Lukijoilta: TEKSTATEN

Suomi tiettävästi varautuu massamaahanmuuttoon, uuteen turvapaikanhakijoiden tulvaan ja ilmeisesti miljoonakin tulijaa on mahdollinen. Kun vuonna 2015 maahan tuli 32000, suurimman osan kierrettyä Tornion kautta, ei hallitus sulkenut siellä rajaa edes muutamaksi päiväksi. Aiheutui miljardien kustannukset. Uusi hallitus ensi keväänä voisi salaisesti sopia ehdottomasta ylärajasta ja laittaa sen kassakaappiin. Eli raja sitten kiinni edes viikoksi.

Tämän palstan kirjoittajat ovat kehuneet Seinäjoen taloudenhoitoa! Kaupungin veroaste on Vaasaa korkeampi ja myös sen lainamäärä asukasta kohden on huomattavasti Vaasaa suurempi. Sellainen on sitten taloudenpidon mallikaupunki, Seinäjoki.Kannattaisiko Vaasan ottaa oppia?

Petra Olli, you are the one the only.

Mustasaaren kielitasa-arvoa on se että ruotsinkieliselle riittää tyydyttävä suomenkielen taito. Vaasassa oltava molemmat oltava hyviä. Tasa-arvoista?

Toimittaja Anne Laurila kirjoitti 18.12. Pohjalaisessa hyvin selkokielisiä otteita Vaasan ja Nustasaaren kuntaliitoskaavailusta. Moni on yrittänyt kirjoittaa, mutta sihti ei ole löytynyt. Anne Laurilalle se näyttää olevan luontaista.

Ilamaston muutos on tympiän hiras. Joka kevät on jäät lähteny ittestänsä Kyröönjojesta, niin ens keväänäkin. Sahas tai ei railoja.

Samaa mieltä! Markus Myllymäki kirjoitti selvää faktaa Strandista. Jos Vaasan ja Mustasaaren liitos ajautuu karille, näkee Strand senkin vain ja ainoastaan noiden seinäjokisten syyksi.

Vaasan hulevesimaksu, jälleen uusi vero kuntalaisille. Luodaanko hulevesiasioita varten taas uusi virkakunta sitä hoitamaan entisen ylisuuren virkakunnan lisäksi? RKP:lle tietysti omansa, että maailmankieli tulee turvattua?

Anna lapselle raitis joulu, meitä kehotetaan. Kunpa se muistettaisiin, sillä millaista on lapsien olla juoppojen seurassa monta päivää joulun aikaan.

Seppo Rapolle suurkiitos hulevesimaksun historiaa avaavasta kirjoituksesta. Koko asia on tuntunut jotenkin löysin perustein lähteneeltä. Asiaan saatava läpinäkyvyyttä!

Häyry ja Karjalainen, eikös nimenomaan pelkän emokaupungin tulisi klaarata taloudellisesti verotuloillaan ilman menestyvien konserniyhtiöiden vuosittaista ylijäämää ja miljoonien subventiota?

Mitä, eikö Vaasa olekaan kriisikunta? Näin minulle kertoi ex-kaupunginhallituksen puheenjohtaja kun kysyin miksi Palosaaren kirjasto pitäisi sulkea 16000e säästön vuoksi. No, kun Vaasa on kohta kriisikunta????

Kyllä vaasalaisten kauppiaiden pitäisi katsoa peiliin. Tavara loppuu jo hyvissä ajoin ennen joulua, pitää mennä hakemaan Seinäjoelta.

Pakkanen ja muutama sentti lunta toivat taas Vähäkyrö–Vaasa-väliselle tielle nämä ajotaidottomat nysvääjät jotka vetävät 60–70 km vauhtia ajaen pitkiä autoletkoja, kulkisivat busseissa kun ei taidot riitä!

Mitä vielä yllättävää voi tulla yhdistymisen seuraksena? Esim. aluelautakunta 10e/hlö. Mitä tämä tarkoittaa? Joku Singsby haluaa kylätalolle uuden huopakaton, 10.000e, Vaasa maksaa. Nyt ollaan kyllä tekemässä liittoa rkp-porukan kanssa. Ei hyvältä kuulosta. Onko niin että Mustasaari sanelee ehdot. Mua ei kyllä kiinnosta liittyminen pätkääkään. Laihia on ykkönen.

Kyllä näin on, että joulua odotetaan pelolla ja ahdistuksella aivan liian monessa alkoholistiperheessä. Kun toivoisi, että edes silloin kuningas alkoholi ei menisi tärkeysjärjestyksessä kaiken muun edelle. Jouluna haluaisi,että kaikilla perheessä olisi hyvä ja levollinen mieli. Ilman pelkoa ja surua.

Ihmettelen suuresti Pohjalaisen tapaa käsitellä Vaasan keskussairaalan asioita. Psykiatrian yksikön vaikeuksista kirjoitetaan sivukaupalla oikein kuvien kera. Sen sijaan synnytysyksikön saamaa, jo toista perättäistä laaduntunnustusta, Pohjalainen ohitti pienellä, yhden palstan jutulla. Suomen reilusta kahdestakymmenestä synnytyssairaalasta vain neljällä on voimassa oleva vauvamyönteisyyden laaduntunnustus. VKS on ainoa, jolle tunnustus on myönnetty kaksi kertaa peräkkäin.

Kiitos teille Ida, Sonyja, Katja, Oskari, Jaakko, Aapo, Rasmus ja Ville, olette parasta tehojoukkoa. Hyvää joulua teille ja tammikuussa jatketaan. Oppilaisiinsa erittäin tyytyväinen ope.

Mitenkäs nyt suu pannaan kun diesel onkin loppupeleissä vähiten saastuttava.

Surullista, erittäin surullista, että Mtv ei ole löytänyt yhtään työntekijää, joka hallitsisi suomenkielen kieliopin tavutussääntöjä. Pliis, kysykää neuvoa kielitoimistolta.

Sisältyykö kuohuviini hiusten leikkauksen hintaan?

Jeesus tuli korvaamaan jumalan, joka on alkuperältään juutalaisuskon Jahven hahmo.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi