Lukijoilta: TEKSTATEN

Useiden tänne kirjoittavien mukaan mitkään kaupungin investoinnit eivät tuota koskaan mitään. Luulisi nyt Wasa Stationin yhteyteen, Vaasan parhaalle paikalle tulevan musiikki-kongressikeskuksen sentään tuottavan jotakin. Monessa paikassa vastaavat laitokset ovat olleet tuottoisia ja lisänneet paikkakuntien vireyttä ja elinvoimaa.

Vieraan valtion käsi on jatkuvasti Suomi-neidon pikkuhousuissa, nykyisen kaivoslain mukaan.

Täysin EU:n omaa pönötystä, että Turkki haluaisi liittyä unioniin. Paikallisten mukaan niin tyhmää päätöstä ei ikinä pidä omavaraisen valtion tehdä.

Nyt järki käteen! Kohta Vaasa valoton, jos rikkinäisiä katuvaloja ei vaihdeta. Minkälaista sakkia te päättäjät olette??? Vaasan katuvalot muutenkin huonosti päällä.

Itsepalvelukassat ovat siis asiakkaiden arkea helpottava palvelu. Mistä lähtien itsepalvelu on helpottanut arkea? Palvelu on se, mikä oikeasti helpottaa arkea.

Lehden nimeksi Pohjanmaan Sanomat. Kannatan sitä, se on konstailematon, ei media tai nimiyhdistelmiä. Lehti Vaasa nimenä jäi pois, nyt Ilkka jää pois.

Arvostamani Pentti Ruotsalakin haaveilee entisen Vaasan läänin paluusta, eli pohjalaismaakuntien yhdistämisestä. Ei onnistu toivottavasti, jos onnistuu, niin Vaasa jää kakkosviulun soittajaksi ja Seinäjoki saa uuden maakunnan ykköspaikan. Näin käy vaikka RKP kuinka huiskuttaisi asiassa jälleen kielikorttiaan. Olisi silloin pitänyt olla asialla kun Vaasan lääni silvottiin nykyisenkaltaiseksi, senhän toteuttivat osaltaan silloiset hallituskumppanit kepu ja RKP. Vertailkaapa Vaasan ja Seinäjoen kehityksen eroja tämän nykyisen maakuntajaon ajalta, niin totuus valkenee!

Suomessa on 539 000 työnhakijaa. Mitä tekee meidän vihervasemmistohallitus? Se helpottaa EU:n ulkopuolisen työvoiman saatavuusharkintaa!

Katulamppuja ei enään korjata Vaasassa. Ilmeisesti myös niitä hoitava henkilöstö lomautetaan?

Jos koirat verolle, niin vaadin myös kissat verolle. Loppuisi kesäkissat.

Mumma sujahti ohi potkupyörällä, kun ajoin autolla Vanhas Vaasas.

Jep, eipä, sepä, älä. Suomen nuorison uutta sanavarastoa.

Mikä tämä koiraveron agenda on? Hankkia tulppa joka koiralle vai palkata hiilijalanjäljen kerääjiä. Siitä ittestä taitaa olla puhe kuitenkin??

Muistaahan jokainen autoilija, että aina liikenneympyrään tultaessa on kolmio eli ympyrään tulija väistää aina.

Mistä tämä koiraverosta keskustelu sai alkunsa. Aikanaan sellainen oli ja se lopetettiin. Kissaveroa ei ole ollutkaan. Syyksi sanottiin kissan olevan hyötyeläin (hiiret, rotat). No, niin tai näin. Mutta kissankakkojen takia joudutaan esim. monen hiekkalaatikon hiekat vaihtamaan! Joten myös kissat verolle! Voisi vähentää myös kissatalon ongelmaa!!

50 vuotta sitten oli joka tilalla lehmiä eikä silloin ollut ilmasto-ongelmia. Ongelmat on tullut öljyn ja kivihiilen polttamisen myötä. Nyt viattomat lehmät pitäisi tappaa. Tämä on vihervasemmistolaista politiikkaa, jolla on hyvä lyödä maataloutta.

Luen mitä suurimmalla mielenkiinnolla Pentti Ruotsalan mielipiteitä Pohjalaisessa. Pentti on kirjoittanut useista eri aiheista erittäin punnittuja ja ajankohtaisia tekstejä. Kiitän Penttiä teksteistä. Toivottavasti jaksat jatkaa mielipiteittesi kirjoittamisia ja toivon, että päättäjät lukevat tekstejä ja ottavat ne vakavasti valmistellessaan ja päättäessään asioista.

Hullun hommaa jos Vaasan kolme ambulanssia kuskaa potilaita, jotka vois mennä kelataksilla. Eikö niiden pitäisi olla käytettävissä hätätapauksia varten? En maksa verorahoja siitä, että ne kuskaa potilaita, jotka voi mennä taksilla.

Kuinka Laihian kunta antaa pitää kaatopaikkaa keskellä kirkonkylää. Aivan kun Venäjällä.

Jorsen paita kattoon.

On uskomatonta, miksi elintärkeät ammattialat (hoitoala, palomiehet, poliisit) ovat edelleen palkkatason häntäpäässä.. Kyse on kuitenkin ihmishengen pelastamisesta, ylläpitämisestä sekä suojelemisesta. Haasteet sekä vaatimustaso senkun nousevat, mutta alojen arvostus ei näiden mukana kuitenkaan. Koska tämä yhteiskunta saisi asian hoidettua niin, että aloille saisi jatkossakin hakijoita. Itse sairaanhoitajana mietin vakavasti alan vaihtoa.

Nyt kun kaupungin herrat aloittivat nuo paljon odotetut säästötoimenpiteet jättämällä uusimatta rikkoutuneita katuvalaisimien lamppuja, välittämättä ihmisten turvallisuudesta, niin jatkossa olisi syytä jättää pitämättä myös turhat uuden vuoden kekkerit tuolle mitään aikaansaamattomalle pintaliitäjä- ja muulle itseään tärkeänä pitävälle kermaporukalle.

Lapsiveroa kannatan myös.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi