Lukijoilta: TEKSTATEN

Pohjalaisessa 16.10. esitetään kysymys, mitä itse tekisit turvapaikanhakijana, jos saisit kielteisen päätöksen. Kunnioittaisin päätöstä. Palaisin takaisin kotimaahani ja tekisin parhaani mukaan oman osani rakentaakseni parempaa yhteiskuntaa ja tulevaisuutta kansalleni.

Silloin tällöin tälläkin palstalla hyökätään Vaasan kaupunginorkesterin kimppuun. Teatteritkin saavat osansa. Nämä tylppäaivot pitävät kulttuurina facebookin, twitterin ja instagramin herjauspalstojen juoruja.

Kateelliset iltapäivälehtien toimittajat ja verottaja ahdistavat suomalaisia urheilijoita vuosi vuodelta, vain negatiiviset uutiset kiinnostaa. Esim. Myllylä, Nykänen ja Latvala.

Kun lukee Pohjalaisen tekstaten-palstaa, tulee mieleen osuva sanonta. Täysi tietämättömyys takaa varmuuden.

Kokoomuksen Petteri Orpo on nyt sitä mieltä kun on oppositiossa, ettei 2015 tapahtumat saa toistua. Sinä Petteri, kepun Sipilä ja ja sinipiikojen Soini päästitte niitä ystävällisiä tulijoita kymmeniä tuhansia rajan yli Ruotsista Suomeen. Nauti ja nautitaan nyt yhdessä saavutuksistanne.

Johan oli aukeamakaupalla manipulaatiota Orpon vierailusta. Nythän hallitus palauttaa koulutuksen tärkeälle paikalle, josta kokoomus sen viime hallituksessa ajoi alas yliopistoista amiksiin asti, kuten kaikki tiedämme. Harva nuori kannattaa kokoomuksen konservatismia. Nykyhallitus panostaa koulutukseen, opiskelijoiden aseman parantamiseen sekä vihreisiin arvoihin ja vastuulliseen ilmastopolitiikkaan.

Oletteko te lihansyönnin vastustajat ajatelleet asian toista puolta, paljonko tulee lisää työttömiä lihajalostetehtaista. Hallituksenkin piti lisätä työpaikkoja mutta tuleeko niitä näin. Annetaan kuluttajien itse valita ilman, että pitää syyllistyä. Kohtuudella kaikkea.

Syntyvyyttä olisi mahdollista kohottaa Unkarin tapaisilla järeillä toimilla; 4. lapsesta äidille verovapaus, 32 000 laina anteeksi lapsen teolla, jne.

Maailmassa miljardi koiraa, miettikää mikä ilmastokuormitus on lemmikkiruokabisneksessä. Vähän toista kun lihan ja maidon kieltäminen.

Mikko Nevantakanen kirjoitti täyttä pötyä. Ei maahanmuuttajilla ole yhtään kantasuomalaisia parempi sosiaaliturva. Sitä paitsi Suomi on hyvinvointivaltio, jossa on hyvät edut ja mahdollisuudet tehdä lapsia. Silti heitä ei juuri synny. Lapsia sikiää nimenomaan kurjissa ja köyhissä olosuhteissa.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi