Lukijoilta: TEKSTATEN

Rikkaruohomyrkky Roundupia ruiskutetaan monta kertaa kasvukaudessa geenimuunnellun soijan pelloille. Ylen uutisten mukaan sitä syötetään Suomessa yleisesti broiler- ja karjatiloilla. Ruokaviraston mukaan lihapakkauksissa ei tarvitse Suomessa kertoa, onko eläimille syötetty geenimuunneltua soijarehua.

Esko Aho hävisi presidentin vaalit Seinäjoen hengen laskeuduttua hänen päällensä. Sama henki on nyt kepun päällä vieden kannatuksen pohjamutiin, ja hyvä niin.

Nightwish Vaasa festivaalin pääesiintyjä 2020. Ei kai tämä mikään salaisuus enää ole.

Kannattaako purkaa Ristinummen palvelukeskusta. On valmis kaupan paikka.

Häyry kertoi, että pitää investoida vaikka velkarahalla? Se kuulemma tuo hyvinvointia Vaasaan? Nyt kun tiedämme mihin on investoitu, Elisa-stadion, hevosurheilu, pesäpallokenttä, Wasa Station on työn alla, niin ei vaan ymmärrä.

Kaupungin johto on näyttänyt osaamisensa, nyt menee vuosia korjata heidän järkyttävän isoja virheitä. Me veronmaksajat vaadimme muutosta kaupungin johtamiseen.

En se kumma, kun kaupungin johtoa haukutaan vääristä päätöksistä, ei muuta kun vaihtoon koko sakki ja Vaasasta elinkelpoinen, vähempi kuoppia kaivetaan ehjiin katuihin, taitavat tehdä kaduista salaa pallokenttiä.

Vaasan yliopistoon hakijoita 4–5000, koulutukseen pääsi 4-700, mitä putojat tekevät? Työttömyys? Opiskelu kannattaa ikuisesti?

Korkeakouluille rahaa, tieteeseen? Entäs opettajiin? Oppilas itseopiskelussa netissä, opetus-tuki-burn out?

Eniten sorsittu ammattikunta ovat maatalousyrittäjät. Kyllä tuntuu siihen verrattuna naurettavalta OAJ:n jäsenten marina. Kerrankin pantaisiin työaika kontrolliin ja vaadittaisiin ammattiopetuksessa ja korkeakoulututkimuksessa tuloksia.

Jäähallia saneerataan isolla rahalla. Eikö kuntayhtymälle ole säästötavoitteita? Kaikki muut hallintokunnat joutuvat säästämään huonosti hoidettujen investointien vuoksi. Onko tunnelin päässä valoa ja jos on niin minkä väristä?

Suomen muuttovoitto onkin oikein jättipotti. Suomeen muuttavat enimmäkseen kouluttamattomia pakolaisia ja Suomesta lähtevät enimmäkseen korkeasti koulutetut. Yhtälö on kestämätön, paitsi viher-vasemmiston mielestä.

75 % ja yli työllisyyslukuihin päästäisiin heti kun siirryttäisiin 4pv/6t työpäiviin. Työkuormaa pitäisi vain jakaa useammalle. Teho/vointi paranisivat.

Se on hyvä, että kerrostalossa on ainakin yksi kyylä, toiset ei ymmärrä tai ei halua ymmärtää, että kerrostalossa ei voi hillua kuin ellun kanat, ja on myös järjestyssäännöt, koskee kaikkia asukkaita, jos et satu tietämään. Voi muuttaa vaikka omakotitaloon, niin voi hillua mielinmäärin.

Vai kevytautoja 60 km/h. Tänä päivänä menee mopotkin auton ohi.

Nyt on nähty superpesiskesän pöljin tuomaripari/syötönvalvoja ottelussa Vimpeli–Joensuu 27.8.

Kappelimäen koulun alueella häiritsevät sekomusiikilla lähialuetta sekä ajelevat millä milloinkin jalkapallokentän käyttökelvottomaksi.

Montako kuolonkolaria on ajettu törkeällä alinopeudella? Mikäli on, onko syytä sakotuksiin?

Kysymys Laihian kunnalle. Mistä saa hakea siemenperunat? Kun Jokisalon tiestä on tehty perunapelto.

Pannaanpa tyttäret katsomaan telkusta, miten työnantajaliittojen edustajat kohtelevat naisvaltaisten liittojen edustajia. Eiköhän hoitajahaaveet ala haihtua! Pidetään vaan hoitajat palkkakuopassa, niin kohta meidän soteala on kehitysmaiden tasolla. Vaikka minusta on jo!

Kyllä on tanssiminen menny kamalaksi käsien alta kieputukseksi, eihän tuo ole mitään tanssimista. Nopeita en kato ollenkaa.

Miten Suomessa voidaan lytätä jatkuvasti härskisti naisia joka asiassa? Kilpailukyvyn puutekin johtuu kuulemma sairaanhoitajista. Kyllä se on vätysmiesten ihan oma syy.

Kaupungin yt:t käytiin. Lopputulos on surkea. Ei puututtu tod.ongelmiin, kuten 2-kielisyyden kustannukset. Vaasa rokottaa eläkeläisiä kaikessa. 2 vuoden päästä muutamme Turkuun,jossa eläkeläiset on ihmisiä.

Toivottavasti viimeinenkin sote-työläinen tajuaa, ettei ihmisen ole pakko tehdä työtä, josta ei saa palkkaa.

Vaasan kaupungin umpisurkea taloustilanne siis aiotaan laittaa kuntoon antamalla loparit kaupungin duunareille ja ajamalla urheiluseurat ahtaalle. Väärin! Saneeraukset aloitettava virkamiesjohdosta.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi