Lukijoilta: TEKSTATEN

Räntäsateessa yötä päivää mutavellissä pelloilla palelevat lehmät ovat aivan sinisiä vilusta. Eikö mikään mahti maailmassa enää pysty lopettamaan eläinten kärsimystä?

Mustasaaren valtuuston pj Carola Lithen on koko ajan vastustanut kuntaliitosta joten Pohjalaisen juttu hänestä ei ole mitenkään yllättävä vaan odotettu. Missä vain enää Luther luuraa?

Suomen työttömät, eläkeläiset, pieni- ja keskituloiset: Äänestämällä mikään ei muutu, koska poliitikot, virkamiehet pitävät maassamme järjetöntä byrokratiaa kunnissa ja valtiolla.

Kyllä minä niin mieleni pahoitin lukiessani lehdestä, että on eläkeläisiä, joiden eläke on 5000 euroa. Lisäksi he kiertävät veroja siirtämällä kirjansa Suomesta ulkomaille. Pienellä palkalla eläneet saavat myös pientä eläkettä. Alle 1000 eurolla pitää maksaa kallista vuokraa, kotihoito ja koko ajan nousevat sairaskulut Suomessa. Raskasta fyysistä työtä tehneillä on enemmän sairauksiakin. Suomi ei ole tasa-arvoinen kaikille.

Nykyajan ihminen on laiskistunut ja mukavoitunut niin, että sen pitäisi saada ajaa autollaan ihan kauppaliikkeen sisään. Kysymys lienee pahemmanlaatuisesta asennevammasta?

Hei haloo, eikö linnanjuhlien päätarkoitus ole juhlia Suomen itsenäisyyttä, eikä esitellä kymmenientuhansien arvoisia turhanpäiväisiä krääsyjä?

Hyvä joulupukki, voisitko edes yhtenä jouluna palauttaa nuo rehellisten liikemiesten veroparatiiseihin tallennetut veronkiertomiljarjit, että voisimme maksaa valtionvelkamme tapaninpäivänä, tai viimeistään loppiaisena.Kiitos.

Maalivahdit valittava huolella VPS! Vaasassa ollut aina loistavia vahteja! Se on joukkueen tärkein lenkki, no ainakin se viimeinen lukko! Siinä ei pidä säästellä! Muutenkin tarvitaan kokemusta kentälle, ei voida rakentaa liiaksi juniorien varaan, sillä kun ei pärjää kovassa sarjassa! Ehdottomasti tarvitaan tosi hyviä ulkomailta mukaan, koska useimmilla tiimeillä heitä on, ja ovat tosi taitavia, ja nopeita kavereita! Putoaminen olisi katastrofi!

Kuka on sanonut että vaasalaiset haluaa kuntaliittymän. Vaaditaan mekin neuvoa antava äänestys. Siivellä eläjiä, vaatia kyllä osaa.

Suomenhevonen nousee arvoon arvaamattomaan kun täällä maaseudulla pitää päästä liikkumaan jaa miksi? Piskuinen Suomi haluaa olla esimerkki ilman puhdistuksessa niin että täältä ei saastepilvet vain mene esim. Kiinaan asti. Nythän alkaa semmoinen polttoaineen verotus mitä ei tavallinen tallaaja pysty autoilussa maksamaan. Kaavalla eläke 700e sähköauto 20–40 tuhatta, millä maksat? Heppa vai pyörä palvelut matkaa 30 km.

Lukekaa Lyyskin ja Klapurin kirjoitus 13.12. Pohjalaisessa lasten joulukirkosta yms. Koulukirkko ja joulujuhla ovat kaksi eri asiaa.

Oottako kuulleet, ei kaikkia kiinnosta kiekko ja potkupallo! Eikä ole pakko.

Sinulle, mustasaarelainen, joka haluat olla itsenäinen ja vastustat kuntaliitosta. Mustasaarelaiset työllistää Vaasa 65 %:sti. Entä, jos näin ei olisikaan enää jatkossa, kun työpaikat vähenee, mitä siitä ajattelet? Kuntaliitosta tarvitaan, että työpaikkoja riittää teille myös jatkossa.

Työperäinen maahanmuutto 32000 hlöä tarkoittaa terveydenhuollon, poliisien, oikeuslaitoksen, muiden viranomaisten työllistämistä. Näin sitten kävi.

Seksiä tulvii joka puolelta. Lisävarusteita mainostetaan radiossa ja tosi tv-ohjelmat ovat peiton heilumista. Onko seuraava tv-formaatti seksitreffit alttarilla?

Strand-Pöntinen 6-0! Pöntisellä ei kasetti kestänyt ja paljasti mikä EP:n todellinen tarkoitus Pohjanmaalla on. Yhteistyötä pitää varmasti olla paljon enemmän mutta ei siitä mitään Pöntisen konsteilla tule!

Vaasastakin halutaan samanlainen monikulttuurisen rikkauden keskus kun Oulusta jossa maahanmuutosta ainoat täystyöllistetyt ovat poliisit, maahanmuuttajat eivät muilta kiireiltään ehdi rikastuttamaan työelämää!

Kunnia välillä myös niille vapaaehtoisille jotka vuodesta toiseen jaksavat olla töiden jälkeen auttamassa joulupussikeräyksessä ilman julkisuutta.

Kun seurasi verovaroilla juhlivaa eliittiä 6.12, teki sen huomion kuinka kaikki puhui niin hellyttävästi luonnon ja ilmaston suojelun puolesta ja kuinka tantut oli ilmastoystävällisesti valmistettu. Ei kai se pressan frouvankaan tanttu valmiiksi koivun kyljessä kasvanu, mikä on todellinen hiilijalanjälki? Paljonkohan ilmasto puhdistui tuolla törsäämisellä? Paljonko ajoitte autoilla ja lentokoneilla?

Michael Cohen on Trumpin entinen asianajaja, mikä lienee ainut totuus Ylen uutisoinnissa. Hänet tuomittiin useista talousrikoksista, joilla ei ole mitään tekemistä Trumpin kanssa. Yritti saada lievennyksiä tuomioon tarjoten kongessille paljastuksia Trumpin Venäjä-suhteista, jotka sittemmin osoitettiin valheiksi.

Olin kans lääkärillä hakemassa apua vaivoihin. Ei muuta apua kuin itsekästä tietämystä. Hirvittää jos tuostakin tulee lasku, ei apua käynnistä?! Ehkä luonto parantaa -systeemi ja rahastuskeino?

Kiitos Sirpaleille, Vaasan ylioppilaskuorolle ja Renascentille ja heidän johtajille ihanasta joulukonsertista.

Pitäisiköhän Lithénin hieman päivittää ajattelutapaansa? Ei ole tarkoituskaan, että liitoshetkellä saadaan jotain uutta, vaan siitä lähdetään eteenpäin yhtenä vahvempana kuntana tekemään työtä koko uuden Vaasan ja sen asukkaiden hyväksi.

Taas kerran Anne ja Juri laulajineen loihtivat ihanan, tunnelmallisen joulukonsertin Vaasan kirkossa. Ensi vuonna sama ehdottomasti uusiksi!

Sinä kiusaaja, teet sitä sitten koulussa, työpaikalla, harrasteryhmässä, kotona tai missä nyt satutkin toteuttamaan itseäsi. Oletko koskaan ajatellut, että kiusatulla on läheisiä; perhe, sukulaisia ja ystäviä, jolle hän saattaa kertoa sinusta ja siitä mitä teet. Haluatko, että sinusta puhutaan tällaisessa asiayhteydessä. Haluatko todella?

Nyt Pingviinit järki käteen ja talviuintinautinto ykkösasiaksi, ei mitään kylpylöitä. Jäsenet ottakaa ohjat käteen.

Sillä lailla, kaupunki taas rankaisee luonnosta tulevalla hulevesimaksulla. Nuori, yksinhuoltajia ym. Ei ole kyllä oikein?

Pistää vihaksi että monilla mainostajilla pilkkusäännöt hukassa. Esim. 18–21.12 Onko tämä vähennyslasku?

Suomessa veronmaksajien kustannuksella on painettu Palestiinan lapsille oppikirjoja joissa opetetaan vihaamaan Israelia. Näinkö Suomikin edistää rauhaa?

Jaa, että Saharaa metsittämään? Kuinka paljon niitä hölmöjä siellä EU:ssa oikein on? Alan ymmärtää brexitiä.

Micael Westerholm, olet niin oikeassa. Maahan tulleiden rikollisten maassaololupa tai kansalaisuus peruttava ja heidät on poistettava maastamme heti!

Hieno asia Vaasalle on kasarmin alueen Julfiilis. Kiitokset perustajille!

Suomen päättäjät huomioikaa, että Ranskan keltaliivit on varoittava esimerkki siitä, mihin voi liiallinen polarisaatio johtaa.

Kun on jauhettu somesta ja brexitistä vuosikaupalla, voisko joku kertoa selkosuomella mistä on kysymys, kun se on itsestään selvää niille jotka sitä jauhaa.

Nyt saa Vähässäkyrössä ojat peittää. Vaasa rakentaa hulevesiverkoston.

No niin sivityslautakunta, kumpaa kieltä puhutaan. Suomi vai vähemmistökieli Suomessa ruotsia. Katsotaan nyt sivusta kuinka eripurainen Vaasan kaupungista tulee. Sitten on helppo muuttaa vaikka Sjoelle.

Toenperrään – mikä on tämä oras Tynkkysen Sitra, joka autoilijoita kampittaa. Eikö yli 8 miljardia riitä?

Vaasassa kävi aikoinaan venäläinen Antonov-rahtilentokone hakemassa ABB:n valmistamia muuntajia. Pituutta koneella on 69 m ja siipien kärkiväli 73 m. Tämä taitaa olla suurin kone joka Vaasassa on käynyt.

Sain Vaasan Sähköltä laskun 14 pv maksupv 17. Entä jos rahaa ei satu olemaan, mitä sitten tehdään. Tämä ei ole poikkeus se on aina.

Kyllä Vaasan kaupunki ja sen luottohenkilöt ovat niin itsensä häpäisseet. Kukaan ei teihin enää usko. Nauretaan kun vastaan kävelette puvut päällä ja salkut kädessä. Missä on teidän oikeustaju?

Ohjaaja Kivimäki ristii vapaussodan uusiksi ja opettaa näytelmässään nuorille että kapinalliset joutuivat 1918 vankileirille muutaman vähäisen virheen takia. Ne virheet onneksi torjuttiin ja siniristi liehuu vapaassa Suomessa eikä työkalulippu!

Ex-pressa Halonen jatkaa tyylilleen uskollisena ja lisäisi entisestään kotoutettavien määrää Suomessa kaikista tapahtumista välittämättä!

Kyllä tuli mahtava fiilis käydessäni Vaasan keskussairaalassa 13.12. Pääsin yläkerroksiin samassa hississä Lucia-neidon kanssa. Eka kerran elämässäni. Silmäpolilla minulle tehtiin pieni leikkaus. Henkilökunnan toiminta oli ammattitaitoista ja ystävällistä. Minulle kerrottiin tarkkaan miten leikkaus tehdään. Kotihoito-ohjeet sain sekä suullisesti että kirjallisesti. Välillä puhuimme ruotsia, välillä suomea, joka näytti olevan henkilökunnan äidinkieli. Teidän, jotka väitätte, ettei VKS:ssa osata suomea, sopisi hävetä. VKS on huippusairaala!

Yyvä naapuri. jos on jotain valittamista niin asian voi tulla kertomaan kasvotusten eikä itkeä tällä palstalla. Piste.

Kai Pöntinen, Pentti Ruotsala, Tommi Mäki ja Timå Ekman ovat kaikki Joakim Strandin pilkkaajia mutta ei se mitään, vuoden päästä Vaasa on puolet suurempi kuin Ässjoki.

Lueskelin tässä männäviikolla Hesaria Ilmajoen apsilla. Siinä oli aukeaman juttu jostain e-urheilusta. Luin juttua, siinä kehuttiin maasta taivaaseen kyseinen urheilu. Kattelin kuvia niistä ns. urheilijoista. Taivas mitä energiajuoman ja sipsilastujen pöhöttämia nörttejä näin. Onko tämä muka urheilua?

Ennen toitotettiin joka tuutista kuinka öljy loppuu. Nyt on ilmastonmuutos, koittaaka nyt päättää mihin tässä pitää varautua ennen heinäsirkkojen tuloa.

Maahanmuuttajien ensimmäisen testin tulee olla, miten tulija käsittää elämän suuret arvokysymykset Suomessa. Vaikka taustalla on turhautumista turvapaikkahallintoa kohtaan, on suomalaisten halveksinta käsittämättömän suurta.

Ennen kuin kansa pakotetaan ostamaan sähköauto, niin hallitus, mieti tätä: 2 milj. auton latausvrk on 80% Olk-luodon ydinvoimalan tehosta. Mitä se maksaa ja kuka maksaa? Me kuluttajat tietysti. Voi pyhä jysäys. Ottakaa nyt aikalisä tälle koomalle. Millä kulkee junat, rekat, kuormaliikenne, veneet, laivat, kaivurit ym. Ei meidän tarvi olla EU-mallioppilaita.

Olikohan se linnanjuhlien hernerokkakin luomua?

Et voi tehdä taloasi hiekalle, kestä ei se tulvien tullen. Se voi olla upea, mutta silti sortua ja saat rakentaa sen uudelleen!

Te jääräpäiset Vaasan päättäjät! Pliiis! Kuunnelkaa kuraattoreita, opettajia, psykologeja, asiantuntijoita (esim. Keltikangas), vanhempia. Menkää kouluihin. Näette, miten esim. ruokailut sujuvat näissä kolhooseissa. Ajatelkaa lapsia. Vanhan Vaasan lapsilta ei saa viedä mahdollisuutta omaan kouluun! Ei yläkoulun yhteyteen.

Sote- ja maakuntauudistusta ei pidä toteuttaa! Maakuntamalli lisää byrokratiaa, sote kansalaisten asiakasmaksuja. Kustannukset lisääntyy 1–4 miljardia, kun säästöjä piti tulla saman verran. Muistakaa vaaleissa näiden himmeleiden ja lisäkulurakentajien (kepu, kokoomus) käytös Vaasan sairaala-asiassa. Politiikoille ja virkamiehille on asetettava vastuu holtittomasta rahan käytöstä ko. asiassa. Emme tarvitse kuin uudistuksia terveyskeskuspalveluissa.

Aikuisen naisen joulukalenteri, veit sanat suustani J-S Ala-Korpi! En ole mauttomampaa, vastenmielisempää, turhempaa ohjelmaa televisiosta vielä nähnyt kuin kys. joulukalenteri! Kuinka Yle viitsii esittää tuommoista roskaa! Odotin näkeväni ihan jotain muuta hauskaa joka kolahtaa mutta... Eipä tarvi enää katsoa loppujaksoja!

Vanhemmat! Jos päästätte lapsenne yksin ulos koiran kanssa, opettakaa ensin miten pitää toimia. Kertokaa myös vastuusta. Purolassa yksi karvapallo tekee mitä lystää. Aidatkaa piha, niin se ei luokse toisten koirien perään.

Heitä ei haluta Tanskaan, ja heidän pitää tuntea se. Näin sanoi sikäläinen ministeri vaatiessaan rikoksen tehneitä maahanmuuttajia eristetylle saarelle. Hyvä ehdotus. suomalaispolitiikot eivät näin uskaltaisi lausua kun pelkäisivät, että EEU:n ihmisoikeuskomissaari loukkaantuu.

Taloyhtiössä valtaa käyttää hallitus, ei isännöitsijä eikä ulkopuoliset, työkaluna on isännöitsijä. Kamala skenaario kun on satojen tuhansien remontti, niin isännöitsijällä on omat tekijät ja omat valvojat, hallitus on joomiehenä, ja kyseessä on kymmenien ihmisten ainoa omaisuus.

Tyhjät huoneet ovat tarpeeton kuluerä. Terassit, kaupat, baarit, tapahtumat ym. katoavat keskustasta ellei asiakkaita ole. Tämä vaan on niin vaikeaa viherpipertäjien ymmärtää.

Suuri huoli on olemassa Suomen asioiden tilasta kuin T. Kangas 15.12.2018 kirjoitti! Totta joka sana, valitettavasti!

Vanhuksen kivunhoito omalääkärillä luonnonmukainen (ei lääkettä) että silleen??..! Ei pitäis tulla laskuakaan kun ei apuakaan.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi