Lukijoilta: TEKSTATEN

Seinäjoen liikennevalvonta on ajettu alas. Ei saada edes kameravalvonta-autoa liikkeelle. Ideaparkin ympäristön liikenne on moninkertaistunut ja samalla suojateistä on tullut kuolemanloukkuja koulutiellä oleville lapsille. Nopeusvalvontaakaan ei ole ollut aikoihin.

Jihuu! Olemme saamassa hienon ulkoilureitin Suvilahteen. Keskeneräisenäkin jo ihastuttaa, saati sitten kun on valmis.

Maria Tolppanen kirjoitti juuri oikein, mutta vakava asia ymmärrettiin tahallaan väärin!

Ehkä olisi pienissä kunnissa hyvä sopia, minkä puolueen mummo sulkee viimeisen oven. Ne kun pikkukuntiin viimeksi jäävät.

Valtion tulee tarjota muutakin kuin vapaus. Mahdollistetaan riippuvaisten kirjautuminen pakkohoitoon. Aiheesta on tehty lauluja sata vuotta.

Kuinka voidaan valita koulukuljetuksia hoitamaan sellainen kuljettaja, joka ei tunnista stop-merkkiä?

Finnairin pisteet on todella henkilökohtaisia, ei työnantajalle myönnettyjä! Ainakaan minulle ei annettu työnantajan taholta kehotusta hakea jäsenyyttä vaan tein sen itse, asioiden käsittelyn ja nopeuttamisen jouduttamiseksi, kun jouduimme vuosittain käymään kursseilla lakimuutosten takia! Ei ne matkatkaan aina mitään herkkua oo vaikka joku niin saattaa luulla, paljon odotusta, koneiden myöhästymisiä ym., ym.! Ja ne pisteet vanhenee melko nopeasti, en muista tarkkaan oliko se 2 vai kolme vuotta, jollei niitä käytä sinä aikana, ne menettää!! Finnair voisi myös vähän valistaa asiassa!

Turveyrittäjä lähetti laskun vasemmistoliiton kansanedustajalle. Laskun oikeutuksesta en tiedä, mutta osoite oli väärä. Se olisi pitänyt lähettää Etelä-Pohjanmaan maakuntaliiton päättäjille turvekaavoineen ja niille Vaasan vaalipiirin kansanedustajille, jotka ovat luoneet illuusiota, että turpeen kaivuu jatkuu niin kauan kuin soita riittää. Viimeistään Pariisin ilmastosopimuksen solmiminen kuusi sitten sinetöi turpeenkäytön alasajon. Jo vuosia ennen sitä merkit turpeenkäytön lopusta ovat olleet näkyvissä. Hävettää tämä pohjalaisten kollous.

Ylen toimittajat hirvittelivät koko illan venäläisten käymää energiakauppaa EU-maiden kanssa. Kuinka rahoja pyöritellään maasta ja taskusta toiseen. Koko kauppasumma on noin 100 miljardia vuodessa, josta luonnollisesti suuri osa menee toiminnan ylläpitämiseen. Jeff Bezosilla yksin on 177 miljardin omaisuus. Kyllä siinä venäjänpojat jäävät puulaakisarjaan rahoineen.

Avioliiton tärkein sana on Me.

Suomalainen ruoka. Teoreettinen luku toteutuakseen on 25 senttiä lisää jokaiselta päivältä / kaikilta kaupassa kävijöiltä suomalaisesta ruuasta. Paljon on välikäsiä alkutuotannon ja loppukäyttäjän välissä, jotka täytyisi saada ehdottomasti mukaan että päästäisiin tavoitteisiin. Alvihan pitää aina maksaa.

Mannerheimintiellä hankitut makuuhaavat alkavat näkyä sisäministeripuolueen gallupnumeroissa. Ei yllätys.

Kun oikea käsi ei tiennyt mitä vasen tekee. Pitäisikö suunnitella hiukan etukäteen? Vanha ammattikoulu purettiin ja matkaa kaupungintalolle on sen verran vähän, että luulisi tiedon kulkevan. Kyllä seinäjokiset tieretähän. Nyt ei oo koulua eikä maailmanperintöä.

EU-komission päällystöstä saksalainen aatelisnainen, ”von”, jne., kävi kehumassa Suomen taloudenhoitoa Sanna-”hallitusemännällemme”. Kehunta oli lähes ”maasta taivaisiin”. Kun Suomi maksaa 6,6 miljardia euroa EU:n 750 miljardin elvytysrahastolle, niin saamme siitä vain 2,1 miljardia. Jokin aika sitten tuo 2,1 oli 2,7 mutta kun Suomi on taloutensa hoitanut niin hyvin, sitä on pienennetty. Pitäähän Italian ja Espanjan talouksia tukea enemmän!

Olen sen ikäinen, että muistan, kun ”luontoväki” vaati metsäteiden tekemisen kieltämistä. Metsät vähenevät ja pirstoutuvat! Nyt ovat aivan vaiti, kun kasvavia metsiä ”uhrataan” tuulivoiman alle. Toimivat kaksinaamaisesti, kuin muinaiset jesuiitat. Tarkoitus pyhittää keinot!

Joudun usein tankkaamaan autoni pitkän työmatkani johdosta (ei julkista liikennettä) ja voi kauhistus diesel 1,65e! Tällä palkalla ei pian enää kannata kulkea töissä. Kiitos vihreät sillä pian varmaan saan liittyä muiden joutilaiden joukkoon yhteiskunnan elätettäväksi ja vaikka mennä kiusaamaan töissä kulkevia elokapinallisten porukkaan.

Nyt maailma ja ilmasto pelastuu kun kissanpentu sai kodin ja sioillakin on järki päässä.

Yläasteiden koronakäytänteistä tuli mieleen, että miksiköhän E-Pohjanmaalla karanteeni määrätään edelleen kokonaisille luokille kerrallaan, vaikka valtakunnallinen suositus on, että karanteeni koskee vain tartunnan saaneen lähipiiriä? Karanteeniin määrätyistä on saanut tartunnan tilastojen mukaan vain alle 2%. Eli 98 sadasta on viettänyt 10 pv neljän seinän sisällä ns. turhaan. Tämä kaikki rikkonaisuus koulunkäynnissä aiheuttaa ongelmia mielenterveyden ja elämään tyytyväisyyden saralla. Vanhempien pitäisi myös ymmärtää se, että rohkaisemalla rokotteen ottamiseen he samalla varmistavat lapsilleen turvallista ja häiriötöntä koulupolkua, mikä on tie parempaan kouluttautumiseen myöhemmällä iällä.

Onko nykyautoilija oikeasti noin pöljä ettei osaa kytkeä riisikuppinsa perävaloja palamaan?

On itsekästä olla ottamatta koronarokotetta ja kuormittaa terveydenhoitoa sekä työvoiman että taloudenkin kannalta. Juuri koronakuormituksen takia moni hoitaja aikoo vaihtaa alaa. Ei ole syytä vaatia hoitoa koronaan sairastuessaan, jos ilman pätevää syytä jättää koronapistoksen ottamatta (esimerkiksi sairaus).

Olipa vihertävä kirjoitus (7.10.) elokapinasta. Puurot ja vellit menivät täysin sekaisin.

Niinpä niin. Enää meille eivät naura pelkästään naurismaan aidatkaan, vaan koko Eurooppa. Iltapäivälehdessä se uskallettiin sanoa ihan suoraan: ”Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kehui Suomen-vierailunsa yhteydessä maanantaina, että 50 prosenttia Suomen saamista varoista on osoitettu vihreään siirtymään, mikä oli von der Leyenin mukaan enemmän kuin olisi ollut välttämätöntä.”

Palkansaaja joka moittii turveyrittäjää saa hävetä ihan itse. Yrittäjä on laittanut sen puoli miljoonaa euroa velkarahaa koneisiin, että työllistyy ja kun oot kerran ruvennut yrittäjäksi sen jälkeen et apua saa niin kuin palkansaajat. Ja hallituksen viherpiipertäjät voi vaan lopettaa jonkun rehellisen työnteon.

Joka kirjoitit rallikatsojien turvallisuudesta, niin eihän se poikaanen hyvä nuan mee, että siälä kuka hyvänsä saa kulukia vapaana, kun se on suliettu paana. Kyllä säkin sen opit, kun sulle tuloo ikää ja viisautta.

Joko saa panna pimeänajanvalot palamaan, vaikka ei mulla oo kun tuo valaistu poro. Onko se liian jouluinen?

Ulkomaiset pääomasijoittajat ovat valtaamassa Suomen tuulivoimamarkkinat makea vesi suussa. Nyt on maanomistajien ja viranomaistenkin syytä olla tarkkana. On vaarana myös sähköenergian huikea nousu, kuten on jo käynyt siirtohinnoille.

SDP-Marinin hallitus pitää suomalaista työtätekevää kansaa yksinkertaisena ymmärtämään asioita työttömyyden hoidosta, pahempi kuin Sipilän malli. Haatainen (SDP) paisuttaa jälleen julkisen alan menoja työttömyyden hoidossa. Millä mällätään muuta kuin veronmaksajan kukkarolla?

Miksi tiskikonepesuaineet pitää hajustaa niin ettei voi käyttää, kun astiat haisee 2 päivää niin, ettei voi käyttää.

Kiitos Maria Tolppanen kirjoituksestasi pukeutumisen suhteen. Niin oikein kirjoitettu. Älkää pitääkö ruumiistanne niin huolta, että himot heräävät. Tämä viisas ohje on myös Isossa Kirjassa. Järkyttävää, kun saa lukea, että aina syy on vain muissa, kun provosoidaan pukeutumisella. Viestittelyt näin saattavat ja kiusaus saattavat joillain herätä myös sen suhteen. Kyllä jokainen rehellinen tietää, että pukeutuminen voi kiihottaa tekemään joitain harvoja, vaikka niin ei saisi tietenkään tehdä. Lapsellista viisautta, kun väitetään, ettei syy ole koskaan pukeutujassa seksistisesti.

Vaasan Musiikki- ja kongressitalo. Siinä erittäin hyvä ja konstailematon nimi.

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa