Lukijoilta: TEKSTATEN

TEKSTATEN

Vaasan kaupungin henkilöstö on tehnyt jo usean vuoden säästöjä ja sama jatkuu edelleen. Tämä tulee näkymään sairaslomina, kun jaksaminen viedään äärirajoille. Kaupungin johdon toiminta on ollut aliarvoista jo vuosia, palveluja heikennetään ja veronmaksajat joutuvat maksumiehiksi.

Olin nuorempana töissä hotellissa. En osannut kieliä, pääsin uuteen hotelliin kerroshoitajaksi. Työkaveri oli englanninkielinen Chöli. Hyvin tulimme toimeen käsin puhumalla ja hauskaa oli...

Vaasan kaupungin johdolle tiedoksi. Nyt ei ole lama niin kuin 90-luvulla. Elämme noususuhdannetta. Mitäs sitten tehdään kun tulee oikea lama, kun nyt puhutaan 25 miljoonan säästöistä?

Kylläpä Orpo luettelee mihinkä he eivät suostu hallituksessa vaikka hävisivät vaalit. Rinne saa kanssa miettiä ettei käy kuin petturi-siniselle. Huom. Kuka olikaan vaaleissa toinen? Ei voi sivuuttaa.

Onko tuleva hallitus alistettu ympäristöjärjestöjen, ilmastopanelistien ja Sitran käskytykseen? Äänestimmekö turhaan?

Ei mustasaarelaiset mitään muureja ympärilleen ole kaivanneet. Vaasalaisethan ne raja-aidoista haaveilee.

Olen sanattomasti surullinen Suomen naisten jääkiekko maajoukkueen puolesta. Lopputulokseksi tuli väärä päätös. Ei koskaan saisi tärkeää päätöstä tehdä vain yksi ihminen. Saksalainen videotuomari ei uskaltanut tehdä lopputulospäätöstä oikeudenmukaisesti Suomen joukkueen hyväksi.

Mitä enemmän Vaasan RKP leuhkii mitättömällä vaalivoitollaan maamme lehdistössä, sitä vähemmän muu Suomi Vaasan rannikkoseudusta välittää.

Miten Vaasalla on varaa ottaa lainaa yli 75 milj. H-taloon, kun samanaikaisesti pitäisi sopeuttaa taloutta 25 milj. edestä? Kalliiksi tulee uudet rakennusneliöt. Korjatakin voi sekä kehittää ja säilyttää nykyisiä palveluja. Missä järki ja kohtuus?

Onhan se kiva markkinoida Vaasaa Pohjanmaan suomenkielisimpänä kaupunkina, kun rkp on kaupungin valtapuolue.

Valtuustossa Arja Miettinen teki toivomusponnen Palosaaren kuntosalin säilyttämisen puolesta. Ponsi hyväksyttiin yksimielisesti. Virkamiehetkö nyt astuvat päättäjien varpaille. Eiköhän tämä pitäisi viedä kh:n päätettäväksi?

Olisi mielenkiintoista tietää miten edellinen kuntaliitos (oliko v. 1973?) Vaasa–Mustasaari päätettiin, hyväksytty reikäleipäkunta.

Välittömästi seis sairaalan H-talo, kunnes kustannukset jaettu uudestaan. Niitä ei kaadeta vaasalaisten niskaan.

Älkää siellä Vaasassa postin myymälää surkutelko. Kun Kokkolassa pari vuotta sitten siirrettiin samat toiminnot keskustan alueella olevaan kauppaan, niin sekä palvelun taso ja tehokkuus ja aukioloajat vain paranivat.

Mustasaaren pääkirjaston huono palvelu. Kävin 27.3. varaamassa kirjan, joka oli lainassa (eräpv. 10.4.). Sanoin tarvitsevani kirjan parin viikon kuluessa (yleensä kuuntelen äänikirjoja), koska 15.4. olisi Vaasan pääkirjastossa dekkarima. Kävin kyselemässä kirjaa 10.4. klo 19.45, mutta kirjaa ei ollut palautettu. Sain tekstiviestin ti 16.4., että kirja olisi nyt lainattavissa. 15.4. dekkarima jäi väliin.

Paras mahdollinen pääministeri suomelle tässä hetkessä olisi Jussi Halla-aho. Ylivoimaisesti älykkäin ja osaavin vaihtoehto.

Äänestystuloksen perusteella moni suomenkielinen äänesti rkp:n edustajaa. Miksi ihmeessä? Nyt Vaasan seudulla on täydellinen rkp:n hegemonia ja Vaasan edunvalvonta eduskunnassa on ruotsinkielisen pienpuolueen varassa ja Vaasan maine ruotsinkielisenä kaupunkina sen kuin vain kasvaa!

Harmittaa kun tulin hävittäneeksi rippipukuni vm-68. Se olisi nyt ylläni mitä muodikkain. Housut lyhyet ja takki selvästi liian kireä. Se yllä voisi mennä vaikka lukemaan uutisia tai juontamaan ohjelmaa televisioon.

Katsokaakin nyt ettei Urpilaista päästetä taas rahaa kylvämään maailmalle. Ettekö muista miten kävi Kreikan satojen miljoonien? Niin lyhytkö on taas muisti?

Ruotsi voi kääntää kellonsa Suomen normaaliaikaan.

Kuorofestivaalien nonstopkonserttien ehdottomasti paras esityspaikka on Rewell Center.

Kylläpäs säästetäänkin suuria summia taiteiden yöstä.

Kiitos Pohjalainen-lehdestä tänne Kajaaniin. On ilo lukea pohjalaisten suurista vaalivoitoista täällä lomalla. Hyvä vaasalaiset, hyvä kolmikko. Onnittelut.Me vanhat vaasalaiset.

Kyllä mustasaarelaiset saa Vaasassa käydä. Ei ainakaan vielä ole portteja rajalla. Mustasaarelaisille tiedoksi: Botniahallista Vaasa omistaa 50% eli kyllä siellä saa käydä vaasalainen vapaasti.

Kommentoi