Lukijoilta: TEKSTATEN

Tolppasen sanoma on tahallaan ymmärretty väärin. Itse olin 14–15 v. kun maalaistyttönä olin lähdössä kaupungille itse värjätyssä laamapaidassa. Ei housuja, tai mekkoa, vain pitkähkö ihon myötäinen paita. Sukulaismies patisti isää, ettei hän päästä tytärtään lähtemään alasti kaupungille. Suututti silloin, mutta nyt olen kiitollinen. En ymmärtänyt asiaa liian vähäisellä asullani provosoinnista. Vanhemmat herätkää katsomaan miten nuori tyttärenne pukeutuu. Puhukaa ja puhukaa, jos ei auta, kieltäkää! Oma elämänkokemus ei välttämättä riitä tajuamaan vaaroja liian minimalistisella asulla.

Eräässä kotimaisessa kauppaketjussa myydään sinänsä ihan hyvää metsästys- ja ulkoilupukua, nimeltään Peijas. Mutta minkähän ihmeen kumman tähden sille on annettu sairaalan nimi? Eihän Peijaksessa edes taida olla metsääkään.

Nyt kannattaisi tutustua mediassa esitettyihin tietoihin maahanmuuttajien palkoista työmarkkinoilla. Pelko on, että sama kohtaa suomalaisia, kun liitot heitetään menemään. Ettei tulisi yllätyksenä, kun niillä palkoilla ei palkata tuomareita.

Yrittäkääpä nyt, hyvät mielennepahoittajat, ymmärtää, että tyttöjä ja nuoria naisia ei todellakaan syyllistetä raiskauksesta, vaan heitä koetetaan varoittaa joutumasta tällaisiin vaikeuksiin aivan eheroon taharoon. Täysi-ikäiset tehkööt mitä lystävät, mutta alaikäiset eivät aina ymmärrä asioiden vakavuutta ja seurauksia. Ei kukaan varmaan ole yrittänytkään puolustaa raiskaamista. Mutta sen kiellettävyys ja tuomittavuus on yksi asia ja että niin kuitenkin tapahtuu, on toinen. Ja juuri tämä toinen puoli on otettava vakavasti huomioon ja pyrkiä välttymään siltä. Näyttää siltä, että kaikenlainen kaunis höttöidealismi on päässyt maassamme liikaa vallalle, niin että realismi ja järki unohtuvat. Maailma on kova, vaikka siellä onkin paljon myös hyviä ihmisiä.

Alaikäiset pojat eivät pukeudu tyrkyttimiin. Sen takia heidän pukeutumiseensa ei tarvitse kotona eikä julkisuudessa puuttua.

Voi totta sentähäre! Kyllä nyt joku osui naulan kantaan kuin Annie keskelle hopeadollaria! ”Kun kauniit ihmiset tatuoivat itseään, me rumat näytämme heidän seurassaan kauniimmilta.”

Ensimmäisen kerran olin samaa mieltä demarin kanssa kun Maria Tolppanen kirjoitti tyttöjen ”provosoivasta” vaatetuksesta.

No niin, nyt kun kaikki saa mennä ja tulla ilman rajoituksia, poistettakoon kaikkien puhelinautomaattien pälätyksestä koronruuhka. Koska eihän nyt ihmisten tarvitse ruuhkauttaa ajanvarausnumeroa. Pyydän kauniisti, vaihtakaa vastaaja sepustus.

Maria Tolppasen mielipidekirjoituksessa oli todella oikea sanoma Ilkka- Pohjalaisessa 28.9.

Mistä nämä sairaalloiset siisteysnormit? Ei luontokaan haravoi, eikä lyhentele ruohotuppaita. Onko luonto ruma ja epäsiisti? Sairas vanhus maksaa yli varojensa pihatöistä, ettei naapuri saisi aihetta loukkaaviin puheisiin. Ei ennen pihoja trimmeröity, mutta ihan hyvin pärjättiin.

Olen eri mieltä valittajan kanssa Suvilahden uudesta pyöräily/kävelyreitistä. Keskeneräisenäkin se on hieno. Marjamaitakin vielä löytyy.

Amisviikset on kans vanhanaikaiset (lähetetty äänekkäästi).

Maakuntajohtajien (Etelä-Pohjanmaa ja Pohjanmaa) valintaa koskevassa artikkelissa korostui E-P:n tavoite kansainvälistyä nykyistä enemmän (I-P, 2.10.). Pohjanmaan Vaasa on kansainvälistynyt viime vuosina aidosti, mutta myös kiistanalaisella tavalla, sos.demareita peräti sisäisesti kuohuttaen. Seinäjoen ja E-P:n maakunnan kuntien kansainvälistymisen ei tulisikaan perustua eristäytyvään vieraskulttuurisuuteen, vaan aitoon kv. kehitykseen.

Eihännyttoki tämä maatalous kannata! Mutta se hyvä puoli täs on, notta rikastuu pikku hilijaa.

Kyllä nyt on luonto kauneimmillaan, ei tartte lähteä Lappiin katsomaan ruskaa, se näkyy oman kodin ikkunasta, naapurin ”risukko” on saanut kasvaa, niin kuin luontoäiti on sen suunnitellut ja siellä on kaikki kauniit värisävyt Luojan siveltimen maalaamana.

Tällä palstalla on jo käynyt ilmi, että Audeissa, Bemareissa ja Mersuissa ei takavalot toimi, vaikka niissä pitäisi nykyään jo olla automatiikkaa. Lisään oman havaintoni mukaan listalle myös Porschen. Lehti voisi tehdä opastavan jutun autoista, joiden automatiikka ei toimi odotetulla tavalla. Monet omistajat eivät varmaan itsekään tajua tilannetta. Harva nykyään vaivautuu lukemaan käyttöohjeita.

Moottoriurheilu on typerä laji. Autoilla ym. kaikenmaailman vehkeillä prääsätään tuhatta ja sataa. Luonto kärsii ja ihmisiä loukkaantuu yhteiskunnan paikattavaksi.

Voi että oli hyvä kirjoitus Maria Tolppaselta, ei mitään lisättävää, ei mitään pois otettavaa . Asia on juuri näin!

Oi sitä hurskastelun, naiiviuden ja väärinymmärryshalun määrää Vaasan demareilla! Tolppanen puhuu asiaa!

SAK, EK, eläkevakuuttajat: Maahan saatava eläkekatto 4000e/kk. Ja muistakaa, suuria ikäluokkia siirtyy myös pian autuaimmille metsästysmaille. Mitä jos myös eläkevakuuttajat pitäisivät yt:t, sekä pienentäisitte hallituspalkkioita. ”Pari kokousta v:ssa, palkkio 40 000e.

Vaasan kaupunginhallitus ja valtuusto: kaupungin sos. ja terveyspuoli siirtyy vuoden vaihteessa Hykyyn. Miten on selitettävissä, että nuorisoasema Klaara, joka kuuluu myös joukkoon, jää Vaasalle. ”Joillekin hallinnossa suojapaikka?” Maksaa köyhälle Vaasalle.

Enkeleitä, onko heitä? Kyllä löytyy, Kirkkopuistikon terveyskeskuksen hoitajat, kiitos! Voimia teille ja jaksamista!

Vähän yli nelikymppinen turveyrittäjä kieltäytyy edes harkitsevansa uutta ammattia, mutta monen yli viisi-, jopa kuusikymppisen palkansaajan ja työttömän pitää vielä kouluttautua uudelleen, ilman puolen miljoonan euron tukiaisia. Hävetköön moinen turveyrittäjä!

Tolppasen arvostelijat eivät alkuunkaan ymmärtäneet, mistä on kysymys. Maailma ei ole reilu ja konnia riittää.

Suomessa pitää panostaa kortistossa oleviin ammattitaitoisiin osaajiin, sekä uudelleen koulutukseen. Lääketieteellisen pääsyvaatimukset aivan liian korkeat, verrattuna muualla maailmassa oleviin yliopistoihin. Täällä omat hoitajamme eivät saa vakisuhdetta, työskentelevät määräaikaisina ja sijaisena vuosikausia. Emme tarvitse kielitaidottomia hoitajia, rakennustyömiehiä, ym. ym.... niitä meillä on omasta takaa ihan riittävästi. Suureen ääneen toitotetaan, että meillä maailman paras koulutusjärjestelmä. Otetaan se käyttöön. Mutta missä mättää?

Eräässä lehdessä syyllistettiin kovasti rallikisojen katselijoita, kun käyttäytyvät annettujen ohjeiden vastaisesti ja saattavat itsensä hengenvaaraan. Pitäisi kuulemma käyttää omaa järkeäänkin. Kuolemia ja loukkaantumisia on tapahtunut monissa kisoissa. Mutta eihän se ole katsojan vika, sillä ei autolla saa ajaa ihmisen päälle. Rallikuskien pitää siis ajaa sen verran hiljaa, ettei auto luisu ojassa olevien valokuvaajien päälle ja että hän saa pysäytetyksi auton ennen pikataivalta ylittävää katsojaa. Eikö niin?

No kyllä on eteläpohjalaisuutta pahimmillaan tämä kortesjärveläisen turveyrittäjän uho. On puskettu hellittämättä eteenpäin hammasta purren vaikka maailma muuttuu ympäriltä ja ne muutoksen merkit ovat olleet näkyvissä jo tarpeeksi kauan. Turpeenpoltto kun nyt vaan ei enää ole se juttu. Jotain uutta pitäisi keksiä mutta ei keksitä kuin uhriutua. Todella ikävän kliseistä eteläpohjalaisuutta.

Katri Helena -musikaali Vaasan 415-vuotispäivänä oli valtaisa elämys! Ensin oli posket kipiät maskin alla hymyillessä, useasti tuli roskia silmiin näytöksen aikana ja lopuksi olivat kämmenpohjat hellinä taputettuani kiivaasti – mutta työterveyteen ei ole näistä oireista tarvis mennä! Päinvastoin – tätä lisää! Tuhannet kiitokset upeasta esityksestä!

Aluevaaleista tietää keskivertokansalainen vain nimen. Silti patistetaan äänestämään ja ennakoidaan alhaista äänestysprosenttia. Kertokaa mistä ja miksi äänestämme siinä alue-, eikun maakuntavaaleissa.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa