

Kiitos maanvijelijät ja karjankasvattajat. Teette arvokasta työtä, että meillä on puhdasta suomalaista ruokaa. Kiitän joka päivä saamastani syömisestä ja ostan vain suomalaisia tuotteita. Ruusuja työstänne!

Jopas on ylimielistä käytöstä suomalaisen seurakunnan taholta hylätä lottakuoro. Näinkö maksatte, kun lotat ovat pesseet ja hoitaneet haavoittuneita ja tehneet kaikkensa sotilaiden hyväksi sodan jatkuessa. Mitä sanovat srk:n musiikkivastaavat, olisiko syytä perusteluun?

Ei ole vielä löytynyt eikä varmaan löydy joka pystyy sanomaan, kuinka kallis laitos on eduskuntatalo veronmaksajille. Sen tietää, ettei ole pienistä summista kyse. Kaikilla kansanedustajilla pitää olla avustajia ja asiantuntijoita tolkuton määrä. Mitä jos jätettäis kansanedustajat kokonaan siitä välistä pois, hoidettais asiat avustajilla ja asiantuntijoilla. Missä työpaikassa muualla maksetaan työmatkat ja kakkosasunnot, ei missään muualla. Voi näitä aikoja.

Ihme hyminää. Tolppasta maalitetaan suotta. Puolue pelkää toden sanomista. Asiantuntijat? Kivahan se olisi, jos maailma olisi vaaleanpunainen. Äidit, ohjatkaa tyttäriänne. Tyyli ei maksa mitään.

Poliisien määräraha on ensi vuodelle kuitenkin enemmän kuin koskaan ja tälle vuodelle sitä vielä lisättiin 40 milj. eurolla lisätalousbudjetissa, tämä poliisirahanäytelmä on jokasyksyinen kun valtion budjettia kootaan.

Ilmastomuutos on tosiasia. Mutta nyt järki käteen vihreät ja muut sen suhteen, miten se hoidetaan. Mielestäni olemme vuosikymmeniä hoitaneet oman tonttimme hyvin. Ja kyllä, nostan esiin Kiinan, Intian ja mitä toimia heillä ilmaston muutoksen muuttamiseksi. Uskalletteko vihreät ajatella/puuttua tähän? Älkää ajako maatamme tuhoon omilla vaatimuksillanne!

Ärsyttävää otsikointia ”Luonto järjestää karuja arpajaisia”. Nuorilla oli perustelut miksi eivät halua ottaa rokotetta, mutta niihin Kaukoranta ei ottanut kantaa. Tottakai se säikäyttää, kun lähipiirissä henkilöt saivat rajuja oireita rokotteesta. Niistäkin voisi kertoa, mutta tietenkään ei kerrota. Kiitos IP:lle, että julkaisitte nuorten kertomat. Ei kukaan koronaa halua, mutta ei myöskään ehdoin tahdoin altistaa itseään rokotuksen vakaville haittavaikutuksille. Voitaisko nyt vaan lopettaa uutisointi koko rokotteesta? Ne ottaa, jotka uskaltaa laittaa itsensä alttiiksi ja ne, jotka ei, toivoo, ettei sairastu. Ja sairaalassa tosiaan makaa myös kahden piikin saaneita, että se siitä...

Eräässä lehdessä oli testi, olenko kaupunkilainen vai maalainen. Luultavasti viimeinen kysymys ratkaisi, sillä myönsin olevani onnellinen elämääni. Olen siis sielultani maalainen.

Maria Tolppanen on realisti!

Ajankohtainen aihe, tulivuorenpurkaus La Palmalla. Kertokaa te, jotka olette luonnosta tietävinänne, mistä tulivuoret saavat energiansa?

RKP:n Norrback sanoi IP:ssa, ettei pitäisi heti julkaista nimiä, jotka hakevat maakuntajohtajan paikkoja. Sehän olisi sitä tyypillistä rkp:n tuon ajan poliitikon ajatusta, että salailu ja kähmintä tehdään kaikesssa hiljaisuudessa kansan selän takana.

Miksi maailman talouden pitää kasvaa joka vuosi? Sen pitää supistua. Säästäminen on ainoa oikea keino. Loputon ahneus on ihmiskunnan kirous. Maailman talousongelmat ja ilmastokriisi on ratkaistu kun päästään taas vapaasti lentelemään lomille. Mitenhän sitä ennen pärjättiin...

Kiitos Maria Tolppanen. Puhut täyttä asiaa pukeutumisesta. Pukeutuminen on viesti. Kannattaa miettiä, millaisen kuvan itsestään haluaa antaa.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa