Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Keisarin uudet vaatteet -satu onkin yhtäkkiä muuttunut totisimmaksi todeksi.

Järkevää puhetta Maria Tolppanen. Äitinä ihmettelen nykyisten äitien ja teinien ideologista hömppää. Tyttöjen pitää saada kulkea puolipukeissa, jotta heidät varmasti pannaan merkille. Itsesuojeluvaistoa ei ole ja äititkin elävät toista nuoruuttaan. Suojatielläkin kannattaa väistää autoa ennen kuin tulla yliajetuksi.

Kansanedustaja Mäkystä (ps) näyttää huolestuttavan kovasti vain mieltään osoittava elokapina, mutta ei lainkaan ihmiskunnan toimillaan edesauttama ilmastonmuutos (I-P 5.10.). Minua taas huolestuttaa kovasti tällainen kansanedustajan ylimielinen suhtautuminen tieteellisesti todennettuun ihmiskunnalle haitalliseen ilmiöön. Onneksi kuitenkin tutkijat, elinkeinoelämä, valtaenemmistö poliittisista päättäjistä ja kansalaisista suhtatuu vakavasti ja vastuullisesti ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Maria Tolppanen sai muka-mielensäpahoittajien vihat niskaansa, kun meni neuvomaan naisia pukeutumisessa. Nämä ”oikeamieliset” sensuurinkannattajat eivät korvaansa lotkauta vaikka mediassa vähän väliä miehiä neuvotaan pitämään suunsa ja silmänsä kiinni. Eparissakin naiskirjoittaja kertoi vihaavansa miessukukuntaa. Tunnen heteromiehenä olevani alinta kastia. Intersektionaalisten feministien utopiaa?

Ei ole nuoren syyllistämistä, jos häntä neuvoo pukeutumaan asiallisesti eikä esim. rinnat lähes paljastavaan puseroon. Poikien huomiota voi hakea henkisillä ominaisuuksillakin.

Pääkirjoituksessa 5.10. oli erittäin hyvin ja havainnollisesti kerrottu häirinnästä. Toivottavasti Maria Tolppasta mollaavat ymmärtävät oman typeryytensä ja pyytävät Tolppaselta anteeksi julkisia mielipiteitään.

Moni muusikko jättää kirkkokonsertit väliin. Tämä johtuu siitä että seurakunnat pyytävät tiloistaan liian korkeaa vuokraa. Näin ollen artistin keikkapalkkiot jäävät hyvin vähäisiksi. Yleisöä kyllä konsertteihin tulisi, kunhan artisti saisi keikoiltaan kunnollisen korvauksen, jotta hänen kannattaisi harjoittaa ammattiaan.

Turha puhua, että tuulivoimalat suomalaisia työllistävät. Ulkomailta työntekijät tulevat, Puolasta, Slovakiasta, Kroatiasta, jopa Uudesta-Seelannista asti.

Lehdessä oli ansiokas kirjoitus koulujärjestelmämme kehityksestä ottamalla mallia muualtakin (I-P, 5.10.). Kiitokset tästä Markus Aaltoselle. Vuosituhannen vaihteessa ja tälläkin puolen sitä, peruskoulun Pisa-tulokset olivat maailman kärkeä ja mahdollistivat koulutusvientiäkin. Mutta nykyhallituksen koulutussäästöt ja kalliiksi tuleva oppivelvollisuuden laajennus romahduttanevat jatkossa Pisa-tulokset kuin ”käy pyylle maailmanlopun edellä”.

Kaskinen on niin pusikoitunut ja olen ulkopaikkakuntalaisena ihmetellyt eikö edes talkoilla saada näitä paria radan ylikäytävää raivattua pusikoista.

Tuleeko näin tapahtumaan? Suomen tuulivoimalat myydään kansainvälisille sijoittajille. Sen jälkeen alkaa rahastus. Tuulimyllyt viuhtovat kasvavaa varmaa tuottoa ”rahastajille”!

On se kumma, kun Suomessa kasvava metsä ei niele hiiltä, niin kuin muualla maailmassa. Onko vika laskutaidossa vai ymmärryksessä?

Maanpuolustushenki ei katoa Vaasasta. Vaasan Lottaperinneyhdistys vastasi Suomen Lottaperinneliiton Lottaperinnepäivien järjestelyistä 3.10.2021. Pääjuhlassa Vaasan kaupungintalolla saimme kuulla sotien aikaista historiaa ja Lottien osuutta erilaisissa maanpuolustustyössä. Kiitos teille. Äitinikin oli Lotta.

Vaasan kaupungin päättäjät. Pankaa nyt teknisen toimen virkamiehet järjestykseen. Huhut kertoo, että pesäpallokenttää aiotaan rakentaa merenpohjaan tuosta vaan louhetta mereen kipaten eli ns. märkätyönä. Insinööri joka näin ajattelee, ei tiedä ko. rakentamisesta yhtään mitään. Työ on tehtävä ehdottomasti kuivatyönä ja sittenkin pitää muistaa, että pesäpallokentän valmis pinta tulee olla aina nollatoleranssia tasainen. Siis päättäjät vaatikaa suunnittelun virkamiehiltä tarkat etukäteissuunnitelmat, että vältytään jatkuvilta korjaustöitä tulevina vuosina. Kaiken kaikkiaan: Ei pp-stadionia mielestäni mereen.

Ai nyt on kiire? Siilot seisoo tyhjänä vuosikymmenet ja nyt ei ehdi ”turhaan ja kalliilla” suunnittelemaankaan. Näin säästi tontinhaalija jo ison tukun rahaa – vai maksoiko lisähintaa – ja kenelle?

Mielestäni maidontuotanto pitäisi kokonaan lopettaa Suomessa ilmasto- ja laatusyistä ja tuoda jatkossa kaikki maito Ruotsista. Ruotsalaiset lehmät ovat vähäpäästöisempiä ja muutenkin fiksumpia kuin suomalaiset lehmät. Suomalainen junttilehmä sanoo ”muuu” ja kyräilee kulmiensa alta. Ruotsalainen sivistynyt sanoo ”mjöö-ö” ja märehtii positiivisena ja ulospäinsuuntautuneena.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa