Lukijoilta: TEKSTATEN

Tahallaan väärinymmärätjät taas vauhdissa. Verrataan. Onko baarissa suunsoittajassa vikaa, jos tulee omaan turpaan. Onko heikoille jäille menijässä vikaa, jos hukkuu. Juridisesti he ovat syyttömiä, mutta omalla toiminnalla oli vaikutusta. Pukeutumisella on jo vuosikymmeniä viestitelty erilaisia asioita maulla tai mauttomasti. (ammattiasut, fiftarit, punkkarit, ilotytöt jne). Provosoivan pukeutumisen kieltäminen on kuin päänsä puskaan laittaisi.

Keurusselällä hakataan saaren kaikki puut. Suomen maaseudulla tuhansissa pikkukylissä kaikki pellot ovat tuorerehulla. Ne niitetään kesäkuun alussa muutaman päivän aikana. Hirveä tuho kylän luonnonvaraisille eläimille. Loput kuolee säilöntäaineisiin.

Hyvä sinä Seinäjoen päättäjät, joka kirjoitit olet oikeassa. Nyt moni asia pitää nostaa päivän valoon, me väkisin tai muuten liitetyt Seinäjokeen ollaan niin huonommassa asemassa nykyään, tiet huonot esim. Kiikuntie, miten kehno paikkaus. Talvella auraus, kesällä kaiken nurmen hoito, lista ois loputon. Miksi väkisin ottaa kuntia, kun ei pysty hoitaan niitä.

Anssi Juvela ja Elli Uusi-Kokko kirjoittivat I-P:ssä 5.10. Nämä pikkuporvarit hyökkäsivät Maria Tolppasta vastaan (hävetkää), teitte vakavasta asiasta poliittisen! I-P:ssä 5.10 pääkirjoitus oli tosi hyvä, avattiin just oikein ihmisen pimeää puolta!

Jukka Mäkynen sanoo kolumnissaan, että on edesvastuutonta pelotella lapsia ja nuoria ilmastonmuutoksella, mutta oma puolue tekee samaa pelottelua maahanmuutolla? Kokoomus pelottelee veronkorotuksilla ja vanhemmat joulupukilla. Pelossa on näemmä nuorison elettävä.

Anna omatunnon kertoa. Somemyrskyt ovat ilmastokatastrofin aiheuttamaa häiriötilaa.

Jos kerran kaikilla on oikeus pukeutumiseen, kannattaisi joskus kokeilla. Tatuointeja en laske pukeutumiseksi. Ja tämä ei liity ahdisteluun, vaan ihmetyksen aihe jo pidemmältä ajalta.

Markus Aaltonen osui 5.10. oikeaan. Hän kirjoitti: ”Oikeiston hellimä oppikoulu korosti oppiaineita ja tietopainotteista oppimista.” Juuri tuosta syystä keskikoulusta tuli lukioon osaavampaa nuorisoa, kuin nykyään.

Hän tullut on, kai maasta julman viidakon. Hän saapui yli merien, matkaten, kylmään pohjolaan. Hän arka on ja rauhaton, vaan viisas lauseissaan. Kun viimeinkin. tuon luonnon lapsen kohtasin. Hän silloin mulle lausui näin, mielessäin säilyy sanat nuo. On ihanaa, kun rakastaa ja toinen lemmen takaisin kun suo.

Kattookaas Yle Areenasta A-studion toinen puoliska, esitetty 29.9. On mielenkiintoinen keskustelu työttömyydestä ja sen syistä tutkijoiden näkökulmasta katsottuna.

Jännittävää nähdä, mistä löytyy yritys, joka alkaa sponsoroimaan Vaasan jalkapallostadionia. Sen pääkatsomoon ei saa mennä ja se herättää hilpeyttä.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa