Lukijoilta: TEKSTATEN

Vaasan akkutehdas. Jos pystytte valmistamaan 5-6 kg/kwh painavan lithiumakun joka maksaa alle 200 euroa/kwh niin kysyntää varmaan on. Skootterin 48 volt tai 60 volt vaiko Porsche Taycan 800 volt akku jota pystyy lataamaan jopa 350 kw teholla. Mikä muoto ja mikä jännite, pitää neuvotella varmaan autotehtaan kanssa. VW Golf GTE pistokehybridin hinnalla saa 2 tavallista samaa Golf-autoa myös Saksassa. Ei siis järin hyvä investointi vielä.

Venäjällä metsää palaa Belgian kokoinen alue (Pohjalaisessa). Suomessa 20 000 twh turvetta suossa eli 2 200 miljardia litraa bensiiniä. Sitä ei saa käyttää koska siitä tulee päästöjä mutta metsäpalosta vain savua. Vaasa lisää lämmön talteenottoa jätevoimalassa mutta Lontoossa ei ole edes kaukolämpöverkkoa ja jäteastiat ovat omakotialueella jalkakäytävällä. Olkiluoto 3 on 4300 mw josta sähköksi 1600 mw ja lämpöä mereen 2700 mw teholla.

Raastuvankatu on jo pyörä tie. Rahat sijoitettava kunnon pyörämerkkeihin, toinen hyvä puolitettu, toinen päällekäin, kumpaa puolta ajat? Pyörätien alku ja loppu pitää madaltaa, ettei renkaat puhkea terävista reunoista. Pyöräilijät käyttäkää kypärää ja soittokelloa. Suunnittelijat, ajakaa joskus pyörällä, näette kuinka käytännössä tämä suunnittelunne toimii!

SDP:n Antti Rinteen vihervasurihallitus kepun maajussien vahvalla tuella nostaa suomalaisten tienaamien rahojen lapioimista Afrikan klaanipäälliköille. Piskuiselle RKP:llehän käy kaikki, kunhan ei kajota heille ainoaan tärkeään asiaan, ruotsin kieleen.

Antti Lindtman räjäytti 4 vuotta eduskunnan etupenkillä hallitusta. Nyt olisi ollut tilaisuus ottaa sitten vastuuta, mutta meni Vantaan miehellä vellit housuun. Onneksi Tampereelta löytyi mies paikalleen, jolla myös pieni lapsi kotona.

Kiva kuunnella kun naapuri yskii tupakkayskää. Tässä vaiheessa pitäis ymmärtää lopettaa!

Ihmetellä täytyy kun kourallinen isiä ja äitejä hyväksyy parveketupakoinnin valituksista huolimatta. 4. polven mummu (lapset rakkaita).

Toni Viljanmaan talousoppi. Lisää valtionvelkaa ja rahat uusiin autoihin. Uusilla autoilla Suomi nousuun. 30 000 euron auton arvo 3 000 euroa 15 vuoden päästä eikä kelpaa kenellekään, kun taas veroja nostettu ja järjestelmää muutettu. Hyvä investointi. Vakaa tuotto. Kokoomuksen agenda on ottaa Afrikan 30 miljonaan väkiluvun vuosikasvu Eurooppaan, että saadaan investointeja ja päästöt kuriin.

Demarien kansanedustaja sai ryhmältään synninpäästön karkeista, vuosientakaisista mielipiteistään (Pohjalainen, 17.8.). Perussuomalaisten kansanedustaja esitti epäsuoraa, myös karkeata kritiikkiä, eduskunnan puhujapöntöstä. Kansanedustajan palkkako on muuttanut edellisen mielipiteitä ? Jälkimmäinen voi ilman syytepelkoa sanoa puhujapöntöstä 1/6:n eli vähintään 33:n kansanedustajan tuella, melko vapaasti, rehellisesti, avoimesti. Molempiko pahempi?

Jospa sinä tupakansavusta valittava tyyppi katsoisit peiliin ja miettisit paljonko olet lykännyt elämäsi aikana kehoosi myrkkyjä. Hiustenvärjäykset, meikit ym. ja kaikki loppupeleissä pakkauksineen pilaa vesistöjä myrkyillä ja muovilla.

Nyt on syytä varoa tallettamista Sampo-pankkiin. Toimitusjohtaja haluaa negatiivisen koron rahoillemme???

Vähäänkyröön vanhalla harmaalla farmarimersulla ajava ei tiedä liikennemerkeistä ja säännöistä yhtään mitään. Kortti pois.

Kuka ottaisi vastuun tästä täydellisestä puhalluksesta nimeltään lamppujenvaihto. Elektroniikkateollisuus lobbasi ilmeisesti tehokkaasti. Vanha kunnon hehkulamppu kesti pihalamppuna vuosikausia. Nykyiset ledilamput ulkona vain muutamia kuukausia – sitten jo himmenevät vaikka kuinka mainostettaisiin kymmeniätuhansia käyttötunteja. Kustannuksia syntyy koko yhteiskunnan tasolla niiden jatkuvasta vaihtamisestakin.

On kummallista, kun amerikkalaiset on äänestäneet Rashida Tlaibin ja Ilhan Omarin kongressiin asioita hoitamaan, mutta näiden kaikki aika kuluu Israelin vihaamiseen.

Välilevyn pullistuma voi repivässä liikunnassa (myös niksauttelija) parhaimmillaan katkaista pinteessä olevan hermon. Sitä ei voi korjata. puhjetessaan, geelimäinen neste polttaa hermoja ja saa aikaan helv... kivun. Jalat menee alta, jatkuva kipu, ja virtsa tulee ehkä housuun loppuelämän. Joten kannattaa kyllä miettiä, rikkoako itsensä esim. maastavedoilla. Paraneehan se hyvällä tuurilla, itsellä kesti vuoden. jumppaa ja kävelyä.

Vaimo toi Prismasta savustetun siian, avasin paketin, kalasta oli puuttui pää sekä pyrstö. Kumma juttu. Kala oli kumman torson näköinen. Yleensä kauppias ei vähennä tavaraa vaakalle vietäessä. Olisi kiva kuulla selitys vai olisko siinäkään päätä tai häntää.

Oliko se Belgia tai Unkari, joka ei ota pakolaisia näin löysin ottein kuin Suomi ja varsinkin vihreiden Haavisto. Aika hiljaa vaan ollaan, kun ollaan tehty kansan selän takana häpeällisiä tekoja.

Christina Knookalalla todella erikoinen: yksikin pätevä hakija johtajan virkaan riittää! Hakijoiden vähäisyyshän kertoo nimenomaan Vaasan heikosta vetovoimasta.Runsas hakijoiden määrä mahdollistaa sen, että kaupungin tehtäviin voidaan valita osaavat ja kyvykkäät johtajat.

Miksi kaikki Vaasan keskustan alueen 7 pankkiautomaattia sijaitsee torin ympäristössä? Miksi VKS:n automaatti piti poistaa? Käsittämätöntä!

Matti Jaakkola! Oudon mitäänsanomaton kirjoitus 21.8. Jos sinä et ole kokenut muutoksia mainitsemiesi asioiden vuoksi niin se ei tarkoita ettei kukaan muukaan ole. Lopuksi kehotat vaikuttamaan tulevaisuuteemme. Missä, mitä, milloin?

Persut ovat lapsellisia kitisijöitä kautta linjan!

Miksi taas tuhansien kuluttajien pitää useana päivänä juoksuttaa vettä ja maksaa täysin turha kulutus? Huuhdelkoon ja maksakoon sotkija, siis Vaasan vesi. Niinhän minäkin sprinklerurakoitsijana joudun maksamaan Vaasan vedelle, jos sotken heidän verkoston. Samat säännöt siis kaikille. Onko rahat loppumassa loppuvuodesta vai kaunistellaanko tässä taas jotain vuototilastoja?

Hienoa että saadaan juustotiski taas halliin. Ei p-paikat ongelma: Tampereen kauppahalli täynnä eikä siellä p-paikkoja.

Varatuomari kuuluu yläluokkaan. Häneltä puuttuu realismi verorahojemme käytöstä.

On se kiva nähdä miten paljon kaupunki säästää rahaa ja kuntotalon siirrolla. Konsulteille riittää, kumma kyllä rahaa.

Mitä nyt? Ei tullut Vaasa-opiston perinteistä opinto-opasta. Mistä mumma ilman tietsaa nyt löytää mieluisia kursseja? Halutaanko vanhoista uskollisista asiakkaista näin eroon?!? Ja minne vakioasiakas vie auton? Vastauksia pliis.

Sinulle, joka et usko, että tyhjästä voi mitään räjähtää, miten siitä on joku voinut silti luoda jotain?

On todettava, että maamme on yksi maailman korruptenuimmista maiista. Tätä ei tunnusteta, mutta ay, EK, politiikot, minist. virkamiehet määrää kaikesta. Mätää on ja pressa täysin turha. Maahan saatava muutoksia, Demokratiaa ei ole.

Laitatko liikuntatoimenjohtaja Mika Lehtonen vaasalaiset urheiluseurat maksamaan Vaasan kaupungin virkamiesjohdon miljoonien eurojen töppäykset? Typerääkin typerämpää.

Miksi muka johtajan virkaa hakeneiden vähäisyys hämmästytti? Tavallinen vaasalainenkin tietää, että kovat kielitaitovaatimukset ja ruotsin kieli karkottavat työnhakijat Vaasasta. Itse olen asunut useassa kunnassa eri puolella Suomea ja kaikkialla Vaasa on mielletty varsin ruotsinkieliseksi paikkakunnaksi:

Ristinummelta voit ostaa asunnon alle tonnilla neliö, eikö sekin jo kerro ettei sinne kukaan halua muuttaa asumaan.

Eikös se ole hyvä ettei ole eläkekattoa, nykyjärjestelmässä hyvää eläkettä saava maksaa veroja saman verran kuin kymmenet rivieläkeläiset. Tulee nyt edes jostain verotuloja valtion pohjattomaan kassaan.

Niinku mistä niinku näitä niikuttelijoita niinku löydetään jokaiseen niinku teeveen asia- tai tai niinku keskusteluohjelmaan niinku.

Käsittämätöntä seurata ihmisten keskustelua, kuka puhuu suomea ja kuka ruotsia. Jos maailmassa ei olisi muita ongelmia kuin tämä, asuisimme paratiisissa. Tämä jatkuva oman ongelman jauhaminen aiheuttaa vahinkoa koko Vaasalle ja vääristää kaupungin kuvaa muualla Suomessa. Kannattaa laittaa energiansa johonkin hyödyllisempään eikä kompastua tulitikkuun.

Vaasan kaupunki! Irtisanomisianne ei voi aina sysätä valtion niskaan. Samanaikaisesti haette esimiestason henkilöitä ja maahanmuuttopolitiikkanne on hyvin avokätistä.

Kalarannassa kielitaidottomia myyjiä, kun ei osaa kuin jotain ruotsin sukuista murretta.

Sitra lietsoo ilmastohysteriaa,ja kyselee sitten nuorilta miltä tuntuu? Johdattelevaa aivopesua!

Kuulkaas ammattiliittojen edustajat. Tehkää jotain eikä vain selittelyjä lehtien palstoilla.

Kun viimeinkin lopetat narsistin huomioinnin: mielistelemisen ja/tai pelkäämisen – sen voima haihtuu kuin aamun outo sumu.

Muualla Suomessa on ihmisillä oikeasti se käsitys että Vaasa on täysin ruotsinkielinen kaupunki. Ja jotkut paikalliset tätä käsitystä vielä ruokkivat laittamalla kylttejä ja mainoksia ensiksi ruotsiksi.

Joo, s-marketeissa Vaasan ulkopuolella ei osata suomea. Olemme Suomessa.

Ei muutosta pakkomielteen lailla. elämä on täynnä muutoksia. Joku syntyy, joku kuolee. Jotkut menevät naimisiin, jotkut eroavat. Joku sairastuu, joku paranee. Joku saa töitä, joku työttömyyttä. Muruja on elon onni, suurin osa suruja. Rutiinit auttavat selviytymään.

Vai purjeveneiden septitankit ongelma? Entä moottoriveneet?

Vaasan kaikki puistikot pitää muuttaa yksikaistaisiksi jo sen vuoksi, että autoilijat eivät ymmärrä suojatien toimintaa, jos on kaksi kaistaa.

Korjaus Pohjalaisen urheilu-uutiseen: tämän vuoden suomen mm-rallia ei voittanut Esapekka Lappi, vaan hän sijoittui rallissa toiseksi.

Laaja päivystys tulee Pohjanmaan kunnille kalliiksi! Rahat ovat pois perusterveyden- ja sosiaalihuollosta. Turha itkeä vanhushuollon ongelmia ja pitkiä terveyskeskusjonoja, jos samalla vaaditaan pientenkin erikoisalojen miljoonia maksavia ympärivuorokautista palveluja.

Lukiessani näitä pillityksiä ruotsinkielisten ylivallasta ja kielienemmistön kyykyttämisestä, minua hävettää olla vaasalainen. Kuvittelevatko nämä putkiaivot, että saavat tällä kirjoittelulla Vaasasta houkuttelevan kaupungin muualla asuvien silmissä? Viimeaikojen pohjanoteeraus on ollut Kalastuksen talon parjaaminen. Ovatkohan kaikki inkkarit kanootissa?

Amazonilla, Kaliforniassa, Espanjassa ja Siperiassa palaa tuhansia hehtaareja metsiä ja suomalaisten pitäisi idunsyöjien oppien mukaan lopettaa saunan ja talojen puulämmitys ettei synny muka haitallisia hiukkaspäästöjä. Onko enää hullumpaa vihervassareilta kuultu?

Oliko muka jollekin yllätys että Vaasa on muualla Suomessa ruotsinkielisen maineessa, ja johon ei kukaan haluaa muuttaa, näinhän on aina ollut ja Rkp pitää jatkossakin maineen ja monikulttuurin rikkauttaan esillä.

Usko nyt poliitikkoja! Hallituksen eläkesatanen on vaihtumassa eläkkeiden leikkauksiin. Jos eläkkeitä leikataan, mummot on otettava töihin. Kerjuulle en rupea!

Eläkkeellä olevien naisten oli pakko tehdä omat ja pomojensa työt naurettavan pienellä palkalla työajoista välittämättä. On törkeää, että vihreiden naiset veisivät juuri näiden naisten eläkkeet. Hävetkää!

Kansanedustajat voisivat nyt malliksi laskea eläkkeensä puoleen ja sitten pomoporras neljäsosaan. Vaikka oikeasti se leikkaus taitaa mennä kansaneläkkeistä. Jolla ei ole, siltä otetaan sekin, mitä hänellä ei ole.

Teeriniemen väestösuoja on hyvä paikka harrastaa nyrkkeilyä. Itse olen nyrkkeilyn pitkäaikainen harrastaja kiitos tästä päättäjille että saamme jatkaa harrastustamme.

Kyllä on surkeeta katsoa Vaasan päättäjien touhua. Mitähän sieltä syksy tuo vielä tullessaan?

Vaasan kaupungin on aloitettava irtisanomiset kaupungin johdosta ja osaamattomista virkamiehistä eikä työntekijöistä, joilla ei ole minkäänlaista osuutta Vaasan talouskatastrofiin.

Tapetaan häirikkölehmät mutta ei häirikkösusia, on aikoja eletty!!

Kun tuota Laihian hautuumaata niin mollataan, niin menkää Isonkyrön hautuumaalle varsinkin sinne uudemmalle. Siellä isot puut pimittää ja roskaa haudat ja oksia käytävillä. Ei näy työntekijöötä.

Kyllä kai 2000 euron eläkkeestä menee enemmän veroa kuin 20,5 prosenttia, itsellä eläke 1900 ja vero 22,5 prosenttia. Ei ole kyllä oikein.

Miten karhun ampuminen tekee siitä ihmisaran, eikö se kuolekaan ampumiseen?

Vihreät nuoret kadehtii nykyisiä eläkkeitä ja vaatii niiden alentamista. Me olemme itse eläkkeemme maksaneet omalla työllämme. Maksakoot vihreät nuoret omat eläkkeensä vai eikö työnteko maistu kun pitää aikaisempien sukupolvien rahoja hamuta.

Valviran antamat sakot hoitojäteille ovat naurettavia. Minimisumma pitäisi olla miljoona e.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi