Lukijoilta: Tekstaten

Vaasa opiston/Arbiksen syksy 2019 täyttä haaskausta. Informaatiota vain katso vaasa.fi/vaasa-opisto (vasa.fi/arbis) ja siellä saa klikkailla linkkiä toisensa perään ennen kuin tietoa saa. Kuinka monella opiston asiakkaalla on tähän soveltuvat laitteet ja taidot?

Mökkirannan vesi harmaata ja täynnä epämääräisiä vesikasveja ym. mömmöä. Onkilahdesta jo kahtena kesänä sitä itteänsä mereen ja työväenpurjehdusseura vuosikausia uittanut kaljakuset ym. Palosaaren Sundin veteen. Mihinkäs Wasaline ja risteilyalukset päästävät jätteensä, Varisselällekö? Olisi myös tosi ystävällistä, että veneilijät tyhjäisivät septitankkinsa asianmukaisesti eivätkä merimatkan aikana mereen. Uima-allas omassa pihassa ei merta pelasta.

Rajuja tuulia Gretalle Atlantille. On pölypunkin pissiä millä mällää. Moottoriurheilulle stoppi ja heti!

Hei sinä kielitaidoton, sinun kannattaakin pysyä pois sivistyksen parista. Vaasan kalarannan kaupoissa myydään herkkuja monella kielellä.

Kari Uusikylä osuu usein kolumneissaan, mutta nyt tuli paha ohilaukaus koskien yliopistoa. Itsenäisen yliopiston säilyttäminen ei ole tällaisen huulenheittelyn arvoista ja kannattaisi tarkistaa hieman tosiaisoita suhteessa kokonaiskuvaan yliopistojen säilymisestä. Sitten turhat virheetkin jäisivät pois, kuten täysin yhteydeltään ja mittakaavaltaan väärä rahamäärä. Mistä käsitys kirjaston alasajosta? Suunta on juuri päinvastainen. Ja mikä tässä Katajamäessä viehättää. Hän oli dekaanina kuskin paikalla ja olisi voinut tehdä paljon jos olisi halunnut. Nyt rohkeasti tutustumaan yliopiston uusiin linjauksiin. Saattaisi löytyä jotain vanhaa viisastakin viehättävää.

Pitäisi peliautomaatit poistaa. Huomioikaa että nuo automaatit myös piristää vanhuksia ja aivotyöskentely aktivoituu. Kaikki eivät pelaa omaisuuttaan vaan harrastavat. Vakavampi juttu on lasten sotapelien pelaaminen vaikka rahaa ei niin kuluisikaan.

En tiennytkään, että kuntatekniikan eläköitynyt johtaja oli niin kielitaitoinen että seuraajaa on vaikea löytää.

Millaisen ihmisen etiikka sallii yrittäjäksi ryhtynyttä nimittää hurrisilakaksi?

On kyllä yhteiskuntamme arvot käyneet kummallisiksi. Jostain joutavasta somepostauksesta väännetään oikein porukalla, että oliko kunnianloukkaus vai eikö ollut. Rollaattorimummojen ryöstely ja vainoaminen ei kiinnosta juuri ketään. Kun se nyt vaan on niin.

Kepu jatkaa pehmeiden iskujen jakoa Vaasalle! Luvattu miljoona laajan sairaalan valmiuteen suli 97%. Me muistamme tämän tiettynä päivänä.

Miksi ammattilaiset kuten Björn Öst eivät uskalla puhua lasten vieraannuttamisesta. erotilanteissa vieraannuttajista 80% on äitejä. Vieraannuttaminen on lapsille vammauttavaa välivaltaa. Siitä huolimatta siihen ei Suomessa puututa millään lailla. Lastensuojelu on täysin hampaaton/puolueellinen näissä tapauksissa.

Laajan päivystyksen perustaminen Vaasaan on täysin perusteetonta, niin kauan kun ei yhteispäivystystä edes saada toimimaan. On väärin istuttaa potilaita aamusta iltaan odottamassa jotain palvelua. Sotessa on kysymys ainoastaan tästä, muutama lääkäri lisää pyörittämään terveyskeskuksiin ja päivystyksiin syntyviä jonoja. Näyttää tässäkin asiassa olevan kysymys johtajuudesta, kuten muillakin toiminnoilla Vaasassa. Pitäisikö lääkäreiden olla töissä joko tai julkisella/yksityisellä.

On se jännä tai kumma kuinka Jaana-Stiina vihaa Pekka Lainetta niin paljon, että sitä toistaa monta kertaa vuodessa. Eikö Nymanin besserwisser-ylimielisyys ole jo tullut selväksi? Jos yksi toimittaja ei tykkää Santanasta niin mitä sitten? Ja Jaanan faktat oli Trumpia. Hyvä P Laine!

Äiti yrittää kaikin tavoin estää isän ja lasten tapaamisen. Äiti kertoo lapsille isästä negatiivisia asioita, lapset kuitenkin kaipaavat isää ja haluavat tavata. Äidillä itsellä niin paha olla ja vain kosto mielessä. Lastensuojelu uskoo äidin sepityksiä. Isäkin on hyvä ja rakastava vanhempi.

Taas nousi kohu kun Mäkynen kyseli mamurahojen määriä joita kotoutettavat postittavat kotiin sukulaisilleen, sohaisit kukkahattujen ampiaispesään.

Vain ja ainoastaan kannustusta ja ymmärrystä tarvitsee VPS! Ei vitsailua julkisessa tilaisuudessa, jota olin kuulemassa vähän aikaa sitten. Minä toivon pelaajille ja valmennusjohdolle jaksamista ja uskoa parempaan!

Miksi ihmeessä valittaa vain junien epäsiisteydestä. tutkikaa päiväkoteja, kouluja, sairaaloita. Monia työpaikkoja ei siivota koskaan. Ei tarvitse kaukaa hakea sairauksien syitä, kun parhaimmillaankin vain keskilattialla pyöräytetään.

Vaasassa on myös taloyhtiö minkä kellarissa on joka päivä vuodesta toiseen vieraita autoja pysäköitynä paikolle missä ei ole pysäköintiä. Me autopaikkojen vuokraajat olemme vain näiden autojen tiellä!

Yle oli kehittänyt hellyttävän nyyhkytarinan jostakin isoäidistä, jonka tytär aivan ilman omaa syytään oli Al-holin leirillä, ja nyt olisi kova hinku takaisin kotisuomeen sossun elätettäväksi kersoineen ja huntuineen päivineen.

Puoluetuki ja sen järjettömän suuret korotukset. Mihin ihmeeseen niitä ihan oikeesti tarvitaan? Eikö Suomessa ole enää todellisia tarvitsevia, kuin poliitikkojen edut?

Syvä kiitos ja kumarrus teille kaikille, jotka heitätte kuranttia tavaraa kierrätyksiin, me ammattilaiset teemme miljoonia vuodessa niistä.

Ne lähtömaihinsa Kela-tilinsä lähettävät kertovat samalla että tulkaa tekin tänne Suomeen, näin hyvin täällä tienaa tekemättä yhtään mitään ja kaikki on ilmaista.

Meillä oli kesälomalla sukulaisia Vaasassa vierailulla Itä-Suomesta, ihmettelivät liikkeissä käydessään eikö Vaasassa osata suomenkieltä edes palveluammateissa.

Ilmastonmuutos on kyröönjoelle torella erinomaanen juttu. Rapasammakkua pääsöö uimhan yli, siitä hualimata son putsannu veten niin hyväksi. jotta matkalla voi ottaa hyvääset plöröt, Eikä tuu riuku miälhen.

Fiskets hus on suunnattu ruotsinkielisille... suomalaista palvelua saa maakunnasta.

Meillä kasvatetaan huippu-urheilijoita. Miksi ei kasvateta valtion tuella huipputiedemiehiä, huippuarkkitehteja ym.? Minusta on älytöntä, että kaikki resurssit keskitetään urheiluun, josta ei ole kenellekään mitään hyötyä!

Katsoin KPV-HJK-peliä ja Kokkolassahan näytti olevan kenttä kuin hieman pienennetty Hietalahti, ennen Elisan aikoja. Hyvin mahtui tuo kauden ennätysyleisö, reilu 3 000 katsojaa. Mihin ihmeessä Vaasassa oli tarve laittaa 20 me uuteen stadioniin, Kokkolassa sentään liigafutis jatkunee, toisin kun taitaa Vaasassa käydä?

Koulukiusaaminen, mutta vielä vähemmän on esillä taloyhtiökiusaaminen, joka on verrattavissa koulukiusaamiseen. Syrjintää, ei valita mihinkään, käyttäydytään narsistisesti (kourallinen yhtiökokouksessa). Sillä ei ole mitään merkitystä kuinka kauan olet talossa asunut.

Aina, kun on huoli, niin pitää reagoida (Björn Öst 5.8.) eron toinen osapuoli, joka tekee perättömiä ilmiantoja on 85% tapauksista äiti, joka haluaa tulkita jotain muuta kuin asiat oikeasti ovat. Syytteitä nostetaan kiusaamismielessä eron jälkeen. Kaikkia osapuolia kyllä kuullaan, mutta sukupuolirasismin vuoksi ns. ammattilaiset uskovat äitiä.

Vikingloton arvonta tapahtuu Norjassa ja niin suurimmat päävoitotkin menevät Norjaan. Huono tuuri 6 muulla osallistujamaalla?

Henrik Gräsbeckin kirjoitus liikennekyselyn toteutuksesta ja sisällöstä on erittäin aiheellinen. Se antaa aiheen kysyä miten tällaiset laajamittaiset keskustan liikennejärjestelyt oikein syntyvät ja miten aiheellisia ne ovat. Varsinkin kun samanaikaisesti katujen peruskunnostus suorastaan huutaa korjaustarvetta, johon ei tunnu liikenevän juurikaan rahoitusta.

Vaasan kasarmialueen parkkisakkorysä on laiton! Alueella ei ole ensimmäistäkään pysäköintikieltomerkkiä, silti parkkipirkko sakottaa. Jos on pysäköintikielto, lain mukaan sen pitää osoittaa selvästi kieltomerkillä, jotenka sakotusmenetelmä on laitonta.

Automaa Saksassa välähti kamera, ylinopeus 9 km/h (50 km rajoitus). Jännitti ihan hirveesti mitä seuraa. Parin kuukauden päästä tuli 10 eken sakko. Suomessa vastaava 170 ekeä.

Trump tahtoo ostaa Grönlannin. Venäjä tahtoo ostaa Raippaluodon tai Valassaaret. Aikoisivat avata sinne ahonlaidan Sberbankin, jossa myytävänä 6 senttiä litra Iran-dieseliä ilman SDP-punaväriä kaikille Sberbank-rahastoon vähintään 50 000 euroa sijoittaneille. Englanti tahtoo vuokrata Suursaaren 60 vuodeksi. Venäjä tahtoo vaihtaa Novaja Zemiljan ilman aluevesioikeuksia Hawaijiin että USA näkee paremmin Venäjän pohjoisen laivaston.

Rakasta lähimmäistä niin kuin koiraasi.

Kepu vihervasurien ja piskuisen RKP:n tuella on jälleen nostamas työssäkäyvien kustannuksia ja tyhjäämäs maaseutua. Kepun nostaessa polttoaineiden hintoja se on valmis jakamaan kymmeniä miljoonia kehitysapuna Afrikan klaanipäälliköille, tuon avunhan voisi ottaa vaikka niistä maataloustuista ja jakaa sen niille klaanipäälliköille?

Yhdenkään puolueen edustaja ei koskaan ota kantaa eläkekattoon. Miksi Suomessa ei onnistu vaikka muissa Pohjoismaissa on. Näin miettii 1 400 nettoava, yli 40 vuotta työuraa takana sair. hoitaja.

Kun kalat syötetään vieraslaji merimetsoille kalan hinnaksi tulee keskimäärin 8-kertainen lihaan verrattuna. Miksikähän suomalaiset syövät niin vähän kotimaista kalaa?

Hienot kukkaistutukset Närpiössä. Menkääpä tutustumaan Laihian keskustaan ja terveysaseman rikkaruoholoistoon. Nimim. Ei kuulu mulle.

Mikä näitä Vaasassa asuvia ruotsinkielisiä vaivaa. Eiköhän asia ole niin, että asumme kumminkin Suomessa, ja täällä puhutaan pääkielenä suomea jota kaikkien on osattava. Ruotsinkieltä ei tarvi kaikkien osata.

Suomenkielisen maakuntalehdenkin pitäisi hiukan miettiä mitä kuvaa Pohjanmaasta antavat. Kriittinen saa olla mutta vaalitkin meni jo.

Näitten sähköverkkoyhtiöiden sähkönsiirtomaksut alkaa jo täyttää kiristyksen tunnusmerkit. Koska kilpailua ei ole, niin on pakko maksaa järjettömiä hintoja. Varsinkin kesämökkiläinen joutuu maksamaan muutaman viikon mökillä oloajastaan satoja euroja pelkästään sähkön siirrosta! Oma kesämökin sähkölasku vuodessa on noin 350 e. Ja itse sähkön osuus tuosta hinnasta on 15 e. Oman aggrekaatin hankkiminen alkaa tuntua jo järkevältä vaihtoehdolta.

Eiköhän ole YIT, joka korvaa kesäpingviineille hukkaan menneen kausimaksun, ei pingviini.

Migrin vastaanottojärjestelmässä on reilut 9 000 henkilöä. Heistä n. 7 000 on saanut ainakin yhden kielteisen päätöksen. Suurin osa on tullut maahan v. 2015. Kuinka paljon rahaa yhteiskunta on laittanut heidän elättämiseensä, tulkkaukseen ja oikeuskuluihin näinä vuosina? Missä järki?

Yksikään ihminen ei todellisuudessa ole koskaan käynyt kuussa. Totta, vai tarua?

Vieraannuttajaäiti saa manipuloinnillaan myös lapsen uskomaan ja sanomaan mitä tahansa. Valemuisti on totta lapselle. Uskaltaako eronnut isä enää edes taputtaa lastaan, isoisästä puhumattakaan. kun narsistiäiti on muut keinot käyttänyt kiusatakseen isää, aina on jäljellä vielä tämä iljettävä valttikortti ja toiset sitä sumeilematta käyttävät. Lapsen etuhan on äidiltä unohtunut jo ajat sitten.

Kun Suomi oli vielä itsenäinen valtio ja päätti omista asioistaan, oli hallituksella ja eduskunnalla muutama avustaja. Nyt kun kuulutaan eurostoliittoon eikä saada enää itse päättää mistään, niin kaikenmaailman avustajia ja sihteereitä pyörii eduskunnassa lähes sata! Koska kaikki lait ja määräykset kuitenkin tulevat suoraan EU:sta ohi hallituksen, niin mihin heitä oikein tarvitaan?

OK jos eläkeläinen haluaa tuhlata rahansa, mutta miksi sitä lehdessä kuuluttaa.

Valehtelu lihansyönnin ilmastohaitoista pitää lopettaa. Ei se lihansyöminen vaikuta ilmastoon mitenkään, vaan se missä ja miten se liha tuotetaan tai onko se ehkä riistalihaa.

Kirkkopuistikon pyörätie järjettömyyden huippu, menee samaan sarjaan museoviraston ja ely-keskuksen mielivaltaisen toiminnan kanssa.

Seida Sohrabilta erittäin osuva kirjoitus kivikaudelle jämähtäneestä ideologiasta, jota myös uskonnoksi sanotaan. Häntä ei edes vihervasemmisto voi niin helposti rasistiksi syyttää. Hienoa. Näitä lisää!

Miksi ilmastohysteriaa lietsotaan, lue Pentti Ruotsalan kirjoitus 20.8. Niin totta, ajatelkaa nyt omilla aivoilla.

Nyt SDP:llä kunnon tavoitteet; 4 pv työviikko ja 6 t työpäivä. Vaasan työnantajat voisivat ottaa uudistuksen käyttöön niin johan loppuisi työvoimapula.

Kyllä Ristinummella on hienoa asua, täällä asuu todella fiksua porukkaa.

Rinteen hallitus petti odotetusti vanhukset ja hoitajat, mutta kehitysapuun on varaa laittaa ensi vuonna 70 miljoonaa euroa lisää.

Vuokrataso maassamme ja Vaasassa törkeä. Pienituloisen ei kannata olla duunissa. Esim. 45 neliön kaksio Raastuvankadulla 660e ja vesi. Välttävässä kunnossa olevasta on liikaa. Kohtuu 450-500e.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi