Lukijoilta: TEKSTATEN

Kun Ihminen näkee tuulimyllyn, se häiritsee vaikka ei kuulu ääniä. Pitää mennä 100 metrin päähän, että kuulet sen viuhdinnan.

Parahin kans.ed. J. Mäkynen, mihin tutkimukseen perustat tietosi, että nuorten mielenterveysongelmat johtuvat ’ilmastonmuutospelottelusta’?

1 tupakka päivässä on 365 tupakkaa vuodessa ja tuplaukset päälle. Me naapurit tälle myrkylle altistutaan vuodesta toiseen. Tarkoitus olis että taloyhtiössä herättäis tähän myrkyn hajuun. Meillä kaikilla on oikeus puhtaaseen ilmaan.

Tolppanen on oikeassa. Kukaan ei saa raiskata, eikä kaapuun kuulu pukeutua, mutta miksi pitää liian seksikkäällä asullaan näyttää olevansa vapaata riistaa. Tajuaako nuori tätä jos kukaan ei valista mahdollisista seurauksista.

Nykyään ihmiset potevat ilmastoahdistusta. Olen itse kokenut ympäristöahdistusta jo vuodesta 1970 lähtien. Olen pärjännyt ja saanut jotakin hyvää aikaankin.

Menee hermo kun tv:stä ei kuule puhetta kauhean räminän seasta! Desipelit vain kovemmalle kun asiasta puhutaan. Hiljainen musiikki tilalle!

Kymmenen vihreiden ja viisi vasemmistoliiton kansanedustajaa kannatti Ylen kyselyssä, että huumeidenkäytön rangaistavuudesta luovutaan. Näinkö nämä puolueet haluavat tuhota maamme nuorison? Järkyttävää!

Muistan elävästi kuinka nuorena miehenä sukat pyörivät jalassa, enkä tiennyt kuinka päin olisin kun tanssipaikalla näin tytöllä vähänkin enemmän vartalon muotoja paljastavan asun. Kyllä hormoonit hyrräsivät aivan niin kuin jokaisella terveellä nuorukaisella. Ei luonto ole tätä miksikään muuttanut vaikka ihmisten asenteet ovat niistä ajoista muuttuneet aikamoisesti. Nyt some työntää nuorille tytöille toinen toistaan rohkeampaa ja paljastavampaa pukeutumismallia. Kyllä siinä on nuori tyttö helposti sekaisin ja ymmällään siitä, miten pitäisi pukeutua, kun poikiakin pitäisi koettaa miellyttää. Kaikki maailman pojat on rakennettu samalla tavalla. Ketään syyllistämällä ja vain omien oikeuksien perään huutamalla tästä asiasta ei löydy yhteisymmärrystä. Some on tullut jäädäkseen ja sieltä sitä mallia katsotaan. Kotona olisikin aihetta keskustella siitä, mikä missäkin tilanteessa on järkevää, soveliasta ja jopa turvallista.

Kiitos Maria Tolppanen I-P:n 28.9. kirjoituksestasi.

Pohjanmaan koronakordinaatioryhmä on näköjään päättänyt pysyä entisessä eikä valtakunnallisista suosituksista ja päätöksistä piitata pätkääkään! Ei tilanne Pohjanmaalla ole sen huonompi kuin keskimäärin muuallakaan Suomessa!

Haenrik Graesbeck tietää varsin hyvin, että pelkän kysynnän perusteella tarjottu musiikki typistyy hyvin yksipuoliseksi ” kolmen soinnun” ja kolmen minuutin pituisiksi umpsidumpsidaadaa-musiikiksi. Laatu maksaa ja konserttisali on kaiketi tarkoitettu myös kongressisaliksi (Vaasan vientiteollisuus+lentokenttä jne.).

Eikö voisi näille ”pihavireille” autoille järjestää radalle kiihdytyskilpailut? Kylän kohdassa 60 alueella ajetaan ”tinni” pohjassa! Eikö ole liikennemerkit hallussa? Vai onko muuten vauhdin hurmaa?

Nonnii tilastonikkarit, moniko suomalainen eläkeläinen ei tule toimeen työeläkkeellään.

Kiitos kepu uudesta verotustasosta eli maakuntahimmelistä. Näkyi sinne jo ilmoittautuneen eräs pohjalainen ministeri. Nämä maakuntahimmelin suojatyöpaikat eivät takuulla ole matalapalkkaisia. Turha verotustaso, joka tulee veronmaksajille kalliiksi.

Slovenia vai Slovakia? IP:n jutussa 7.9. sivulla 18 sekoitetaan toistamiseen kaksi täysin eri maata keskenään. Kuvatekstissä puhutaan Slovakiasta, kun pitäisi puhua Länsi-Balkanilla sijaitsevasta Sloveniasta ja sen pääministeristä. Sama sekoitus esiintyi jo aikaisemmissakin jutuissa.

Tätä ei Sitra kerro! Yhdellä keskikokoisella atomivoimalalla ”pyöräytetään” saasteettomasti yhtä paljon energiaa, kuin Tanskan valtavasta ”tuulimyllyarmadasta”! Eikä tarvitse maisemia pilata. Eikä metsiä ”lahmata”. Järkeä tarvitaan päättäjille!

Miksi pitää tarkoituksella tulkita väärin Maria Tolppasen mielipidekirjoitusta (28.9.), jossa hän otti esiin todella tärkeän asian yhdeksi mahdolliseksi keinoksi seksuaalisen häirinnän vähentämiseksi.

Hyvä Iida Laurila, en toki hyväksy häirintää. Onko kuitenkin jokin raja pukeutumisessa paljaalla pinnalla ja läpinäkyvyydellä? Kodin vastuu pukeutumisessa lienee oltava. Jos sitä ei ole, niin nuori kapinassaan voi ärsyttää (vanhempiaan!?) ja mennä sopivuuden yli. Raja eri kulttuureissa ja eri perheissäkin vaan on kovin erilainen. Somessa rajat ovat lavealla, toimivat esimerkkinä, kenellä on vastuu asiallisesta pukeutumisesta?

Hautajaisiin ei yleensä mennä ranta- tai diskoshortseissa, se olisi epäkunnioittavaa. Jos lääkäri on pukeutunut nahkashortseihin (kuten Freddy Mercury keikalla), hän ei ole kovin uskottava. (Freddy kyllä oli). Kaikella pukeutumisella on aika ja paikka. Jos ihminen haluaa pukeutua seksikkäästi ja ilmaista seksuaalisuuttaan hän voi saada huomiota, (hyvässä ja pahassa) niin kuin Erika Wikman. Kyllä nuorten kanssa on syytä puhua miten eri ihmiset tulkitsee paljastavan huomiota herättävän pukeutumisen. ”Apina näkee apina tekee”. Usein populaari kulttuurin hahmojen esiintymisasut määrää muodin tahdin, onko ne sopivia kouluun tai töihin? Ei aina. Yksilöllisyys, omaleimaisuus ja tyyli kunniaan. Seksikkäintä on yleensä se mitä ei tyrkytä ja näytä ja hyvä itsetunto. Pitää myös tulla tietoiseksi ”miten mun pukeutumisen viesti tulkitaan”. Et voi olla kaikille kaikkea mutta ymmärrät paremmin muita.

Koronaan sairastuneen sairaalakustannukset maksettava täysimääräisesti rokottamattoman itse, paitsi mikäli terveydellisistä tai muusta pätevästä syystä ei rokotusta ole voinut ottaa.

Se on oikeen tervettä, että ihmiset ilmaisee mielipiteensä. Epätervettä on taas heti ilmoittaa koko puolueen nimissä sanoutuvansa irti jostakin asiasta, sen sijaan että sanoisi ”kyllä meillä saa olla ihan reilusti omat mielipiteet”. Eläköön sananvapaus.

Tällä palstalla on ollut asiallisia kommentteja tyttöjen pukeutumiseen kiinnittämisestä. Vanhemmat neuvokaa lapsianne.

Hyvä että poliisin rahoitus selvitetään! Juurisyyt todellakin luettavissa Mansikka-ahon väitöskirjasta. Nyt organisaatio remonttiin, samoin Häken organisaatio uuteen uskoon, hallintoväkeä huomattavasti vähemmälle ja resurssit suunnattava oikeisiin hätäkeskustöihin!

Unescon raportti vuodelta 2017 kertoo, että Saharan eteläpuolisessa Afrikassa jää lähes 90% lapsista ja nuorista ilman lukemisen perustaitoja. Afrikka tarvitsee Suomessa opiskelleet nuorensa takaisin kotiin rakentamaan hyvinvointia ja parempaa tulevaisuutta afrikkalaisille.

Tarvitteeko Tolppasenkin kirjoituksesta tehdä valtava älämölö? Voi teitä, ihmiset, valivali.

Jahas, saadaan sitten Joupin tekonurmelle uusi katsomo ja uudet valot. Ei vaan riitä rahat Halkosaaren risteyksen ympyrään, kaikkeen turhaan kyllä riittää...

Eläkkeistä huutajat! Suomi on ainut sivistysmaa jossa eläkeläiset köyhtyvät, palkansaajiin verratuna. Menin 16-vuotiaana töihin ja eläke alkoi kertyä kun täytin 24 v. Olin 8 v. töissä eikä eläke kertynyt! Armeijassa 7 kk. Te nuoret miettikää tätä!

Tuomas Ojajärvi vertaa Mannerheimintien tukkimista päiväkausiksi auton rääkättämiseen. Pahasti on vihreillä päättäjillä laillisuuden rajat kateissa.

Opettajien syyttämisen huippu Kaskisissa: erään äidin mukaan onnettomuus ei johtunut puomittomuudesta, vaan rehtorin ja opettajien välinpitämättömyydestä, kun eivät ilmoittaneet maanantaina eteenpäin kuskin ajotavasta. Opettajat opettavat, he eivät ole liikenteen valvojia. Kysyn tältä äidiltä: miksi et itse soittanut?

Satamatie ja junaraide tehtävä samaan penkkaan nyt.

Tuomas Ojajärven kirjoitukseen pari huomautusta. Mielenosoittajat eivät suinkaan kaikki ole nuoria. Ja millä he tulevat toimeen, kun on varaa makoilla kadulla päiväkausia? Ovatko he kenties virkavapaalla?

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa