Lukijoilta: TEKSTATEN

Ne ihmiset ja Itä-Suomen sukulaiset, jotka eivät pärjää Vaasassa suomen kielellä, eivät varmaankaan selviydy missään muuallakaan. Voi raukkoja, sääliksi käy.

Vika ei ole narsistiäidissä vaan Suomen lainsäädännössä joka syrjii lähtökohtaisesti isiä huoltajuusasioissa. Äiti on olevinaan lapselle paras, vaikka olisi se huonoin vaihtoehto huoltajaksi. Riittää, että on synnyttänyt.

Tv:n tytöt ja pojat! Ihmiset eivät palaa koteihinsa vaan kotiinsa.

Roundup-valtiossa päätettiin testata kohdevaltion älykkyyttä ennen myrkynkylvöä. Yksi ehdotti seuraavaa: Pohjalainen on päättänyt vähentää hiilidioksidipäästöjään. Lehti painetaan hiilipaperille ja valkoiset osat valkaistaan dioksiinillä. Tämä oli kuitenkin liian älykästä. Piti keksiä jotain ihan älytöntä. Keksittiin väittää, että sukupuolia on enemmän kuin kaksi. Jos tämä menisi läpi, niin maaperä olisi kypsää myrkylle. Ja menihän se läpi vaikka joku olikin epäillyt, etteivät ne nyt sentään niin tyhmiä ole. Ja kyllä naurua piisasi )))

Mainos sanoo: juokse kauemmaksi... henkesi edestä. Suomi on turvallinen maa. Ei täällä tarvitse juosta hengen hädässä ainakaan vaatteiden tähden.

Pietarsaaren terveyskeskuksessa lääkäriaikaa antava hoitaja tiedusteli puhunko ruotsia. Toivoin palvelua omalla äidinkielellä, suomeksi. Seuraavalla viikolla oli tarjolla aikoja ruotsin, englannin ja arabian kielellä, suomea puhuvalle lääkärille vasta sitä seuraavalla viikolla. Asummeko oikeasti Suomessa?

Mahmud Abbasin puheet juutalaisten tuhoamisesta alkavat muistuttaa Adolf Hitleriä. Jerusalemin mufti oli Hitlerin liittolainen. Abbasin hallinnolla ei ole työtä, vaan Israel työllistää tuhansia arabeja.

Mulla on akku loppu ja kenttäkin on heikko, akku on loppu ja kenttäkin on heikko, akku on loppu ja...... Kyllä on upeita nämä nykyiset iskelmien sanoitukset, johan tässä Junnukin kalpenee.

Vaasan kaupunki irtisanoo valtavan määrän, 25, onko tuo vitsi? On varmaankin jäänyt kaksi nolla pois? Silloin oltaisiin oikealla hehtaariluvulla. Häyry korjaa tuo 25 ja lisää siihen 00.

Punainen Eila-maito päiväys 13.8. hyvää vielä 24.8.! Mitä onkaan ruokahävikki! Papparainen, Ylistaro.

Kasarmialueen pysäköinnissä ei ole mitään vikaa tai laitonta. Ei muka missään pysäköintikieltoa?! Heti portilla on merkki alueen pysäköintikiellosta. Sitten on p-merkein osoitettu missä kuitenkin saa pysäköidä. Muualla tietenkään ei saa. Siitä voi tulla sakko. Vaikeaako? Ei ole.

Leirintäalue on liian arvokas alue vain parin kuukauden käyttöön vuodessa. Jos Vaskiluodon metsä säilytetään sellaisenaan, mahdollisuus asuinrakentamiseen on vain leirintäalue, Fennon paikka, Niemeläntien varsi ja myöhemmin ehkä Wasalandian alue. Leirintäalue on kaupungin paras paikka komealle rantarakentamiselle!

Viherpiipertäjät jälleen asialla: Vaskiluodosta ei saisi muka tehdä teollisuusaluetta vaan puurakentamisen ja piparkakkutalojen tyyssijan. Voi hyvänen aika! Vaskiluotohan on jo teollisuusalue ja Wärtsilän tulon myötä varsinainen teknologiakeskus, jonka asuinrakentamisen tyyliin sopivat parhaiten modernit ja komeat tornitalot.

Trump or Putin? The Niinistö is the best.

Hallituksen esitys palauttaa ruotsin kieli pakolliseksi yo-kirjoituksissa on käsittämätön. Miksi ylipäätään jokaisen suomalaisen pitää opiskella jotain pientä vähemmistökieltä, jota suurin osa kansalaisista ei tule koskaan tarvitsemaan. Ainoa järkevä ja kansantaloudellinen ratkaisu on velvoittaa kaikki kansalaiset opiskelemaan suomea.

Haloo, mistä johtuu kun Nurmossa talonumerot ei pidä paikkansa. Voi heittää jopa 160 m.

Suomen menestymisen tiellä ovat juntti-isät, jotka aluavat poikiensa pysyvän täsmälleen yhtä tyhminä kuin itsekin ovat. Ilman fiksuja äitejä olisimme yhä metsästysasteella!

Mitä tehdään, kun vanhus ei ota apua vastaan? Istuu keittiön pöydän ääressä ja väittää, että kaikki on hyvin. Ei osaa enää tehdä ruokaa eikä suostu menemään pesulle. Omaiset ja kotihoito eivät voi mitään ja ikäkeskus vetoaa vanhuksen itsemääräämisoikeuteuteen.

IC-juna Vsa–Hki viime perjantaina. Wc törkeässä kunnossa Vaasasta lähtiessä. Miksi maksamme suoraan sanoen p-sta? Lennoilla ei ikinä tätä ongelmaa.

Toivottavasti keskustan uudet kerrostalot tehdään arkkitehtuuriltaan poikkeaviksi, sellaisiksi, että niitä tullaan Aalto-keskuksen tapaan katsomaan muualtakin. Ei pelkkää laatikkomallia.

Turha haikailla yhteisen Kyrönmaan kuntaliittymän perään! Vuosia sitten pyydettiin kuntalaisten mielipiteitä em. asiasta, jolloin tuli täystyrmäys yhteisestä kunnasta!

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi