Lukijoilta: TEKSTATEN

Puolestani vihreiden valtuutettu Alhonnoro voi jäädä museoonsa. Minä olen enemmän huolissani kaupungin taloudesta, irtisanomisista, Palosaaren kirjastosta ja liikuntavihamielisistä päätöksistä.

Kiitos Pohjalaiselle, kun julkaisitte Jason Lepojärven mielipiteen. Kiistelty translaki uhkaa naisurheijoiden oikeuksia. Ei kelvannut mm. HS:lle ja useimmille muillekaan lehdille.

Vaasan keskussairaalan päivystys toimii hyvin! Kiitokset henkilöstölle pitkässä ketjussa päivystyksen vastaanotto ja hoito, siirto kirurgian osastolle, hoito ja arviointi, leikkaukseen ja sieltä heräämöön sekä takaisin osastolle hoitoon ja kotiutukseen. Potilas 2, huone 13, osasto T2.

Toivottavasti käytetään asiantuntijoita hävittäjähankinnassa. Jos hallitus päättäisi, niin saisimme 64 kpl kumilenkkivetoista liidokkia.

Kun muutin Vaasaan, hankin kielitodistuksen, hyvät tiedot. En tarvitse sitä missään, en edes Maalahdessa.

Vaasan rahat on mennyt ja menee stadioneihin ja Laihian rahat valtiolle kunnostettuun metsään johtavaan tiehen ja tyhjän teollisuualueen teihin. Siinä sitten ollaan kaksi velkaista.

Tälle mulle kaikki heti -sukupolvelle pitäisi maksaa eläkkeetkin heti vaikka eivät olisi tehnyt päivääkään töitä.

Kumpikohan pitäis päivittää ensin, valojen ohjaaja vai itse valot Kokkolan tiellä Prisman kohdalla. Punaista pukkaa, autoja kymmeniä rivissä, ketään ei vaan näy tulevan rinnakkaistieltä. Tuu kuule seisoon itte sinne aamuisin.

Olipa erikoinen Vaasan sähkön asiakaslehti. Kiinnostaako vaasalaisia todella seinäjokelaisen kylän asiat? Muutenkin kummallisia juttuja asiakaslehteen. Tuollaista lehteä en enää halua.

Kannattaa lukea se Ohisalon haastattelu kokonaan eikä uskoa, mitä persut kertovat hänen sanoneen.

Tämön aivan kaamia tilanne. Järki on eruskunnas Halla-ahon varas.

Vai Vaasan pitää ensin vähentää mustasaarelaiset. Tuon ajatusmaailman takia ylipäätään on kaupungin talous kuralla. Töissä ollaan, puoluekirjalla, kielellä, todistuksilla ja tutkinnoilla, se mitä osataan ja tehdään on toissijaista. No näin on aina täällä komukkasuomessa ollut valtiolla ja kunnilla tapana. Jos kaupungilla olisi oikeasti hyvä johtaja, hän siivoaisi ensin 25 laiskaa ja maanantaisaikuilla olevaa. Niitä löytyy helposti kymmenittäin, joten on runsaudenpula valita. Sama vaikka kulkisi Ulan Batorista, kun vain on hyvä ja tehokas, ja saisi meidän verorahoilla aikaan ja saisi jopa korotusautomaatit stoppiin.

Todellakaan Vaasassa (useimmilla) pyöräilijöillä ei minkäänlaisia sääntöjä noudatettavaksi! Ajetaan milloin minkäkin laisella pyörällä jalkakäytävillä lujaa, ylitetään suojatie kännykkää lukien vilkaisemattakaan sivuilleen ja väistämisvelvollisuus aina muilla kuin heillä! Tietävät, että suojatiellä ollessaan päälle ajava autoilija yleensä syypää! Kamala pyöräilykaupunki tämä!

Suomen valtio omistaa Posti Group oyj:n osakekannasta 50,1 %, joten Suomen hallitus on velvollinen perumaan Postin johtajien suunnitelman alentaa työntekijöidensä palkkoja 30 %. Eikö tämä ole törkeää, jopa lainvastaista toimintaa? Hallituksen pitäisi keskittyä enemmän kotimaan asioihin, ja jättää ilmastovouhotukset vähemmälle.

Postin hallitus tulee erottaa, koska sallii johtajalle miljoonan euron vuosipalkan, vaikka yhtiölle ei ole tapahtunut mitään hyvää.

Kansa, media, politiikot huutaa: lisää poliiseja ja sos.työntekijöitä – väärin. Poistetaan eriarvoisuus ja palkka tasa-arvoisuus tilalle. Asumiskust. puolitettava, palkalla tultava toimeen, eläkeverotus 10 pros.

Palestiinan arabi, joka ampui Robert Kennedyn vuonna 1968, on ollut vankilassa 51 vuotta. Hän tuhosi Kennedyn ja hänen perheensä elämän. Euroopassa liian lievät rangaistukset, vaikka voimakkaat ideologiat?

Missähän lukemissa Suomen kilpailukyky olisi, jos tiede saisi meillä yhtä suuret rahat ja mediahuomion kuin huippu-urheilu? Koskahan nuoria aletaan valmentaa pienestä pitäen tiedemiehiksi ja -naisiksi yhtä tehokkaasti kuin huippu-urheilijoiksi? Ja mik ä hyöty meille kaikille. Ei myöskään vammoja tai menehtymisiä pakollisesta huumeidenkäytöstä puhumattakaan!

Katselin tv:stä lehmien käyntiä lypsyautomaatilla. Oli hirveä kokemus. Me siis juodaan lantaa? Siihen loppui maidonjuonti.

Miksi pelifirmat eivät kehitä pelejä lapsille talon-, auton-, laivanrakennuksesta, erilaisten koneiden rakennuksesta, leikkauksista, sijoittamisesta, koneiden suunnittelusta ym.? Näin nuoriso voisi oppia asioita, jotka kiinnostavat? Lasten pitäisi oppia muutakin kuin ampumista. Eikö?

Kommentoi







Luetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi