Lukijoilta: TEKSTATEN

Pitäiskö turpeentuottajien myös leiriytyä Mannerheimintielle ja vaatia turpeen tuotannon alasajon hätätilaa?

Wasa Station on huono nimi uudelle rakennukselle, joka kaupunkiin todennäköisesti rakennetaan. 20 vuotta kestävä jahkailu on aina kuulunut tämän kaupungin päätöksentekoon. Ehdotan sen nimeksi Vaasan Musiikki- ja Kongressitalo.

Samaa mieltä työvoimapulasta. Kun 60 v. ikää, niin akateeminen tutkinto, pari muuta tutkintoa, pitkä työkokemus ja osaamisen päivittäminen eivät paljon paina. Ikärasismia parhaimmillaan, jolloin oma aktiivisuus ei riitä. Osa työpaikoistakin vain muodollisesti auki, kokemusta on tästäkin.

Kyllä on lapsellista mainostaa maailman onnellisin mies. Voi hyvänen aika. Olisivat nyt vaikka valinneet hyväkuntoisen vanhuksen, mutta tämähän on tätä nykymaailmaa.

Politiikan varjolla ihmistä voidaan ilmeisesti jahdata ja riepotella kuin lainsuojatonta. Jos politiikka herättää suhteettoman suuria ”intohimoja”, niin sellaisilla ihmisillä on muut asiat ilmeisesti liian hyvin. Loppupeleissä merkitsee kuitenkin läheiset ja terveys eniten. Ja myöskin se, että puoliso, jos sellainen vielä on, ei ole Lapissa ”hiihdellessään” eksynyt syrjäladuille.

Luultavimmin käy niin, että tuulivoima ryhtyy ”jauhamaan” varmaa tuottoa kansainvälisille sijoitusyhtiöille. Näin arvellaan. Me maksamme yhä enemmän ja enemmän energiasta.

Kiitos Yle kattavasta Jyväskylän rallin ohjelmistosta!! Varmasti vähensi ruuhkia Keski-Suomessa.

Seinäjokisena aluevaltuutettuna tekisin voitavani, että seuraavat kolme asiaa toteutu[isi]vat: 1. Eteläpohjalaisten sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden toiminnallinen tarkoitus ei ole tuottaa taloudellista voittoa omistajilleen; 2. vaan tarjota määrältään, laadultaan, sisällöltään ja ammatilliselta työotteeltaan kansalaisten todellisia tarpeita vastaavat yksilöidyt palvelut, 3. sekä kohdentaa palkatulle henkilökunnalle riittävästi mielekästä tekemistä asiallisissa työhyvinvointiolosuhteissa. Painotus olisi tietysti kaikkein raadollisimmassa todellisuudessa eli sosiaalipalveluissa!

Hätäily kostautuu. Olisiko kannattanut luottaa osaajaan ja malttaa? SJK:n johdolle paha virhearvio. Ensi vuonna aloitetaan taas kaukaa.

Maria Tolppanen hyvä! Perheillä suuri vastuu nuorista. Valitettavasti perheen lisäksi on mm. netti, jossa on kaikki: hyvä ja paha. Kanavia riittää: Youtube, TikTok, Snapchat... eikä siellä ole pelkästään hyvää. Paljasta pintaa löytyy runsain mitoin. Jos Maria saisit sitä jotenkin kitkettyä, niin sillä voisi olla suurempi vaikutus kuin vanhemmilla, jotka joutuvat taistelemaan netin ylivaltaa vastaan. Mainostajat yrittävät kaikin keinoin koukuttaa nuoret kokeilemaan kaikkea mahdollista ja mahdotonta. Kanavien hallinta ei taida olla helppo tehtävä?! Vanhemmat: Yrittäkääpä seurata nuorten nettikäyttäytymistä – hämmästytte! Jotain rajaa ja rotia!

Nihkuttajien uusia ärsyttäviä lisäsanoja ovat ylipäänsä, tavallaan ja ikään kuin.

On hieno taas sunnuntain IlPosta lukea avoimia työpaikkoja. Ei vain julkisesta puolelta. Toivon niiden täyttyvän nopeasti. Toiveikas.

Kiitos Marjalle selventävästä aluevaalikolumnista. Harkitaan ehdokkuutta!

THL hoi! Tehkää nyt koko maassa vaikka kuukauden ajan koronatesteissä käyville kysely, että ovatko saaneet tuplarokotuksen, vai ei ollenkaan. Ja sitten julkaisette tuloksen. Varmistuu sekin, että oireiset rokotetut eivät mene testiin, kun luottavat rokotteeseen.

Rallien helikopterikuvassa metsää. Joka puolella tuuheaa monimuotoista metsää silmänkantamattomiin. Kyllä pitäisi riittää kaupunkivihreille sekä omaa agendaansa levittäville biologeillekin. Eikö olisi kohtuullista tämä todeta!

Haloo! Eikö ketään huolestuta Suomen huoltovarmuus? Täällä kylmässä pohjolassa olisi syytä pitää huolta omasta ruuantuotannosta, riittävistä viljan varmuusvarastoista ja omasta energiantuotannosta (turvettakin tarvitaan). Mikä on talvella hätätilanteessa tärkeämpää kuin lämmin koti ja ruoka? Luuleeko joku tosiaan, että muut maat myyvät meille ruokaa ja energiaa, jos näistä on oikeasti puute!

Kun sote-uudistus mahdollisesti muutaman vuoden kuluttua astuu voimaan, on meidän kuntalaisten vaikea ymmärtää sitä, että kunnallisvero on reilusti alle 10 prosenttia. Ja kuntamme johto vastaa vain sivistys- ja kulttuuripalveluista, joista koulutoimi on valtaosa. Kuitenkin kunnan elinvoiman edistäminen kuuluu vielä johdolle. Mutta miltä muutos sitten tulee maistumaan supistuville hallintoelimille, luottamushenkilöille ja kunnanjohtajalle?

Kyllä, toimii kuin tuhka kaskessa ja havupuut tykkää nimenomaan tuhkasta ja lehtipuut pissasta.

Jos muuttoliikkeen halutaan kääntyvän maaseudun suuntaan, on maalla loputtava vihreiden vainoamisen, sillä juuri vihreät sinne muuttaisivat. Luulisi luonnon puhtauden ja monimuotoisuuden olevan meidän kaikkien etu.

Kerrankin samaa mieltä Tolppasen kanssa; ei pidä provosoida. Tätä ei muut uskalla ääneen sanoa.

Mailattaret, pyydän anteeksi jos kirjoituksestani sai käsityksen Mailattarien vaatimuksen uudesta pesiskentästä! Tarkoitin muita pesisfaneja ja ympärillä pyörivää porukkaa! Sairaala-alueen kaavasta ja parkkipaikoista päättävät, ottakaa nyt järki mukaan ja jättäkää pesiskenttä paikoilleen kun pesiksen pelaajatkin ovat tyytyväisiä! Kaavoittajat, älkää tukkiko kaikkia juttuja pieniin tiloihin! Raviradan alue olisi ollut mahtava tila monimuotoiseksi urheilu- ja liikuntapuistoksi! Siitä olisin ollut ylpeä vaasalainen! Vielä ei ole myöhäistä muuttaa kaavaa.. Alueella jo vuosia pelkkiä kivikasoja!

Ärsytti aamulla, kun mainostettiin juoksukenkiä. Lenkkeilen ”rinta rottingilla” 60-luvun rippipuku päällä, napit irti, hakaneuloilla kiinni! Nuukalla, kun on hyvä maku!

Kuntsin kannattaisi tarjota kaikille nykyisin näyttelyihin vaivautuneille lasillinen samppanjaa vaikka muovilasista! Näitä kokkareilla samppanjaa lipittäviä ”parempaa” taidetta ymmärtäviä ei tahdo oikein Vaasassa riittää jonoksi asti!

Kiitos Maria Tolppanen kirjoituksestasi I-P 28.10.

Tekevätkö mepit Hautala, Niinistö ja Pietikäinen ”källit” maamme hyvin ja tuloksekkaasti toimivalle metsäsektorille? Heidän olisi syytä arvostaa suomalaista osaamista!

On se niin helppoa aina syyttää muita. Vaikkapa tämä elokapina, he vain kapinoivat, mutta eivät tee muuta, vaativat muita tekemään ja maksamaan toimenpiteitä, itse istuvat joutilaina Mannerheimintiellä. Myös työnantajia solvataan, kun eivät ota työttömiä töihin. Jos on elopainoa 100–200 kg, jos ei ole vaadittavaa osaamista, jos on laiska, työtä vieroksuva, päihderiippuvainen, ei se ole työnantajan syy. Syypää useinkin löytyy, kun katsoo peliin, paitsi jos kaikki onkin vanhempien syytä.

Jos nuori ei halua ei-toivottua lähentelyä, hän pukeutuu asiallisesti ja välttää seksististä viestintää.

Maria Tolppasen kirjoitus täyttä asiaa, on saivartelua irrottaa muutama sana asiakokonaisuudesta. Lyhyesti sanoen itsesuojeluvaisto , jota jokaisen on syytä ajatella, pelastaa paljolta. Jos sitä ei ymmärrä niin kerta toisensa jälkeen on ongelmissa, on sitten pitkä tai lyhyt tanttu päällä.

Se, ettei enää julkaista päivittäisiä koronatartuntalukuja on kansalaisten hämäämistä ja vastoin avoimuusperiaatetta.

Mitä sitten tehdään, kun kaikki maailman hiili on kerätty Suomen kasvistoon ja maaperään, niin kuin näyttää tavoitteena olevan?

Näkee että mopolapset saavat ajella äänekkäillä mopoilla, kun iskät ei piittaa siitä, kuhan eivät nuoret aja niillä omalla pihalla ja läheisyydessä. Nyt vain pitäisi vanhempia sakottaa tuntuvasti, kun ovat sallineet mopojen virittämiset, niin loppuisi laittomuus!

No, voi voi! Joku on vetäny ”herneen nenäänsä” siitä mitä ruokaa naapuri laittaa. I-P 4.9.2021. Heiniäkö pitää syödä? Ammuu, ammuu!

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa